Sevgililer Gününe Özel Tarifler (Alıntı veya Kendi Tariflerimiz)

emeklerinize saglik canlarim
bende diyorum havada ask kokusu var diye
harikasiniz ya
kirmizinin rengi ayri güzel zaten

ben bunlari sevgililer günü icin pc ye kayit etmistim ne yazikki nerden alinti oldugunu hatirlamiyorum kusuruma bakmazsiniz umarim

ask ve kahveli cikolata

• 200 gr bitter kuvertür
  • 100 gr sütlü kuvertür
  • 100 gr krema
  • 1 tatlı kaşığı espresso yada kahve aroması
Kalpli silikon kalıplarla yaptım ben.Siz elinizdeki kalıba göre ölçüleri değiştirebilirsiniz.
Çikolata yapmak için kalıpların çok temiz ve kuru olması gerekiyor. Aksi halde çikolatanın tadını ve kıvamını bozabiliyor kalıpta kalan artık bir takım maddeler ve su. Hatta bir yerde kalıplar iyice temizledikten sonra saf alkollü pamukla silinmesi ve 2-3 dk beklenilmesi öneriliyordu. Ama ben buna cesaret edemedim onun yerine kalıplarım temiz olmasına rağmen tekrar yıkadım ve her kaviteyi özenli bir şekilde kuruladım. Bitter kuvertürün 100 gr'nı benmari usulü erittim . Kalıpların dibine çok az miktarda kaşıkla koydum erimiş çikolatayı. Sonra yine kaşıkla kalıbın heryerine sıvadım. Bu aşama çok önemli içini dolduracağımız için. Eğer duvarları çikolata ile sıvayamazsak dolgu maddesi oradan çıkar. O yüzden kenarlarda ki çikolata aktıkça ben sürekli kenarlara çikolatayı sürdüm ve kontrol ettim. Zaten bir süre sonra donmaya başlayınca kolay oluyor. Tabanını her ihtimale karşı kalın yaptım ilk kez dolgulu çikolta yaptığım için ne olur ne olmaz diye. Zaten şekilden de görülüyor. Sonra donması için buzdolabına koydum. O arada ben dolgu maddesini hazırladım. Kremayı tencereye koyup kaynattım. Sonra ateşten alıp içine sütlü kuvertür parçalarını koydum ve karıştırarak erittim. Ben bu aşmada içerisine 5-6 dm kahve aroması koydum ama bunun yerine espresso gibi sert aromalı kahvelerden 1 tatlı kaşığı da koyabilirsiniz. Karışım hafif ılındıktan sonra dolaptaki kalıpların içine; üst kısımda 1-2 mm boşluk kalana kadar dolgu karışımını döktüm . Ve hemen dolaba attım. Bu aşamada 1-2 saat bekletiyoruz dolapta. Ben içindeki dolguyu biraz sıvı yaptım daha kıvamlı bir dolgu maddesi de hazırlanabilir. Mesela krema sertliğinde de olabilir ama benim bu şekilde daha çok hoşuma gidiyor. 1-2 saat sonra karışım tam olarak donmuyor ama kıvamı sertleşiyor. Bu kıvama gelince kalan bitter'ide erittim ve üzerlerine döktüm. Sonra çikolataların alt kısmının pürüzsüz olması için spatula ile kalıbı düzeltelim. Ve 1-2 saat daha dolapta bekletelim. Sonra kalıptan yavaşça çıkaralım çikoltalarımızı. Bundan sonra buzdolabında bekletmiyoruz bitene kadar oda ısısında saklıyoruz. Ya da paketleyip sevdiklerimize hediye ediyoruz : ))
hayatınız hep aşkla dolu olsun : ))

ALINTI

Bu özel gün için düzenleyeceğiniz masanız için hoş ve zarif seçenekleri bugün sizlerle paylaşmak istiyorum.En az sunduğunuz yiyeceklerin lezzeti kadar sunumuzda çok önemlidir.Çok sade bir şekilde bile çok zarif bir masa hazırlıyabilirsiniz.Kalp şeklinde dizilmiş çiçeklerle süslebileceğiiniz bir masa yada renkli kağıtları keserek şekil verip kullanabileceğiniz bir sunum son dedece şık görünecektir.

Birbirine uyumlu fakat farklı renkte seçeceğiniz tabaklarınızın üzerine hediyenizide yerleştirip hoş bir sunum yapabilirsiniz,yine kalp şeklinde kesebileceğiniz peçetelerde bu özel günün anlamını tam anlamıyla yansıtacaktır.Masanızı hangi zevkte hangi renkte düzenlerseniz düzenleyin son derece güzel olucaktır,önemli olan yaptığınız şey yaptığınız herşeyi içine sevgi katarak yapmak tüm kalbinizle beraber.....

alinti

bulduğum gülden buzlar fikrine bayıldım. Böyle bir romantik servisi yapmak göründüğünden çok daha kolay aslında. Gülleri buz kalıplarına koyup üzerine su ekleyip bir gece boyunca buzlukta bekletiyorsunuz. Ertesi güne gül buzlar hazır...

Özel bir günde (yıldönümü, sevgililer günü) yapılabilir.

alinti

AŞK ÇAYI

Çay tiryakisiyimdir. ıçmediğim zaman başı tutanlardan. Ama sallama çay çok mecbur kalmadıkça içmem. Aklıma geldi sevgililer gününde arkadaşınıza sevdiklerinize çok şık, değişik bir sürpriz yapabilirsiniz. AŞKLI ÇAY.

Çoğu kişi sık kullanır ofisinde, işyerinde, evinde. Olmadı bitki çayı vardır.
Sevgililer gününe özel hazırlanabilir.

Kalpler çıkarttım bilgisayardan kırmızı A4 kağıdına. Kestim onları dkkatli biçimde
Marka kağıdını çıkartıp kestiğim kalpleri yapıştırdım. ışte bu kadar.

Buyrun Çay servisimiz başlamıştır.

Hoş olmadı mı sizce...

alinti

bunlarida mumluklarin cevresine hazirlayabilirsiniz

ALINTI

bunlarda libyanamın tarifinden benim yaptığım kırmızı güllerm..sevgililer gününde aşkm uzaklarda olacağı için o buradayken yaptm bende:kedi:

guzel topik olmus kizlar ellerinize saglik incim masalara bittim canim bunlarda benden olsun

1. - 50gr. ceviz içi (çekilmis)
  2. - 200gr. tereyağ/margarin
  3. - 100gr. pudra şekeri
  4. - 50gr. bitter çikolata (rendelenmis)
  5. - 1 yumurta sarısı
  6. - 1 çorba kaşığı süt
  7. - 1 corba kaşığı kakao
  8. - 300gr. un

9. - Süslemek için:
  10. 1 çorba kaşığı kakao, 50gr. bitter çikolata ve 50gr beyaz cikolata

1. 1- Yağ ve pudra şekerini krema haline gelene kadar çırpın. Yumurta sarısı, süt, 1 çorba kaşığı kakao, ceviz ve rendelenmiş çikolatayi ekleyip karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar, un ekleyerek yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp, 30 dakika buzdolabında bekletin.
  2. 2- Fırını 160° C’ye ısıtın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Hamurdan 1 tatlı kaşığı kadar parçalar koparıp, 4-5 cm’lik çubuklar yapın. Aralarında 2′şer cm. kalacak şekilde tepsiye dizin. 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tepside 4-5 dakika bekletin. Telin üzerine aktararak sogutun.
  3. 3- Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra üzerlerine 1 çorba kaşığı kakao serpin. 50 gr. çikolatayı eritin. Sıkma torbasiyla (ben pişirme kağıdından ufacık bir külah yapıp, onu kullanıyorum) kurabiyelerin üzerine ince, dalgalı çizgiler yapın.

yaaa haykırasım geldi benim ya.. ama henüz sofra kuramıyorum aşkıma 5 ay sonra inşallahhhhh. hemen önerileri kayıt altına alıyorum. ve aşkıma zamanı gelince yapıyorummmmm.
şimdilik elimde taşıyabileceğim türden şeyler yapabilirim.

ama sallama çay süperrrrrr

Tatlı aşk
Pratik Tatlı aşk Tarifi

Malzemeler (4 kişilik)
40 gram pandispanya
150 gram çilek püresi
100 gram çırpılmış krema
75 gram çilek

Hazırlanışı: Kalp şeklindeki çemberin alt tabanına pandispanya yerleştirilir. Çilek püresi ile çırpılmış krema iyice karıştırılır, mus elde edilir. Pandispanyanın üzerine bir miktar konularak iyice yayılır. Doğranmış taze çilekler üzerine serpilir. Tekrar üzerine mus yayılır. ıkinci kalp şeklindeki pandispanya üzerine konulur. En son olarak kalan mus sürülür. Üzeri bıçak ile iyice düzleştirilir. 4-5 saat buzdolabında bekletilir.

alıntı

Son düzenleme:
sevgililer günü sabah kahvaltisi icin

Kahvaltilik Kalpli Sosis

malzemeler:
sade ve sadece istediginiz kadar sosis
ve sosis adetine göre kürdan

hazirlanisi:
uzun sosis tercih edilmeli
uzunlamasina kesilmeli
sadece ucunda biraz brakilmali
daha sonra 2kenarida disariyaq dogru cevirmeli
ve uclari kürdanla birlestirilmeli
cok az siviyagli tavada kizartilmali
hepsi bukadar
deyisik bir alternatif
kessinlikle tavsiye ederim canlarim
umarim begenirsiniz
affiyet bal seker olsun

Çilekli Aşk Pastası
Pratik Çilekli Aşk Pastası Tarifi

Malzemeler: (10 Kişilik)
4 Yumurta Sarısı
100 gr Tozşeker
50 gr Su
300 gr Çırpılmış Kremşanti
200 gr Süzme Yoğurt
4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmiş)
200 gr Çilek
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
2 Hazır Kalp Şekilli Pandispanya
Süsleme ıçin:
25-30 Çilek Şekerlemesi, File Fıstık

Hazırlanışı:
Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın. Çırpılmış yumurta sarılarını yavaş yavaş şerbete ilave edin. Mikserle orta hızda 3-4 dakika daha çırpın. Karışımı derin, çelik veya cam bir kaba alıp süzme yoğurdu ilave edin. Buzlu suda beklettiğiniz jelatini hafif ateşte eritin ve sürekli karıştırarak kremaya ekleyin.
Çilekleri yıkayıp ayıklayın. Pudra şekerini ekleyip robotta püre haline getirin. Hazırladığınız jelatinli kremaya çilek püresi ve çırpılmış krem şantiyi ilave edip iyice karıştırın.
Pandispanyanın birini düz zemıne yerleştirip sağ tarafindan bir parça kesin. Diğer pandispanyanın ise sol tarafinı kesin. (ıki pandispanyanın kesilmiş taraflarını birleştirince ikili bir kalp oluşacak.) Her iki parçayı da enine keserek iki dilime ayırın.
Sağ tarafi kesilmiş pandispanya dilimini düz bir tepsiye alın. Sol tarafi kesilmiş olanı birleştirerek ikili kalp şeklini oluşturun. Üzerine çilekli kremayı 1 cm kalınlığında sürün. Diğer pandispanya dilimlerini de aynı şekilde yerleştirerek kapatın. Kalan krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın. Çilek şekerlemeleri ve file fıstıkla süsleyip buzdolabında iyice soğutun.

alıntıdır

Frambuazlı Pasta / Sevgililer Günü Pastası
Malzemeler
-Hazır kalpli kek
-Vanilyalı puding
-pasta Kreması
-dondurulmuş frambuaz
-Hindistan cevizi
-Şekerli su

Yapılışı

-Kekin üst ve alt kısmını iyice şekerli ılık su ile ıslatın.
- vanilyalı puding tarifinde 3,5 su bardağı süt deniyor ama ben biraz katı
olması için 3 bardak süt ilave ediyorum. Çok kaynatmamanızı tavsiye ederim.
-Puding hazır oluncakaşık ayrdımı ile kekin alt kısmına bir sıra yayın arasına frambuazlardan yerleştirin, tekrar bir sıra puding yayın ve üzerine kekin diğer parçasını kapatın.
-Kekin üzerine pudingin tamamını yayarak güzelce dağıtın ve üzerine hazırladığınız kremşantiyi ilave ederek ispatula tarzında bir bıçağınız varsa iyice kalp modelini alacak şekilde düzeltin. Üzerine frambuazları kalbin şekline göre dizmeye başlayın.
-Krema kısımlarına ve tabak kenarlarına hindistan cevizi serpin.

Kremşanti
Kremşanti tarifinde 1,5 çay bardağı süt yazar ben 1 çay bardağı süt kullandım. Çünkü kekin hacmi küçük, hem katı olmasını istedim.

Afiyet olsun:)

alıntıııı.

Çiçekler , maşallah bombasınızsırnaşık şey

Eklediğiniz tarifler , fotoğraflar çok hoş..

Emeğinize sağlık ,hadiin garii devamını bekleriz:dance:

Bunlar da benden olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…