Bende bir tarif ekleyeyim sevgililer günü pastası ve benim ilk pasta denemem
Malzameler :
Keki için :
4 yumurta
1 su bardağı seker
1,5 su bardağı un
vanilya
kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1yemek kaşığı şirke,limon suyu ya da
hazır pasta altı
Kreması için:
Dr.Oetker pasta kreması vanilinli ya da
2 bardak süt
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
vanilya
Üzerini süslemek için :
Kırmızı gıda boyası
nişasta
sade lokum,güllü lokum
Hazırlanışı : Önce keki pişirmekle başlayalım vanilya ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri mikserle çırpalım en son vanilyayı ekleyelim kabartma tozunu 1 yemek kaşığı elma sirkesi ya da limon suyuyla karıştırıp harca ekleyelim altı yağlanmış,unlanmış kalıpta 15 dk pişirelim.(Tarif you_know isimli arkadaşımdan)
kremamız hazırsa arkasındaki gbi hazırlıyoruz ama içine bir paket vanilya katıyoruz öyle daha güzel oluyor püf noktamız bu.Kendimiz yapacaksak tüm harcı iyice karıştırıyoruz azar azar sütü ekleyerek kaynatıyoruz soğuturken bir az karıştırıyoruz.Topaklanmamasına dikkat edin içindeki undan dolayı.
Arasına istediğiniz herşeyi koyabilirsiniz sevgilim muz ve kakao sevdiği için ben iki ufak muz ve bir bardak kadar damla çikolata koydum.Kekimiz soğuduktan sonra altını yarım bardak sütle ıslatıyoruz kremayı sürüyoruz dilimlediğimiz muzları dizip üzerine damla çikolataları koyuyoruz,diğer keki de yarım bardak sütle ıslatıyoruz ve üstünü kapatıyoruz.Şeker hamurunun tutması için az miktar kremayla üzerini kaplıyoruz,çok sürmeyin hamur tutmaz.
en zahmetli kısmı şeker hamurunu yapmak önce lokumların çok yumuşak olması gerek,aldığınız lokum çok sertse benmari ile eritebilirsiniz.Sade lokum yarım kilo aldım azızık arttı önce lokumları çekiştirerek açıyoruz üst üste koyuyoruz sonra elimize alıp hamur yapıyoruz bu arada yapışmaması için nişasta döktüğümüz tezgahta yoğuruyoruz kıvama gelince ki burda tadına bakın benim lokumlarım çok tatlıydı size tadı az gelirse pudra şekeri koyup yoğurmaya devam edin sonra azıcık gıda boyasıyla tekrar karıştırın yine nişasta yardımıyla merdaneyle açın hamuru istediğiniz büyüklükte.Güllü lokuma da aynı şeyi yapıyoruz ona gida boyası eklememize gerek yok nişastayla açılınca pembe bir renk alıyor.
Hazırladığımız kekin üstünü dikkatlice kaplıyoruz,üzerini süslemek için kalan hamurları açıp kurabiye kalıbıyla kalp kesiyoruz ya da siz ne yapmak istiyorsanız.
Afiyet olsun,sevgililer gününüz kutlu olsun opuyorumnanaktan
:asigim::asigim::asigim: