• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Sevgili Öğretmenler size danışmak istediğim bişey var yardımcı olursanız memnun oluru

şimdi ben sizin yazdıklarınıza göre meslektaşımı asla kötüleyemem.çünkü siz sınıfta değilsiniz sınıftan bir kişi gibi bu kadar net konuşma hakkına sahip değilsiniz.bunları olsa olsa çocuğunuzdan öğreniyorsunuz peki çocuğunuz öğretmene karşı bu kadar olumsuz tavır takınmışken nasıl doğru söylediğinden emin olabilirsiniz.bence yanılma payı bırakmalı kesin hükümlü suçlayıcı tavırda olmamalısınız.kaldı ki öğretmen haklıdır da demiyorum.o sınıfta değiliz.mutlaka hataları vardır.çocuk dersten bu kadar soğuduysa ailevi etkenlerin yanında okul ve öğretmenden kaynaklanan sıkıntılar da vardır. ama inanın bana anlattıklarınız aşırı abartılı geldi.bir öğretmenin sizin anlattığınız gibi olması için kesinlikle akli dengesinin yerinde olmaması gerekli.

ben öğretmeni kötüleyici hiç bir söz söylemedim
sadece öğretmenin bazı yanlış davranışları var
bu davranışlarını onaylamadığım için sizinle fikir alış verişi yapmak istedim

en son yazdığım olay oğlum daha 1. sınıftayken başka bir öğretmen tarafından yapılmış çok yanlış bir olay bizim öğretmenle alakası yok

tekrar söylüyorum
öğretmenimiz bir çocuğa çok fazla ağırlık veriyo her şeyi o öğrenci yapıyo
tahtaya yazı yazmak
hatta bazen ders anlatmak
yoklama yapmak
kimi zaman
tahtaya kalkıcak öğrencileri seçmek
ve bunlar gibi bir çok şey o kıza ait
öğretmen bu çocuktan bahsederken bu benim sağ kolum diyo sürekli
o kıza biri herangi bişey yapsa ya öğretmen hakaret ederek bağırıyo yada hafif vuruyo
çocuk ben sizin öğretmeninizim benim lafımı dinliceksiniz diyo öğretmenin yanında bile çocuklara bağıra biliyo
bunları ilk kendi oğlumdan değil başka velilerden duydum
oğluma sorduğumdada evet anne dedi öğretmen böyle davranıyo dedi
hatta ben bunları öğrenmeden önce oğlum o kızdan nefret ettiğini dile getiriyodu
bir gün bana şöyle bir soru sordu
anne : efendim oğlum
sen çocuk olsan ve o okulun kralı olsan napardın
nasıl yani :dedim
şöyle cevap veri:
yani okulda her istediğini yapabilsen öğretmenin sana hiç kızmasa her şeyi kendi istediğin gibi yapsan ne güzel olurdu dimi anne dedi
bu soru karşısında şaşırdım
ne demek istiyo oğlum diye oğlumla sohbet etmeye başladım
anne bende . kız gibi istediğimi yapmak isterdim ne güzel ona hiç öğretmen kızmıyo
ben bu olaydan sonra diğer bir kaç veliyle konuştum sınıfta sizin çocuğunuzu rahatsız eden bi durum varmı diye bu olayların böyle olduğunu öğrendim
evet oğlum öğretmenini çok önemsemiyo gibi görünsede aslında çok önemsiyo
sadece benim oğlumun yapısı itibariyle
çok irdelemiyo
öğretmeninin kendisini sevmediğini düşünüyo
tamam öğretmenimiz insan olarak iyi biri fakat
benim için önemli olan çocuklara ne verdiği
oğlum öğretmeni başını okşadığında o kadar mutlu ve istekli oluyoki
tamam bütün çocukları her dakka sevsin demiyorum hangi birine zaman ayırcak
ama hepsine görev verebilir
hep o öğrenciyi yücelticeğine birazda diğer öğrencileri yücelte bilir
özel yaşantısını çok fazla sınıfa yansıtıyo
ben bile o gün moralinin bozuk olduğunu bir sorun yaşadığını davranışlarından anlıyorum

Sevgili melon,
maalesef televizyon okullarda verilen eğitimin önüne geçmiş durumda.Aileler Recep ıvedikleri, Kurtlar Vadisini vb. dizileri ,filmleri çocuklarına seyrettirmeye devam ettikleri sürecede biz öğretmenlerin okullarda verdiği eğitim boşa gidecek sadece öğretim yapmaya devam edeceğiz. Çocukların çoğunda şiddet, yalan söyleme, arkadaşlarıyla küfürlü konuşma, büyüklerine saygısızlık almış başını gidiyor. Okulda çocuğa yalan söylemenin kötü olduğunu öğretiyorsun ama akşam eve gidince telefonda anne yada baba evde evde yok dedirtiyor. Ne oldu ,aile bilmeden eğitimciyle çatıştı.Eğitimci diyorki ,insan değerlidir.Oysa televizyonda ana haber bültenlerinde bile falanca kişi falancayı bıçakla doğradı. Çocuk kafasından geçiriyo demek insan karpuz gibi doğranabiliyomuş.Günlerce medyada kız arkadaşını bıçaklayıp parçalara ayıran gencin ayrıntılarıyla cinayeti nasıl işlediği anlatıldı durdu. Bunu izleyen çocukların bazıları bu gence hak bile verdi.Peki bu kadar güçlü rakipler varken karşıda öğretmen ne yapsın.ıyi olmak zor kötüye uymak kolaydır.Önce ailede eğitim.Eğer dayak kötüyse komşunun çocuğunu döven çocuğa aferin be aslan oğlum demeyeceksin. Yada dayak yiyen çocuğuna iki de sen vuramadınmı demiyeceksin. Biz ailenin verdiği eğitimin üzerine destek çıkabiliriz ancak. Bu yap boz değil ki yeniden yapsak her seferinde.

Sevgili melon,
maalesef televizyon okullarda verilen eğitimin önüne geçmiş durumda.Aileler Recep İvedikleri, Kurtlar Vadisini vb. dizileri ,filmleri çocuklarına seyrettirmeye devam ettikleri sürecede biz öğretmenlerin okullarda verdiği eğitim boşa gidecek sadece öğretim yapmaya devam edeceğiz. Çocukların çoğunda şiddet, yalan söyleme, arkadaşlarıyla küfürlü konuşma, büyüklerine saygısızlık almış başını gidiyor. Okulda çocuğa yalan söylemenin kötü olduğunu öğretiyorsun ama akşam eve gidince telefonda anne yada baba evde evde yok dedirtiyor. Ne oldu ,aile bilmeden eğitimciyle çatıştı.Eğitimci diyorki ,insan değerlidir.Oysa televizyonda ana haber bültenlerinde bile falanca kişi falancayı bıçakla doğradı. Çocuk kafasından geçiriyo demek insan karpuz gibi doğranabiliyomuş.Günlerce medyada kız arkadaşını bıçaklayıp parçalara ayıran gencin ayrıntılarıyla cinayeti nasıl işlediği anlatıldı durdu. Bunu izleyen çocukların bazıları bu gence hak bile verdi.Peki bu kadar güçlü rakipler varken karşıda öğretmen ne yapsın.İyi olmak zor kötüye uymak kolaydır.Önce ailede eğitim.Eğer dayak kötüyse komşunun çocuğunu döven çocuğa aferin be aslan oğlum demeyeceksin. Yada dayak yiyen çocuğuna iki de sen vuramadınmı demiyeceksin. Biz ailenin verdiği eğitimin üzerine destek çıkabiliriz ancak. Bu yap boz değil ki yeniden yapsak her seferinde.
evet benim anlatmak istediğimde buydu zaten bu bir tek öğretmenin değil anne ve babanın da kontrollü bir şekilde ilgisiyle mümkün çocuklara neyi izletip neyi izletmemeleri gerektiğini bilmeli, ikili bir şekilde götürülürse başarı oluncağına inanıyorum.Bütün iletişim araçları bizler için ama kontrolünü sağlamakta yine bizlerin elinde kural koyarken sıkmamaya ve kararlı olmaya çalışmalıyız . Duyarlı olduğunuz için çok teşekkürler.Birde konuyu açan arkadaşın eşinin hastalığı dolayısıyla çok hassas olduğunu düşünüyorum.

bakın üsttede yazdığım gibi benim bu topiği açma sebebim sizinle fikir alışverişi yapabilmek içindir

lütfen gereksiz polemik yaratmayalım
burda sorunumuz tüm öğretmenler değil benim şu anki yaşadığım sorun dur

kimse öğretmenler kötüdür demiyo
denen şuki öğretmenlik mesleği çok önemli diğer mesleklere oranla daha riskli
çünkü burda söz konusu olan minicik çocuklar geleceğimiz

bakın tekrar rica ediyorum size biz yetişkin insanlarız sıkınrımızı birbirimizi incitmeden anlayışlı bir şekilde paylaşmalıyız burda şahsa kötü itamda bulunulmuyor

genel değil konuşmamız
öğretmenlik inanın çok yüce bir meslek
biz aileler en fazla 3 yada 4 çocuğu zorlukla yetiştirirken sizler sayısız öğrenci yetiştiriyosunuz
ve bu öğrenciler ilerde bizim yerimizi alıcak olan bireylerdir

bu sebeple öğretmenlik çok önemli bir meslektir hatta meslekten öte çok sevilerek yapılması gereken bir vazifedir

şahsen ben oğluma öyle filimler izletmiyorum izlemiyorumda haber saatindede ödev saatimiz olduğu için haberde çok fazla izletmiyorum
tabiki aile çok önemli öğretmen kadar önemli

lolocum çocuklarımızın ilk olarak dediklerini önemsemeli onları dikkatle dinlemeli konuştuklarını doğru kabul etmeliyiz ama.. bunu çocuğa fazla belli etmeden yapmalı ve incelemeliyiz doğruluğunu kendimiz araştırmalıyız. çocukların yanında ya böyle şey olurmu bu nasıl bir öğretmen denildiği zaman bu sefer çocuktada öğretmenine karşı bazı kötü duyguları tetiklemiş oluyoruz olayları çocuklarımızda abartmaya başlıyor kendini her konuda haklı , öğretmenin her yapyığını haksız zannediyor onun için arkadaşım sana çok görev düşüyor bence sen rahatlayıp sorunlarını paylaşmak için açtığın bu topikte daha fazla sinir oluyorsun gibi geliyor bana çünkü eğitimcilerin birbirini koruması çok normal çünkü meslektaşlar ve bir meslektaşlarının böyle davranmasını kutsal öğretmenlik mesleğine yakıştıramadıkları için böyle yazdıklarını düşünüyorum. Ayrıca her velinin çocuğunun sınıfı hakkında konuşmaya hakkı vardır ıyi olan öğretmenlere ve eğitimcilere allahtan korkusu olan hiç bir kimse kötü konuşamaz diye düşünüyorum.Mesaisini tamamlamak için değilde işini hakkıyla yapan her öğretmene saygım ve sevgim sonsuz ve böyle olmayanlar kesinlikle üstüne alınmasın. Annelerin bile ilgilisi vede ilgisizi var öyle değilmi... ben senin gibi çok problem yaşamadım çocuğumun yaşamasınada izin vermedim okulunu değiştirmeseydimde vermezdim çünkü benim için önemli olan verilen dersti onuda ben fedakarlık yaparak telafi ettim kızıma onun için negatif olan şeyleri önemsememesini sağladım.

haklısın melon
ben oğlumun yanında asla öğretmeni eleştirmem ve bu olayı tabikide araştırdım
zaten emin olmasam burda yazmazdım

oğlum öğretmen hakkında bişey dese bile öğretmenine saygılı olmalısın öğretmenin böyle yaptıysa bi düşüncesi vardır bir bildiği vardır diyorum
okula geldiğin an beni unutucaksın annende öğretmeninde .... kişi diyorum
benimle nasıl herşeyini konuşuyosan bana nasıl kafana takılanları rahatça soruyosan öğretmeninlede aynı olucaksın diyorum

ama uzaktanda takip etmeden duramıyorum

neyse bu sene böyle geçicek mecbur
inşallah durumumu düzeltebşilirsem okul değişikliği yaptırmak istiyorum

Bir öğretmen ama önce bir anne olarak yazıyorum.Samimiyetle söylüyorum,sizin yerinizde olsam öncelikle öğretmen,çocuğuma sevgiyle yaklaşıyormu,yeri geldiğinde başını okşayıp onunla onun anlayacağı dilden konuşuyormu diye bakardım.Daha sonrada öğrettiği bilgiler Matematik vs. yeterlimi diye düşünürdüm. Eğer beni bunlar tatmin etmiyorsa okulunu değiştirirdim.Çünkü ilköğretim birinci kademe hem eğitimin hemde öğretimin temelini teşgil eder.
Her öğrenci eğer çoook büyük sorunlar yoksa öğretmenini sever.Çocuğunuza göre yaklaşın. Sizin doğrularınıza yada yanlışlarınıza göre değil.Bırakın eğer çocuk öğretmeninden bahsederken yüzünde güller açıyorsa, ona şaka yollu takıldığınızda bile size kızıyor öğretmenini savunuyorsa o öğretmen onun için uygundur.Diğer her şey ondan sonra gelir.Ama yok sizinle birlikte atıp tutuyorsa öğretmenine karşı, geriye düşünecek bir şey kalmamış demektir.Başka bir öğretmen arayışı içine girin.Son olarak söyleyebileceğim şeyler bunlar.

bir şey daha söylemek istiyorum her öğrencinin ve her velinin öğretmenden beklentileri farklı olduğu için öğretmenlerin velilere yaranamama gibi sorunlarıda var. Benim eski sınıfımda öğretmen yeterince ödev vermiyordu bundan ben hoşnut değildim ama arkadaşım çok hoşnuttu fazla bile veriyor diyordu. Okulda çocuklarımıza bu gün ne ders işlediniz diye soruyorduk ikiside farklı şeyleri anlatıyordu halbuki işledikleri konu aynıydı ama ikisininde anlayışı farklıydı yani insanları memnun etmek çok zor insanlara yeterli olmak çok zor, kimisi bizim öğretmenimiz şöyle iyi böyle iyi diyor halbuki içi boş ,kimiside kötü der çok iyidir işte bu insanların isteklerine bağlı. Bizim şimdiki öğretmenimiz iyi Allah korkusu olan bir insan ama velilerde iş yok 1 milyon para bile toplayamıyor velilerden deneme sınavı yapabilmek ve fotokopi bile çektiremiyor. Çünkü veliler para vermeye yanaşmıyorlar öğretmenin eli kolu bağlı kalıyor. Eski okulda ise o öğretmene adam başı 75 milyon para verdik sınıfa bilgisayar ve projeksiyon aldık artı fotokopi parası milletin gıkı bile çıkmadı. Doğru dürüst kullanmadı bile ama herkez halinden memnundu yada memnun gibi duruyor.Daha ne diyeyim hepimiz insanız ve herkezin bir beyni var, kendimizi mükemmel zannetmemeliyiz öğrenmeye açık olmalıyız. ınsanın yaşadığı her iyi olayda kötü olayda insana ders veriyor.Unutmaki oğlun bu öğretmenini başka okulada gitse unutmıycaktır.

bu gün bi veliden çok ilginç bişey duydum
yazılı kağıtlarına sınıftaki öğrenci bakıp not veriyomuş
dediğine göre öğretmenlede dün akşam konuşmuş
öğretmen ben evde internetten kontrol ediyorum doğru not verip vermediğini demiş

ayrıca tatil ödevlerine bakıyomuş herkeze sorular soruyomuş yaptıklarıyla ilgili bir soruyu bile bilemese 1 veriyomuş
ve o öğrenciye sen ödevlerini yapmşsındır bakmama gerek bile yok sana yüz veriyorum demiş

yaa böyle bişey olabilirmi şok oldum
eğer böyle bişey varsa öğretmen kafasına göre not veriyo yazılılara öğrenci not veriyosa öğretmen nasıl değerlendiriyo
bunun gerçek olup olmadığını nasıl öğrenebilirim
oğlumamı sorsam acaba
inanın çok şaşkın durumdayım

Lolocum, ben henüz yolun başında 2 yıllık öğretmenim ve özel okulda çalışıyorum. Çocuğun da muhtemelen devlet okulunda okuyordur çünkü özel okulda hiç bir veli böyle bi duruma tahammül edemez. Herkesi genellemekten kaçınarak şunu söylemek istiyorum; çoğu devlet öğretmeni -hele ki yaşı ilerlemiş, içindeki eğitim aşkı sönmüş, hayat şartlarından bıkmış- salla başını al maaşını şeklinde çalışıyor artık. Hatta benim yaşımdaki yeni başlayan öğretmenler de "ah şu kpss'ye girip kendimizi bi devlete atsak da rahat etsek" şeklinde düşünüyor! Denetim yetersiz, müfettişler sadece doldurduğunuz evraklarla ilgileniyor ve arada olan çocuklara oluyor. Ben okulumdaki emekli öğretmenlerin aralarındaki muhabbetlerinden sana şunu söyleyebilirim ki böyle birşey mümkün! Sana tavsiyem güzel bir dille - çünkü aksi takdirde çocuğunun öğretmeninin gözünde düşmesine sebep olabilirsin- farkında olduğunu belli etmen! Siz zaten konuşmaktan çekindiğiniz için bu kadar rahat olabiliyorlar.
Ben branşım ingilizce olduğu için ve özel okulda imkanlarım çok güzel olduğu için henüz kpss'ye girmeyi aklından bile geçirmeyen bir öğretmenim ama en büyük korkum yıllar geçtikçe içimdeki heyecanı yitirip "ah rahat etsem artık" diye düşünmek. Lütfen sizde rahat etmelerine izin vermeyin!

Yanlış anlaşılmak istemem! Her öğretmen tabi ki aynı değildir. ışini yürekten yapan meslektaşlarım yazdıklarımdan alınmasınlar lütfen!

öğretmen henüz 26 sında çok genç
söylediğine göre 6 yıllık öğretmenmiş
geçen sene harıl harıl ders çalışıyodu
sınavlarım var vermem lazım diyodu sınıfta çocuklar okuma yaparken öğretmen kendi deersini çalışıyodu

konuşmaktan çekinmiyorum yani olayın ucu çocuğuma dokunmasa kesinlikle susmam hakkını arayan biriyim
ama işin içinde çocuğum var
bende şaşırdım nasıl davranacağımı

Sevgili lolo siz bu konuyu kasım ayında açmışsınız .Bizlerde yorumlar yapmışız,iyi güzel .
Birinci dönem bitmiş ,ikinci döneme girmişiz ,şubat ayı gelmiş. hala öğretmenle konuşmamışsınız ,veli şunu dedi ,çocuk şunu dedi.
Burada yazarak çözüm bulamayacağınızı , öğretmenle konuşmanın zamanının geçirmiş olduğunuzu düşünüyorum.

bende farkındayım geçtiğinin
konuşsam ne olcakki düzelmiyeceğini biliyorum bu sene böyle geçti acaba dedim öğretmeni suçlamak istemedim
halada çelişkiler içerisindeyim ama konuşmak o kadar kolay olsa konuşurdum
bir kaç tane rahatsızlık duyan veli konuştu gerek müdürle gerek öğretmenle sonuç kocaman bi sıfır
ben konuşsam ne değişicektiki
müdür yüzleştirtim sizi demiş velilere
öğretmen ise kendini savunan bir sürü laf etmiş
malesef veli suçlu duruma düşüyo konuşunca
ben burda sıkıntımı paylaşıyorum
bu kadar abartılı öğretmenler nasıl ola bilir diye
şu an benim yapabileceğim bişey yok
oğlumu okuldan alamam durumum müsait değil sınıf değişikliği içinde çok geç
öğretmenle konuşan velilerin de durumunu gördüm
başkada yapacak bişey yok
artık öğretmenle görüşmüyorum
sınıfa kesinlikle çıkmıyorum

sadece kendi çocuğumla ilgileniyorum
öğretmenin sene ye gitme durumu var
belki gider diyorum eğer gitmezse senenin başında konuşmaya kesin kararlıyım bir sorun yaşarsakta oğlumun sınıfını değiştiririm sene başı olduğu için çok fazla sorun teşkil etmez başka sınıfa gitmesi
aslında bizim öğretmen ilk geldiği haline dönüşse çok iyi olucak bakıcaz işte bu sene mecbur böyle geçti

artık kesin kararımı verdim ne olucaksa olsun öğretmenle konuşucam bütün düşüncelerimi anlatıcam
tabiki güzel bi dille inşallah öğretmende benimle güzel bi dille konuşurda konunşmamız yolunu sapıtmaz
eğer oğluma gıcık davranırsada
müdürle görüşürüm artık ne olucaksa olsun
yeter artık bi umutla aylardır gözlemliyorum
bir sürü öğrenciyle veliyle konuştum
ve bazı sergilediği davranışlar artık sabrımı taşırdı
önceleri abartıyodur çocuklar dedim
boş ver sonuçta sınıfta öğretmenin davranışlarına karışmim belki bi doğru bildiği bişey vardır dedim sabırla bekledim ama olmuyo böyle

inşallah konuşmanın sonunda öğretmen bazı şeylerin ciddiyetini fark ederde herşey yoluna girer
yoksa çok fazla çatışıcaz malesef

pazartesi öğretmene konuşmamız gerektiğini söylücem ya akşam çıkışta yada sabah erken geliriz bi şekilde acil konuşmam gerektiğini söylücem

kızlar sizi haberdar ederim

Sevgili lolo siz bu konuyu kasım ayında açmışsınız .Bizlerde yorumlar yapmışız,iyi güzel .
Birinci dönem bitmiş ,ikinci döneme girmişiz ,şubat ayı gelmiş. hala öğretmenle konuşmamışsınız ,veli şunu dedi ,çocuk şunu dedi.
Burada yazarak çözüm bulamayacağınızı , öğretmenle konuşmanın zamanının geçirmiş olduğunuzu düşünüyorum.
hamiye, ne güzel söylemişsin... bence de öğretmenle konuşup sorunları çözmek gerekirdi şimdiye dek. tabii bu konuşmanın da bir üslubu olmalı, sonuçta öğretmen de bir İNSAN, incitmemek yahut öfkesini körüklememek lazım. anlamadığım bir şey daha var: 26 yaşındaki biri, nasıl 6 yıllık öğretmen olur ki. bu arada, umarım sorununuzu çözmüşsünüzdür.

evet canım sorunumu çözdüm öğretmen hatalarını kabul edip kendini biraz toparladı başka velilerde tepkilerini dile getirdi
bende 1 hafta önce konuştum sıkıntılarımı anlattım
bütün düşündüklertimi eksiksiz anlattım
konuşmam işe yaradı ve öğretmen artık çocukların ruhuylada ilgileniyo
demekki arada tepkiyi koymak lazımmış
ee o kadar tepkiyi görünce ister istemez kendine çeki düzen veriyosun
öğretmenle aramızda çok iyi
içimden geldiği gibi eleştirdim öğretmeni öğretmende bütün kafama takılan şeylere çok güzel yanıtlar verdi
en azından hatasını anladı diyebilirim
arkadaşlar bana destek olduğunuz için hepinize teşekkür ederim

Back