İlköğretim Yorum ve Soruları Sevgili Öğretmenler size danışmak istediğim bişey var yardımcı olursanız memnun oluru

bence şikayet etmek bir çözüm yolu değil,şikayet eden veli eninde sonunda öğreniliyor ve sınıf tarafından dışlanılıyor öğretmeninizle konuşmayı deneyin derim,ama üslup çok önemli..

lolo arkadaşım bende seni tanımam bilmem ama eğer sölediklerim seni kırdıysa özür dilerim,diğer meslektaşlarım ne düşünüyo bilmem ama ben 5 yıllık öğretmenim hiç görevini layıkıyla yapmayan bir öğretmenle karşılaşmadım bana denk gelmedi heralde.hürrem arkadaşımız böyle demiş te demekki o karşılaşmış...şimdi şunu sölemek istiyorum kimse dört dörtlük değildir.herkesin ufak tefek hataları olur.okullara bir çok veli şikayete gelir ama müdürler her zaman öğretmenini savunur.öğretmenlerde ne olursa olsun.yani ben 5 yılda bi çok okulda çalıştım hep böyle oldu..bence müdüre yada milli eğitime şikayet etme.ama dediğim gibi şikayetlerin 2.dönemde devam ederse öğretmenle konuşabilirsi.birde ben tam olarak şikayetleri anlamadım..yani öğretmen bi görevli seçmiş herşeyi ona yaptırıyo.telefonla konuşuyor.bu kadar anlayabildim bunlarda senin .çocuğunun değilde başka çocuklardan duydukların sanırsam öyle değilmi..

sorununuz için bir adım attınız mı çok merak ettim, nasıl sonuçlandı? ben de seneye öğretmen olacağım lise fizik öğretmeni. şuan staj yapıyorum. staj yaptığım lisede ve dershanede pek çok öğretmenle tanıştım.genelde onlarda öğrencilerden şikayet ediyor ve aralarında söz dinleyen bir iki öğrenciyi kendilerine yardımcı seçiyorlar.kendi öğrencilik hayatımda gözlemlediğim kadarıyla bu durum velinin öğretmenle ilişkisine veya müdürle iletişim halinde olup okula bağış yapmasına dayanabiliyor, ne yazıkki. bu nedenle öğretmen veya müdürden yana bir destek alabileceğinizi sanmıyorum. meb ile müdürü biraz korkutmak işe yarayabilir. genede okullar soruşturmalardan çekinirler ve meb şikayet üzerine yazılmış imzalı bir dilekçeyle soruşturma yapma hakkına sahiptir.

pamuk elma
ilk yazdığım yazılarda beni anlamamış olabilirsin yada ben tam anlatamamış olabilirim önemli değil

şöyleki öğretmenimiz 2. sınıfın 2. döneminde birden bire geldi diğer öğretmenimize haber bile verilmeden telefonda diğer öğretmene ben söyledim yeni öğretmen geldiğini kendisi hastalık nedeniyle izinliydi neyse
geldi ilk otoriter genç bir öğretmendi fakat çosuklara vuruyordu bizim sınıfta çok aksiydi ama öylşe böyle değil çocuklara lafını dinletebilmek için sert olarak tanıttı kendisini hep bağıran azarlıyan hatta arada vura bilen bir öğretmendi
ama ders öğretmesi ödev kontrolü falan iyiydi
hatta benim oğluma tokat atmıştı ilk geldiği zamanlarda
ben gayet ciddi bir dille uyarmıştım kendisini
ufak bi sürtüşme yaşamıştık neyse durumu düzeltmiştik aramızda
sonraki sene gene iyiydi ama öğrencilerden birini ön planda tutuyormuş beni o zamanlar sıkıntılarım vardı pek ciddiye almadım oğlumda hiç şikayet etmedi
fakat bu sene öğretmenimiz kendisini baya bi salmış
öğrencilerinden nefret etmiş bi vaziyette yeni ders yılına başladı
bir kaç kere uyardım öğretmensiniz siz bu meslek çok önemli ilerde bu çosukların geleceği size bağlı bu çocuklardan vazgeçmemelisiniz uğraşmalısınız
yani bunun gbi bir sürü şey konuştuk öğretmenle he hı diyo ama yine aynı
4. sınıflar arası sınav oldu çocuklar öğretmen sınav kağıtlarını geç getirmiş
sonra gene gözümle gördüm öğretmenler zilinden yaklaşık 5 dakka sonra geldi öğretmen forokopileri aldı aşşa indi matamatik sınavı yapıcakmış ee fotokopileri çektirmesi yukarı çıkması kağıtların dağıtılması 10 dakka ee 15 dakka geçiyo zaten bir ders 40 dakka artık gerisini siz hesab edin
resmen yüzüme baka baka kaç kere çocuklarda soğuduğunu artık uğraşmayı bıraktığını azıyla söyledi
ben devamlı öğretmeni pof pof layamamki ama iyi öğretmen ol bak öğrencilerinin ihtiyacı var sana
ilerde seni iyi anmalarını istiyosan çocukları iyi eğitmelisin bunları devamlı söyleyememki
bide ne zaman nasıl olacağı belli değil her an ruh hali değişiyo
bazen çok iyi iletişim kurabilen öğrencisiyle güzel konuşabilen biriyken bazen çok ters çocuklara bağıran çocuklardan nefret eden mesleğini sevmeyen bir öğretmene dönüşebiliyo
bende şaşırdım anlayamıyorum bunlar sorunmu yada bende çoğu veli gibi amaan öğretmenin bi bildiği vardır karışılmaz öğretmene böylemi diyim
sınıf annesiyim aynı zamanda bu durumlar yüzünden soğudum şu an sınıfa girmiyorum bile
ayrıca son zamanlarda ders anlatmıyo öğrenciye yazdırıyo defterlere geçirtip anlatmadan konuyu kapatıyo diye duyuyorum
bide bizim müzik öğretmenimiz yok sınıf öğretmenide müzik dersi yaptırmıyo ee neye bakarak not verildi ben anlamıyorum din derside yapmıyolar trafikte çok az işliyolar bunlara neye göre not veriyo bilemiyorum

dediğim gibi öğretmenimiz bazen çok iyi oluyo acaba yanlışmı düşünüyorum hakkınta bir hatamı var diyorum bazende öyle şeyler duyup görüyorumki az bile düşünüyorum diyorum
bu sebeple karar veremiyorum zaten ne tepki vereceğime

birde benim oğlumla ilgilide sıkıntım var ödev yaptıramıyorum
öğretmende maşşallahı var baya bi ödev veriyo gerçi verdiği ödevleri hiç kontrol etmiyo ama
genede yapılması lazım yok ben yaptıramıyorum oğluma
çok sıkıntı yaşadı geçen seneden bu zamana ama
düzelmek zorunda artık
geçen sene okul açılalı bir ay olmuşken eşim ağır bi kaza geçirdi baya bi hastanede yattı tam okul zamanı aylarca sürdü sıkıntımız ve oğllum babasını evde çok acı çekişine tanık oldu
yazında kalp kapak ameliyatı geçirdi eşim daha düzelmeden 1 ayda öyle hastanede yattı okulların açılmasından 1 gün önce hastaneden çıktık
yani oğlum babasını kaybetme korkusunu çok yaşadı bunlarda onu çok etkiledi şimdide babamız çalışmıyo evde devamlı yani baya bi sorunla uğreşıyoruz
bu karmaşada oğlum okulundan baya bi soğudu
ders konusu çok üzüyo beni ödev yapmayı nasıl sevdiricem ben oğluma bi fikir verirseniz bana bu konuda çok sevincem
zaten bir sürü sıkıntım var üstüne öğretmen yetmiyomuş gibi oğlumun isteksizliği
bazen sokağa çıkıp avazım çıktığınca bağırasım geliyo

nutellisa
bence çalışkan öğrenci girişken öğrenci bellidir zaten önemli olan belirsizleri belirginleştire bilmek
işte bazı öğretmenler bunu yapmıyo
zaten başaran konuşan çalışan girişken öğrenciye verirsen bütün sorumluluğu
geride olan öğrenci dahada geri çekilicek
zaten çalışkan öğrenci kendini ispatlamıştır o alacağını alır zaten derslerde ya içine kapanık olan çok çalışkan gibi durmayan öğrenciler bence onları kazanabilmek daha önemli
anlıyorum öğretmenleride fakat bu mesleği seçiyosan sabırlı ve şevkatli mücadeleci olmak lazım
evdeki sıkıntıyı evde bırakıp gelirse sınıfa öğretmenler daha verimli olabilirler bence

arkadaşım ben sana sonuna kadar katılıyorum .Hakkıyla çalışanlarda var çalışmayanlarda var benim başımdan da geçti öğretmenle konuşsan olmuyor, konuşmasan olmuyor, yanına adam arıyorsun herkez arkadan konuşuyo yüzüne gelince hiç birşey yok iltifat edip çocuklarına yer edindiriyorlar, Milli eğitime gitsen adınla soyadınla senin şikayet ettiğin çıkıyor buda senin çocuğun için çok sıkıntı yaratıyor, müdüre gitsen oda personeline toz kondurmuyor sen bunların hepsinin çocuğuna vereceği zararı düşündüğün için durduğunu düşünüyorum. Bizimkiside yazılıları 2. kademedeki eski öğrencilerine okuturdu. Benim kızım çok başarılı ama kıymetini kaybedince anladı okulunu değiştirdim şimdi rahatım tavsiye ediyorum yaşadıklarını çok iyi anlıyorum ben sabrettim 3, sınıfta değiştirdim.
ayrıca ben sizin ilgisiz olduğunuzu düşünmüyorum ilgisiz olsaydınız çocuğunuzun bu durumunu anlamazdınız bile bizim sınıftaki birçok veli anlamıyordu bile , ben sırf öğretmen ilgisiz diye kendim çocuğumu A dan Z ye kadar çalıştırdım defter tuturdum herşeyi kendim öğrettim önemsemedim sende öyle tap köprüyü geçene kadar sesini çıkarma kendin ilgilen sora okulu değiştir imkanın varsa tabi değiştirme imkanın yoksa başka çözüm yolları gereklli arkadaşım kendine iyi bak eşinede Allah şifa versin

Canım ben de 5 yıl öğretmenlik yaptım. hem camiada böyle tipler gördüm hem de kendi sınıf öğretmenimden de şu yaşımda hala nefret ederim. ben de ödevleri öğrencilere kontrol ettiririm ama hep aynı öğrenciye değil. her seferinde farklı öğrenciye. derse karşı ilgisi az olan öğrencilere öncelik veririm. ama yoklamamı asla öğrenci alamaz. bu davranışı garip. ayrıca ben ödevleri kontrol etmiyorum ama benim öğrencilerim büyük bunlar daha 1. kademe dolayısıyla ödevlerini kendileri kontrol edemezler.
ayrıca bu kadar sıkıntı atlatmışsınız öğretmenin çocuğun bu durumundan haberdar olması onun motivasyonunu arttırmak için çeşitli çalışmalar yapması gerekirdi. biz bu yıl dünya kadar ev ziyareti yaptık. en azından evinize gelebilirdi (bilmiyorum tabii geldi mi ama), oğlunuza her zaman ilgili olduğunu hissettirebilirdi. başarılı öğrencinin üstüne düşmek kolay iştir zor olan problemli öğrenciyi doğru yola sevk etmektir. anladığım kadarıyla bu öğretmenin sınıfta favorileri var işi onlarla götürüyor. işini hakkıyla yapan arkadaşları tenzi ederim ama bazı sınıf öğretmenleri gerçekten garip oluyorlar. hele 5. sınıfta işleri branş öğretmnelerine yıkıp bol bol öğretmenler odası sohbeti yapıyorlar. ondan sonra derse geç girmeler, girmemeler başlaıyor. bizim okulda müdür bey odaya gelip arkadaşlar ders başladı demedikçe hayatta kıpırdamazlar.
şimdi sana konuş desem, kompleks yapıp daha çok üzerine alınabilir, bence çocuğun problemleri ile ilgili konuş, sorumluluk alması gerektiğini hatırlat. 5. sınıf olmasa sınıf değiştir derdim ama 5. sınıf olmuş artık. kör topal bitirsin bu dönemi. ama ödev yapmama ciddi bir sorun 2. kademede aşmasını sağlamalısın.

arkadaşlar yorumlarınız çok isabetli ço sağolun

öğretmenimiz her zaman yaptığı gibi bu tatil bitimindede 1 haftalık izin almış malesef hap aynı şeyi yapıyo bir hafta başka öğretmen gelicek sınıfımıza

oğlum bu gelen öğretmeni çok sevdi okula daha bi istekli gidiyo derste yaptıklarını daha bi hayacanlı anlatıyo keşke bu öğretmen kalsa hep diyorum ne güzel olurdu

artık diğer veliler nasılsa bende öyle olucam sınıf annesi yardımcısıyım sınıfa bir sürü şey yaptım hemde en sıkıntılı zamanlarımda herşeye koştum ilgilendim ama buraya kadar
artık sınıfa sadece oğlumla ilgili konular olduğunda çıkıcam
öğretmenle oğlum dışında aramızda başka konu olmucak artık
dahada dikkatli olucam dediğiniz gibi oğluma sorumluluk ver diye kaç kere söyledim güzel bi üslupla ama bir iki iyi oluyo sonra gene aynı demekki devamlı bu öğretmeni dürtmek gerekiyo

o kadar çok soğudumki öğretmenden zaten bir sürü sıkıntım var herşeyi bildiği halde böyle yaptığı için dahada çok soğuyorum öğretmenden
ama oğlum için konuşmak zorundayım tabiki sınır getirerek

çünkü yapıcak bişeyim yok öğretmenle konuşsam bidert konuşmasam bi dert
bide şimdi oğlumda tiroit çıktı dahada çok sıkılıyorum

bide tatilde o kadar çok ödev vermişki zaten yarısını yapmadı oğlum hastane olaylarımız olduğu için hemde çok fazla ödev vermiş birazda dinlenmesi gerekiyodu
çocuklara öğretmediği işlemediği konulardanda ders vermiş
anlamıyorum yaaa kendi öğretmediği konuları bizmi öğreticez
mesela ulama demiş bir şiir yazıcak ulamalı
yaa bu çocuklar ulamayı ne bilsin daha 4. sınıf ayrıca öğretmedinki bunun gibi bir sürü öğretmediği dersler
üst üste o kadar dersi araştırıp yapıp hangisini ezberlicekki bu çocuk
40 tane falan ödev yaptık yarısıda duruyo bide performans ödevi olucak not vericekmiş bu ödevlere !!!

öğretmenimiz her zaman yaptığı gibi bu tatil bitimindede 1 haftalık izin almış malesef hap aynı şeyi yapıyo bir hafta başka öğretmen gelicek sınıfımıza

oğlum bu gelen öğretmeni çok sevdi okula daha bi istekli gidiyo derste yaptıklarını daha bi hayacanlı anlatıyo keşke bu öğretmen kalsa hep diyorum ne güzel olurdu

artık diğer veliler nasılsa bende öyle olucam sınıf annesi yardımcısıyım sınıfa bir sürü şey yaptım hemde en sıkıntılı zamanlarımda herşeye koştum ilgilendim ama buraya kadar
dahada dikkatli olucam dediğiniz gibi oğluma sorumluluk ver diye kaç kere söyledim güzel bi üslupla ama bir iki iyi oluyo sonra gene aynı demekki devamlı bu öğretmeni dürtmek gerekiyo

o kadar çok soğudumki öğretmenden zaten bir sürü sıkıntım var herşeyi bildiği halde böyle yaptığı için dahada çok soğuyorum öğretmenden

bide tatilde o kadar çok ödev vermişki zaten yarısını yapmadı oğlum hastane olaylarımız olduğu için hemde çok fazla ödev vermiş birazda dinlenmesi gerekiyodu
yaa bu çocuklar ulamayı ne bilsin daha 4. sınıf ayrıca öğretmedinki bunun gibi bir sürü öğretmediği dersler
40 tane falan ödev yaptık yarısıda duruyo bide performans ödevi olucak not vericekmiş bu ödevlere !!!

Allah Allah ulama 6. sınıf konusu... hangi akla hizmeten böyle bir ödev verdi acaba...

bende bilemiyorum hem öğretmedi hem seviyelerinin üzerinde ve bunun gibi öğretmedii başka ödevlerde vermiş
zaten oğluma ben yardım ettim ödevlerde bazı ödevlerini çok fazla anlamadan yaptı
öğretmenin anlatma tekniği farklıdır ben oğluma bir öğretmen gibi hiç bilmediği bi konuyu anlatamamki

bende bilemiyorum hem öğretmedi hem seviyelerinin üzerinde ve bunun gibi öğretmedii başka ödevlerde vermiş
zaten oğluma ben yardım ettim ödevlerde bazı ödevlerini çok fazla anlamadan yaptı
öğretmenin anlatma tekniği farklıdır ben oğluma bir öğretmen gibi hiç bilmediği bi konuyu anlatamamki

Haklısın ben bile birinci kademe öğrencisine bir şey anlatacak olsam "acaba seviyesine inebilir miyim?" diye epey endişelenirim.

arkadaşım senin yazdıklarının birçoğunu biz de yaşadık Allahtan son seneniz bizimkide ulamayı 2. sınıfta anlatmıştı. Konuları anlatır ama yazdırmazdı. Ama bence ödev öğrenciler için avantaj ben ödevin verilmesinden yanayım bizimki hiç vermezdi.Bence sen ödevlerini nasıl yaptıracağının üzerinde dur boşver öğretmeni oğluna zekasıyla üstün olması gerektiğini anlat öğretmeni önemsersen şu zor zamanlarında kendinide oğlunuda yıpratırsın ödev yapmayı alışkanlık haline getirsin canım

haklısın melon zaten bende artık dediğin gibi yapıcam evde oğluma ödevleri konusunda daha fazla destek oluyorum artık öğretmenlede sadece oğlumla ilgili durumlarda görüşcem
bir haftadır başka bi öğretmen geliyo sınıfa oğlum o kadar memnunki
daha çok hevesli daha istekli ödevlerini kendisi kendi isteğiyle yapıyo bana söyletmiyo
sınıfta yaptıklarını çok sevinerek anlatıyo
bu öğretmen ayrıcalık yapmadığı için çocuklar çok memnun

Yazılanları okudum ve her meslekte iyi yada kötü vardır bu yüzden öğretmenin kişiliğini yada yaptıklarını tartışmayacağım. Sadece önerim olacak .Çocuğunuz öğretmenini seviyor olsaydı problem olabilirdi ancak anladığım kadarıyla bir gönül bağı oluşmamış aralarında.Bu durumda neden şubesini ve hatta okulunu değiştirmeyi düşünmüyorsunuz. Bütün yolların zaten kapalı olduğunu yani öğretmenin kendi işine karıştırtmadığını müdürün he he diyip kendi bildiğini yapacağını yazmışsınız.

zaten okulunu değiştirme gibi bi durumum olsa değiştircem ama şu sıralar imkansız
öğretmenini çok sevmiyo ama onu çok önemsiyo öğretmenin her dediği her davranışı benim oğlum için bir örnek teşkil ediyo tabiki nekadarda olsa seviyodur öğretmenini fakat sevdiği için öğretmene şirinlik yapmaz kendini sevdirme çabası yok sevmezse sevmesin diye düşünüyo
halbuki öğretmenin bi başını okşaması bile oğlumu o kadar mutlu ediyoki
anlamıyorum
bu çocuklara eşit davranmak hepsine eşit sorumluluk vermek çocukların duygularını anlamak bu kadarmı zor

bence öğretmenler okula adımını attıktan sonra özel hayatlarını geride bırakmalı çocuklara yansıtmamalı özel hayatını okula taşıyan öğretmenlerin öğrencileri böyle oluyo işte

ben yazdıklarınızın dogru olduguna inanıyorum bu tarz olayları ben kendi dönemimde bile gördüm maalesef her meslekte oldugu gibi bu meslekte de işini hakkıyle yapmayanlar cıkabiliyor aslında madem calısmak zor geliyor calısmasın o kadar hevesli öğretmen var ki atanmayı bekleyen
bence cocugunuzun sınıfını değiştirin psikolojisini bozabilir böyle seyler

Tabiki sizin sorununuz öğretmenle olduğu için öğretmenlere yükleniyorsunuz ancak bir parantez açarak şunu söylemek istiyorum. Özel hayatındaki problemleri işine yansıtan ve belkide en çok güler yüze ihtiyaç duyulan hastahanelerde doktor, hemşire,memur yok mu yada devlet dairelerinde sorunlarınıza çözüm aramak istediğiniz bunaldığınız anlarda azarlar tonda konuşan beş karış suatla sizi karşılayan memurlar müdürler şefler yok mu?
Lütfen sadece öğretmenler demeyin hangi işte çalışılıyorsa çalışılsın karşınızdaki insanlar güler yüzü ,anlayışı hak ediyor.Ama sonuçta çalışan herkesin birer robot değil insan olduğunuda unutmamalı.Onların da duyguları var. Onlarda üzülebilir.Onlarda kötü günler geçirebilir.Karşılıklı anlayışla her sorun aşılabilir.
Dikkatimi çekiyor çoğu kişi başına kötü bir olay geldimi falanca hastanedeki falanca doktor yada falanca hemşire diye bahsediyor.Yada falanca bankadaki hatta falanca şubesindeki falanca bay falanca bayan şöyle kötü böyle kötü deniliyor ancak söz konusu falanca şehirdeki falanca okuldaki falanca öğretmen kötü oldumu hiç öyle denmiyor.Söze öğretmenle başlayıp öğretmenler diye bitiriliyor.Bende bir öğretmenim ve öğretmen arkadaşlarımın tamamının bir kişinin adının yanında anılmasını istemiyorum.Her meslek grubunda iyi de vardır kötü de.ısimle , genelleme yapmadan söyleyelim söyliyeceklerimizi.

tabiki her meslekte bu böyle olmalı sadece öğretmenlerde değil ben genellemeyi eksik yazdığım için yanlış anlamışsınız beni

benim önerim bu kendi öğretmenimizle yüz yüze konuştuğum bir konu hatta

tabiki kimse robot değil ama sen evinde huzursuzsu yada ogün eşinle sevgilinle kavga etmişsindir okula gelip o an seni dinlemeyen çocuktanda hıncını çıkaramassın
böyle davranan bir kaç öğretmene resmen şahit oldum
oğlum 1. sınıftaydı o gün okula müdürle görüşmeye gitmiştik eşimle baktım tenefüsteler oğlumla karşılaştım çıkmalarına 1 tenefüs vardı
neyse oğluma hayırlı desler dedik öptük babasıyla çıktık tamda içeri girme zili çalmıştı biz çıktıktan sonra
nöbetçi öğretmen oğlumu koridorda görmüş oğlum bizim peşimizden bakıyomuş o sıra
sen niye koridorda dolaşıyosun diye kolundan çekiştirmiş yüzüne vurmuş
hakaret ederek oğluma bağırmış
oğlumda ağlayarak seni babama söylücem demiş
öğretmende kolundan tutmuş baya bi hırpalamış oğlumu
bide o ara nasıl düştüyse düşmüş kafasını vurmuş kafası şişmiş ve morarmıştı
( oğlum küçükken 3i kattan düştü ve kafatası kırılmıştı 15 yaşına kadar dikkat edin kafasını vurmasın ve kesinlikle tokat atılmasın demişti doktor)
neyse oğlumu almak için gittiğimde oğlumu gördüm resmen şıka girdim gözleri kıpkırmızı kolunda 5 parmak izi yüzü kıpkırmızı kafası mor ço sinirlenmiştim
oğluma noldu dedim anne böyle böyle dedi bende kimmiş o öğretmen kim vurdu sana böyle diye biraz yüksek sesle konuşunca
arkamdaki sınıfın kapısı açıldı
öğretmen elini beline koyarak ben yaptım nolmuş dedi
o an öğretmenin rahatlığı o kadar tuhafıma gittiki bi süre sadece kadına bakmakla yetindim
sonra neden böyle bişey yaptığüını sordum koridorda dolaşıyoda ders saatinde dedi
neyse sert bi dille vurmasının yanlış olduğunu anlattım
oğlumu aldım okulun kapısında eşimle karşılaştım oğlumun ağladığını gördü oğlum anlattı böyle diye
o gün öğretmene baya iyi bi ders vermişti eşim
sonra o öğretmen çocuklara vuramamıştı bi daha

yani bunun gibi bir sürü olay
o zaman nasıl sabırlı davrana bilmişim bilmiyorum belkide oğlum yanımda olduğu için sabırlı oldum yanlız olsaydık başka şeyler olurdu kesin

aynı şey arkadaşımın oğlunada oldu öğretmenin morali bozukmuş
o sırada arkadaşımın oğlunu görmüş dışarda hava yağmurlu olunca çocukları çıkarmıyolar dışarıya
öğretmen çocuğu bağırarak çağırınca çocukta korkmuş kaçmış

öğretmen ders saatinde çocuk dersteyken sınıfta sınıf öğretmeni varken girmiş sınıfa çocuğu evire çevire dövmüş bütün sınıfın ve sınıf öğretmeninin gözünün önünde en son sınıf öğretmeni çocuğu döven öğretmenin elinden kurtarmış
üstelik bu çocu 1 hafta öncesine kadar tam 20 gün hastanede yatmış ameliyat olmuş bir çocuktu

yani öyle yanlış şeyler oluyoki
bu yüzden burda konumuz öğretmenler olduğu için öğretmenler işi eve evide işe karıştıramamalı dedim
dediğin gibi her meslekte böyle insanlar var
ama yetişkinler kendini dövdürmez bi şekilde korur ama
çocuklar koruyaqmıyo kendini
genelleme yapmıyorum ben bu tip öğretmenler için dedim o yazdıklarımı

o arkadaşımın çocuğunu döven öğretmen için o gün morali çok bozuktu demişler eşiyle sorunları varmış çocuğa denk gelmiş
şu işe bak yaa......

Tabiki sizin sorununuz öğretmenle olduğu için öğretmenlere yükleniyorsunuz ancak bir parantez açarak şunu söylemek istiyorum. Özel hayatındaki problemleri işine yansıtan ve belkide en çok güler yüze ihtiyaç duyulan hastahanelerde doktor, hemşire,memur yok mu yada devlet dairelerinde sorunlarınıza çözüm aramak istediğiniz bunaldığınız anlarda azarlar tonda konuşan beş karış suatla sizi karşılayan memurlar müdürler şefler yok mu?
Lütfen sadece öğretmenler demeyin hangi işte çalışılıyorsa çalışılsın karşınızdaki insanlar güler yüzü ,anlayışı hak ediyor.Ama sonuçta çalışan herkesin birer robot değil insan olduğunuda unutmamalı.Onların da duyguları var. Onlarda üzülebilir.Onlarda kötü günler geçirebilir.Karşılıklı anlayışla her sorun aşılabilir.
Dikkatimi çekiyor çoğu kişi başına kötü bir olay geldimi falanca hastanedeki falanca doktor yada falanca hemşire diye bahsediyor.Yada falanca bankadaki hatta falanca şubesindeki falanca bay falanca bayan şöyle kötü böyle kötü deniliyor ancak söz konusu falanca şehirdeki falanca okuldaki falanca öğretmen kötü oldumu hiç öyle denmiyor.Söze öğretmenle başlayıp öğretmenler diye bitiriliyor.Bende bir öğretmenim ve öğretmen arkadaşlarımın tamamının bir kişinin adının yanında anılmasını istemiyorum.Her meslek grubunda iyi de vardır kötü de.İsimle , genelleme yapmadan söyleyelim söyliyeceklerimizi.

hocam her zaman her yerde böyle insanlar var tabiki hepimiz etten kemikten yaratılmışız bunu tartışmak bile anlamsız ama ben sizin bu kıyaslamanızı yanlış buldum doktorlar, hemşireler demişsiniz ama onların eğitilmesini , okumasını başarılı olmasını sağlayan kişilerde öğretmenler ve tabikide bununla beraber anneden ve babadan aldığı eğitim.Çocuklar hep öğretmenlerini ve büyüklerini örnek alırlar onun için onlara iyi örnek olmalıyız ki ileride meslek sahibi olduklarında topluma yararlı vicdan sahibi,adaletli insanlar ve bireyler olsunlar .İlk okulun amacının ben bu olduğunu düşünüyorum.Çevremize baktığımızda okuma yazma bilmeyen varmı , varsa bile çok azdır.demekki bu çokta zor birşey değilmiş zor olan ne biliyormusunuz zor olan ahlak bilgisini vermektir.Ahlak bilgisini öğrenemeyen kişiler hayatta herşey olabilirler ama sonra böyle kişiler çıkar ortaya .Kimisi hastaları azarlar ,kimisi sırada sen beklerken orada biryerde lak lak yapar, kimisi görevini suistimal eder .Kısacası adam olurlar ama a..... olamazlar. Görevini layığıyla yapan herkezi bu konunun dışında bırakıyorum. Çocuklara ilkokul 3. sınıfa kadar hayat bilgisi dersi sonrada sosyal bilgiler veriliyor kurallar öğretiliyor bunlar öğretilirken örnekte teşkil etmek gerekir. Hocam işte öğretmenlerimizin sorumluluğu çok olduğu için biz öğretmenlerimie saygı duyuyoruz onların görevlerinin kutsallığına inanıyoruz ve onları annemizin ve babamızın yerine koyuyoruz çünkü bizim üzerimizdeki haklarını bildiğimiz için Ben 33 yaşındayım ilkokul öğretmenimi hiç unutmadım hala çok saygı duyarım. Yani öğretmenliği başka mesleklerle kıyaslamamız mümkün değil, çünkü bu kişilerle muhatap olan çocuklarımız değil bizleriz, ve çocuklarımızın en çok gördüğü ve muhatap oldukları kişi öğretmenleridir onlarında anlayışlı olması şarttır eğer gelecekte iyi bir nesil istiyorsak önce kendimizi sonrada çocuklarımızı eğitmeliyiz . Bu sadece benim fikrim kimseyide kırmak değil amacım herşeyin iyiside var kötüsüde iyi adam etmek kolay maksat kötüyü adam etmekte ...

Back