Güzel günlerdi, öğretmenim yaşıyorsa Allah sağlık versin muhteşem bir kadındı ne zaman okul konuları açılsa yad ediyorum, kız erkek demeden el işi dersinde hepimize dikiş dikmeyi örgü örmeyi öğretirdi, şimdi veliler çok ders veriliyor diye üzülüyor ama hatırlarsınız ATTRAENTE biz test çözmekten ziyade genelde yazılı sınavlar olurduk, Türkçe kitaplarındaki okuma parçalarını evde okuyup özet çıkarmamızı isterdi öğretmenlerimiz, ilkokul 2. sınıfta mektup yazmaya başladık, mektup yazma kompozisyon yazmaya döndü 3. sınıfta, akıldan havuz problemleri çözerdik, eve verilen matematik dersi sorularını öğretmen okur bizzat defterimize kendimiz yazardık, evde de o ödevin cevaplarını yapardık.
Bizim zamanımızda ev ödevi genelde öğrencinin derste defterine aktarması gereken sorulardan ibaret olduğundan daha ağırdı aslında ama bence güzel yanı şu, çok yazardık ama yazdığımız soruları anlama kabiliyetimiz gelişirdi, çok soru çözdüğümüz için de derste gördüklerimiz pekişirdi.
Tüm çocuklar için demiyorum ama şu an ilkokulda öğrendiklerini orta okula taşıyamayan çocuklar var, hafızalarında kalmıyor, basit bir ilkokul matematik sorusunu çözemeyen liseliler gördüm üzüldüm.