Sevgili KK'nün güzel ve zeki kadınları! Fikirlerinize ihtiyacım var.

Şu üslupla yazabiliyorsanız daha iyi anlaşılıyor durumun vehameti. Konu sizsiniz ayrıca, ben değilim!
Size ailenizle iletişim konusunda başarılar!

Gullicek elleri aklıma geldi kusura bakmayın.
Yani yazacağım her şey şuan sizi üzebilir o sebeple susayım ben.
Hayat o kadar toz pembe değil sadece, konunuzun özüne yorumum bu olsun.

bende bunu biraz daha fırsata çevirip en azından mayıs bitimine kadar daha kalmaya karar verdim

Şu üslupla yazabiliyorsanız daha iyi anlaşılıyor durumun vehameti. Konu sizsiniz ayrıca, ben değilim!
Size ailenizle iletişim konusunda başarılar!

benim üslubumda sorun yok kimseye saygısızca bir şey de demedim ama sizin üslubunuzda aşağılama var asıl siz kendinize bakın.

Off gece gece dertlendim valla kız nikahlı kocan ya annenin tutumuna anlam veremedim doğrusu aynı durumda ben olsam kaçardım evden herhalde :d imam nikahı kıyılırken video çekip anneme gönderirdim kadının içi rahat etsin yani zaten normal nikah imam nikahının görevini üstleniyor amaç çevreye duyurmak herkes evli olduğunuzu biliyor olağan üstü durumdan dolayı düğününüz gecikmiş buna da kimse karışamaz, karışsa da önemsenecek insanlar değillerdir.

Tuvalet ne alaka akliniz tuvalette oldugu icin mi gitmek istiyorsunuz

bence anneniz hakli tamam siz evlisiniz ama o Eve girdikten sonra dugunun ne degeri kaliyor ki ? Disinizi sikin biraz daha

Daha guzel anlatan olamaz burda birakalim’konuyu

bende öyle düşünüyorum ama işte göndermiyor annem neyse napalım en azından annemlerin ihtiyaçlarını gideririm bu süreçte

bende öyle düşünüyorum ama işte göndermiyor annem neyse napalım en azından annemlerin ihtiyaçlarını gideririm bu süreçte
Seni o kadar iyi anlıyorum ki ben de annemle sürekli sorun yaşıyorum böyle konularda canını sıkma bak bugüne kadar dayanmışsın 1 ay daha sabret biliyorum söylemesi kolay dayanması zor ama şöyle düşün o eve gidince eşini sürekli göreceksin anneni özleyeceksin son zamanlarını güzel geçir ailenle :)

Baya komik geldi wc temizleme fikri oncelikle ben annenize hak verdim niye gideceksin ki bekle evinde misler gibi kocanda elbet ki birşekilde yaşıyordur kendine niye sıkıntı ettin ki bunu ailen haklı gidip napacaksın . Imam nikâhınız yok hem boşverin bence evinizde oturmaya dinlenmeye çalışın evlenince evin yükünü tek sen yüklenirsino zamanda anne evi dersin aman bacım boşver yaa nedi sıkıntı yapan kendine . Hayırlısıyla düğünün olur inşallah kötü günleri atlatırız.

Bekar olmama rağmen dediklerinize fazlasıylaaa katılıyorum çook çok çok haklısınız

Ben gayet normal bir kadinim , siz bir donun yazdiginiz yaziyi ve hayatinizi tekrar dusunun bence , 11 yasindaki oglum bile sizden daha olgun emin olabilirsiniz

ablacım belli ki yaşça büyüğümsün saygısızlık etmek istemiyorum Allah çocuklarınıza bağışlasın hele beni boşverin densizin tekiyim işte napcan, sağlıcakla kalın.

Şimdi eş ailesini tapılacak uğruna can verecek varlıklar olarak görüyorsunuz inşallah dugunden sonra da böyle düşünürsünüz . Ama bu 1 ay bekleyemeyip iki anneyi karşı karşıya getirip çocuklar ayni evde yaşasın madem düğüne kadar diye konusturursaniz o uğruna tapılacak varlıklar yarın bir gün bir kavgada kudurmustun da duramadin 1 ay oğlum olmasa napardin derler sizin de minnoş kalbiniz çıt olur. .

Yani bir sure sevdigiyle nisanli kalmis, zaten evlilige hevesi var, (herkes nisanliyken hayalini kurmaz mi heyecanla?) evini duzmus ve salgin cikiyor... O cicek gibi evinin bitmis haliyle esiyle tadini cikarmak istiyor. Evet, temizlik bile ilk zamanlar bir heves. Esine bakmak, esinin ona bakmasi da heves. Bu heyecanlar niye saskinlikla karsilanmis anlayamadim. Ben evleneli 10 ay oldu, hala evime, esime cok ozenliyim. Cogu sey hala heyecanlandirir beni. Evimizin her kosesine yeni bir ani eklendiginde mutlu oluyorum...

Ayrica imam nikahi sart degil, gunumuzde resmi nikah imam nikahi yerine geciyor. Ailene bunu soyleyip ve internetten arastirip kanit sunabilirsiniz.

Su donemde esinizle ayni eve gitmeniz ne derece saglikli bilemem ancak tasiyici olmadiginizdan eminseniz gidin, ben olsam giderdim.

Ben heyecanınıza şaşırmadım. Hepimiz nişanlılık dönemin de hevesle heyecanla mustakbel eşimiz ile aynı evi ,aynı sofrayı ,aynı yatağı paylaşmanın hayalini kurmusuzdur. Benim sana tavsiyem anneni dinlemen eğer şimdi bir şekilde anneni ikna edip gidersen annen kirilmasa bile sen yine de pişman olursun keşke biraz daha fazla vakit geçirseydim diye . Ayrıca annen haklı o ELIN OĞLU sizde onun ailesi için ELIN KIZIsınız . Bence biraz daha sabredip düğünü bekleyin

Anneniz imam nikahını şartlarını bilmiyor sanırım. İki tarafın da rızası varsa, şahitler varsa ve çevreye sizin evli olduğunuz duyurulduysa siz Allah katında da evlisinizdir. Ayrıca düğün ne zaman olur belli değil. Şu anki duruma göre bu yaz olması zor. Belki yazın sonlarına doğru olur onda da akın akın insan gelmez. Ya bekleyeceksiniz ya da eşinizle yaşamaya başlayacaksınız.

Corona en çok 2020 gelinlerini mi etkiledi? Virüsten hayatını kaybedenler ikinci, hastanede tedavi görenler üçüncü sırada o zaman sanırım.

Minik parmaklarınızla temizlediğiniz evinizde eşinizin yaşamasını bu kadar dert edecektiniz madem, baştan söyleseydiniz orada yaşamaya birlikte başlamak istiyorum diye. Gerçi ne önemi var, anlamadım ama... Ev bu, kirlenir, temizlenir, sonsuz bir döngü durumu yani. Evlendiğiniz adam da kendi pisliğini temizleyecek kapasiteye sahiptir herhalde. Sahip değilse, evin kirlenmesinden daha büyük dertleriniz var, ona kafayı takın, daha anlamlı olur.

Ve istediğiniz hayatı yaşamak için eşinizin ailesini bile araya sokmayı düşünüyorsunuz ya, yani yetişkin bir insanım, kendi kararlarımı verebilirim diyemiyorsunuz ya, işte olgunlaşmadan evlenilmemeli.

Biraz uzun yazacağım şimdiden okuyacak sabrı olanlara çok teşekkür ederim. Zaten uzun zamandır sessiz bi şekilde forumdaki konuları okuyorum ama dün başlıkta ve bir kaç başlıkta gördüklerimden sonra yazmadan edemedim beş yıldır kapalı olan hesabı yeniden açtım.
Öncelikle üniversite okumuş üstüne yüksek lisans yapmış 26 yaşında nişanlı bir kadınım. Bölüm olarak Sosyoloji okudum o yüzden sizin savunduğunuz feminizm hakkında çok makale,tez ve kitap okudum literatüre hakimim. Nişanlımla tanışana kadar asla evlilik meraklısı bir insan değildim kenara bir iğne bile koymuş değildim. Çünkü bana aşırı imkansız geliyordu evlenmek çeyiz almak falan ama sürece dahil olunca bunun aslında yeni gelin tribi değil sıfırdan bir ev kurma durumu olduğunu algıladım. Nişanlımla tanıştığımdan beri abartmadan bi şeyler almaya çalışıyorum. Düğünümüz 23 Ağustos'ta çoğu eşyamızı almıştık ama ev bakmaya yeni başlamıştık. Şu an için hiçbir plan yapmıyoruz sadece evin ihtiyaçlarını belirlemeye ve almaya yoğunlaştık. Düğünle ilgili gelen bütün soruları duymamazlıktan geliyoruz çünkü şu an bir karar vermek ya da plan yapmak çok anlamsız geliyor. Temmuz ayında kısıtlamalar kalkarsa bi ay da bile halledilir herşey hiç sorun değil.
Beni bu başlıkta asıl üzen evlenmiş evi kurulmuş ama eve geçemeyen bir kadın derdini anlatıyor demediğiniz kalmamış. Evlenmiş kendi düzenini kurmuş insanların sanki o günlerden geçmemiş gibi konuşması beni cidden üzüyor. Zaten dışarda kaos var insanlar burda birbirinden destek almak için giriyor bir şeyler yazıyor. Nişanlılık zaten stresli bir süreçken bir de bu döneme denk gelmek çok zor. Eminim burdaki evli herkes büyük hevesle kendi evini temizlemiş yerleştirmiş düzenini kurmuştur. Kimsenin evlendikten sonra elin oğlunun evini temizlicem diye dertelndiğini de sanmıyorum. Evlilerin de evlenmeyin aile evini çok özlüyorum demesini de anlamıyorum. Siz de evlenmeseydiniz o zaman :)

Biz de ailemizi çok seviyoruz, ben başka bi şehire evlenicem düşündükçe gözlerim doluyo üzülüyorum ama bu evde de emanet gibiyim. Mutfakta annemin kendi düzeni var müdahale etmek istemiyorum. Odamda herhangi bir değişiklik yapamıyorum. Gidicem nasılsa diyorum.

O yüzden seni çok iyi anlıyorum canım. Benim nişanlım yıllardır yalnız yaşayan bi insan yemeğini temizliğini kendisi çok güzel yapar ama evim kurulmuş eşyalarımız yerleşmişken ben de gidip yaşamak isterdim. Hepsini geçtim eşimle vakit geçirmek isterim bunlar çok doğal. Koca meraklılığı falan değil.
Herkes bu dönemde vatanına en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışıyor. Sağlıkçı polis ya da görevli olsam seve seve yardım ederdim ama benim elimden tek gelen evde kalmak ve öyle yapıyorum.
O yüzden seni linçleyenlere kulak asma içinden geleni yap. Benim geçen sene evlenmiş gelinliğini iki kere giydiği halde gelinliğime doyamadım diyen arkadaşlarım bile amaan boşver napcan düğünü diyor. Kimse empati kuramıyor ve kırıcı oluyor malesef.
Ben senin yerinde olsam Mayıs başına kadar bekler Mayısta evime geçerdim. Çünkü her şeyin hazır nikahın var beklemen anlamsız ailenle sadece sen sakin sakin konuş ikna et.
Son olarak bir yıl daha düğün olmaz diyenlere de şunu demek istiyorum kısıtlamalar kalktı evden çıkabilirsiniz dendiği anda bir hafta sonra herkes düğünlere maçlara parklara tatile öyle de bi gider ki.
Konu sahibinden de özür dilerim, konuyu biraz dağıtmış kendi derdimi de dökmüş olabilirim. Hakkını helal et :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…