Sevgili için sehir değiştirme

Sevgili için neden gidesiniz ki? Evli olsanız neyse de, daha ortada kesinleşmiş bir şey de yokken şehir değiştirme derdine düşmeniz garip geldi. O düşünüyor mu uzakta nasıl olacak diye? Önce geleceğinizi garanti altına alın, nerede iyi iş bulabilirseniz girin sonrasına bakarsınız tayin vs olur ilerde.

bugunki aklim, yasim ve tecrubemle kimse icin kilimi kipirdatmam buna sehir degistirmek de dahil tabii siz bir de kariyerinizi buna göre sekillendireceksiniz.
Ayrica benim zamanimda dis hekimligi okuyan arkadaslarim baskenti birakip kendi kirsal memleketlerine dönmüslerdi, orada cevrelerinde tanidiklari olan yerlerde muayenehane acmanin avantajlarini anlatirlardi.

Yaslariniz cok genc kendi cikariniza uygun geleni yapin, kimse fedakarlik yapmaya degmiyor gunun sonunda .

Değil elin oğlu, baban için bile iş fırsatlarından vazgeçme. 3 yıl sonra referanssız adamı işe alacak kimseyi bulamaz adamın eline kalırsın. Bu süre ilişkinizin imtihanı oluversin. Şu anki fırsatları tepersen ve bu adamın eline bakmak zorunda kalırsan kafanı duvarlara vurursun. Kırsın kıçını çalışsın sanayi şehirlerinden birinde yapsın uzmanlığını.

Siz elinizden gelen en yüksek tavizi verip gidebileceğiniz illeri söylemişsiniz. Erkek arkadaşınız da bu illerden birini seçmeli ve sizi iş sıkıntısı yaşayacağınız yerlere zorlamamalı. Zorluyor ya da sizin fedakarlığınıza karşılık hiçbir adım atmıyorsa sizin kariyerinizi dolayısıyla geleceğinizi dolayısıyla karakterinizi önemsemiyor sadece kendini düşünüyor demektir. O zaman hiç vakit geçirmeden ayrılın bu yaşta henüz aşk da tazeyken bu kadar bencil olan erkek hayatınızın canına okur zaten

Hiçbir şeyim olmayan adam için hiçbir şey yapmam. Benim yaşamıma uyum sağlayan adam bir şeyim olur. O da kendi tercihlerinden vazgeçmesin. Bunu da istemem. Tercihlerimizin çakıştığı adamla hayatıma devam ederim. Ortada hiçbir şey yokken bir adam için bu kadar fedakarlık yapmaya hazır olmak bana anlamsız geldi.

Uzak mesafe ilişkisinden korktuğunuz için mi bunca şey. Ne evlisiniz ne nişanlı. Napacaksin bilmediğin şehirlerde. Git güzel bir iş bul mesleğinde kendini geliştir. Uzakta da olsanız sevginiz kuvvetliyse katlanırsınız. Bence düzgün düşünemiyorsunuz. Sevginiz gözünüzü fazla kör etmiş. Yazdıklarınızı tekrar tekrar okuyun derim.

Ben 4 yıllık sevgilimi bırakmıştım sırf hayatını bana göre şekillendiriyor diye. Uzaktan ilişki hertürlü yürür ama birinin sorumluluğunu almış hissi yada öyle yapmaması benim için demek değerli hissettirmek yerine mahçup hissettiriyor sevgilin böyle hissedermi bilmem ama eğer böyle birşey yapmayı düşünüyorsan da ilerdeki pişmanlıkların için onu suçlamamanı tavsiye ederim yoksa direk biter.

Adam kendi kariyeri için sizi ardında bırakıp gidebiliyor ama siz yaşadığınız şehirde güzel bir iş imkanı varken adamın peşinden iç Anadolu'da iş bulsanız bile küçücük şehirde zerre kariyer planı olmadan yaşamaya kalkıyorsunuz. İş bulsanız koşa koşa kariyer fırsatlarına bakmadan gideceksiniz adam için. Tamam sevgiliniz emek vermiş de siz ne yaptınız o okulu kazanmak okumak için emek vermediniz mi? Gencecik eğitimli kızların koca peşinde koşmak için kariyerlerini ve kendilerini bu kadar yok saymasını hiç anlamıyorum. Sevgiliniz ilişkiniz umrunda olmadan ve tüm planlarını kendi kariyeri üzerine inşa ederken siz neden kendiniz için bunu yapmıyorsunuz? Bu ilişkinin geleceği tek sizin sorumluluğunuz da mı? Evlenmeden erkekler için bu kadar fedakarlık yapıp kendinizi yok saymayın. Hoş bana kalırsa hiç yapmayın erkekler gider ama siz genç yaşta iyi bir kariyer inşa edemezsiniz bir ömür üç kuruşa tamah edersiniz. O da iş bulursanız. Zira çok yakınımda olan mühendislerden gördüğüm kadarı ile belli yaşa kadar bir yerlere gelecek adımlar atmazsanız bu sizin için büyük bir eksi oluyor.

Ben eşim için ülke değiştirmedim. O da kararıma saygı duydu. 18 yıllık evliyim. Şimdiki aklım o zaman olsa gene aynısını yapardım. Hiç kimse için işimi, şehrimi, memleketimi bırakmam. Kimse için kendi düzenimi bozmam. Sadece kızım için bu özveride bulunabilirim.
Sana verebileceğin tavsiye eş bile değil sevgili için bir belirsizliğe asla gitme. Kendi okulunu, stajını bitir. İşine gir. Çok istiyorsa o sana uysun. Yapsın dusunu musunu geri gelsin sana.

Seviyorum diye birileri için bu kadar fedakarlık..... hiç gerek yok ortada evlilik yok ,bir şey yok Tersten bakalım aynı durumda siz olsanız o bu kadar kolay gelirim senle der mi?
Demez erkekler daha mantıklı kadınlar aşk mevzu olunca duygulara esir akıl çöpe.
Ayrı kalın ne olacak aşkınız bir dinavdan geçer ,sevgilinize güveniniz yoksa zaten arada aşk yok .Bırakın ozlesin sevdiği kadın için bir şeyler yapsın,azıcık konfor alanı drgişsin cabalasin.Her şeyi böyle altın tepside sunarsaniz ,değeriniz olmaz azıcık cool olun ......

Yaşlarınız daha çok genç.
Senin gidebileceğin yerleri yazar, kazanamazsa gidemeyeceğin yerleri yazmalı çünkü dus zor bir sınav.
Üç yıl uzak mesafe ilişkisinden ölmezsiniz. 26-27 yaşında bile evlensen erken bile evlenmiş olursunuz.
Üstelik uzak mesafe ilişkisi birbirini seven insanlar arasında gayet de yürür heyecanlı bile olur
Sakın mesleğinden vazgeçme, hemen çalış, üç yıl sonra iş bulamazsın

Sizinki fazla. Hem de sevgililik için. Size de uyacak şehirleri söylersiniz. O da onlara yoğunlaşır. Size uyumayacak şehirlerde de benim için uygun değil dersiniz. Gidecek diye tutturursa gider gelir. İlişkiniz de bitiyorsa onun bileceği iş.

Bakın benim bir arkadaşım sevgilisinin olduğu şehre memuriyetini aldırdı. Konumu düşme pahasına. Yapma diye uyardık ama. 6-7 sonra erkek arkadaşı kızı terketti. Aynı kurumdaydilar. Başka biri ile sevgili oldu, nişanlandı, baska ile tayinini yaptirdi. Bütün bunlar kızın gözü önünde oldu. Kız istemediği bir pozisyonda, tayininde de yaptırmadı, 5 sene çalıştı. Öyle bir depresyona girdi ki.

Bakın böyle yapıp yapıp sonra evlenseniz bile sorunlu oluyor. Adam sizin onun hayatına kayıtsız, şartsız uyumlandiginizi bildiği zaman bencillesiyor. Ev sizde, çocuk sizde, eş ailesi sizde oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…