Sevgili için sehir değiştirme

Arkadaşlar yazan herkesin eline sağlık,kadın kadını destekleyip iyiliğini düşünüyor tecrübelerinize dayanarak paylaşım yaptığınız için çok sağ olun 💐💕madem bu kadar kişi böyle söylüyor demek ki gerçekten de gitmemek daha doğru,mezun olunca direkt evlenelim diyen taraf da o fakat ben işe girmeden ailemin durumu iyi olsa da evlenmek istemedim,bir süre geçmesi lazım dedim o da sende gelsen dedi işte idare ederiz diye fakat haklısınız,mantıklı düşüneceğim,herkese iyi geceler😊
Afferim kız. Asla erkeğin ayağına gitme. Değerli olmazsın , kendin gel der. O senin ayağına gelsin.

Arkadaşlar hepinize merhaba :) vaktiniz olur da okursanız çok sevinirim çok kararsız bir durumdayım.Dört buçuk yıllık bir ilişkim var,sevgilimi çok seviyorum genel olarak iyi de anlaşıyoruz,üniversiteye hazırlanırken sınav senemizde tanıştık ikimizde kendi şehrimizde kaldık,o diş hekimliği okuyor ben endüstri mühendisliği okuyorum.Ailem arkadaşlarım vs burada,bu sene son sınıfa başlıyorum,sevgilim de beşinci sınıf dus uzmanlık sınavına hazırlanmaya başladı,benimde ikinci dönem zorunlu stajım var.Kendi şehrimizde ki üniversitemizin dus uzmanlık puanları yüksekmiş sevgilim burayı kazanma ihtimali vermiyor kendisine,beraber puanlara baktık iç Anadolu da Karadeniz'de bazı uzmanlık puanları daha düşük,ben onunla İstanbul,İzmir,Eskişehir vs tarzı büyük sehirlere gelebileceğimi hatta Kocaeli Sakarya taraflarında da endüstri alanında gelişmiş olduğu için güzel iş bulabileceğimi,oralara da gelebileceğimi söyledim,bu arada istesem kendi sehrimde de kalabilirim direkt kuzenim güzel bir şirkette çalışıyor müdür fakat sevgilimle beraber olmak için bazı yerlere gelebileceğimi söyledim ama iç Anadolu'ya ya da Karadeniz tarafına giderse ne yapacağımı bilmiyorum,hem iş imkanım çok kısıtlı hem oralarda hiç bir tanıdığım yok çok zorlanırım iki üç sene birde aileme durumu açıklayamam neden gittigimi o da ayrı bir sorun,fakat erkek arkadaşıma gitme iç Anadolu'ya ya da Karadeniz'e de diyemiyorum sonuçta kaç senedir diş hekimliği okuyan sınava girecek olan o zaten kendisi de daha ben bir şey demeden iç Anadolu'da da puanım tutsa giderim dedi fakat iki üç sene uzak ilişki nasıl olur kestiremiyorum böyle bir deneyim yaşamış olan var mı aranızda acaba?gitme demek doğru gelmiyor ama iki üç sene uzak ilişki yaşamak ya da iç anadoluya veya Karadeniz'e gitmek de beni psikolojik açıdan çok etkiler gibi geliyor,lütfen bu tarz şeyler yaşamış birileri varsa fikir verebilir mi🙏 bu arada şu an ben 23 yaşındayım o 25.
Ben sözlüm için şehir değişikliğini kabul ettim. Çünkü kırk kere sordu emin misin, yaşayabilir misin, gitme dersen kalır başka iş bakarım diye. İstanbul'dan kalkıp Denizli' ye gideceğim. Evlilik sürecinde iki taraftan da uzakta, başbaşa olmak daha cazip geldi. Aranızdaki ilişkiyi bilemiyorum ama yaşlarınız daha küçük ve resmiyette henüz yok. Bu durumda kalsam gitmemeyi tercih ederdim.

Arkadaşlar hepinize merhaba :) vaktiniz olur da okursanız çok sevinirim çok kararsız bir durumdayım.Dört buçuk yıllık bir ilişkim var,sevgilimi çok seviyorum genel olarak iyi de anlaşıyoruz,üniversiteye hazırlanırken sınav senemizde tanıştık ikimizde kendi şehrimizde kaldık,o diş hekimliği okuyor ben endüstri mühendisliği okuyorum.Ailem arkadaşlarım vs burada,bu sene son sınıfa başlıyorum,sevgilim de beşinci sınıf dus uzmanlık sınavına hazırlanmaya başladı,benimde ikinci dönem zorunlu stajım var.Kendi şehrimizde ki üniversitemizin dus uzmanlık puanları yüksekmiş sevgilim burayı kazanma ihtimali vermiyor kendisine,beraber puanlara baktık iç Anadolu da Karadeniz'de bazı uzmanlık puanları daha düşük,ben onunla İstanbul,İzmir,Eskişehir vs tarzı büyük sehirlere gelebileceğimi hatta Kocaeli Sakarya taraflarında da endüstri alanında gelişmiş olduğu için güzel iş bulabileceğimi,oralara da gelebileceğimi söyledim,bu arada istesem kendi sehrimde de kalabilirim direkt kuzenim güzel bir şirkette çalışıyor müdür fakat sevgilimle beraber olmak için bazı yerlere gelebileceğimi söyledim ama iç Anadolu'ya ya da Karadeniz tarafına giderse ne yapacağımı bilmiyorum,hem iş imkanım çok kısıtlı hem oralarda hiç bir tanıdığım yok çok zorlanırım iki üç sene birde aileme durumu açıklayamam neden gittigimi o da ayrı bir sorun,fakat erkek arkadaşıma gitme iç Anadolu'ya ya da Karadeniz'e de diyemiyorum sonuçta kaç senedir diş hekimliği okuyan sınava girecek olan o zaten kendisi de daha ben bir şey demeden iç Anadolu'da da puanım tutsa giderim dedi fakat iki üç sene uzak ilişki nasıl olur kestiremiyorum böyle bir deneyim yaşamış olan var mı aranızda acaba?gitme demek doğru gelmiyor ama iki üç sene uzak ilişki yaşamak ya da iç anadoluya veya Karadeniz'e gitmek de beni psikolojik açıdan çok etkiler gibi geliyor,lütfen bu tarz şeyler yaşamış birileri varsa fikir verebilir mi🙏 bu arada şu an ben 23 yaşındayım o 25.
cok saçma ya herhangi biri için il falan değiştirmek. sevgili dediğiniz nedir? bugun var yarın yok belki. eş için bile ben kendimden feragat edip cok buyuk değişiklikler yapmam, kaldı ki sevgili. kendi kariyerin için en doğrusu neyse onu yap. kariyerin için gerekirse çinin köyüne git ama iş bulamayacağın şehre, ülkeye neyeyse assla. yarın ayrılınca napıcan? yada gittiğiniz şehirde sen işe giremezsen sana o mu bakcak? olmaz öyle şey. cok altında kalır ezilirsin. önce ikinizde hayatınızı kurun, sonra gerekirse taşınma planları yapılır.

23 yaşında bir kadın kendi kariyeri ve psikolojik sağlığı dışında hiçbir şeyi önplana alarak hareket etmemeli hele hele aşkı, sevgiyi, bir erkeği... Asla yani. Büyük hata.

Sizi bir basamak ileriye atacak bir şehir ve ortam olsa tamam ama böyle bir atılıma hiç gerek yok bence. Ben de sevgilimle beraberken üni değiştirip yanına geldim. Ama geldiğim üniversite benimkinden bir tık yüksekti zaten. Ankara'dan İstanbul'a geldim. Böyle bir durum söz konusu değilse lütfen kendi kariyerinizi düşünün önce. Evlilik zamanı gelince oturur düşünürsünüz

X