- 21 Ocak 2018
- 8.239
- 20.241
- 32
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sana gel,sensiz yapamam diyor mu?bunu söylüyorsa evlenip beraber gidebilirsiniz ..uzaktan uzağa zor..gözden ırak gönuĺden ırak olurArkadaşlar hepinize merhaba :) vaktiniz olur da okursanız çok sevinirim çok kararsız bir durumdayım.Dört buçuk yıllık bir ilişkim var,sevgilimi çok seviyorum genel olarak iyi de anlaşıyoruz,üniversiteye hazırlanırken sınav senemizde tanıştık ikimizde adanalıyız kendi şehrimizde Çukurova üniversitesinde kaldık,o diş hekimliği okuyor ben endüstri mühendisliği okuyorum.Ailem arkadaşlarım vs burada,bu sene son sınıfa başlıyorum,sevgilim de beşinci sınıf dus uzmanlık sınavına hazırlanmaya başladı,benimde ikinci dönem zorunlu stajım var.Çukurovanın dus uzmanlık puanları yüksekmiş sevgilim çukurovayı kazanma ihtimali vermiyor kendisine,beraber puanlara baktık iç Anadolu da Karadeniz'de bazı uzmanlık puanları daha düşük,ben onunla İstanbul,İzmir,Eskişehir vs tarzı büyük sehirlere gelebileceğimi hatta Kocaeli Sakarya taraflarında da endüstri alanında gelişmiş olduğu için güzel iş bulabileceğimi,oralara da gelebileceğimi söyledim,bu arada istesem kendi sehrimde de kalabilirim direkt kuzenim güzel bir şirkette çalışıyor müdür fakat sevgilimle beraber olmak için bazı yerlere gelebileceğimi söyledim ama iç Anadolu'ya ya da Karadeniz tarafına giderse ne yapacağımı bilmiyorum,hem iş imkanım çok kısıtlı hem oralarda hiç bir tanıdığım yok çok zorlanırım iki üç sene birde aileme durumu açıklayamam neden gittigimi o da ayrı bir sorun,fakat erkek arkadaşıma gitme iç Anadolu'ya ya da Karadeniz'e de diyemiyorum sonuçta kaç senedir diş hekimliği okuyan sınava girecek olan o zaten kendisi de daha ben bir şey demeden iç Anadolu'da da puanım tutsa giderim dedi fakat iki üç sene uzak ilişki nasıl olur kestiremiyorum böyle bir deneyim yaşamış olan var mı aranızda acaba?gitme demek doğru gelmiyor ama iki üç sene uzak ilişki yaşamak ya da iç anadoluya veya Karadeniz'e gitmek de beni psikolojik açıdan çok etkiler gibi geliyor,lütfen bu tarz şeyler yaşamış birileri varsa fikir verebilir mi bu arada şu an ben 23 yaşındayım o 25.
Ben bir şeyleri anlatırken biraz fazla detay veririm burada da benim için önemli bir konu olduğu için durumu tam olarak anlamanız için fazla detay vermiştim,başta da vakti olan okursa diye belirtmiştim kimsenin zamanını almak istememKeşke bu kadar detay vermeseydin bi TC'n kalmış vermediğin.
Yok yani tanıyan biri çıkar falan. Başın ağrımasın diye söylemiştim tabiki senin bilecegin iş.Ben bir şeyleri anlatırken biraz fazla detay veririm burada da benim için önemli bir konu olduğu için durumu tam olarak anlamanız için fazla detay vermiştim,başta da vakti olan okursa diye belirtmiştim kimsenin zamanını almak istemem
İşte iç Anadolu'da ya da Karadeniz de bir yer gelirse beraber gidelim diyor,uzmanlık geleceğimiz için önemliymiş ailelerimizi maddi durumu da iyi,uzmanlığı bitince adana da klinik açarız bizim için daha iyi olur diye konuşuyor,sende iki üç sene idare etsen,oralarda senin için iyi bir kariyer imkanı olmadığını biliyorum fakat idare edelim uzmanlığım bitince hem klinik açarız hem sende istediğin yerlerde işe girersin gibi konuştu,buna benzer bir şey deneyimleyen varsa diye sormak istedim sadece bir de ben duygusal bir insanım mantıklı tavsiyeler alırım diye düşündümPeki bundan şeyin haberi var mı? Sevgilinizin. Adam size gel filan da dememiş anladığım kadarıyla. Sevgili için başka şehire gitmeyi ilk defa duyuyorum. Daha adı konulmuş bi şey yok ortada. Gitseniz nerde kalacaksınız ne yapacaksınız ..
Anladım teşekkür ederim ince düşünceniz içinYok yani tanıyan biri çıkar falan. Başın ağrımasın diye söylemiştim tabiki senin bilecegin iş.
Üstte git yazmıştım ama uzmanlığı alıp geri adanaya dönecekseniz hiç düzeni bozmayın gitmek mantıksız.İşte iç Anadolu'da ya da Karadeniz de bir yer gelirse beraber gidelim diyor,uzmanlık geleceğimiz için önemliymiş ailelerimizi maddi durumu da iyi,uzmanlığı bitince adana da klinik açarız bizim için daha iyi olur diye konuşuyor,sende iki üç sene idare etsen,oralarda senin için iyi bir kariyer imkanı olmadığını biliyorum fakat idare edelim uzmanlığım bitince hem klinik açarız hem sende istediğin yerlerde işe girersin gibi konuştu,buna benzer bir şey deneyimleyen varsa diye sormak istedim sadece bir de ben duygusal bir insanım mantıklı tavsiyeler alırım diye düşündüm
İnşallah yanlış karar vermezsinİşte iç Anadolu'da ya da Karadeniz de bir yer gelirse beraber gidelim diyor,uzmanlık geleceğimiz için önemliymiş ailelerimizi maddi durumu da iyi,uzmanlığı bitince adana da klinik açarız bizim için daha iyi olur diye konuşuyor,sende iki üç sene idare etsen,oralarda senin için iyi bir kariyer imkanı olmadığını biliyorum fakat idare edelim uzmanlığım bitince hem klinik açarız hem sende istediğin yerlerde işe girersin gibi konuştu,buna benzer bir şey deneyimleyen varsa diye sormak istedim sadece bir de ben duygusal bir insanım mantıklı tavsiyeler alırım diye düşündüm
evet geri döneceğiz sadece dört buçuk yıldır en fazla bir kez bir ay uzakta kaldık birbirimizden,arkadaşlarım da hep uzak ilişkinin çok zor olduğundan sorun yokken sorun çıkardığından bahsedip gözümü korkutmuştu açıkçası,çok teşekkür ederim deneyiminizi paylaşıp birde yorum yaptığınız için,burada ki herkesin yorumları benim için çok kıymetli oldu bu kadar tecrübe sahibi insan böyle diyorsan doğru olan gitmemekÜstte git yazmıştım ama uzmanlığı alıp geri adanaya dönecekseniz hiç düzeni bozmayın gitmek mantıksız.
Verdiğiniz örnek için sağ olun,ben yapıca duygusal bir insanım ve evet sevdiğim zaman çok sevip fedakarlık yapmaya eğilimim olabiliyor bunun da farkında olduğum için dış yorumlar almak adına konuyu açtım zaten dediğiniz gibi bana uymayan bir şehre gitmeme kararı aldım,bensiz gitmemeyi istemiyorsa da daha yüksek puan için artık bir sene daha mı hazırlanır daha mı çok çalışır ona bırakacağımgiderse de uzaktan ilişki yürütmeye çalışacağız ben bunu deneyimlemediğim için biraz da sormak istemiştim,genel olarak herkes sevginiz çok güçlüyse yürütürsünüz diyor,ben de akışa bırakayımSizinki fazla. Hem de sevgililik için. Size de uyacak şehirleri söylersiniz. O da onlara yoğunlaşır. Size uyumayacak şehirlerde de benim için uygun değil dersiniz. Gidecek diye tutturursa gider gelir. İlişkiniz de bitiyorsa onun bileceği iş.
Bakın benim bir arkadaşım sevgilisinin olduğu şehre memuriyetini aldırdı. Konumu düşme pahasına. Yapma diye uyardık ama. 6-7 sonra erkek arkadaşı kızı terketti. Aynı kurumdaydilar. Başka biri ile sevgili oldu, nişanlandı, baska ile tayinini yaptirdi. Bütün bunlar kızın gözü önünde oldu. Kız istemediği bir pozisyonda, tayininde de yaptırmadı, 5 sene çalıştı. Öyle bir depresyona girdi ki.
Bakın böyle yapıp yapıp sonra evlenseniz bile sorunlu oluyor. Adam sizin onun hayatına kayıtsız, şartsız uyumlandiginizi bildiği zaman bencillesiyor. Ev sizde, çocuk sizde, eş ailesi sizde oluyor.
niye bu fedakarlık bi tane hayatın var farkında mısın ?Arkadaşlar hepinize merhaba :) vaktiniz olur da okursanız çok sevinirim çok kararsız bir durumdayım.Dört buçuk yıllık bir ilişkim var,sevgilimi çok seviyorum genel olarak iyi de anlaşıyoruz,üniversiteye hazırlanırken sınav senemizde tanıştık ikimizde kendi şehrimizde kaldık,o diş hekimliği okuyor ben endüstri mühendisliği okuyorum.Ailem arkadaşlarım vs burada,bu sene son sınıfa başlıyorum,sevgilim de beşinci sınıf dus uzmanlık sınavına hazırlanmaya başladı,benimde ikinci dönem zorunlu stajım var.Kendi şehrimizde ki üniversitemizin dus uzmanlık puanları yüksekmiş sevgilim burayı kazanma ihtimali vermiyor kendisine,beraber puanlara baktık iç Anadolu da Karadeniz'de bazı uzmanlık puanları daha düşük,ben onunla İstanbul,İzmir,Eskişehir vs tarzı büyük sehirlere gelebileceğimi hatta Kocaeli Sakarya taraflarında da endüstri alanında gelişmiş olduğu için güzel iş bulabileceğimi,oralara da gelebileceğimi söyledim,bu arada istesem kendi sehrimde de kalabilirim direkt kuzenim güzel bir şirkette çalışıyor müdür fakat sevgilimle beraber olmak için bazı yerlere gelebileceğimi söyledim ama iç Anadolu'ya ya da Karadeniz tarafına giderse ne yapacağımı bilmiyorum,hem iş imkanım çok kısıtlı hem oralarda hiç bir tanıdığım yok çok zorlanırım iki üç sene birde aileme durumu açıklayamam neden gittigimi o da ayrı bir sorun,fakat erkek arkadaşıma gitme iç Anadolu'ya ya da Karadeniz'e de diyemiyorum sonuçta kaç senedir diş hekimliği okuyan sınava girecek olan o zaten kendisi de daha ben bir şey demeden iç Anadolu'da da puanım tutsa giderim dedi fakat iki üç sene uzak ilişki nasıl olur kestiremiyorum böyle bir deneyim yaşamış olan var mı aranızda acaba?gitme demek doğru gelmiyor ama iki üç sene uzak ilişki yaşamak ya da iç anadoluya veya Karadeniz'e gitmek de beni psikolojik açıdan çok etkiler gibi geliyor,lütfen bu tarz şeyler yaşamış birileri varsa fikir verebilir mi bu arada şu an ben 23 yaşındayım o 25.
Ne sevgiliniz ne de siz geleceğinizden ödün vermemelisiniz. Önce kariyer anlaminda saglam temeller atacaksiniz sonra evlilik. Her seyin bir zamani var. Onceliklerinizi dogru belirlemelisiniz. Aksi takdirde yaptiginiz secimler sizi mutsuz eder. Duygusalliktan ziyade mantikla karar vermelisiniz. 2-3 sene ayri kalinca baglariniz kopacaksa zaten cokta dusunecek bir sey yok demektir.Arkadaşlar hepinize merhaba :) vaktiniz olur da okursanız çok sevinirim çok kararsız bir durumdayım.Dört buçuk yıllık bir ilişkim var,sevgilimi çok seviyorum genel olarak iyi de anlaşıyoruz,üniversiteye hazırlanırken sınav senemizde tanıştık ikimizde kendi şehrimizde kaldık,o diş hekimliği okuyor ben endüstri mühendisliği okuyorum.Ailem arkadaşlarım vs burada,bu sene son sınıfa başlıyorum,sevgilim de beşinci sınıf dus uzmanlık sınavına hazırlanmaya başladı,benimde ikinci dönem zorunlu stajım var.Kendi şehrimizde ki üniversitemizin dus uzmanlık puanları yüksekmiş sevgilim burayı kazanma ihtimali vermiyor kendisine,beraber puanlara baktık iç Anadolu da Karadeniz'de bazı uzmanlık puanları daha düşük,ben onunla İstanbul,İzmir,Eskişehir vs tarzı büyük sehirlere gelebileceğimi hatta Kocaeli Sakarya taraflarında da endüstri alanında gelişmiş olduğu için güzel iş bulabileceğimi,oralara da gelebileceğimi söyledim,bu arada istesem kendi sehrimde de kalabilirim direkt kuzenim güzel bir şirkette çalışıyor müdür fakat sevgilimle beraber olmak için bazı yerlere gelebileceğimi söyledim ama iç Anadolu'ya ya da Karadeniz tarafına giderse ne yapacağımı bilmiyorum,hem iş imkanım çok kısıtlı hem oralarda hiç bir tanıdığım yok çok zorlanırım iki üç sene birde aileme durumu açıklayamam neden gittigimi o da ayrı bir sorun,fakat erkek arkadaşıma gitme iç Anadolu'ya ya da Karadeniz'e de diyemiyorum sonuçta kaç senedir diş hekimliği okuyan sınava girecek olan o zaten kendisi de daha ben bir şey demeden iç Anadolu'da da puanım tutsa giderim dedi fakat iki üç sene uzak ilişki nasıl olur kestiremiyorum böyle bir deneyim yaşamış olan var mı aranızda acaba?gitme demek doğru gelmiyor ama iki üç sene uzak ilişki yaşamak ya da iç anadoluya veya Karadeniz'e gitmek de beni psikolojik açıdan çok etkiler gibi geliyor,lütfen bu tarz şeyler yaşamış birileri varsa fikir verebilir mi bu arada şu an ben 23 yaşındayım o 25.
Farkindaysaniz erkek arkadasiniz gelecek, kariyer planlarini sadece kendini dusunerek yapiyor. Sizden de buna uymanizi, fedakarlik yapmanizi bekliyor.İşte iç Anadolu'da ya da Karadeniz de bir yer gelirse beraber gidelim diyor,uzmanlık geleceğimiz için önemliymiş ailelerimizi maddi durumu da iyi,uzmanlığı bitince adana da klinik açarız bizim için daha iyi olur diye konuşuyor,sende iki üç sene idare etsen,oralarda senin için iyi bir kariyer imkanı olmadığını biliyorum fakat idare edelim uzmanlığım bitince hem klinik açarız hem sende istediğin yerlerde işe girersin gibi konuştu,buna benzer bir şey deneyimleyen varsa diye sormak istedim sadece bir de ben duygusal bir insanım mantıklı tavsiyeler alırım diye düşündüm