- 1 Haziran 2022
- 3.882
- 1
- 11.598
- 138
- 34
- Konu Sahibi KahveCekirdegi7
-
hiç öyle şey olur mu sizi yanlış yönlendiriyorlar. Bizler evlendiğimiz kişiyle değil o kişi+ailesi ile de evleniyoruz. Yanlış akıl vermişler size türkiye şartlarında durum bu malesef.Önemli olan erkek arkadaşın ailesini boşver mesafe koyarsın diyorlar ancak zaten abisiyle yengesiyle aynı yerde çalışıyor ailesi zaten dibinde istiyor. Ailesi yüzünden ayrılmak da garip geliyor. Ama ben bi aile sıcaklığı arıyorum. Evlenince beni süreli eleştirip laf sokup herşeyimi karışsınlar istemiyorum korkuyorum
Nereden baksan elinde kalıyor aile...Bu cümleyi nereye koymalı " karını servis mi edeceksin " kan beynime sıçradı.Bu kadar güzel okumuş mesleğin var ve kendine bu zihniyette bir aileyi mi layık gördün.Anneni üzme, yattığı yerde huzur içinde uyusun.Çünkü evlenirsen yarın bu manyak aile ile hep üzülürsün .Stajına karışan adam yarın neler yapar.Sana işine gücüne saygıları yok.Kp yobazın teki.Yapacağın en güzel şey yurt dışında iş bulup gitmek.Hollanda yazılım cenneti.Almanya öyle.İşini bul hadi bana by by diye çek git .Haberi de giderken ver. O anneye de okkalı bir mesaj at gidince.Sen kimsin siz bana layık aile değilsiniz diye...Merhaba arkadaşlar,
Sevgilimin annesi bir türlü benimle tanışmak istemiyor. üniversiteden beri birlikteyiz. 2. sınıftayken staj için bir firmadan kabul aldım. Erkek arkadaşım benim başka bir yerde o yanımda olmadan çalışmama pek sıcak bakmıyordu, stajın boş geçeceğini ve birşey öğrenmeyeceğimi düşünüyordu. İkimizde yazılımcıyız. Bana naylon staj yapmamı söyledi. Yani gitme projeyi uzaktan yaparız dedi. Bende bunun benim için iyi bir deneyim olmayacağını şirket ortamlarını görüp işlerin nasıl yürüdüğünü görmek istediğimi söyledim. Kenidisi abisi ile ortak bir şirket kurdu ve küçük işler alarak proje yürütüyor. Öyleyse gel yazın bizim yanımıza burda projeni beraber yapalım dedi. Bende orta yol bulmak için tamam dedim. Yazın onun şehrine gittim. kyk da kaldım 2 hafta ve hergün birlikte ofise gittik o kendi işlerini yaptı bende projemi yapıp defteri doldurdum. Gelmişken annene söyle tanışayım dedim. Annesi küplere binmiş. Bu kızın nasıl bir ailesi varda yazın ordan buraya gelmiş kalıyor nasıl izin vermişler falan filan. Kendiside benim başka br yerde çalışmamı istemediği için staj için geldiğimi ve birlikte çalıştığımızı belirtmiş. Bunun üzerine annesi yine istemedi ve ben geri döndüm işim bitince. Sonra mezun olduk mezuniyete geldiklerindede herhangi bir tanışma isteğinde bulunmadılar. Okul bitti ben kendi şehrimde bir işe başladım. Aileme bakıyorum. onlar yazın benim şehrime geldiklerinde annesi yine bahane buldu. Hatta arada daha erken sanki olacakmı kesin tarzında konuşuyordu. Abisininde 10 senelik ilişkisi varmış tanışmamışlar falan. o dururken daha sen dur falan dedi. bir kaç sefer daha böyle fırsatlar oldu ama yanaşmadı tanışmaya. geçtiğimiz sene abisi evlendi onun sevgilisiylede aileyle tanışmaya gittiğinde tanıştılar. Pek fazla sevmemiş kızı soğuk falan demiş. sevgilimin teyzeside beni görmüştü yazboz07 ile tanış onu seversin dedi. Buraya geldiler sünnet için kadın yine yanaşmadı tanışmaya. Sonra annem hastalandı ben evleneceksek sen buraya gel ben sizinkilerden bir yakınlık göremedim annemede ben bakıyorum bırakmak istemiyorum dedim. Abisiyle olan işi bahane etti. Bende işinizi uzaktan yapıyorsunuz benim işten çıkmam falan sıkıntı olur annem benim sigortamdan faydalanıyor dedim. Açıkçası daha önce çalışmama müsade etmeme durumu gözümü korkuttu. Onun şehrinde işe girmeme laf yaparsa diye. Bizimle çalış sanada sigorta yaparız dedi. Ama ben kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum. İleride annesininde aileme bakıyor oluşumla ilgili lafını çekmek istemedim. Sonra ona benim şehrime gelmesi için direttim annesine konuyu açmış annesi hakkımı helal etmem, hanımköylü olacaksın o kız seni kandırıyor vs tarzı konuştu. Babasıda aynı şekilde çocuklarımı dizimin dibinde istiyorum dedi. Ben bu konuyu biraz rafa kaldırdım. Askere gitti geldi falan. annem hastalandı. Ben onu tatile götürdüm iyi gelsin diye. orda giydiğim bir elbiseli fotomu görüp sen böyle mi giydiriyorsun demiş. erkek kız tarafına gitmez önce o gelsin 1-2 sene burada yaşayın sonra gidin falan dediler. ben ikna olmadım pek. annemi kaybettim sonra. beni hiç aramadılar başsağlığı dilemediler. wp durumdan yazlık elbisemi görüp gösterip böyle mi giydiriyosun diyen kadın anneciğimle olan durumları görüp bi kızım başınsağolsun demedi bana. annesinin bu tavırlarını erkek arkadaşımdan çıkarmam doğru mu bilmiyorum ama oda onlara saygısından birşey diyemiyor. farkında onların hatalarının ancak bişeyde diyemiyor. ayrılmalı mıyım bu sürece nasıl devam etmeliyim sizce? onun şehrine gidersem beni ezerler diye korkuyorum. Babasıda abisi evlenirken kızın gelinliği açık olmasın sen karını millete servis mi edeceksin demiş. İstediğim gelinliği bile giyemeyeceğim en mutlu günümde. Bir yandanda bu kadar yıl var yaşanmışlıklar anılar var ne yacağım ben?
Sana evli biri olarak şunu söyleyebilirim annesi ve babası daha evlenmeden ufak tefek şeyleri abartıyor zaten istemiyorlar bu doğru bir ilişki değil evlenirsen üzülürsün üzülmekle kalmaz perişan olursun başı böyleyse sonu gelmez sürekli tartışırsin ve hep suçlu sen olursun bazen sevmek yetmiyor bu ilişkiden iyi bir evlilik çıkmaz karar seninMerhaba arkadaşlar,
Sevgilimin annesi bir türlü benimle tanışmak istemiyor. üniversiteden beri birlikteyiz. 2. sınıftayken staj için bir firmadan kabul aldım. Erkek arkadaşım benim başka bir yerde o yanımda olmadan çalışmama pek sıcak bakmıyordu, stajın boş geçeceğini ve birşey öğrenmeyeceğimi düşünüyordu. İkimizde yazılımcıyız. Bana naylon staj yapmamı söyledi. Yani gitme projeyi uzaktan yaparız dedi. Bende bunun benim için iyi bir deneyim olmayacağını şirket ortamlarını görüp işlerin nasıl yürüdüğünü görmek istediğimi söyledim. Kenidisi abisi ile ortak bir şirket kurdu ve küçük işler alarak proje yürütüyor. Öyleyse gel yazın bizim yanımıza burda projeni beraber yapalım dedi. Bende orta yol bulmak için tamam dedim. Yazın onun şehrine gittim. kyk da kaldım 2 hafta ve hergün birlikte ofise gittik o kendi işlerini yaptı bende projemi yapıp defteri doldurdum. Gelmişken annene söyle tanışayım dedim. Annesi küplere binmiş. Bu kızın nasıl bir ailesi varda yazın ordan buraya gelmiş kalıyor nasıl izin vermişler falan filan. Kendiside benim başka br yerde çalışmamı istemediği için staj için geldiğimi ve birlikte çalıştığımızı belirtmiş. Bunun üzerine annesi yine istemedi ve ben geri döndüm işim bitince. Sonra mezun olduk mezuniyete geldiklerindede herhangi bir tanışma isteğinde bulunmadılar. Okul bitti ben kendi şehrimde bir işe başladım. Aileme bakıyorum. onlar yazın benim şehrime geldiklerinde annesi yine bahane buldu. Hatta arada daha erken sanki olacakmı kesin tarzında konuşuyordu. Abisininde 10 senelik ilişkisi varmış tanışmamışlar falan. o dururken daha sen dur falan dedi. bir kaç sefer daha böyle fırsatlar oldu ama yanaşmadı tanışmaya. geçtiğimiz sene abisi evlendi onun sevgilisiylede aileyle tanışmaya gittiğinde tanıştılar. Pek fazla sevmemiş kızı soğuk falan demiş. sevgilimin teyzeside beni görmüştü yazboz07 ile tanış onu seversin dedi. Buraya geldiler sünnet için kadın yine yanaşmadı tanışmaya. Sonra annem hastalandı ben evleneceksek sen buraya gel ben sizinkilerden bir yakınlık göremedim annemede ben bakıyorum bırakmak istemiyorum dedim. Abisiyle olan işi bahane etti. Bende işinizi uzaktan yapıyorsunuz benim işten çıkmam falan sıkıntı olur annem benim sigortamdan faydalanıyor dedim. Açıkçası daha önce çalışmama müsade etmeme durumu gözümü korkuttu. Onun şehrinde işe girmeme laf yaparsa diye. Bizimle çalış sanada sigorta yaparız dedi. Ama ben kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum. İleride annesininde aileme bakıyor oluşumla ilgili lafını çekmek istemedim. Sonra ona benim şehrime gelmesi için direttim annesine konuyu açmış annesi hakkımı helal etmem, hanımköylü olacaksın o kız seni kandırıyor vs tarzı konuştu. Babasıda aynı şekilde çocuklarımı dizimin dibinde istiyorum dedi. Ben bu konuyu biraz rafa kaldırdım. Askere gitti geldi falan. annem hastalandı. Ben onu tatile götürdüm iyi gelsin diye. orda giydiğim bir elbiseli fotomu görüp sen böyle mi giydiriyorsun demiş. erkek kız tarafına gitmez önce o gelsin 1-2 sene burada yaşayın sonra gidin falan dediler. ben ikna olmadım pek. annemi kaybettim sonra. beni hiç aramadılar başsağlığı dilemediler. wp durumdan yazlık elbisemi görüp gösterip böyle mi giydiriyosun diyen kadın anneciğimle olan durumları görüp bi kızım başınsağolsun demedi bana. annesinin bu tavırlarını erkek arkadaşımdan çıkarmam doğru mu bilmiyorum ama oda onlara saygısından birşey diyemiyor. farkında onların hatalarının ancak bişeyde diyemiyor. ayrılmalı mıyım bu sürece nasıl devam etmeliyim sizce? onun şehrine gidersem beni ezerler diye korkuyorum. Babasıda abisi evlenirken kızın gelinliği açık olmasın sen karını millete servis mi edeceksin demiş. İstediğim gelinliği bile giyemeyeceğim en mutlu günümde. Bir yandanda bu kadar yıl var yaşanmışlıklar anılar var ne yacağım ben?
Zamanında üniversite 2 yasa 3. Sınıftık babasına Ramazan bayramında iyi bayramlar mesajı atmıştım cevap vermemişti anneside hiç bi zaman benle iletişim kurmadı ben istekli hevesli davranıp değerimi düşürmüş olabilirim onlarda muhtemelen kesin olmadan gelip istemeden niye taşınalım belkide olmayacak ayrılacaksınız diye bakıyorlardı. Ama bu karın dışında son dönem bu kadar konuşulup nerede yaşayacağız nasıl olcak konusu geçip üstüne annemin durumunu öğrenip vefatında aramaması çok üzdü abisiyle yengesiyle tanışmıştım onlarda aramadılar yazmadılar hatta annesi muhtemelen annemin hastalığının onu bizim şehrimize getirmek için numara yaptığını düşünmüş bile olabilir kendisi de hastalanması mı istiyorsun şeklinde yakalamıştı ona. Bende arada bıraktım erkek arkadaşımı ailesiyle benim aramdaBaşınız sağolsun, böyle insanlarla yola devam etmeyin. Baş sağlığı dilemeyecek kadar çiğ süt emmiş ama dedikoduya gelince fıldır fıldır gezen insanları anne diye sayamazsınız hayatı da size zehir ederler
Onu asla kendi şehirlerinden başka yere göndermezler abisini tek bıraktırmazlar abisini bırakıp kız peşine gitti derler yoksa ben tarafsız bir şehirde yaşamayı kabul ederim adam çocuklarını dibinde istiyor. Abisine aşırı düşkünler ben onları ayırdığım için kötü olurum iyice. Ben uzaktan iş bulayım sende zaten uzaktan çalışırsın kendi işin başka şehirde olur sahil kenarı falan dedim ama ailesi asla kabul etmezHic lafimi sakinmicam, direkt söylüyorum en bastan SEVGİLİ ANNESİ ile tanisma hevesi cok aptalca. Basbaya kadin kaynanaliga zemin hazırlasın sizi sindirsin diye firsat taniyosunuz. Kizlar aptal olmayın nolur.
Asıl meseleye gelecek olursak da, onlar it gibi havlasin dursun onemi yok. Sevgilin arkanda durdugu sürece problem olmaz. Ama sevgilin de bu konuda cok da saglam degil sanirim. Bilemedim. Sen ölçüp tartacaksin tabi. Sana tek soyleyebilecegim, aslaaaa ama asla es ailesinin sehrinde yasanmaz. Hayatini mahvetmek istiyorsan buyur git, gor dunya kac bucak. Esin senin sehrine gelmek istiyorsa , seni seviyorsa onlarin ne dediğinin bi onemi olmamalı. Basin sagolsun, artik annene bakmak gibi bir durumun olmadigina gore sen de is degistirip, ikinizin ailesinin sehrinden baska bir sehre de gidebilirsiniz. Ki bence en guzeli de boylesi.
Şimdi ki aklım olsaydı bende hiç ses etmez istwme günü tanışırdım. Ancak muhtemelen bu şeyleri nişanlılık dönemi görürdüm. Annesi abisinde otursun bi daha düşünsün demişti nişanlılık dönemimde kızın sesi çıkmıyordu ama annesi ayırma lafı etmişti. Bu süreçlere şahit oldukça soğudum korktum benHic lafimi sakinmicam, direkt söylüyorum en bastan SEVGİLİ ANNESİ ile tanisma hevesi cok aptalca. Basbaya kadin kaynanaliga zemin hazırlasın sizi sindirsin diye firsat taniyosunuz. Kizlar aptal olmayın nolur.
Asıl meseleye gelecek olursak da, onlar it gibi havlasin dursun onemi yok. Sevgilin arkanda durdugu sürece problem olmaz. Ama sevgilin de bu konuda cok da saglam degil sanirim. Bilemedim. Sen ölçüp tartacaksin tabi. Sana tek soyleyebilecegim, aslaaaa ama asla es ailesinin sehrinde yasanmaz. Hayatini mahvetmek istiyorsan buyur git, gor dunya kac bucak. Esin senin sehrine gelmek istiyorsa , seni seviyorsa onlarin ne dediğinin bi onemi olmamalı. Basin sagolsun, artik annene bakmak gibi bir durumun olmadigina gore sen de is degistirip, ikinizin ailesinin sehrinden baska bir sehre de gidebilirsiniz. Ki bence en guzeli de boylesi.
Ben yurtdışında iş bulsam biz evlenip yurtdışına yerleşiyoruz desem asla kabul etmezler abiye aşırı düşkünler dediğim gibi erkek arkadaşım abisini orda yalnız bıraksın istemezler bal abisini yarı yolda bıraktı gitti orda keyfine bakıyor derlermişNereden baksan elinde kalıyor aile...Bu cümleyi nereye koymalı " karını servis mi edeceksin " kan beynime sıçradı.Bu kadar güzel okumuş mesleğin var ve kendine bu zihniyette bir aileyi mi layık gördün.Anneni üzme, yattığı yerde huzur içinde uyusun.Çünkü evlenirsen yarın bu manyak aile ile hep üzülürsün .Stajına karışan adam yarın neler yapar.Sana işine gücüne saygıları yok.Kp yobazın teki.Yapacağın en güzel şey yurt dışında iş bulup gitmek.Hollanda yazılım cenneti.Almanya öyle.İşini bul hadi bana by by diye çek git .Haberi de giderken ver. O anneye de okkalı bir mesaj at gidince.Sen kimsin siz bana layık aile değilsiniz diye...
Öncelikle basınız sagolun.Merhaba arkadaşlar,
Teşekkür ederim sağolunÖncelikle basınız sagolun.
Bazı konularda çok kasmamak lazım. Bu iş olmaz. Olsa da tat vermez. Israr etmeyin.
Senin baban seni yanında istemiyor mu? Ben kocamla Afrika'da bile yaşarim ama böyle düşünen insanlar için yan mahalleye tasinmam. Alt tarafı üniverisitede birkaç sene çıktın diye kendini mecbur görme.Babasıda aynı şekilde çocuklarımı dizimin dibinde istiyorum dedi.
öncelikle basınız sagolsun Allah sabir versin.Merhaba arkadaşlar,
Benden bekliyorlar hep fedakarlıkları ben annemi hemen bırakamayacağım belirtmiştim evlenelim sen gel sonra annemlerle birlikte geliriz işten çıkıp onun tedavilerini aksatamam dedim. Bana işten çık gel bir süre iş bulma evlenince ev düzenine alıp üç beş ay sonra bakarsın demişti. Ben bunu kabul etmedim. Olmadı bizim şirkette sigorta yaparız demişti ki bunu dediğinde kendi sigortaları bile yoktu son bir senedir sigorta yatırmaya başladılar. Beni çalıştırmayacak korkusu oluşturduğu için bende güvenemedim. Sonrada annemi kaybettim işte hatta kendimi suçladım sen gitmedin yarı yolda bırakıyorsun bak bunlar oldu diyeKendine en büyük kötülük böyle insanlarla akraba olman olur
Ayrıca sevgilin hiç masum değil. Ne demek staj yapmana bile izin vermemek. Dağ ayısı! Boşuna mı okudun? Annen seni boşuna mı üniversiteye yolladı?
Hiç sevgilim iyi falan diye düşünme. İyi olsa annesinden her duyduğunu , kinlenecegini bile bile gelip sana yetiştirmezdi. Senden her duyduğu da naklen yayindir,buna emin olabilirsin.
Senin baban seni yanında istemiyor mu? Ben kocamla Afrika'da bile yaşarim ama böyle düşünen insanlar için yan mahalleye tasinmam. Alt tarafı üniverisitede birkaç sene çıktın diye kendini mecbur görme.
Piyasada erkek mi yok yayazık etme kendine
Benim annem babam ayrı olduğu için babamla öyle bir bağım yokKendine en büyük kötülük böyle insanlarla akraba olman olur
Ayrıca sevgilin hiç masum değil. Ne demek staj yapmana bile izin vermemek. Dağ ayısı! Boşuna mı okudun? Annen seni boşuna mı üniversiteye yolladı?
Hiç sevgilim iyi falan diye düşünme. İyi olsa annesinden her duyduğunu , kinlenecegini bile bile gelip sana yetiştirmezdi. Senden her duyduğu da naklen yayindir,buna emin olabilirsin.
Senin baban seni yanında istemiyor mu? Ben kocamla Afrika'da bile yaşarim ama böyle düşünen insanlar için yan mahalleye tasinmam. Alt tarafı üniverisitede birkaç sene çıktın diye kendini mecbur görme.
Piyasada erkek mi yok yayazık etme kendine
Çok haklısınız insan sevince gözü görmüyor alttan alıyor çözüm arıyoröncelikle basınız sagolsun Allah sabir versin.
koyu renkle isaretledigim yerlere nasil tahammül edebildiniz sasirdim. böyle bir aileyle mi muhatap olmak istiyorsunuz ömür boyu? sirf yaşanmışlık var diye ömrünuzü karartmayın
O seni sevmiyor mu? Neden onun gözü kendi ailesini düzenini görüyor, alttan almıyor ve çözüm aramiyor?Çok haklısınız insan sevince gözü görmüyor alttan alıyor çözüm arıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?