Seslerden gıcık olma durumu

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.260
2.181
133
Arkadaşlar sorunum şu. Şapırdatma, sakız çiğneme gibi seslerden aşırı gıcık oluyorum. Yani aslında suç görgü kurallarına uymayan insanlarda ama ben kendi adıma bu ses hassasiyetimden kurtulmak istiyorum. Mesela dişlerinin arasından ses çıkartanlar var. Anlatabildim mi tam olarak bilemiyorum ama diş gıcırdatma gibi bir şey. Yani bir insan durduk yere neden dişlerinin arasından ses çıkarır ki. Sürekli yaptıklarında bana sorun oluyor bir de söyleyince de anlamıyorlar. Normalde sakin bir insanım ama bu durum beni çok fazla gıcık ediyor. Bu konudaki hassasiyetimi nasıl kontrol edebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum

Bende gıcık oluyorum öyle yapanlara ama huylu huyundan vazgeçmez, canını sıkma.

Ben de şurda bekleyeyim. Beni anlatmışsınız resmen. Biri yemek yerken ağzını şapırdatırsa sofradan kalkıyorum başka bahaneler bulup. Yakınlarımı da uyarıp kalp kırmışlığım vardır bu konuda

Bir zahmet nasıl yemek yenmesi gerektiğini öğrensinler yani. Biz onlar gibi yesek onlar da fark eder hemen. Hayır bir de şapırdatmayı geçtim diş arasından degisik değisik sesler çıkartmak ne yaa. Bu sebeple mesafe koydugum yanında oturmak istemediğim insanlar var

Yaşadığınız şeyin adı Misofonya. Özellikle duygusal bağınız olan insanların çıkardığı seslere daha duyarlı olabilirsiniz.
Ben annem sakız çiğnerken resmen üstüne atlayasım geliyor gerçekten. Birden şekerim çıkıyor gibi hissediyorum. Anne çıkar şunuuu deliricemm dediğim zamanlar oldu
Şu an aklıma geldiği için dişlerimi sıkmaya başladım..

Duygusal bağımız olan kişilerle daha çok zaman geçirdigimiz icin olabilir. Hayır yani sakızı şapırdatmayı bile anlarım ama dişten durduk yere ses çıkarmak nedir yani

Daha iyi olmanızda neler etkili oldu mesela
Ben saatin tik tak sesi varken bile uyuyamıyordum mesela. Üzerine gittim dedim ki bu saati bu odadan çıkarmadan uyuyacaksın. Zorladım kendimi bu şekilde yani, hala midem bulanıyor sofrada ağzını şapırdatanlardan. Buna da çözüm olarak tv sesi açmayı buldum. Mutfakta yemek yiyorsak radyo açar ses açarım, salonda yiyorsak tv açarım. Bir şekilde o sesi bastırarak kendimi zaptedebiliyorum özetle. Diğer türlü ne o sofrada oturabilirim ne bir lokma yiyebilirim

Evet bu tarz şeylerin üstüne gitmek gerekiyor galiba biraz

Ay kahkaha attım
O dişlerin arasından nefes çekerek bı ciyykk diye ses çıkıyor evet ve beni o kadar delirtiyor ki amaç ne şimdi diye

Babam yapardı ben bekarken.
Dayanamaz içeri giderdim anlardı ki
Döndüğümde yapmıyor olurdu
Ertesi günde tık tık tık kumanda ustunde ritim tutuyor olurdu yuzuguyle vurarak, dizi izliyoruz ha

Yarabbim cildircaktim o günlerde
Sonra tepki gösteriyorum diye bana söylenirdi kızardi

Ne yapayım yenebildigim bişey değildi
Sonra babam yapmayı bıraktı mı bilmem, ben gelin oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…