Bende gıcık oluyorum öyle yapanlara ama huylu huyundan vazgeçmez, canını sıkma.Arkadaşlar sorunum şu. Şapırdatma, sakız çiğneme gibi seslerden aşırı gıcık oluyorum. Yani aslında suç görgü kurallarına uymayan insanlarda ama ben kendi adıma bu ses hassasiyetimden kurtulmak istiyorum. Mesela dişlerinin arasından ses çıkartanlar var. Anlatabildim mi tam olarak bilemiyorum ama diş gıcırdatma gibi bir şey. Yani bir insan durduk yere neden dişlerinin arasından ses çıkarır ki. Sürekli yaptıklarında bana sorun oluyor bir de söyleyince de anlamıyorlar. Normalde sakin bir insanım ama bu durum beni çok fazla gıcık ediyor. Bu konudaki hassasiyetimi nasıl kontrol edebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum
Evet aslında benim de sürekli takıldığım bir durum değil. Ama taktığımda da takıyorum o kişiye baya içten içeBazen bana da oluyor
Bir zahmet nasıl yemek yenmesi gerektiğini öğrensinler yani. Biz onlar gibi yesek onlar da fark eder hemen. Hayır bir de şapırdatmayı geçtim diş arasından degisik değisik sesler çıkartmak ne yaa. Bu sebeple mesafe koydugum yanında oturmak istemediğim insanlar varBen de şurda bekleyeyim. Beni anlatmışsınız resmen. Biri yemek yerken ağzını şapırdatırsa sofradan kalkıyorum başka bahaneler bulup. Yakınlarımı da uyarıp kalp kırmışlığım vardır bu konuda
Duygusal bağımız olan kişilerle daha çok zaman geçirdigimiz icin olabilir. Hayır yani sakızı şapırdatmayı bile anlarım ama dişten durduk yere ses çıkarmak nedir yaniYaşadığınız şeyin adı Misofonya. Özellikle duygusal bağınız olan insanların çıkardığı seslere daha duyarlı olabilirsiniz.
Ben annem sakız çiğnerken resmen üstüne atlayasım geliyor gerçekten. Birden şekerim çıkıyor gibi hissediyorum. Anne çıkar şunuuu deliricemm dediğim zamanlar oldu
Daha iyi olmanızda neler etkili oldu meselaBu bir hastalık ve adı Misophonia. Aynı sorunu bende yaşıyorum eskiye nazaran daha iyiyim ama hala yenemedim malesef
Siz tahammül edebiliyor musunuz pekiDis arasindan sesi kaynanam cikariuor hemde butun gun esim bile o ses yuzunden yaninda oturamiyo
Hayir bende dayanamiyorum.Siz tahammül edebiliyor musunuz peki
Ben saatin tik tak sesi varken bile uyuyamıyordum mesela. Üzerine gittim dedim ki bu saati bu odadan çıkarmadan uyuyacaksın. Zorladım kendimi bu şekilde yani, hala midem bulanıyor sofrada ağzını şapırdatanlardan. Buna da çözüm olarak tv sesi açmayı buldum. Mutfakta yemek yiyorsak radyo açar ses açarım, salonda yiyorsak tv açarım. Bir şekilde o sesi bastırarak kendimi zaptedebiliyorum özetle. Diğer türlü ne o sofrada oturabilirim ne bir lokma yiyebilirimDaha iyi olmanızda neler etkili oldu mesela
Evet bu tarz şeylerin üstüne gitmek gerekiyor galiba birazBen saatin tik tak sesi varken bile uyuyamıyordum mesela. Üzerine gittim dedim ki bu saati bu odadan çıkarmadan uyuyacaksın. Zorladım kendimi bu şekilde yani, hala midem bulanıyor sofrada ağzını şapırdatanlardan. Buna da çözüm olarak tv sesi açmayı buldum. Mutfakta yemek yiyorsak radyo açar ses açarım, salonda yiyorsak tv açarım. Bir şekilde o sesi bastırarak kendimi zaptedebiliyorum özetle. Diğer türlü ne o sofrada oturabilirim ne bir lokma yiyebilirim
Bu kadar insan tahammül edemiyorsa demek ki normal olan bizizHayir bende dayanamiyorum.
Ay kahkaha attımArkadaşlar sorunum şu. Şapırdatma, sakız çiğneme gibi seslerden aşırı gıcık oluyorum. Yani aslında suç görgü kurallarına uymayan insanlarda ama ben kendi adıma bu ses hassasiyetimden kurtulmak istiyorum. Mesela dişlerinin arasından ses çıkartanlar var. Anlatabildim mi tam olarak bilemiyorum ama diş gıcırdatma gibi bir şey. Yani bir insan durduk yere neden dişlerinin arasından ses çıkarır ki. Sürekli yaptıklarında bana sorun oluyor bir de söyleyince de anlamıyorlar. Normalde sakin bir insanım ama bu durum beni çok fazla gıcık ediyor. Bu konudaki hassasiyetimi nasıl kontrol edebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum
Bnce kim olsa o sese dayanamazBu kadar insan tahammül edemiyorsa demek ki normal olan biziz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?