Sesimi çıkardığım için dünya kötüsü oldum

Bence haklı haksız yok ortada.
Bence biraz da üslup sorunu var.

Siz annenizin yanında eşinizin size böyle yapmasından rahatsız olduğunuz gibi o da annenizin yanında kendi annesinin hatasını eşinize yansıtmamıza bozulmuş olabilir.

Sanki annesinin hatası için kendisinden özür beklemişsiniz. Ama o da hassas olduğundan sert tepki vermiş.

Sonuçta para konusunda annesi de siz de sıkışık durumdasınız. Elinden bir şey gelmediği için çaresizlik içinde öfkesine yenik düşmüş.

Biraz daha karşılıklı anlayış ve sükunet gerekli sanırım. Öfkeyle kalkıp zararla oturmamak için.

eşin tam bir öküz ve düzenbaz.
açık açık güne girmene gerek yok çocukla yorulma. anneme ben veririm 500-600 tl deseydi. anasını çok seviyorsa cebinden verseydi lazım olan parayı.

bir de kocan sanırım seni herkese ezdiren bir tip, sen de sürekli özür dileyen alttan alan birisin galiba.

bundan sonra asla alttan alma, eşin ve kv senden özür dileyene kadar muhatap olma.
onun kıyafetlerini yıkama, ütüleme, sofrasını kurma.
sen evladınla o yok gibi yaşa.

kocan olacak hanzonun sana sevgisi saygısı yok. dıdının dıdısı için sana rest çeken, özür dile diye emreden kocadan adam olmaz.

Ya 2 evlilik yaptım. İlki kayınvalide yüzünden bitti. Ama o kapı komşumdu. İkincisinde yine sorunlu bir kv var ama 10 saat uzakta olduğu için çok müdahil olamıyor. Ekim ayında evlenen oğlunu yanına yerleştirdi, karısını çıldırtıyor. Kız sürekli şikayet halinde.

Bu oğlu olan kadınlar neden böyle çözemiyorum. Torun veriyorsun, annecim mannecim diyorsun, şahsen ben kötü söz de etmiyorum. Lohusa halimle yanında yan gelip yatmışlığım da yok. Anlattığı dedemden kalma hikayeleri, bebeğin nasıl tuzlanacağını, topeağa nasıl yatırılacağını dinledim durdum. Fakat kadın sürekli yattığı ve hastayım diye şikayet ettiği 5 günlük lohusa ziyaretinden sonra bana düşman oldu. Benden başka herkes lohusa tribine girdi o günlerde. Onlar gitti oğlu yıktı evi.

Nasıl bu kadar kıskanç, oğullarını paylaşamaz hale geliyorlar anlamıyorum. Ben bu kadınların oğullarını da sevdiklerini düşünmüyorum. Bilinçaltlarında kocaları yerine koydukları figüranlar sadece. Bu kadar kadın kv den şikayet ediyorsa demek ki evrensel bir sorun bu.

Konu sahibi eşin hatalı. Annen de senin yanındaymış. Taviz verme.

Son düzenleme:
Boyle ahlaksiz insanlari ne arkadas ne komsu olarak yakinimda istemem. Uzak olsunlar. Bunlar coluk ccugu da kendildri gibi etik duygusundan yoksun yetistiriyorlar. Igrenc insanlar.

Oncelikle para olayini kaynana bilerek yapti, hic oyle unuttum diye uckagit yapmasin. Yani koskoca insanin cevirdigi dolaplara bak. Rezillik resmen. Esin de bu resillige canak tutan kisi maalesef. Anasini o kadar dusunuyorsa cikarir cebinden verir lazim olani. Ama yok annesinin eglencesini bozmayacak ya. Bunlar ana ogul ayni yapidalar maalesef. Bundan sonra da ona gore davran.

• Beğen
Reactions: tse
madem cok parası varmıs annesine borc verseymis densizlik sen haklısın esin hödük.
Allah vermesin ama hem suclu hem güclü defolsun derdim ben mevzu oarada degil karakterde

Bunlarin olduguna gercekten inanamiyorum. 1.5 yasinda oglum var ve dogdugundan beri evdeyim calismiyorum. Kv nin de icinde bulundugu bir güne girdim (aptallik iste). Kv ara sira bu yaz iki düğünümüz var ceyrek alcaz bilezik alcaz bunlarin parasini günden cikarmaliyim diye söylenip duruyordu.

Birinci turda senin gününü de bizim evde yapalim dedi. Cocukla zorlanirsin yapamazsin dedi. Sen sadece cocugu al taksiyle gel dedi. Ben de acikcasi sevindim ve kabul ettim cünkü oglum dis yüzünden sıkıntılı dönem geciriyordu. Bisey yapmamak benim yine de icime sinmedi tabi ve yaptigim aglayan keki sabahtan esimle evine gönderdim. Oraya varinca da kalan temizligini tamamlayip elimden geldigince yardim ettim.
Ne toplanan paradan haberim oldu ne de gördüm. Ne bana bisey söylendi ne de soruldu. Bi ara esimle koridorda fisildasip cantaya biseyler koydular sanirim mevzu gün parasiydi ve hic bisey demedim. Neyse üzerimden yük aldi evini acti yoruldu dedim o haketti parayi diyerek hic konu etmedim. Bu durum beni rahatsiz da etmedi acikcasi.

İkinci turda sira bana yaklasinca bazi komsular senin evini merak etmisler sana gelmek istiyorlar deyip durdu ben de o zaman gün benim evde olur görürler dedim. Gün geldi kv misafirlerle birlikte geldi ve gelirken acma getirdi. Oglum cok ve sık sık emdigi icin para toplanma olayini kacirdim hatta duymadim bile. Oglumla ilgilenmekten para tamamen aklimdan cikmis. Son misafirler de ayrilirken kv de gidecem misafirim geliyormus diye tutturdu normalde hep kalirdi. Apar topar kalkti gitti. Sonra aklima para geldi evin icinde arayim derken kv aradi kusura bakma kizim ben para kaybolmasin diye yanima almistim vermeye unuttum sana para benle gelmis diye. Ben de önemli degil bi dahaki geldiginde getirirsin dedim. Bir daha tekrar etti sanki benden biseyler ister gibi ben de tamam dedim ya önemli degil bi dahakine getirirsin dedim.

Aksam oldu esim eve geldi masayi kurduk ( bu arada kendi annem de yurtdisindan geldi bende kaliyor). Esim masaya oturmadan annem aradi beni dedi para onda kalmis unutmus dedi evet haberim var beni de aradi dedim. Annem öylle deyince ben de o zaman para sende kalsin ceyrek alirsin dügüne hatta yetmezse üstünü tamamlarim dedim dedi. Ben bunu duyunca tabi sok oldum ve hemen suratim düstü ne dicemi sasirdim tam corba koyuyordum.
Kendi Annem gündeki kadinlarin cok gürültü yaptigini anlatirken ben de bi daha katilmicam zaten dedim. Esim neden diye sorunca neden olacak ?hem kostur hem yorul hem hizmet et sonuc ne? Elde var sifir dedim. Ne bekledin ki? Dedi. Ne mi bekledim ?günden gelen 500-600 lira para elime gececek diye bekledim dedim. Demez olaydim! Yerinden firladi catal tabak bardak ne varsa vurdu firlatti. Ben sana daha yeni ne dedim diye bagirdi. Kalkti cüzdaninda kac para varsa filmlerde gibi önüme atti al sana para dedi. Esyalarini aldi cekti gitti. Annem napiyorsun damat? ben senin böyle oldugunu bilmiyordum dedi durdu ama ne fayda. Annem yemek de yemedi kadin sok oldu midesine kramplar girdi.

Ertesi sabah annesinden aldigi gün parasini mutfak masasina sacilmis vaziyette buldum. O günden beri esim ve ailesi cephe almis durumda kimse benle konusmuyor. Esim eve gec geliyor ve aksam yemegi yemiyor.

Neymis de ben o parayi istemeyecekmisim ihtiyaclari varmis dügünleri varmis. Ben acta mi acikta mi kalmisim. Bana para vermiyormuymus. Annesi beni aradiginda anlayip para sende kalsin demeliymisim.

Ben bu kadar agir tepki görecek kadar kötü bisey mi yaptim ya? Siz olsaniz ne yapardiniz? Sizce kv parayi gercekten vermeye unuttu mu yoksa bilerek mi alip götürdü? Cok üzgünüm. Esimin bana aklinca kestigi ceza cok agirima gidiyor. Fikirlerinizi merak ettim. Simdiden tesekkürler.
Kaynanan az cakal degilmis.Para göze bak bu konuda cok haklisin tam bir pişkinlik yapmış senin hakkin o niye kendi aliyor sen zaten vermek istesen verirsin.Esinde hatasini anlayacak nereye kadar küs olacak .Ana agizlilardan nefret ediyorm.Cok sinir oldum kaynana az degilmiş.Sende bidaha onla ise girme bu devirde iyisen iyi olursun bi ters düş senden kötüsu olmaz.

Ben kendimi tutamiycam kusura bakma ama ne kadar salak bir kocan var.

O ne ya öyle paraları saçmak falan gerizekalı mıdır nedir bırak gelmezse gelmesin gitsin anasında yesin yemeğini. Annenin yanında annen sizdeyken böyle davranması affedilecek bir şey değil.

Sinirim hopladi ya.
Aynen alip o paralari catir catir yeseydi hanfendi.Artisligi git anana yap cok düşünceli evlatsan demi cikar ver.Pis oyununa kaynana alet etmis igrenclik baska bisey degil.

Aynen ya sabah sabah sinir oldum. Böyle adamlar evlenmesin. Kimsenin başını yakmasın.
Zaten az birşey diyor konu sahibi,bir şey planlamıştır onunla yapacağı.Sonra baştaki sevgilerini çok arıyorlar eşlerinde,e kadınları yok sayarsanız,yok sayılırsınız tabii...

Off böyle şeyler okuyunca sinirden saçlarımı yolasım geliyor. Kayınvalideniz aklınca uyanıklık yapmış 2. günde. İlkinde zaten yaptığı terbiyesizliğin daniskası borç olarak isteyemez miydi? Size iyilik yapmak içinmiş gibi evinde yapıyor hoop paralar cebe. Allah kimseyi paraya tamah eden insanlardan etmesin. Eşinize yorum yapmayacağım nihayetinde kocanızdır siz kızarsınız ama başkası bişey diyince zorunuza gidebilir. Allah ıslah etsin hepsini. Parayı almayın demeyeceğim böyleleri anlamaz böyle cevaplardan. Öyle de böyle de kötü olduysanız alın parayı çatır çatır yiyin ya da kenara aton zor gün için. Selametle

Sen ve annen sabir taşisiniz galiba.
1. Ben annenin yerinde olsam o damadi şamar manyağı yapardim. Ne hakla annenin yaninda tabak canak atiyor.
Benim burdan beri sinirden sol gözüm sekmeye başladı.

2. Sakin geri verme parayi. Sakin.

3. Eger o kv gelipde seninle kavgaya tutuşursa sende onun yaninda tabak mabak firlat kocana. Sonra al parayi firlat üstüne.
Anlasin moloz yaptığı terbiyesizliği.

4. Annenden acil özür dile. Şuanda kadinin allah bilir ici nasil acidi.

Ayip ya... ac gözlü pislik kv

Kaynanan az cakal degilmis.Para göze bak bu konuda cok haklisin tam bir pişkinlik yapmış senin hakkin o niye kendi aliyor sen zaten vermek istesen verirsin.Esinde hatasini anlayacak nereye kadar küs olacak .Ana agizlilardan nefret ediyorm.Cok sinir oldum kaynana az degilmiş.Sende bidaha onla ise girme bu devirde iyisen iyi olursun bi ters düş senden kötüsu olmaz.
Ah hesaplaaar,hesaplar...

Back