Serra Yılmaz 'Türk olmak benim suçum değil' deyince...

Türk olmanın bir farkı yok
hepimiz insanız dese olcak da...ne alaka yani benim suçum değil...

Aşağılık kompleksi var kabul da
rönesans ya da aydınlanma onların tarihsel süreçleri sadece..safsata denemez nasıl ki bizim bir tarihimiz varsa onların da rönesansı var aydınlanması vs var tarihleri bu yahu:)

Fransız devrimi de atmasyonmuş dediler geldik.

Bak Fransız İhtilaninin türklere ucu deyer. Avrupa'da Osmanlı ayaklanmalarını başlatmış, o olmasa şimdi Avrupa bizimidi, oyy oyy fransızlar oyyy

Ama safsata demek olmaz, yemez.

Sen de Malazgirt, İstanbulun Fethi neyse onlarda da Rönesans, İhtilal o yani.

Bunlar onların yazdığı tarihin yalanları ve batı hayranlığı oluşturuyor; bizi de aşağılıyor. Ve adamlar bu konuda o kadar başarılı ki; bizzat bizler onların savunucusu olmuşuz maşallah...

Adamlar güzel çalışıyor; ne diyeyim ki...

:) çok enteresan.
Sadece Türklerden oluşuyor zannediyoruz dünya tarihini :)

Bunlar onların yazdığı tarihin yalanları ve batı hayranlığı oluşturuyor; bizi de aşağılıyor. Ve adamlar bu konuda o kadar başarılı ki; bizzat bizler onların savunucusu olmuşuz maşallah...

O adamlar için de Osmanlı ve Atatürk hezimet demek. Hele ki bir Fransız, İngiliz, Rus, Yunan için Atatürk korkulu rüya demek. Ama asla safsata demezler Kurtuluş Savaşı'na. Tarihtir bu yahu, sana kahramanlık destanı yazdıran adamlara başarısızlık destanı yazdırıyor.

Üstelik çoğu Avupalı Atatürk'ü takdir ediyor, başarısına tarih kitaplarında yer veriyor.

Yani Rönesans sevici değiliz, adamlar sana karanlıktan aydınlığa çıkmanın tarihini yazmış. Ya da Fransız İhtilali birçok ülkenini bağımsızlığı için önemli bir dönümdür. Osmanlı için ise İhtilal sonun başlangıcıdır.

Bunun Avrupa hayranlığı ile ilgisi ne?

Bazen kimin nereden ne çıkardığını anlayamıyorum.

Rönesansın yıldönümünü her sene bayramlarla kutlayanlar mı var acaba aramızda?? Kimse itiraf etsin...

"Hiç kimse Rönesans'ın ayrı bir dönem olarak varlığını ispatlayamadi; hatta bunu yapmak için çaba da göstermedi." Lynn Thorndike

Hımmm ben ikna oldum.

Bu söz tüm tarihi sildi...
Çok daha uzun paragraflar ve başka başka yazarlardan da alıntılar yapabilirim fakat cidden çok uzun olur; okumaya zahmet etmediğin şeylerin özetini çıkarıp hazır lokma bilgi veremiycem sana. Azcık merakin varsa; bu konuda kim ne yazmış bulur okursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…