• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gamze Özçelik'ten Serra Yılmaz'a 'Türk' tepkisi

Iyi yapistirmis cevabi Gamze Serra hanimida hic sevmem demek ki buymus sebebi.

Size ogretmediler heralde

Senin agzini opeyim .Bunlar en basitleri atalarimizn bizim icin kazandigi topragimiz al bayragimiz daha bitmez Turklerin destani.

Sen bilmiyosan biz mi anlatalim diyecegim ama degmez

Ne itici bir haber
Kendini bilmezin soyledigi bir lafla Turklugu sevgimizi bi sorgulayacagiz.
Bi gidinnn yaaa.

Evet bana kimse ırklarin üstünlügünü bununla gurur duyulacagini ögretmedi ;)

İnsan secemedigi ya da kendi yapmadığı, emek harcamadigi şeyle gurur duymamali bence. Bir ıtalyan olarak da dogabilirdiniz bir çinli olarak da. Şu hayatta başardığıniz bişey varsa onunla gurur duyun.
Gecmisin basarisiyla zaten Turk varoluyor suan ama kapasite iste bir yere kadar aliyor

Türk olmak nasil bi gurur? Biri anlatsin ayrintisini
Herkes ailesini nasıl severse, onlardan utanmayıp gurur duyarsa; milletiyle de gurur duymak her Türk vatandaşının hakkıdır. Şehit verildiğinde üzülmüyormuyuz kendi kardeşimiz şehit olmuş gibi? Bir Türkün Nobel ödülü almasından millet olarak gurur duyup sevinmiyormuyuz? İşte bunlar milliyetçiliğin ve milli duyguların eseridir.

Yoksa milliyetçilik asabiyet değildir. Peygamber Efendimiz Hz Muhammed'in Veda Hutbesi nde söylediği gibi beyazın siyahdan, bir ırkın başka ırktan bir üstünlüğü yoktur.

Biraz olsun anlatmaya çalıştım. Umarım yeterli olmuştur.

Gecmisin basarisiyla zaten Turk varoluyor suan ama kapasite iste bir yere kadar aliyor

Bu tavırla mı kendini, milletini savunuyorsun sen?
Türklüğümle gurur duyacak gibi oluyorum sonra senin gibileri görüyorum hevesim falan kalmıyor.

Evet türk milleti şanlı bir tarihe, çok önemli sahsiyetlere sahipti. Artık senin gibiler temsil ediyor işte.

Bu tavırla mı kendini, milletini savunuyorsun sen?
Türklüğümle gurur duyacak gibi oluyorum sonra senin gibileri görüyorum hevesim falan kalmıyor.

Evet türk milleti şanlı bir tarihe, çok önemli sahsiyetlere sahipti. Artık senin gibiler temsil ediyor işte.
Beni al op basinin ustune koy
Sen benim neyimi biliyorsunda asagiliyorsun be insan evladi.
Sephora bayiyorsun beni artik ...

Şu anki aklınızla, mantığınızla size ülkenizi, ırkınızı, dininizi hatta ailenizi doğmadan önce seçme şansı verilseydi kaçınız türkiyede doğmayı aynı şartlarda yaşamayı seçerdi? Dürüst olun...
Zor bir soru Sephoraa, yani benim açımdan zor, farklı ülkeler gezmiş olsaydım, yaşamlarını analiz etme, inceleme fırsatım olsaydı belki kolayca cevap verebilirdim ama dürüst olmak gerekirse şu anda bana imkan tanısalar Türkiye'den yine de gitmem, dil bilmiyorum, çevre bilmiyorum, insanlarını tanımıyorum, ben Türkiye sınırları içerisinde bir şehirden diğerine göç etmek için dahi 40 yıl geçmesini beklemiş biriyim, bilmediklerim beni ürkütür.
Evet Ülkem şartlarını eleştiriyorum, eğitim, çalışanların hakları, insan hakları, demokrasi ve özgürlükler konusunda çok eleştirilerim var ama Coğrafyası, Doğasıyla seviyorum bu ülkeyi, bunlar yeterli sebepler mi sevmek için onu da bilemiyorum çünkü ben başka bir dünya görmedim.

Dinim konusunda gayet emin ve netim farklı bir dinle doğmak istemezdim.

Zor bir soru Sephoraa, yani benim açımdan zor, farklı ülkeler gezmiş olsaydım, yaşamlarını analiz etme, inceleme fırsatım olsaydı belki kolayca cevap verebilirdim ama dürüst olmak gerekirse şu anda bana imkan tanısalar Türkiye'den yine de gitmem, dil bilmiyorum, çevre bilmiyorum, insanlarını tanımıyorum, ben Türkiye sınırları içerisinde bir şehirden diğerine göç etmek için dahi 40 yıl geçmesini beklemiş biriyim, bilmediklerim beni ürkütür.
Evet Ülkem şartlarını eleştiriyorum, eğitim, çalışanların hakları, insan hakları, demokrasi ve özgürlükler konusunda çok eleştirilerim var ama Coğrafyası, Doğasıyla seviyorum bu ülkeyi, bunlar yeterli sebepler mi sevmek için onu da bilemiyorum çünkü ben başka bir dünya görmedim.

Neyi sorguluyoruz ben anlayamadim kadin sevmiyor Turkiyeyi asagiliyor Turkleri bunu cozemedim ben
"Turklerin neyi var gurur duyulacak?"
Bu cumleyi Kac kisi yazdi bu konuda
Bunu yazmak bile sorgulamak bile hadszlik bence

Neyi sorguluyoruz ben anlayamadim kadin sevmiyor Turkiyeyi asagiliyor Turkleri bunu cozemedim ben
"Turklerin neyi var gurur duyulacak?"
Bu cumleyi Kac kisi yazdi bu konuda
Bunu yazmak bile sorgulamak bile hadszlik bence
evlaefe Hadsiz olan kim? Soru sorulmuş, soruya cevap verdim, ortada bir Aşağılama yok, ne soru da ne cevabımda;)

Oncekilerden bahsediyorum ablaaa
Beni alıntılamışsında yazdıklarımda kötü birşey olmadığından şaşırdım yorumunu görünceHoppa

Herkesin görüşü kendini ilgilendirir, he ama mevzu Irk olunca kendi ırkımızla gurur duyalım evet fakat diğer ırkları yermemekte gerekir, mesela bu ülkede Roman vatandaşlara Çingene diyorlar, kıyafetini beğenmedikleri birini görünce aaaa o ne öyle Çingene gibi olmuşsun lafını yapıştırıveriyorlar, Çingene pembesi gibi bir tabir vardır mesela, amacı maksadı sorgulanması lazım gereken bir renk türü, Kürtler'in tümüne terörist yaftası yapıştıranlarda mevcut.
Kendimizle gurur duyarken diğerlerini yererekte bir yere varılmaz.

Bu bağlamda gurur duymanında bir sınırları olmalı diye düşünüyorum en azından gurur duyarken diğer ırklara da hassasiyeti gözetmek gerekir.

Oncekilerden bahsediyorum ablaaa
öncekilerde de sanki böyle birşey yazmıyordu evla. ben mi kaçırdım?
diyenler sadece Türk olmanın ekstra bir gurur kaynağı olmaması gerektiğini söylediler.
bak mesela 1920'li yıllarda dağılmış parçalanmış bir toplumda Ne Mutlu Türküm diyene dersen bunu bir yere kadar anlarım ki onu bile tartışırım ama artık 2015 yılında Türkünden Kürdüne Lazına Süryanisine Ermesine kadar 50 çeşit ırktan ve etnik kimlikten insanın olduğu bir toplumda söylersen bu ayrıştırıcı bir dildir.
sorun burada.
yoksa elbette Çanakkale Savaşı dediğinde benim de burnumun direği sızlıyor 14 yaşında çocuk ölmüş cephede.
bahsedilen bu değil.
denmek istenen şu milliyetle gurur duymak tehlikelidir.
Serra Yılmaz'ın dediğine gelince ben böyle kibarcık bir hiçbir şeyi beğenmeme halini komik buluyorum, Serra Yılmaz zeki ve yetenekli bir kadındır ama bu sözü bence maksadını aşmış.

Neden peki?
Daha iyi şartlarda yaşamak, daha iyi eğitim almak, daha çok para kazanmak, insana değer veren bi ülkenin vatandaşı olmak dururken neden turkiye?

Anam, babam burada yapmışlar beni :))) yoksa yurt dışında çocuklarımı doğurmak okutmak isterdim ha bunada şükür

gamze özçelik'i sevmem ama bu konuda kendisine hak veriyorum. serra hanım o kadar utanıyorsa türklüğünden çıksın vatandaşlıktan, gitsin amerikan vatandaşı mı oluyor, israil ajanı mı oluyor ne yaparsa yapsın... uğruna yıllardır binlerce şehit verdiğimiz cennet vatanımızı da bize bıraksın şuursuz kadın...!

Mune sorum doğmadan önce bu şans verilseydi diye aslında.
Yani bu ülkeyle, dininle, dilinle, ailenle hiç bir duygusal bağın olmayacak. En baştan başlayacaksın yaşamaya.

Herkes ailesini nasıl severse, onlardan utanmayıp gurur duyarsa; milletiyle de gurur duymak her Türk vatandaşının hakkıdır. Şehit verildiğinde üzülmüyormuyuz kendi kardeşimiz şehit olmuş gibi? Bir Türkün Nobel ödülü almasından millet olarak gurur duyup sevinmiyormuyuz? İşte bunlar milliyetçiliğin ve milli duyguların eseridir.

Yoksa milliyetçilik asabiyet değildir. Peygamber Efendimiz Hz Muhammed'in Veda Hutbesi nde söylediği gibi beyazın siyahdan, bir ırkın başka ırktan bir üstünlüğü yoktur.

Biraz olsun anlatmaya çalıştım. Umarım yeterli olmuştur.
Tesekkur ederm..2.ci paragraftaki dusuncenize sahip oldugum icin garipsiyorum bazi insanlarin tutuculugunu bende Turkum ..Ama bu cok yuce biseymis gibi lanse edilmesinden sıkılıyorm artk..Yoksa Semihin son dakika da attigi gol hala aklimda:)

Back