• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gamze Özçelik'ten Serra Yılmaz'a 'Türk' tepkisi

Valla ben daha iyi bi ülkede doğmuş olmaya hayır demem. :KK53: Türk olmak benim seçimim değildi, burda doğdum büyüdüm bu sebeple seviyorum ülkemi elbette. Ama gurur duymak için farklı şeylere ihtiyaç var, seçimim olmayan bir özelliğimle gurur duyamam.

O zaman gecmis olaa
Usluba bakin :) gurur duyulacak Türkler kategorisindesin bence;))Hatta suan baska milletten olsam sizi gorunce ooowww keske Türk olsaydim bile diyebilirdim dusunun kendinizin Turkluk uzerindeki etkisini..

Mune sorum doğmadan önce bu şans verilseydi diye aslında.
Yani bu ülkeyle, dininle, dilinle, ailenle hiç bir duygusal bağın olmayacak. En baştan başlayacaksın yaşamaya.
Sende hep zor soruyorsun, yine de ister istemez bugünkü akıl ve mantığım devreye giriyor, ben hiç Türkiye'yi bilmesem ??? Kişisel tercihlerime göre seçim yapardım, denizi olan, doğal, suç oranı sıfıra yakın, yasaların eksiksiz ve eşit uygulandığı, yemyeşil, demokrasi ve özgürlük, insan hakları ve vatandaşların birbirine saygılı olduğu bir ülke de olmak isterdim, bu kriterlere en uygun ülke hangisiyse o:-)

Şu anki aklınızla, mantığınızla size ülkenizi, ırkınızı, dininizi hatta ailenizi doğmadan önce seçme şansı verilseydi kaçınız türkiyede doğmayı aynı şartlarda yaşamayı seçerdi? Dürüst olun...

Ben de cevap vermek istiyorum. Türk degilim, Kürt'üm. Annem de Arap. İrkciligi hic sevmem. Hicbir irkin da hicbir irktan bir ustunlugu yoktur, Arap'in Acem'e, Acem'in de Arap'a bir ustunlugu yoktur, ustunluk ancak takvadadir bizim dinimizde.. Bu sebeple hicbir irki ovunecek bir kavram olarak gormuyorum.. Mantiksiz geliyor..
Ama yine de bu ulkede, musluman olarak dogmak isterdim. Ben ulkemi cok seviyorum...

Tesekkur ederm..2.ci paragraftaki dusuncenize sahip ne oldugum icin garipsiyorum bazi insanlarin tutuculugunu bende Turkum ..Ama bu cok yuce biseymis gibi lanse edilmesinden sıkılıyorm artk..Yoksa Semihin son dakika da attigi gol hala aklimda:)

Bazıları ''Milliyetçilik ayağımın altındadır'' deyip sonra milli maç izliyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demek geliyor içimden.
Aslına bakarsan emperyalizm dünyayı 3f ile yönetmekte. Film, festival ve futbol. Şehit çok olduğunda, at nalı ile eşek semeri ile hesaplanan enflasyon yüksek çıktığında nedense futbol da başarılar oluyor. Bunda bir oyun olmasın. Yoksa şantaj montaj paralel çapraz işleri mi?

Sende hep zor soruyorsun, yine de ister istemez bugünkü akıl ve mantığım devreye giriyor, ben hiç Türkiye'yi bilmesem ??? Kişisel tercihlerime göre seçim yapardım, denizi olan, doğal, suç oranı sıfıra yakın, yasaların eksiksiz ve eşit uygulandığı, yemyeşil, demokrasi ve özgürlük, insan hakları ve vatandaşların birbirine saygılı olduğu bir ülke de olmak isterdim, bu kriterlere en uygun ülke hangisiyse o:-)

İste şu an her şeyden sıyrılıp, hayatına girenleri, sevdiğin insanları, yaşadığın her şeyi anılarını bir kenara atıp buna dürüstçe cevap vermek çok zor. Hepimizin bağı var çünkü. Ama bunlardan sıyrılıp seçme şansı olsa yaşanacak bir sürü yer varken türkiye tercih edilmez bence. Benim fikrim tabi ;)

İrkciligi hic sevmem. Hicbir irkin da hicbir irktan bir ustunlugu yoktur, Arap'in Acem'e, Acem'in de Arap'a bir ustunlugu yoktur, ustunluk ancak takvadadir bizim dinimizde.. Bu sebeple hicbir irki ovunecek bir kavram olarak gormuyorum.. Mantiksiz geliyor..

Benim yerime düşüncelerimi özetlediğin için teşekkürler bilgece.

Bazıları ''Milliyetçilik ayağımın altındadır'' deyip sonra milli maç izliyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demek geliyor içimden.
Aslına bakarsan emperyalizm dünyayı 3f ile yönetmekte. Film, festival ve futbol. Şehit çok olduğunda, at nalı ile eşek semeri ile hesaplanan enflasyon yüksek çıktığında nedense futbol da başarılar oluyor. Bunda bir oyun olmasın. Yoksa şantaj montaj paralel çapraz işleri mi?
Yani su yazdiginiz koca yazida cevap verilecek kayde deger hic bisey bulamadim..

Benim yerime düşüncelerimi özetlediğin için teşekkürler bilgece.

Rica ederim :) bu arada benim anaannem de Ermeni. :) her milletten insan var bizde. :-) Anaannemin ailesi ölmüş. Kimsesiz kalmis. Ermeni diye de kimse bakmiyormus, evsiz barksiz. Dedemin de esi vefat etmis. Ve anaannemi duymus, cok uzulmus, milletin tepkisine ragmen kendine eş alip terk etmis bulundugu yeri. Baska yere gidip bir hayat kurmus. Hatta soyadini da degistirmis. Anaannem de musluman elhamdulillah bes vakit namazini da kilar yani...
Bunu da oyle anlatayim dedim :-)))

Ben de cevap vermek istiyorum. Türk degilim, Kürt'üm. Annem de Arap. İrkciligi hic sevmem. Hicbir irkin da hicbir irktan bir ustunlugu yoktur, Arap'in Acem'e, Acem'in de Arap'a bir ustunlugu yoktur, ustunluk ancak takvadadir bizim dinimizde.. Bu sebeple hicbir irki ovunecek bir kavram olarak gormuyorum.. Mantiksiz geliyor..
Ama yine de bu ulkede, musluman olarak dogmak isterdim. Ben ulkemi cok seviyorum...
şimdi şuraya seni tavlayacak bir şehir bir belde yazardımda kendin anla banane:63: ;)

İste şu an her şeyden sıyrılıp, hayatına girenleri, sevdiğin insanları, yaşadığın her şeyi anılarını bir kenara atıp buna dürüstçe cevap vermek çok zor. Hepimizin bağı var çünkü. Ama bunlardan sıyrılıp seçme şansı olsa yaşanacak bir sürü yer varken türkiye tercih edilmez bence. Benim fikrim tabi :KK66:
Doğru, zaten cevap verirken herkes şu anki hisleriyle cevap veriyor, birde soru gerçekten basit gibi görünse de zor Sephoraa, ülkemizi biliyoruz ama diğer ülkeleri bilmiyoruz, hiç Amerika'ya gitmedim mesela, Amerika'da yaşamak isterim desem neye göre niye ? Yani cazip bir yanını yaşayıp Tecrübe etmiş olmam gerekir ki böyle gayet emin bir ses tonuyla Amerika diyebileyim.

Burada ülkelerden bahsediyoruz, mesela bizim bir dostumuz Miami de yaşıyor senelerdir, çocuk hadi atlayın gelin buraya yerleşin dese Göze alıpta gidemem çünkü beğenilerimiz, beklentilerimiz çok farklı, önce bir kendim görmek deneyimlemek isterim, İstanbul'u pat diye terk ettim ama ülke değiştirmek şehir değiştirmek gibi değil, belki de Öyledir ama ben klasik bir kadınım:-)

Rica ederim :) bu arada benim anaannem de Ermeni. :) her milletten insan var bizde. :-) Anaannemin ailesi ölmüş. Kimsesiz kalmis. Ermeni diye de kimse bakmiyormus, evsiz barksiz. Dedemin de esi vefat etmis. Ve anaannemi duymus, cok uzulmus, milletin tepkisine ragmen kendine eş alip terk etmis bulundugu yeri. Baska yere gidip bir hayat kurmus. Hatta soyadini da degistirmis. Anaannem de musluman elhamdulillah bes vakit namazini da kilar yani...
Bunu da oyle anlatayim dedim :-)))
Çok Hoşmuş :) dedene de helal olsun.
İştr asıl insanlık budur.
Benim dedelerim Horasan'dan gelme Türk'üz biz.
Gene de Türk olmanın artıları var mı çokça; kültürel mirasımız, yemeklerimiz ve memleketimizin güzelliği açısından güzrl bir duygu.
Ama Kürt ya da Ermeni olsaydım da varlığımdan Utanç duymazdım.

Ya bi tahminim var ama kafa gitti be efidecim :) haaaaaaa tamam tamam simdi buldim. Hatta konusmustuk okey e tabi ama orasi cok kurakmis ya.. Bizim ulkemiz cennet gibi her mevsim var :-)
baya güç oldu neyse şükür ben seni özelden tavlarım görürsün kuraklığı sıkıntı yok :)

Back