• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Serra Yılmaz 'Türk olmak benim suçum değil' deyince...

Serra hanımı hiç mi hiç sevmem benliğinden bu kadar utanan ve kendini italyan sanan onun kadar güçlü bir kopleks abidesi görmedim zira.
Verdiği cevapta zerre espri kırıntısı ya da laf sokma sezmedim daha önceki söylemlerini düşünürsek fahri konsolos fahri konsolos a katılıyorum.
Ayrıca o video neydi öyle ya hepsi tımarhane kaçkını gibi:KK53:

Kadın kökenini sevmek zorunda mı da hemen bir taşlama başlamış aman çok lazımsın vs:)) belki latin olmak isterdi belki kızılderili neyin peşindeyiz bilmiyorum

"Hiç kimse Rönesans'ın ayrı bir dönem olarak varlığını ispatlayamadi; hatta bunu yapmak için çaba da göstermedi." Lynn Thorndike
Ah anladım ben mimarım ve eğer rönesans ı yok sayarsanız mimarlık tarihi boyunca anlatılan yapı gelişimi kesintiye uğrar ki bu mümkün değil.Bu adam olsa olsa şunu demiştir ki ilk okuduğum andan itivaren ben bunu anladım açıkçası: hiç kimse rönesans ın ayrı bir dönem olduğunu ispatlayamadı demiş evet olabilir çünkü gerçekten bir geçiş dönemi var rönesans çat diye gelmedi demek ki adam bunh dönem olarak ayırmayı o yüzden daha gereksiz bulmul olabilir ama bu dönem yok anlamına gelmez.Evet gerçekten de en azından ben yapı gelişimi açısından düşününce diyorum bir süreç var çat diye olmadı...bilmiyorum anlatabildim mi.olsa olsa budur bu .
Google a yazdım dediğiniz yprumları da gördüm ağzı olan konuşur bakmayın siz bir İlber Ortaylı bir Halil İnalcık dese anlayacağım..(ki Halil İnalcık ın kitabı bile var mesela Rönesans Avrupası ve Türk Medeniyeti... diye)

Bu kadinin icini disini bilirim bi ton lafini okudum.

Kendisi islam dusmani ve inancsiz biri.

Boyle birinden bunu duymak tuhaf gelmedi.

Bende iyi ki turkum derim. Ne mutlu ki turk dogdum, turk olarak olucem. Bunun gibiler turklugun adini karaliyor zaten. Bu ulkede yasamasi bile fazla ona.

bizimkilerde demeliydi seninle aynı milliyetten olmakta bizim talihsizliğimiz.koca ulus türklüğünü değiştiremeyeceğine göre. sen cinsini değiştir.olsun bitsin.serra

Çok daha uzun paragraflar ve başka başka yazarlardan da alıntılar yapabilirim fakat cidden çok uzun olur; okumaya zahmet etmediğin şeylerin özetini çıkarıp hazır lokma bilgi veremiycem sana. Azcık merakin varsa; bu konuda kim ne yazmış bulur okursun.

Benim okuduklarımı da sen okumaya zahmet etmemişsin gibi görünüyor.

Rönesans ve Reform bir tarih değil, yılar yıllar sürmüş bir devrimdir. Sanatta, bilimde, dinde. 15. yüzyıl başlarından 16. yüzyıl sonlarına kadar upuzun bir serüven.

Rönesans yok demek, safsata demek, yalan demek o ünlü Avrupalı ressamları, tabloları, heykelleri, keşifleri, bilime katkısını, matbaayı vs vs inkar etmek demek.

Bunların türklere faydası ya da zararı mı var ki, red edelim ya da hayranlık duyalım??? Osmanlı da bu etkileşimden nasibini mimari ve sanat yönünden almış üstelik.

Bir de çocukların Rönesans ödevi falan olur gelir burayı okur, çocuk gider sınıfa der hocaaamm Rönesans safsataymış, aslında yalanmış, Mona Lisa, Da Vinci, matbaanın keşfi falan hayalimiş, desteksiz konuşmayalım, girmeyelim sebilerin kanına, günaaah.

ZeyMurEl ZeyMurEl kurtuluş savaşı da olmamış zaten :KK70:

Eeee muhtemelen bizim şanlı tarihimizi de Avrupalı red ediyordur. Onlara göre de biz barbarız, Osmanlı barbar. Bana göre de Osmanlı şan şeref. Almanların çoğu için Hitler idol mesela.

Tarihi bilmek ve tarafsız yorumlamak önemli şey. İlber Ortaylıyı konuya davet ediyorum :KK14:

Evet herkes irkini sevmek zorunda degil. Ama " bu benim sucum degil " dersen elbette tepki alırsın. Turk olmanın nesi suc?

Evet herkes irkini sevmek zorunda degil. Ama " bu benim sucum degil " dersen elbette tepki alırsın. Turk olmanın nesi suc?
adama da beklediği cevabı el altından vermiş oldu böylece de.
zaten sorular öylesine sorulmuyor. Soruyu soran ortalığı kızıştıracak cevaplar arıyor ona göre soruyor.

adama da beklediği cevabı el altından vermiş oldu böylece de.
zaten sorular öylesine sorulmuyor. Soruyu soran ortalığı kızıştıracak cevaplar arıyor ona göre soruyor.
Soru art niyetli İpek. Serra hanim da istedigini vermis.

Aziz Sancar' a da Bbc muhabiri "Arap misiniz" diye sormustu. Surekli adamin etnik kokenini vurguluyorlardi falan. Bunlar cok art niyetli ve mide bulandirici şeyler

Hep böyle tipleri buluyorlar röportaj yapmak için zaten.
Çıkarcaklardı bi Nihat Doğan'ı oraya oysa ki :)))

Back