• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Serbest Şiir Yarışması Anketi

Serbest Şiir Yarışması Anketi

• 1.Serbest Şiir [COLOR="Red"]kendi isteği ile çekildi[/COLOR]

OY: 8 9,4%
  • 2.Serbest Şiir

OY: 2 2,4%
  • 3.Serbest Şiir

OY: 4 4,7%
  • 4.Serbest Şiir

• 5.Serbest Şiir

OY: 1 1,2%
  • 6.Serbest Şiir - [COLOR="Red"][I]Diskalifiye edilmistir...[/I][/COLOR]

OY: 17 20,0%
  • 7.Serbest Şiir

OY: 0 0,0%
  • 8.Serbest Şiir

• 9.Serbest Şiir

OY: 5 5,9%
  • 10.Serbest Şiir - [COLOR="Red"][I]Diskalifiye edilmistir...[/I][/COLOR]

• 11.Serbest Şiir

• 12.Serbest Şiir

• 13.Serbest Şiir

OY: 19 22,4%
  • 14.Serbest Şiir

• 15.Serbest Şiir

• 16.Serbest Şiir

OY: 3 3,5%
  • 17.Serbest Şiir

• 18.Serbest Şiir - [COLOR="Red"][I]Diskalifiye edilmistir...[/I][/COLOR]

• 19.Serbest Şiir

• 20.Serbest Şiir

• 21.Serbest Şiir

• 22.Serbest Şiir

OY: 6 7,1%
  • 23.Serbest Şiir - [COLOR="Red"][I]Diskalifiye edilmistir...[/I][/COLOR]

• 24.Serbest Şiir

• Ankete Katılan
    85
Herkesin emeğine yüreğine sağlık seçim yapmakta zorlandım ama iki şiir arasında bocaladım birkaç defa okudum ve beni etkileyen şiire oyumu kullandım hak eden kazansın

Arkadaşlar benden her yarışma kategorisi sunduğumda tek bir talep geldi; şiir yarışması olsun şiir yarışması olsun!!!
Dedim ki konu belirlemeyeyim,ölçüye karışamyayım,mısrası yada diğer her ne varsa serbest olsun,hem katılımcıların,hem oy vereceklerin ağzına layık bir yarışma olsun..
Demek ki bu konuda yanılmışım:( Gerçekten bu yarışmada çok hayal kırıklıklarına uğradım..Yarışmayı hazırlayan kişi olarak,şu duruma düşmek beni çok incitti bilesiniz..

Arkadaşlar benden her yarışma kategorisi sunduğumda tek bir talep geldi; şiir yarışması olsun şiir yarışması olsun!!!
Dedim ki konu belirlemeyeyim,ölçüye karışamyayım,mısrası yada diğer her ne varsa serbest olsun,hem katılımcıların,hem oy vereceklerin ağzına layık bir yarışma olsun..
Demek ki bu konuda yanılmışım:( Gerçekten bu yarışmada çok hayal kırıklıklarına uğradım..Yarışmayı hazırlayan kişi olarak,şu duruma düşmek beni çok incitti bilesiniz..

senin iyi niyetinin fazlasıyla kullanıldığını düşünüyorum berşuleciğim

canım takma kafana sen..bir sonraki yarışmalarda dah dikkatli olmalarını söylersin kurallara uymayanların birdaha yarışmaya katılamayacağını söylersin.. belki çözülür hadise öpüyorum

6 şiir bana ait. Ve bunu antoloji.com da kendime açtığım şariliğimle haklarını alarak ispatlarım. Moon arkadaşımız eklemiş ama keşke yazarının kendisi olmadığını söyleseydi. Arkadaşlar antoloji com da anne başlıklı bir yazı için düzenlemesi istenmişti benden ve yapmıştım. Ama aslı babadır şiirimin sonucta anne de olsa baba da olsa bana aıt.. isterseniz blogumdan da adresini verebilirim çok eski bi site olan üniversite forumunda da.. Aslı baba'dır bu şiirin ve bana aittir. Zaten teelif hakları da benimdir... Ve şimdi diskalifiye edilmesinden dolayı gerçekten çok üzüldüm ama bu benim değil şiirmi isimsiz yayınlayıp kendinin gibi vasıflandıranındır.. Ben bu site de verildiğini gerçekten bilmiyordum..

6 şiir bana ait. Ve bunu antoloji.com da kendime açtığım şariliğimle haklarını alarak ispatlarım. Moon arkadaşımız eklemiş ama keşke yazarının kendisi olmadığını söyleseydi. Arkadaşlar antoloji com da anne başlıklı bir yazı için düzenlemesi o ama isterseniz blogumdan da adresini verebilirim çok eski bi site olan üniversite forumunda da.. Aslı baba'dır bu şiirin ve bana aittir. Zaten teelif hakları da benimdir...

ağzım açık kaldı doğrusu eğlence amaçlı bir yarışma için değermi benimde dikkatimi çeken babaların anne olarak değiştirilmesi oldu kişinin kendine ait olsa böyle bir değiştirme yapmayı düşünmezdi

ağzım açık kaldı doğrusu eğlence amaçlı bir yarışma için değermi benimde dikkatimi çeken babaların anne olarak değiştirilmesi oldu kişinin kendine ait olsa böyle bir değiştirme yapmayı düşünmezdi

Şiirin aslı babadır zaten... Babama dair yazdığım bir şiir. Lisedeyken kaptan olan ve hep bizden uzaklardan kalan babama kanserden vefaat eden kardeşimin diliyle yazdım. Çünkü babam sürekli ağladı kardeşimin ölümünden sonra. Anne olarak değişmesine gelince antoloji com şairlerinden anne olarak bir düzenleme yapılması rica edildi ve bende kabul ettim.. Dolayısıyla 7 yıl önce yazılmış bir şiir bu, ve eylence için değişen bişey yok..

Buyrun işte blogumdan da yayınlanan bu yazı ve tarihi zaten orda...

gözyaşı bu durumda senden özür diliyorum ama durumun bu şekilde olduğunu bilemezdim lütfen beni affet

Yoo özre gerek yok ama sebebini söyleyeyim. Anne diye değiştirmemin sebebi antoloji com bilirsiniz büyük bir şiir portalı ve mayıs ayında anneler gününe özel bir kitap derlenecekti bu şiirimi okuyan bazı görevliler anne olarak değiştirmemi rica etiler. Kitapta yer vermek istemişler. Bende kabul ettim.. Sonuçta annem ve babamda aynı acıyı yaşadılar hem bir kitapta olması bana grur verirdi.. Düzenlemesini yaptım. Ama arkadaşların alıp isimsiz yada alıntı olmadan sanki kendilerininmiş misali yayınlamaları beni öyle üzüyorki.. İnternette dolanan böyle bir yağmur şiirim daha var... Ve bir çoğu daha.. Ama burda bu şekil olması ve şiir yarışmasının seyrini bozması beni çok üzdü...

ben sana inanıyorum bu senin şiirini kendi şiiri gibi lanse edip kk nde yayınlayan arkadaşın ayıbı durumun böyle olduğunu bilseydim sesimi çıkarmazdım ve bu yarışmayı iptal ederlerse daha iyi olur diye düşünüyorum sevgiler

gözyaşı ben senden önce hangi sitede,hangi isimle yayınlandığını buldum zaten arkadaşım..Senin olduğundan şüphem yoktu,yok da hala..Ama senden izinsiz alınıp kk da daha önce yayınlanması ayrı bir konu..
Birazdan hangi şiir neden diskalifiye oldu teker teker yazacağım..Hatta kendine ait olmadığını düşündüğüm şiirleri de belirteceğim..

Ben gerçekten herkese güvenerek bu yarışmaları düzenliyorum..Üstelik biri bitmeden biri..Ne kadar zaman ve emek harcadığımı hayal bile edemezsiniz..Ailemden çaldığım zamanla bunları ortaya koymaya çalışıyorum..
Gerçekten yıkıldım..Halbuki samimiyet benim hayatta değer verdiğim en büyük davranıştır..Üzgünüm gerçekten..

Benim için farketmez... Evet kendi şiiri olarak gösterenlere öylesine kırılıyorum ki.. Emeğim, şiirimin anıları.. Beni en çok üzende anılarıma yapılan saygısızlık. Belki herkez kendi acılarına tercüman olarak görebilir bazı yazıları.. Ama sonuçta bilmiyorum yine de hak geçiyor diye düşünüyorum... Herşeyin hayırlısı diyelim. Şiir çok eskidendir internette mevcut antoloji ve blogumdan alan bir çok insan var teelif hakları benim ama herkeze de dur diyemiyorum.. Şiir yarışmasının iptaline gerek yok. Ben yarışmadan çekiliyorum. Diğer arkadaşlarıma başarılar dilerim..

gözyaşı ben senden önce hangi sitede,hangi isimle yayınlandığını buldum zaten arkadaşım..Senin olduğundan şüphem yoktu,yok da hala..Ama senden izinsiz alınıp kk da daha önce yayınlanması ayrı bir konu..
Birazdan hangi şiir neden diskalifiye oldu teker teker yazacağım..Hatta kendine ait olmadığını düşündüğüm şiirleri de belirteceğim..

Ben gerçekten herkese güvenerek bu yarışmaları düzenliyorum..Üstelik biri bitmeden biri..Ne kadar zaman ve emek harcadığımı hayal bile edemezsiniz..Ailemden çaldığım zamanla bunları ortaya koymaya çalışıyorum..
Gerçekten yıkıldım..Halbuki samimiyet benim hayatta değer verdiğim en büyük davranıştır..Üzgünüm gerçekten..

biliyorsun berşuleciğim yarışmanın başında seni birkaç şiir konusunda uyarmıştım sende gerekli araştırmayı yaptın ve gerekenide yerine getirdin mailimde sana arkadaşları mahçup etmek istemiyorum onun için foruma yazmak istemiyorum demiştim ama bu durumdan sonra bence açıklaman gerekiyor yarışma önemli değil ama hayatta en sevmediğim şey aptal yerine konmaktır ve bu durumda gözyaşınada haksızlık etmiş olduk

Sevgili gözyaşı
Saniyorum sizin siiriniz önceden yayinlandigi icin KK da ondan diskalifiye edildi. Yoksa siirinizin antolojide yayinlandigini ve degisiklikler yapildigini biliyorduk, ve bu sorun olusturmadi bizde. Sonucta siir sizin siirinizdi.
Ama KK da önceden yayinlanmamasi kurali vardi, yarismacilarin kimlik bilgisinin cikmamasi, haksiz rekabet olmamasi gibi nedenlerle saniyorum konuldu bu kural.
Tabi sizin bilginizin olmamasi normal, sizin disinizda gelisen bir olay bu. Bu anlamda lütfen üzerinize alinmayin. Sizi asla yargilama degil bu.

Ama bersuleden istegim madem sizin siirinizle gündeme geldi bu diskalifiyeler, diger arkadaslarin, diskalife edilen siirlerin nedenleri de aciklansin.

Sevgilerimle...

Back