- 24 Mart 2021
- 1.285
- 4.965
- 23
Yaa maşallah hemen araştıracağım öyleyse. Aslında bebek tedavisinde olmasam ben coktan bırakmıştım kilo vermeyi. Bende toplam 22 kg verdim 4ayda gitti ama şu son ay bi aldım bi verdim değişik şeyler oldu birde cok sıkıntılı stresli zamanlar geçiriyorum onun etkisi de cok. Ama dediğiniz hesapsız keto diyetine bakacagım ne kadar kilo verirsem benim için okadar iyi oljrKetojenik diyette zaten kaloriden ziyade makrolar önemli ama onun da hesaplanmadan yapılanı var easy keto kolay ketojenik diye geçiyor makrosuz. Ekmek bakliyat şeker un patates vs yok. Yeşil yapraklı sebzeler serbest. Protein sınırlı %15 civarında günlük 90 gram filandır sizin sanırım. Yaklaşık hesapladım. Yağ yüksek. (100 gram civarı) .Sağlıklı yağlar tabii. Zeytinyağı, ceviz, badem, tohumlar(keten tohumu, ayçiçeği vb) tereyağı serbest, mesela sırf sucuklu yumurta yiyerek zayıflayan duydum.
Burada amaç vücudun karbonhidrat değil yağ yakmaya programlanması. Karbonhidrat gelmeyince dışarıdan depodakiler yakılıyor. Depo bitince bakıyor protein de fazla gelmiyor çünkü ihtiyaç üstü protein de karbonhidrat oluyor, hemen depo yağlara geçiyor. Bu yüzden protein de sınırlı.
Benim yeğenim verdi incecik oldu bu diyetle. Ben de 24 kilo verdiğimde buna benzer uygulamıştım aralıklı oruç eşliğinde. Şu an yine uyguluyorum iki günde 1 kilom gitti bile :))