• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seni Anlatmak....(Kaybettiim Oluma...)

Uzun zamandır arasıra girdiğim bir siteydi. Uzun zamandır yazınızı okumama rağmen yeni yazabiliyorum. Hamileyken de doğum sonrası da bu bölümde yazısını okuduğum arkadaşlar sık sık aklıma geliyor. Hep o acı dolu, yürek yakan cümleleriniz zihnimde yankılanıyor,çok üzülüyorum çok. Bazen hüngür hüngür ağlıyorum. Az önce bebeğimi yatırmışken yine aklıma düştünüz. Hiç şimdiye kadar bir foruma yazmamışken ilk kez yazmak istedim. Aslında daha önce de istemiştim ama ne yazacağımı bilemedim işte.
Siz ne kadar güzel bir annesiniz.Daha küçücükken bebeklerine eziyet eden (anne demiyorum) cani ruhlu kadınlar varken , bebeğinizin adını bilmiyorum ama iyi ki onun annesi siz olmuşsunuz. İyi ki sizin gibi kendisini çok seven,gecesini gündüzüne katan, o kocaman kalbiyle kendisini saran bir annesi olmuş. Bebekler bir günlük de olsa annesinin o sevgi dolu bakışını anlamazlar mı,hatta anne karnında hissetmiyorlar mı. O çok özel bir ilişki. Ya öyle bencil,acımasız bir annesi olsaydı da annesi tarafından duygusal ya da fiziksel olarak bir de terkedilseydi. O hastane günlerinde o günahsız yavrucak bir de anne sevgisinden mahrum kalsaydı.Değilmi ki bir yenidoğanın doğduğunda bu yabancı dünyada hayata tutunduğu dalı annesi. Onun herşeyden önce ve en çok annesinin sevgisine ihtiyacı var değil mi? İyi ki annesi sizin gibi yürekli, güçlü, sevgi dolu bir kahraman olmuş.
Şimdi onun da cennette kendisine eksiksiz destek olan, sevgisini, istese canına verecek olan annesini huzur içinde beklediğine inanıyorum. Şanslı çünkü beklediği çok güzel bir annesi var. Cennetten diğer annelerden çok daha ayrıcalıklı bir annesi olacak. Kavuştuğunuzu, sevinç çığlıkları attığınızı dilerim Allah'tan (cennete layık bir kulu olabilirim inşallah da) ben de görürüm. O yaşayamadığınız günleri,ayları,yılları inşallah siz acısız bir lezzetle(dünyada evlatlar annelerinin canını yakabiliyorlar)dünyadakinin belki de milyonlar katı bir lezzetle yaşarsınız inşallah. Bu dileğim bu bölümde anne karnında, doğumda ya da sonrasında kaybeden tüm anneler için. Şanslı bebekler onlar, bekledikleri sonsuz beraber yaşayacakları çok güzel ve özel anneleri var. Zaten bu dünya hayatı uzun olsa 100 yıl, bir ağaç altında dinlenmek kadar hızlı geçmiyor mu?

İyi dilekleriniz içinde bizim neler yaşadığımızıda anlayıp şükrettiğiniz ve dualarınızı eksik etmediğiniz için çok teşekkür ederim.

Siz öyle bir annesiniz ki elleriniz,ayaklarınız binlerce kez öpülesi. Ooof of yazılarınız birer kıvılcım oluyor, biz okuyanların yüreğini yakıyor. Esas yangın yeri sizin yüreğinizde değil mi?
Burada yazmış yavruları melek olmuş tüm annelere dua ediyorum. ınşallah burada çektiğiniz her bir acı, acıyla geçen her bir saniye cennette bir mutluluk ağacının küçük birer tohumu olacak. Bu mutluluk ağaçları dünya tatlısı bebeğinizle cennetteki seçkin yerinizi çevreleyecek. Böyle hayaller canlanıyor zihnimde. ‘Neden bir anne bu kadar acı çekiyor?’ sorusu içimi delip geçiyor ya , bu biraz cevap oluyor. Hikmetini biz bilemeyiz, kavrayışımızı aşar ama tüm çektiklerinizin O’nun katında mutlaka bir mükafatı olduğunu bilmek rahatlatıcı.
Siz güzeller güzeli yavrunuzu bir süreliğine esas sahibine emanet ettiniz. En güzel şekilde bakılacağı yere. Karnınıza o yerleştirmişti, o şekillendirmişti yavrunuzu. Kimbilir ne tatlı oyunlar oynuyordur orada. Rabbim sizin o güzel gül yüzünüze başka acı kondurmasın inşallah.

sky77 güzel dileklerin için bende teşekkür etmeden geçemicem..inşallah hiç bi anne yaşamaz bu acıları çok zor bi durum,atlatmak hiç kolay olmadı..atlattıkta sayılmayız açıkçası sadece bastırdık yarayı...

siz ve diğer annelerden sadece dua bekliyoruz bizleride dularınızda eksik etmeyin...ınşallah.

başınız sağolsun.sizin acınızla aynı acıları bende yaşadım.8 ay önce bende 2 aylık kızımı kaybettim.2 ay baktım, besledim gece gündüz gözümü ondan ayırmadığım prensesimi çok acı bir şekilde kollarımda kaybettim.elimden hiçbirşey gelmedi.yavrum kollarımda can verdi ve ben hiçbişey yapamdım.sonrasında yoğunbakım odasında ben yavrumun ölüsünün altını değiştirdim,onu sildim hemşirelerle yıkadım 18 gün boyunca.ama o ölüydü.beyni hiçir şelilde çalışmıyordu.18 gün boyunca ne gözünü açtı, ne ağladı...2 ay boyunca o ağlarken ciğerim parçalanan ben , yoğunbakımda keşke kalksa da yavrum ağlasa diye dua ettim.ama uyanmadı...emmeyi o kadar çok seviyorduki öldüğü güne kadar hep emme hareketi yapıyordu.her seferinde dr.u çağırıyordum ağzını oynattı, beyni çalışıyor mu acaba, uyanacak mı acaba ya da yavrum açmı acaba diye çaresizce koşuşturuyordum hastane koridorlarında.ama yok o emme hareketi refleksmiş ve uyansa da %80 özürlü olacak dedi doktorlar.gözleri zaten kör olmuştu kanamada dolayı..o zaman Rabbime dedim;Allahım yavrumu güzel bir gelecek bekliyorsa, onun güzel bir hayatı olacaksa yaşasın dedim.acılarla dolu bir hayatı, yatağa bağlı bir hayatı olacaktı.her gün soruyordum doktorlara acı çekiyor mu şuanda diye ama beyni çalışmadığı için hyr bizim de tek tesellimiz şuan acı çekmiyor olması dediler...İremden bir gün önce yanında yatan 7 aylık bir bebek vefat ettiki orada en ağır benim kızımdı.ölmüştü çünkü makinaya bağlı organlarının iflas etmesi bekleniyordu.tam bir gün önce o bebek vefat etti.o bebeğin annesinin feryatları hala gözümün önünde o bebeğin ölmede önceki çırpınışları hala gözümün önünde....tam 1 gün sonra da aynı saatte benim kızım İrem vefat etti.diyorum ya en ağır iremdi ama ondan önce yanında yatan arkadaşı gitti.belki Allahım bana bak sen tek değilsin senin gibi nice insanlar var gör dedi bana.bebeğimi o gece hastanede bırakıp eve giderken aileme ben kuzumu burda nasıl tek başına bırakıp giderim diye feryat ettim, onlarda bana dün kızı vefat eden anne nasıl bırakıp gitti sende gideceksin dediler....arkadaşlar acım, yaşadıklarım, gördüklerim o kadar büyükki.Rabbimize herşey için şükür edelim...

ağlayarak okudum...
allah sabır versin.
söylenecek söz yok..
melek olmuştur o şimdi..

rabbim size sabır versin demekten başka diyecek hiç birşey bulamıyorum. Yazınızı ağlayarak okudum sanki annelik duygusunu yaşadım sizin duygularınızı anlamaya çalışarak... Rabbim hep yanınızda olsun...

ağlamaktan okuyamadım bile.. Tarifsiz acılar içindesin allahım sana dayanma gücü versin sabırlar versin başın saolsun.. Ne desem ne yazsam boş çünkü senin yaşadığını biz sadece bir noktaya kadar anlayabiliriz başın saolsun canım... Ne yazıkki bütün kayıplara, çok byük acılara rağmen hayat devam ediyor yaşamaya devam ediyoruz.. Tekrardan başın solsun canım...

gözüm hep bu sayfadaydı ama açıp bakamadım hiç....
kendi acısından kaçamıyor insan ama senin acını okumaktan kaçtım hep...bugün dayanamadım okudum...ama inan okurken kendimden geçtim...kızımın melek oluşu senin yaşadıkların birbirine karıştı...nasıl azalır bu acı..unutulmaz asla...
yazacak inan öyle çok şeyim varki ama sözler basit kalıyor içimdeki fırtınayı anlatmaya...
acını paylaşıyorum....

gözüm hep bu sayfadaydı ama açıp bakamadım hiç....
kendi acısından kaçamıyor insan ama senin acını okumaktan kaçtım hep...bugün dayanamadım okudum...ama inan okurken kendimden geçtim...kızımın melek oluşu senin yaşadıkların birbirine karıştı...nasıl azalır bu acı..unutulmaz asla...
yazacak inan öyle çok şeyim varki ama sözler basit kalıyor içimdeki fırtınayı anlatmaya...
acını paylaşıyorum....

çok tşk.ederim arkadaşlar.Allah bir daha ne bize ne de bir başkasına evlat acısını yaşatmasın.ama o kadar çok varki.hastanelerde yatmayınca, mezarlığa gitmeyince ve bu siteyi görmeyinceye kadar inanın bukadar çok acısı olanı bilmiyordum.o merzarlıklar okadar doluki.benim kızım bebek adasında,okadar çok varki.elimden geldiğince eşimle gidiyorum ziyaretine.kızımın mezarının yanından dere akıyor ve çeşme hemen karşısında.takıyoruz hortumu,saatlerce adadaki bütün bebekleri,çocukları suluyoruz.biliyorumki orda kızım bizi görüyor ve biliyorum ki sadece onu değil önündeki arkasındaki , sağındaki ve solundaki bütün arkadaşlarını da sularken benim kızım çok mutlu oluyor.Çünkü onların hepsi birer MELEK....cumartesi akşamı rüyamda gördüm kızımı.kaybettiğim günden beri ilk defa yüzünü gördüm ve gülerek herkese ben MELEK oldum diyordu......

4 yıl önce bugündü.ıki gün kalmıştı anneciğinin kollarından ayrılmana...Bu yalan dünyanın yaşanılası bir yer olmadığını sen bizden önce anlamıştın anlamasına da...Bizi hiç mi düşünmedin annem...Sensiz 4 koca yıl geçti..Kim bilir daha ne kadar sürecek bu sürgün..Kim dindirecek acımı kollarım sensizken...Kardeşin olsa merhem olabilecek mi yaralarıma...Senin yerini tutabilecek mi sanki cennet koksa da başka bir can...ıçim yine yangın yeri yokluğuna iki gün kala...4 yıl önce bugünü yaşıyorum zamanın akışına inat...Yatağındaydın şimdi..Acılar içinde her saat başı uyanıyordun ,anneciğini çağırıyordun acılarını belki dindirir diye ...Ve ben...Hasretin ateş olup yaksa da içimi,o güne döneyim bile diyemiyorum bir saniyeliğine...O acıları sana tekrar yaşatmak fikri bile harabeye çeviriyor özlemle kavrulan bedenimi...Ama çok özledim annem ..Çok özledim...Çokk....

Son düzenleme:
ayy allahımmmm ağlamaktan zor okudum yarabbimmm
ne desemmm bilemedim canımmmmmmm allah sabır versinnn
gece gece yüreğimi deldin geçtinnn
küçük kuzucukk annen seni özlemiş yavrummm

Sözün bittigi yer burasi olsa gerek..
Allah sana sabirlar versin,
dualarim seninle vvuslat..

4 yıl önce bugündü.İki gün kalmıştı anneciğinin kollarından ayrılmana...Bu yalan dünyanın yaşanılası bir yer olmadığını sen bizden önce anlamıştın anlamasına da...Bizi hiç mi düşünmedin annem...Sensiz 4 koca yıl geçti..Kim bilir daha ne kadar sürecek bu sürgün..Kim dindirecek acımı kollarım sensizken...Kardeşin olsa merhem olabilecek mi yaralarıma...Senin yerini tutabilecek mi sanki cennet koksa da başka bir can...İçim yine yangın yeri yokluğuna iki gün kala...4 yıl önce bugünü yaşıyorum zamanın akışına inat...Yatağındaydın şimdi..Acılar içinde her saat başı uyanıyordun ,anneciğini çağırıyordun acılarını belki dindirir diye ...Ve ben...Hasretin ateş olup yaksa da içimi,o güne döneyim bile diyemiyorum bir saniyeliğine...O acıları sana tekrar yaşatmak fikri bile harabeye çeviriyor özlemle kavrulan bedenimi...Ama çok özledim annem ..Çok özledim...Çokk....

özlem hiç bitmez..
acınız büyük..
acılarından kurtuldu melek oldu..
artık üzülmeyin.
yusuf sizi hissediyor görüyor..

inanın her defasında içim ağlıyor yazdıklarınıza.
ALLAH evlat acısı yaşatmasın birdaha size ve kimseye..

ne söylenirki , bir annenin yüreğinin çırpınışları, okuduğumdan bu yana göz yaşlarımı tutamıyorum yattığı yer cennet olsun ışıklar onunla olsun

Sen giderken gözlerimin doldugunu gördün mü?
Yüregimin paramparca oldugunu gördün mü?

Sen giderken karanfiller siraliydi, siraliydi
ıclerimde biri var ki benim gibi yaraliydi

Sen giderken ciceklerin soldugunu gördün mü?
Ellerimin saclarimi yoldugunu gördün mü?

Sen giderken bahar miydi nergizde cicek var miydi?
ıki nefes alip vermek, yasamak bu kadar miydi!

ahh cnm kardeşim benim Allah sana sabır versin daha nice tatlı tatlı bebişler versin, kocaman kalabalık sağlıklı bir aile versin inşallah... çok çok üzüldüm tatlı oğluna...hiç merak etme öbür dünyada o senin şefaatçin olur. ve ordan kardeşlerini gönderir...

resminideğiştirmişsin wuslatcım..

yusufun niye bukadar tatlı olduğu belli.annesi gibi güzel..

Back