• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seni Anlatmak....(Kaybettiim Oluma...)

vvuslat

Guru
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2009
575
5
318
44
Kocaeli
Nasıl anlatılırsın bilemiyorum.Bir insanın en kıymetlisi nasıl anlatılabilir ki?

Sana hamile kaldığımı öğrendiğimde dünyanın en mutlu insanı benim sanmıştım, baban gibi.Sen içimde büyüdükçe heyecanımız da artıyordu.İlk defa o minicik ellerini görmüştüm ultrasonda.Bana el sallıyor gibiydin.”Ben buradayım” dercesine kıpırdanışlarını hissediyordum içimde…Rüyalarıma giriyordun bazen,seninle konuşuyor,oynuyorduk.Seninle birlikte mutlu bir gelecek düşlüyorduk babanla.

Sonra acı haberi aldık doktordan.Hastaydın yavrum.Hasta doğacaktın…Doktorların yanıldıklarına inanmak istedim bir süre.Ama işte oradaydın,böbreğindeki anormalliği ben bile fark edebiliyordum artık.Doktorlara göre doğar doğmaz diyalize girebilirdin, ya da ölebilirdin…Aldırmayı tavsiye ettiler.Canımın canı, sana kendi ellerimle nasıl kıyabilirdim.

Dünyada daha büyük bir acı var mı bilemiyorum.Canımdın, kanımdın,içimdeydin ama sana yardım edemiyordum.Belki anne karnındaki bir operasyonla böbreği rahatlatabiliriz dedi doktorlar ve yaptılar.Henüz karnımdaydın ve karnımı delerek çivi kalınlığındaki metali böbreğine taktılar.Çevremdeki doktorlar”Bu kadına iyi bakın.”diyordu fedakarlığım için..Ama umurumda mıydı benim, umurumda mıydı yaşadıklarım sanki!Canımın canı, daha doğmadan tanıştın acıyla.Aslında bu senin ileride yaşayacakların için küçük bir alıştırmaydı.

Doğdun…Bebeklerini doğdukları gün kucaklarına alan annelere imrenerek baktım bir süre,kollarımda değildin.Seni üç gün sonra gösterdiler bana.Seni ilk gördüğümde ayaklarımın bağı çözülmüştü,ağlıyordum.Kucağıma bile alamadım o minicik nurdan bedenini…Makinelere bağlıydın.Kalbinin atışını yansıtan gösterge sanki senin değil de benim kalbime bağlıydı.O durduğunda sanki benimki de duracakmış gibi hissediyordum.Belki de hayatımda ilk kez kıskanıyordum birilerini,bebeği sağlıklı olan anneleri…Binlerce ütopik düşünce geçiyordu aklımdan,ağlayarak uyanıyordum yarım yamalak uykularımdan.Hastanede kırk gün yattık oğlum.Diyalize girmediğin için şükrediyordum Allah’a.

Evimize geldik.Sağlık sorunların nedeniyle her ay kontrol ettirmeliydik seni.Her gün üç farklı ilaç almak zorundaydın ağlaya ağlaya…Bunun yaninda üç operasyon geçirdin altı ay içinde.Ameliyat öncesi ve sonrasındaki morarmalarını,inlemelerini ve açlık krizlerini anlatmaya gerek yok sanırım.Canımdan can gidiyordu ama elimden gelen bir şey de yoktu.Sen acı çekerken seyretmek bencillik gibi geliyordu,yaşadıklarını yaşamayı diliyordum.

Kadınlar anne olduktan sonra dünyadaki en güzel şeyleri hep çocukları için hayal ederler.Bense yarını bile düşünmek istemiyordum çünkü sonun karanlıktı yavrum.Ya diyalize girecektin,ya böbrek nakli olacaktın,ya da …Son diye bir şey yoktu bizim için çünkü biz zaten sonu yaşıyorduk.Korkulan olmuştu.Büyümüyordun.Sekiz aylıktın ve yattığın yerden başını bile kaldıramıyordun.Menenjit geçirdiğinde yarım yamalak söylediğin “agu”ları bile unutmuştun hastaneden çıktığımızda.Sol bacağını hareket ettiremiyordun.Doktorlar kalıcı olabilir dediklerinde babanı hiç bu kadar çaresiz görmemiştim.Hemen her ay enfeksiyon geçiriyordun hastaneye yatıyorduk.On gün tedavi…
Hastaneyi artık tanıyor, ölesiye korkuyordun,doktorları gördüğünde korkudan başın titriyordu artık.Çaresizlik, çaresizlik, çaresizlik…Önümüzü arkamızı sarmıştı.

İnsanlar eskiden de bu kadar düşüncesiz miydi,ya da bana mı öyle geliyordu artık?…Bebeklerini aşıya götürdüklerinden ve onun ağlamalarına dayanamadıklarından bahsediyorlardı bana ..Ya sen, sen yavrum, neler yaşamıştın? Düşünmüyorlardı.Önceleri çektiğin acıları anlatırken artık anlatamaz olmuştum,şimdi olduğu gibi…”Küçük acılar anlatılır,büyük acılar dilsizdirler.”sözünün doğruluğunu daha iyi anlıyordum artık.

Senin yanından bir saat bile ayrılmamıştım.Sensizlik nasıl bir şeydi onu bile hatırlamıyordum artık…İliklerime işlemiştin.Sahi nasıl olurdu dakikalarını yudum yudum içtiğin,özüne işleyen varlığı çıkarmak hayatından, düşünmeye çalışıyordum, aklım almıyordu.

Sonra…Sonra durgunlaşmaya başladın.Anlayamadık yavrum ötelerin seni çağırdığını...O kadar çok ağlıyordun ki bazen ağlamaktan baygın düşüyordun.Her zamanki şikayetlerin sandık.Bir cumartesiydi.Baban İstanbul’a gitmişti.O günkü bakışını unutamıyorum.Elveda der gibi bakmıştın, şimdi anlıyorum.Baban eve geldiğinde yarı baygın hafifçe gülümsemiştin.O haldeyken nasıl gülebilmiştin?Hastaneye götürdüğümüzde gözlerini sabitleyemez olmuştun, inliyordun.Tahliller yapıldı.Kalp,dalak büyümesi…Fulminen Karaciğer Yetmezliği…Böbrek fonksiyonların durmuştu.Doktor babanla konuşuyordu.Artık tıp terimlerini de anlar olmuştum.”Mortal!”dedi doktor sadece sustum,ağlayamıyordum.Ambulansla İstanbul’a gönderdiler.Vücudun şişti,damarların delik deşik oldu;bacağından,derinden parça aldılar,boynuna katater taktılar, karnına periton diyalizi için delikler açtılar.Kanamanı durduramadılar…Hala yaşıyordun…Ölmek bu kadar zor muydu oğlum?Canın çok acıdı mı?Beni bir an görmesen deliye dönerdin,nasıl dayandın yavrum?
Üç gün dayandı kalbin,sonra sustu.Benimki de atmıyordu artık,kendimde değildim.Seni morgtan kollarımda çıkardım.Kanlı battaniyene sarılı…Seni kucağımda götürmek istedim, baban sıcak durmamalı dedi.Bir annenin bebeğini soğuk tutmak için kollarından bırakması ne garipti…Seni anneannenin evine götürdük.Çok severdin ya dedeyi, anneanneyi…En son orada gördüm seni…Daha önce hiç ölmüş birini görmemiştim.Ölüleri ilk o gün sevdim.Soğuk bedeninle bile hala ne kadar güzeldin.Seni koydukları toprağa ben de girmek istedim.Üşümeyecek miydin orda,ıslanmayacak mıydın,seni nasıl bırakabilirdim?

O gün doğum günündü yavrum.Evimizde olmalıydık.Sana balonlar almalı,yiyemesen de ellerimle pastalar yapmalıydım.Akşam olduğunda sıcak yatağında yatmalıydın.Ama işte soğuk bir mezardaydın.Olanları tam olarak kavrayamıyordum.Sanki birinin gelip“Bir şakaydı.” demesini bekliyordum.Bunu diyebilecek biri için neleri feda etmezdim.Ama işte dünyadaki en gerçek şeydi yaşadığın,yaşadığımız…Üzerini örttüler…Nasıl bir kabullenişti bu,nasıl dayanabilmiştim?Seni orada bırakıp eve nasıl dönebilmiştim?Kavuşmak rüyalara,
ötelere mi kalmıştı artık?

Gittin…Geride tarifi imkansız acılar,onulmaz yaralar bırakarak gittin…Çözülmesi zor denklemlerle, cevaplanması zor sorularla bırakıp gittin…
__Çocuğunuz var mı?
__Yok!

Nasıl “Yok!” diyebilirdim? Sen yok muydun yani?Hiç olmadın mı sanki? Yüreğimdeki oyukları nasıl kapatabilirdim? Sancılarımı nasıl dindirebilirdim? İçimdeki boşluğu nasıl doldurabilirdim? Bıraktığın çağrışımlarla nasıl ödeşebilirdim? Zamanı nasıl geri döndürebilirdim? Seni nasıl anlatabilirdim? Seninle geçirdiğim bir dakikacık zamanı tekrar yaşayabilmek için neler feda edebilirdim?

…Vuslat gecesini hayal etmesem nasıl yaşayabilirdim?...

senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama Rabbim sabır dayanma gücü versinn ,,,sözün bittiği yerr ağlamaktan zor okudumm ,, bende bu günlerde doludoluyum zaten,,, bebeklerimiz cennet kuşu Rabbim onları cennetine layık görmüş başka bir açıklaması yok, günahsızlarım benim yavrularımmm senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama

ey be guzelim,o kadar agladimki,senağlamaALLAHIM sabir versin,guc versin,ne desem bos,ALLAHIM sabir sabir sabir versin,,,,,basin sagolsunsenağlamasenağlamasenağlama:Saruboceq:

basın saolsun canım.. allah sana en zor ımtıhanını yapmıs.. okurken gozyaslarımı tutamadım ancak bır annenın sozlerı aglatır benı.. allah sabrını versın canım sıze uzun omur versın..keske tesellı sozlerı soyleyebılsem ama yok..

BÜyÜk allahım sana sabırlar versın tarıfsız bır acı bebegın senın ŞefaatÇın baŞın sagolsun Çok zor gÜnler geÇırmıŞın canım

Şu an yazmakla yazmamak arasında gidip geldi ellerim,
Hangi tuşlara bassam da seni teskin edemez biliyorum..
Söyleyecek söz bile bulamıyorum...
Ama emin ol; o masum şu an çok güzel bir yerde seni bekliyor...
Asıl o gün, her ikinizin de doğum günü olacak...
Sınavın çok büyük...

:çok üzgünüm::çok üzgünüm: tutamıyorum gözyaslarımı nası ıfade etmısın acılarını allah bıdahga yasatmasın boyle acı
allah dayanma gucu sabır versın ne dıycegımı ne yazacagımı bılemeıdm:çok üzgünüm:

başın sağolsun güzelim kelimeler kifayetsiz kalıyor inanki, nedersinde bi annenin acısını dindirebilirsinki rabbim küçük meleği cennetinin en güzel yerine koymuştur orada anneciğini bekliyordur onu kara toprak altına değilde çok güzel köşklerin envai çeşit mamaların ve onun gibi meleklerin yanına gönderdiğini ve ona kavuşacağını düşün canım rabbim onu sana şefaatçi etsin cennette buluşmayı nasip etsin inş. allah sabır versin..senağlama

Biliyorum ki o şimdi bizden daha mutlu..En azından bu yalan dünyada çektiklerini çekmiyor...Ona bile şükür diyor insan anne olunca...Hepinizden Allah razı olsun arkadaşlar.Acımı paylaştığınız için...

canım çok geçmiş olsun bende üç defa bebeğimi kaybettim ama hiç kucağıma almadım düştü hep senin acının yanında benimki solda sıfır kalır allah bir daha böyle acı yaşatmasın meleğin seni cennette bekliyor allah sabır versin

allahim sana sabir versin. Dayanma gucu verdin rabbim. Okuyamaim aglamaktan. Perisan oldum cnim ya. Yuce rabbim seni ve esini baska aciyla imtihan etmesin. Evladinin acisi dinmez AMA rabbim hayirlisiyla evlatlar nasip Etsin canim. :(

melek annesi arkadasım
şuan ne söylesem ,acına nasıl ortak olsam, senı hangı sozlerle bıraz tesellı etsem bılemıyorum...
sadece aglayabildim okurken yaşadıklarını...
allahım sana ve eşine bundan sonra boyle bır acı yasatmasın
evini cocuklarla doldursun
benımde bır melegım öldü ama karnımda..bebegımı cok özlüyorum.......
anne olmak o duyguyu yasamak dünyanın en başka duygusu
ama unutma biz melek annelerız..........................................
allah sabırlar versin canım

okurken dahi bebeginin ve senin cektigin acilara dayanamadim. Allahim biz nasil kucuk dertlere takiliyormusuz meger diye dusundum. dunyanin en iyi annelerinden birisin sen guzel kardesim, bebeginde Allahin cennetinde, bir melek kadar mahsum, orda hic aci da cekmiyor ne olur bunu unutma... Allahim sizi cennetinde bulustursun Insallah. lutfen hayattan ellerini cekme, lutfen tekar anne ol, bebegin de annesinin kardesiyle mutlu olmasini ister................

ay canımya başın sagolsun allah böyle bir acıyı kimselere yaşatmasın .

ne dıyecegımı bıılemedım..
gozyaslarım sel oldu
senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

Canım ALLAHIM SANA VE EŞİNE SABIR VERSİN BEBEĞİNİZ MUTLAKA CENNETDEN SİZİ GÖRÜYOR BU NA EMİN OL ALLAHIM HERŞEYİN HAYIRLISINI NASİP ETSİN

canım benım ya allah sana sabırlar versın ınsallah bu cektıgımız sıkıntıların mukafatını bırgun alırız allah yardımcın olsun ne dıyecegımı bılemıyorum yazını okurken ıcım tıtredı.....

Bir annenin yaşayabileceği en zor anları yaşamışsın,ne kadar sabırlı bir yüreğin varmış.Allah cennetinde kavuşturur meleğine.Tüm bu çektiklerine birazcık ilaç olsun diye inşallah Allahım kucağını ikizlerle doldursun.

başınız sağolsun.ne kadar güzel anlatmışsın duygularını.biranda sanki ben yaşamışım gibi hissettimsenağlamane kadar zor gerçekten.

Back