SEN NE BİÇİM KADINSIN!!!

O zaman sen de deki sen ne bicim erkeksin evini gecindir param da bana kalsin de verme parani.calisan kadinin esi ev kadinliligi aramamali hersey mustetek yapilmali elinden geldigi kadar yani.

yaşadıklarınız yeni evleneceklere ders niteliğinde.
40 yıl sırtında taşırsın bir kere indirirsen senden kötüsü olmaz.erkek olduğu için ev işi yapmaz,alışveriş yapmaz hizmet bekler anlayışı ile yetişiyoruz ve kızlarımızı da öyle yetiştiriyoruz sonra ağlaşıp duruyoruz.
bir kadın bir erkek ,iki birey olarak evleniyorsunuz.herşeyi sırtınıza yük almayın.
bu saatten sonrada nasıl olsa beni beğenmiyorsun buyur sen yap derseniz yalnızca kavga çıkar ama hareket ve tavırlarınızla yumuşak yumuşak işlere el atmasını sağlayın bence.
başarılı,her işin üstesinden gelen,zeki,tuttuğunu koparan kadınlar erkekleri korkutuyor içten içe.
yeri gelince saf mış gibi davranarak yaptırmayı deneyin derim.

sana da günaydın cevabı kavga çıkarmaktan çok daha iyi olmuş :)
canım kesinlikle yardımcı almanı öneririm
bu kadar yük bir kadına gerçekten fazla

Kusura bakma sekerim de senin yaptigina artik ne denir cok iyi biliyorum da incitmek istemiyorum duygularini.
Aklini peynir ekmekle mi yedin sen ?
Kocan ne yapiyor, sen kolelik yaparken?

canim benim biz olmasak emin ol biseycik de olmaz, kendi islerini yapmayi bir ogrenirler ki agzin acik kalir. Erkekleri simartan bizleriz.
Konusahibi icin soylemiyorum ama gozlemledigim bazi seyleri soyliyim.
Biz kadinlar bazen birbirimizle yarisiyoruz kolelik konusunda. Mesela bazi kadinlar sunu soylemekten gurur duyuyor. Hem calisiyorum, hem isimi cok iyi yapiyiorum, catir catir doguruyorum, hem de her turlu yemegi yaparim. Biraz da bazen gosterise giriyor bazi bayanlarda, bununla kendilerini tatmin ediyorlar hatta.
Sanki kadinlar ev islerini yapmak icin yaratilmis.
Onu bunu bilmem basimiza birsey geliyorsa bunlarin sebeplerini de biz hazirliyoruz bir bakima.

canımcım emin ol çoğu kadın seninle aynı durumdadır.. erkeklere ne yaparsan yap yaranamassın al sana örnek bendende.. herif spora gitti geldi leş gibi terlemiş çantaya tıkmış kokuşmuş orda eşofmanları bnde çıkardım yıkadım spora gidecek yine bana eşofman soruyo naptım yıkadım niye yıkamışım daha bi kere giymiş... bi günde iş kıyafetini atmış bi kenara bende görmedim yıkancakmış niye yıkamamışım ben ne biçim kadınmışım.. tepem attı benimde ne yıkancağın belli ne yıkanmıcağın at o zaman kirli sepetine kirlini temizini bileyim benim canımı sıkma ben nerden bilcem kahinmiyim dedim senin döküntünü mü toplayıp durcam ben dedim hık mık annem yapıyodu falan demeler.. dedim o senin annen kaç yıllık ev hanımı ben daha dün bir bugün iki senin anan yapıyoduysa benimde anam yapıyodu bu işleri ben daha 2 aylık gelinim dedim yapıştırdım lafımı güzelce geçen gün baktım bizimki makinaya çamaşır atıyo hahayt... çok takma bacım aynı model bunlar beğenmiyosan buyur bak bu makina buraya deterjan buraya yumuşatıcı koyuyosun çalıştırıyosun deyiver.. en uyuz olduğum cümle şu sen ne biçim kadınsın lafı ya..

Şu keyifçiliğim ve tembelliğim ileride evlendiğimde işe yarayacak gibi :) Kendi evim diye heves etmez ya da tam tersi abartmaz isem.
Bir yandan çevremdeki kadınların laf edeceğini düşünüyorum(övünülecek bir şey, görev falan ya, ya da sırf başkasına laf etmek amaç), sağolsun insanlar hiç rahat bırakmıyor.
Ev işleri kadının "görevi" değildir.
Böyle davranırsa da inadımın tadına bakar muhtemelen, ters teper. Duruma göre içimden geldiği taktirde alasını da yapabilirim, hiç bir şey de yapmayabilirim, ona bağlı artık. Kesinlikle yardım etmeli, hele ki çalışıyorsan...
Üstteki üye söylemiş de, gerçekten benim de annem yapıyor her şeyi, ben de ileride eşimden bekleyim bari tamamen

ay yok erkekten işte beklenmez paşa paşa kendin yapıyosun mecbur herşeyi.. kendi evin olunca için rahat etmiyo tabi mecburi yapıyosun canım erkekler fazla titiz olmadıklarından üstünkörü yapıyo genelde işleri ama tabi yardım etmeye çalışması bile kendini iyi hissetiriyo insana göğsün kabarıyo böyle canım kocam bana yardım ediyo diye... evlendiğinin ilk ayında direk ben iş yapmak için mi evlendim sorusunu soruyosun zaten kendine çünkü sen yapmayınca yapıcak hiç kimse olmuyo erkekler genelde yerde gördüğü çöpün üstünden atlayıp yerden kaldırmaya üşenen tipler olduğundan çok bişi beklenmiyo keyfi yeterse yardım eder çoğunlukla evde olmamaları tercih edilir rahat rahat iş yapmak üzere.. sana göre bok götüren ev onlar için her zaman tertemizdir nesi vardırki.. (gerçi bnm herif biraz titiz pis biyer görürse söylenir de çoğu erkek böyledir yani) ev işleri kadının görevi değil kendine yaşam alanı yaratma çabasıdır bana göre.. hiç bir kadının pis bi evde çok uzun süre yaşayabileceğini sanmıyorum tüm tembelliğim uyuşukluğum ve uykuya duyduğum yoğun aşka rağmen ben bile böyle düşünüyorsam..

Onun da evi. Ama sen yapıyorsun, ona göre senin "görevin" diye yapıyorsun, öyle alışmışlar.. Biz de yapınca iyice alışıyorlar.
Titiz olmayan da işte kendi işlerine gelen alanlarda ki aksaklıklara laf ediyorlar.
Ev hanımı olunca bi nebze ama onda da düzen gerekiyor kesinlikle, dediğiniz gibi kahinlik beklemek yerine düzenli davranması bile yardımcı olur, diğer türlüsü çok sinir bozucu bir de azar işitiyorsun saçma sapan.
7/24 dört dörtlük performans beklemeye hakları yok, kendileri gibi insanız. Hele ki çalışıyorsak...
Ben de çalışacağım inşallah ve kendimi yıpratamam açıkçası bu kadar, çocuk olunca artabilir bi.
İlla öylesini istiyorsa annesi seçsin eşini, gözlemlesin denesin sorsun etsin..
Bir erkek arkadaşım vardı, ataerkil bir yapıya sahip ve bana dediği ev işi kadının görevi, şunu bunu yapmalısın, işte kadın kısmı biraz çekinecek erkekten falan. Delirdim resmen. Üşengecim diye bana sen şunu yapmazsın bunu yapmazsın bilmem ne diye bir sürü saçmaladı, emir kipiyle bir şey istemişti yapmadım zaten bilmiyordum ama bilsem bile yapmazdım bu davranıştan sonra(hoş koşullarda uygun değildi ama beyfendi hırs yaptı sinirlendi). Henüz bilmediğim çok şey var ama istediğim taktirde öğrenirim, içimden geldiği taktirde de alasını yapabileceğimi düşünüyorum, ama değmediğini gösterirse ters teper gibi görünüyor. O bunu bilemeyecek mesela :)
Bir şey bilmediğimden onunla evlenseydim bir de ne laf işitirdim bilmiyorum artık Oyy...

Hic kusuruma bakmayin ama bu canavari siz yaratmissiniz.
Neden evlendiginiz zaman evin tum yukunu ustune aldiniz?
Nedene esinize hic sorumluluk vermediniz?
Yani alinmayin ama ben sizde bir aferin deliligi sezdim. Kocaniza yaranmak neden bu kadar onemli?
Neden o mutlu olsun diye disari cikmak yerine ona cesit cesit yemek yapiyorsunuz?
Yani siz eger kendinizi kocanizin hizmetcisi gibi gorurseniz , o da size hizmetcisi gibi davranir.
Kadinlarin bir turlu anlayamadigi sey su: Esinizi ne kadar el ustunde tutar, ne kadar cok seyin sorumlulugunu alirsaniz o kadar deger gormezsiniz TAM TERSI esinize ne kadar sorumluk verir, ona hizmetcisi degil hayat arkadasi oldugunu hatirlatirsaniz o kadar deger gorursunuz.

Size esimin abisinden bahsedeyim. 2 cocuklari var, 3.yu dusunuyorlar. Gorumcem ilk cocugu olunca calismayi birakmis. Senelerdir calismiyor. Yani ev hanimi. Buna ragmen kaynim evi supurur, yemege yardim eder, ev alisverisini yapar, cocuklara bakar, bebegin altini degistirir, mamasini yedirir, isten gelir banyolarini yaptirir, hafta sonu izin gununde gorumcem disari cikar kaynim cocuklara bakar, parka goturur, hastalandiklarinda hastaneye goturur. Ve tum bunlarin yaninda karisina cok iyi muamele eder, el ustunde tutar. Sevgililer gununu dahi kutlarlar hala onca seneden sonra...
Nerde hata yaptiginizi anlamisinizdir umarim. :)

Son düzenleme:
Çok haklısınız çok kırıcı olmus ama Genel olarak yardımcı olan biriyse fazla takmayın

Ahhh hiç yabancı gelmedi bana bunlar..
Hepsi odun maalesef.
Bu nankörlük, bu duyarsızlık bizde birşeyleri bitiriyor yavaş yavaş halbuki; haberleri yok!

anneler oğullarını böyle yetiştirince karısını hizmetçi zannediyorlar. hem kadın çalışsın para kazansın hemde evde hizmetçi olsun. bencil eşiniz. güzelce konuşun. madem evin işi dört dörtlük olsun istiyor ya yardımcı tutacak ya da seni çalıştırmayacak. kaldıki ev hanımları bile yardımcı tutup evi temizletiyor. bu kadar kendini yıpratmanın ne alemi var. bu genç yaşta boşver. kazanıyorsun madem kendin içinde harca. evi kadın tut temizlet. saçını süpürge etmişsin resmen yapma yazık sana

NE GÜZELMİŞ O YA ÖLE
BENİMKİDE türünün tek örnegiydi
bekarken annesi neredeyse yemegi çiğneyip verecekmiş agzında çevrimeye yorulmasın diye o derece yani
zor oluyo ama yavaş yavaş alıştırmaya başladım.hafta sonu ev süpürme,ve ütü eşimde mesela ben çok nadir ev süpürrüm.annelerinin hükmünü sürdürmememk lazım

hepsi böyle değil en azından benim kocam değil zaten böyle şeyler aramızda sorun olmuyor.
O eşinizin anlayışsızlığı ama tartısmak yerine konusun tartısmak hiç çözüm olmuyor ama tatlı dil ıyıdır

yok kizlar bunu denemeyin bile bi kere cok acil isim cikdi esime dedim camasir icinde hazir deterjan falanda hazir sen su tuslara bas dedim geldigimde esime sordum camasirlari yikadinmi diye heee dedi basladi soylenmeye kizim 8 kgluk makineye 3 kgluk camasir atiyon sonra elektrik cok geliyo falan fistik adam git makine bos diye akilli yaaa at ne kadar renkli beyaz kar hepsini birbirine durun durun en icler acisi olan burasi buda yetmemis daha temiz olsun diye camasir suyuda koymus makinenin kapagini actigimda kalp krizi vakasiydi siz siz olun makine isine erkegi sokmayin diger isleri bi zahmet yapsinlar bu dunyaya onlarin kiclarini toplamayami geldik allah askina

ay çok güldüm

AYYY OKURKEN GÜLMEKTEN YIKILDIMM YIKILDIMM ÇOK TEMİZ OLSUN DİE ÇAMAŞIR SUYU KOYMUŞ HEEE AHHAHHAAH

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…