yani çok özür dilerim de, bu kadar agresif davranmaya da gerek yok. selülitin bir numaralı sebebi vücuttaki östrojen oranıdır, hareketsizlik-yemek yeme alışkanlığı vs ikinci dereceden sebeplerdir ve ancak hormonal durumunuz müsaitse selülitinizi arttırabilir ya da azaltabilirler. spor yaparsanız bir miktar gider amenna bol östrojen salgılıyorsanız- mesela memeleriniz iri, beliniz ince, legen kemiğiniz geniş ise selülitlerinizi sıfırlayamazsınız. her işin anahtarı spor gibi davranıyorsunuz.
zamanında ben de paraladım kendimi. diyetle beraber aylarca her gün ayaklarım parçalanana kadar yürüdüm (saatte altı kilometre hızla), evde aerobik yaptım, zaten küçüklüğümden beri roller skate yapan bir insanım ama gitmediler. yani selülitli insan=spor yapmayı tercih etmeyen insandır gibi saçma bir genelleme olamaz.
selüliti olan sporcu görmek istiyorsanız voleybol milli takımımızı izleyin ve genetik özelliklerinizin kendi eforunuzla yenilemeyeceğini bir kez daha görün. kas olan yerde yağ olmaz görüşünüzü okuduğumda gülsem mi ağlasam mı bilemedim. bir kere 'yağ üstüne kas yapmak' diye bir mefhum var ve bunun en bariz örneklerini vücud geliştirmecilerde görebilirsiniz. daha iri ve kaslı bir beden için fazlaca yiyerek vücuttaki yağ oranını arttırıp sonra üstüne vücud çalışırlar. böylece daha iri bir görünüm elde ederler. kadınlardan ise şarkıcı pink'i örnek verebilirim. hem tombik bir göbeğe, hem karın kasına, hem de adonise sahiptir bu kadın. insanları hayatında hiç spor yapmamakla suçlamadan önce daha iyi araştırma yapmalısınız.
siz azmetmiş başarmışsınız, tebrikler. belli ki genetik özellikleriniz selülitsizliğe müsait (evlilik öncesi 25 yaşına kadar böyle bir sorununuz yokmuş), ya da bacaklarınızın göremediğiniz yerlerinde hala bir miktar selülite sahipsiniz. allah sizi mesut etsin. ama siz sadece bu yoldan (spordan) sonuç aldınız diye 'streçle inceldim' diyen insanların söylediklerinin değeri sıfıra inmiyor. matematikte bile bir sorunun birden fazla çözüm yolu vardır. biz kendi kafamıza göre bize mantıklı gelen yollardan denemeye devam edicez, çok tembeliz ve hayatımızda hiç spor yapmadığımız için de spordan anlamıyoruz evet. spor konusundaki önerileriniz için teşekkürler.