Merhabalar,
Uzun süredir forumu takip etmeme rağmen üye olmak bugüne nasipmiş. Bayanlar için gerçekten çok faydalı bir site
8 hafta buralarda vücudumu şekle sokma çabalarımı izleyebilirsiniz, bazen ağlamalar bazen "bıktım usandım"lar yapabilirim ama zorlandığım bu noktalarda kendimi ifade edebilmek için burayı seçtim napiim..
Kısaca kilo geçmişimden bahsetmem gerekirse, en küçük yaştaki fotoğrafım 3 yaşındayken ve orada bile tombik yanaklarla uykudan yeni kalkmışım, yuvarlacık şekilde oturuyorum
Şu anda 26 yaşındayım, 1.55 boyundayım ve 55 kiloyum. Bugün itibariyle kendime 8 haftalık bir süre koydum ve hedef olarak da 7 kilo dedim yani sonuç 48 kilo olmak üzere. Sürenin bitişi hem bayrama (ve sonrası), hem doğum günüme, hem tatilin bitip okula gidiş zamanıma rastlıyor. Yani çok yönlü bir güzellik olacak benim için, ulaşabilirsem :97:
Fazla kilom olmadığı düşünülebilir, ki Allahtan vücudum sıkıdır da çok dağınık durmuyorum zaten fakat 26 yılın birikimi var vücudumda. Bir de dışardan görünmese de fazlalıklarım özellikle bel-diz arası çok fena. Özellikle sorunum göbek ve iç bacaklarda... Artık buralar sıkı-mıkı dinlemiyor, saldı çok fena kendini...
"7 kilo nedir ki, hem de 8 haftada... havada karada gider" de denilebilir fakat kişisel engellerimi söylediğim zaman neden veremediğim görülecektir
Engellerim ve buraya geliş nedenim:
1. Kilomu hiç takmıyorum, yani kafada biraz takıyorum ama iş yemek yemeye gelince "aman canım çok da kilolu değilim" deyip bi güzel yiyorum, halbuki görünüşümde baya fazlam var
2. Yemek yemeyi çok seviyorum ve canım bir şey isterse asla dayanamıyorum :18: Hele abur-cubur... Hele çikolatalar, dondurmalar... :18:
3. Fotoğrafımdaki oturmama dair ayrıntıyı şunun için koymuştum ki doğdum doğalı doğru dürüst oyun oynamayan, hareketli olmayan bir yapım var, çok hareketsizim, dans bilmem, koşmam, içimden hareket etmek gelmez ne bileyim yani evde egzersiz sevmiyoruuuuummm :84: Hele mekik... Allahım Allahım, mekik çekerken çektiğim sıkıntıyı bir ben bilirim
Şimdi 55 kilo olmama rağmen ve ömrümde (en uzunu 10 ve 20 günlük 2 kez uygulama hariç) hiç bir diyet, egzersiz vs yapmamış biri olarak nasıl göründüğüm biraz tahmin edilebilir heralde... Dediğim gibi tek avantajım vücudumun sıkı olması... Yoksa biraz yumuşak tenli biri olsam iki katıma çıkardım şu ana kadar...
Yapmayı düşündüklerim:
1. Acıkmadıkça bir şey yememek. Öğün aralarında atıştırmamak :18: (bunu hep yapıyorum) Hamur işi vb. çıkarılacakları çıkarablirim ama tek tek ne yediğimi saymak bana uymuyor pek.. Şimdilik acıkmadıkça yemesem yeter...
2. Günlük yürüyüş ve parklardaki kondisyon aletleriyle çalışma (bunları bari seviyorum Allahtan
) Çıkmadan önce biberiye yağı-susam yağı karışımını bazı bölgelerime sürüp streçlemek. Biberiye yağı yağ dokularını parçalıyor, susam yağı da onun cilde daha çabuk ve etkili temas etmesini sağlıyor. 20 günlük uygulama dediğim buydu, işe yaramıştı, çatlaklarda da etki gösteriyor..
3. Midemi bulandırsa da içebildiğim kadar su içmek.
4. İlk denemem son denemem olsa da bir kez daha soğan suyuna devam etme(ye çalışma)k...
5. Hipnomeditasyon ve daha önceleri dinlediğim telkin mp3leri dinlemek. Faydası olduğuna inanıyorum...
Şimdilik yapabileceğimi düşündüğüm şeyler bunlar... Aklımda bikaç şey daha vardı ama şu ana hatırlamıyorum, daha sonra eklemeler yaparım :97:
İlginçtir belki gruplara katırılırsam ters tepki yapabilir gibi geldi, bireysel başlamayı düşündüm, belki daha sonra katılabilirim.
Bütün arkadaşlara sorunlarından kurtulmaları yolunda kolaylıklar diliyorum,
tabi kendime de..