Şekerli çay, gazlı içeceklerden daha zararlı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Şekerli çay, gazlı içeceklerden daha zararlı
Bilinenin aksine çayı şekerli içmek, gazlı içeceklerden daha zararlı ve obeziteye yüksek oranda davetiye çıkarıyor.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çocuklar üzerinde yapılan bir araştırmaya göre şekerli çayın obezite üzerindeki etkisi ortaya çıktı. Bunun yanısıra diğer gazlı içeceklerin ve yemek alışkanlıklarının da incelendiği araştırmada en çok obezite riski taşıyan yiyecek ve içecekler belirlendi.

Şaşırtıcı sonuç ise şekerli çay içen çocuk yüzdesinin gazlı içecek içen çocuk yüzdesine oranla çok daha fazla olduğu ve şekerli çayın obeziteyi daha fazla tetiklediği ortaya çıktı.

http://www.milliyet.com.tr/sekerli-cay-gazli-iceceklerden-pembenar-detay-diyetler-2069392/

şekerli içen kaldımı ki, ben hiç çevremde rastlamıyorum

nasıl ya koladan daha mı zararlıymış, hiç inandırıcı değil.

yalnız o değil de, artık dışarıdan bir şey alacağım zaman ben içinde şeker varsa güveniyorum, içine daha zararlı şeyler koyabiliyorlar artık malum.
bir tatlıcım var yakında, şeker kullanıyor, oradan çocuğa tatlı alıyorum arada ya.

Katılıyorum size. Çayıma şeker atıyorum ve içiyorum ve obez değilim. Daha önce tereyağı ve yumurta yemeyin diyenler kadar samimiyetsiz geldi bu açıklama. Bu kadar az protein tüketen bir tpolumdan faydalı düşünceler üretmesi beklenemez. Çünkü düşünmek beyindeki bir protein sentezidir.

Çayımı yıllardır şekerli içiyorum, 54 kiloyum Her ne yerseniz yiyin az ve sık yediğinizde kilo almıyorsunuz.

Gazlı içeceklerden daha zararlıymış Kurban olayım ben çaya, şekere

Çayı şekersiz içiyorum diye hava atıyorsunuz ama sorsan yanında kek,baklava ,tatlı türü şey yiyorsunuzdur.Gözlemlediğim çayı şekersiz içenler illa yanında tatlı birşey arıyor.
Yok abla çayımı sade de içiyorum şekerli içemiyorum ben saygılar

Bir günde on fican çay iki şekerli 20 küp şeker yapar buda ciddi bir rakamdır
200ml bir kutu koladan şeker konusunda daha zararlıdır
Neyi ne kadar tükettiğine göre değişir

Son düzenleme:
Çayımı yıllardır şekerli içiyorum, 54 kiloyum Her ne yerseniz yiyin az ve sık yediğinizde kilo almıyorsunuz.

Gazlı içeceklerden daha zararlıymış Kurban olayım ben çaya, şekere

boyun kaç canım

babam memuriyet hayatında eskiden yani, günde 20-30 bardak çay içermiş iki şekerli

ve şeker hastası oldu tabii, sonra bıraktı tabii ama iş işten geçti, direk bağlantısı olmasada etkisi vardır diye düşünüyorum

Boyum 1.66 chessciğim.

Elbetteki etkiliyordur ama ben daha çok gluten ve stresin diyabete yol açtığını düşünüyorum.

Her gün tvde şu zararlı bu faydalı minvali söylenenlere inanmıyorum canım. Doğal olan ne varsa faydalıdır bence

aynen canım söylediğin o iki şeyde son derece etkili bence hastalık oluşumunda ben bunu kendimde bile hissettim, gençken ne nedir anlaşılmıyor ama yaş aldıkça vucudunu daha iyi dinlemeye başlıyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…