seker yüklemem

Ben şeker yüklemesini yaptırmıştım ve şekerimin yüksek olduğunu diyet yapmam gerektiğini bu sayede öğrenmiştim.Diyet yaparak bile hamileliğimde 24 kilo aldım.Ya öğrenmeseydim?İyice şekerim tavan yapacak,bebeğe de zararı olacaktı.
Sizin yapmış olduğunuz test geçersiz sayılır.Hepsini içmek zorundasınız.

Asla yaptırmicam ne olursa olsun .. Canan hocaya güveniyorum bu gün gazetede haberi vardı kendisini şikayet edenlere okumanızı öneririm http://www.cumhuriyet.com.tr/m/haber/turkiye/230331/Canan_Karatay_dan_suc_duyurusuna_yanit.html Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği tarafından hakkında, konuk olarak katıldığı bir televizyon programında "gebelik şekeri testi" konusundaki açıklamaları nedeniyle İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda, Sağlık Bakanlığı, Türk Tabipler Birliği ve İstanbul Tabip Odası’na şikayette bulunulan Karatay, Bahçelievler’de katıldığı bir ödül töreni öncesi konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Karatay, hakkındaki suç duyurularının uzun zamandan beri devam ettiğini söyledi. Daha önce de 2011 yılında bir kitabının yayınlanması üzerine ilk suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Karatay, "O zaman suç duyusunda bulunanlar, hepsi, benim kolesterol hakkında söylediklerimin aynısı kendilerininmiş gibi söylemeye başladı. Şimdi gebelerde şeker yüklemesi nedeniyle bana hücum ediyorlar. Ben gebelerde şeker yüklenmesine karşıyım, bunu da her seferinde söylüyorum. Çünkü bana, yüzlerce gebeden şikayet geliyor" diye konuştu.

Gebelik şekerini önlemenin çok kolay yolları olduğuna dikkati çeken Karatay, şöyle devam etti:

"Bizim ülkemizdeki gibi dünyanın hiçbir yerinde tarama olarak yapılmaz, rutin olarak yapılmaz. Gebelik şekerini önlemenin en önemli yollarından biri gebeliğin başında, hamileliğin başından itibaren iyi izlenmesi, hamilenin aşırı kilo almamasını sağlamaktır. Endokronoloji ve diğer dernekler de zaten bunu öneriyor. Kitaplarımı okusalar karbonhidrat verdiğimi görecekler. Ben doğal karbonhidrat veriyorum, bunun farkında değiller veya görmezden geliyorlar. Bir gebenin karbonhidrata ihtiyacı var diyorlar, tabii ki var. Ama sizin yüklediğiniz şekere ihtiyacı yok. Bir kerede anneye yüklenen 100 gram şekerin plasentayı ve bebeği bozduğu biliniyor. Bizim ülkede bazı anne adaylarını 4 kere, 10 kere yapılıyor. Bir kişiye 9 kere yapıldığını biliyorum."

Karatay, kendisine ulaşan çok kadının, gebelik şekeri yüklenmesinden sonra, karınlarındaki bebeklerin sağlığında bozulmalar meydana geldiği, erken veya sezaryenle doğum olduğunu bazen de bebeklerin öldüğü şeklinde şikayetler ilettiğini aktardı. Yüklenen şekerin doğal olmadığını vurgulayan Karatay, "Yükledikleri şeker bildiğimiz beyaz çay şekeri. 100 gramı bir kerede içiriyorlar. Bazı devlet hastanelerinde hazır mısır şurubu şekeri şeklinde içiriyor. Üstelik mısır şurubu şekeri kanın şekerini yükseltmez. Mısır şekeri diğer şekerden, anne için de bebek için de plasenta için de tehlikelidir. Çocuklar o yüzden erken doğuyor, hasta oluyor. Bunu önlemek elimizde" diye konuştu.

'ANNENİN KİLO ALMASI, ŞEKER YÜKLEMESİNDEN ÇOK DAHA TEHLİKELİ'

Karatay, şeker yüklemesi yerine şunları önerdi:

"Annenin kilo alması, şeker yüklemesinden çok daha tehlikeli. Birçok soruna neden olur. Hamile kalmadan önce şişman kadınlar kilo vermeli. Hamilelik sırasında dikkatli beslenmeli. Hamile kadınlar doğal karbonhidrat alabilir. Kuru fasulye grubu, fındık fıstık gibi. Bunlarda doğal karbonhidrat ve mineral, yağ ve protein var. Ben, saf ve un ufak olmuş şekere karşıyım. Hamilelerde gebelik şekerinin en önemli belirtisi D vitamini eksikliğidir. Bana gönderilen yazılarda D vitaminine hiç bakılmamış."

Hamilelere şeker yüklemesi yapılmaması gerektiğini ifade eden Karatay, şunları kaydetti:

"İnsülin yükselmesine, trigiliserit değerine baktırsınlar. Bunlar şeker metabolizmasının bozulduğunu gösteren çok önemli kimyasal göstergeler. D vitamini düşükse şeker metabolizması bozuktur. Tekrar bu gebeye şeker yüklemek tehlikelidir, zararlıdır, erken doğum sebebidir. Bir hastama 3 ayrı hamilelikte şeker yüklemesi yapıldı, 3’ünde de erken doğum, sezaryen ve bebekleri kuvözde kaldı. 3 dilim baklavayı yiyebilirler ben buna karşı değilim ben saf ve sıvı şekere karşıyım. Pekmez, bal, bunlar boş kaloridir, bebeğin gelişimini önlüyor. Şeker yüklemesi eskiden yoktu. Şeker yüklemesi son 10-11 yıldır rutine girdi. Jinekoloji derneğinin verilerine göre, erken doğum, sezaryen ve bebeklerin yoğun bakımda kalma oranı yüzde 12 arttı. Bu Avrupa ortalamasının başında geliyor. Bence bunun sebebi defalarca, lüzumsuz yapılan şeker yüklemesidir. Bana hucum edeceklerine bunun sebeplerini incelesinler."
Canan karatay önce kendine baksın

Ben şeker yüklemesini yaptırmıştım ve şekerimin yüksek olduğunu diyet yapmam gerektiğini bu sayede öğrenmiştim.Diyet yaparak bile hamileliğimde 24 kilo aldım.Ya öğrenmeseydim?İyice şekerim tavan yapacak,bebeğe de zararı olacaktı.
Sizin yapmış olduğunuz test geçersiz sayılır.Hepsini içmek zorundasınız.
Canim neden diyet yapmana ragmen 24 kilo aldin, ben simdi de kiloluyum vermeye calisiyorum da, merak ettim

Canim neden diyet yapmana ragmen 24 kilo aldin, ben simdi de kiloluyum vermeye calisiyorum da, merak ettim
Şekerim varmış ama ben bilmiyordum canım.Sonradan öğrendim hamilelikle birlikte.Valla gece yemelerim felan da çok olurdu yoksa bayılacak gibi oluyordum.Şekerdenmiş meğer.69 ile hamile kaldım 93 ile doğuma girdim.Şimdi 72-73 arasındayım.Gebelikte biraz fazla kilo aldım ama ilk yüklemede normaldi.Kilo çok almaya başlayınca 2.kez 2 aşamalı yükleme yapıldı.onda çıktı.Biraz geç öğrendim anlayacağın.Ama çok şükür doğumdan sonra kalmadı.

Şekerim varmış ama ben bilmiyordum canım.Sonradan öğrendim hamilelikle birlikte.Valla gece yemelerim felan da çok olurdu yoksa bayılacak gibi oluyordum.Şekerdenmiş meğer.69 ile hamile kaldım 93 ile doğuma girdim.Şimdi 72-73 arasındayım.Gebelikte biraz fazla kilo aldım ama ilk yüklemede normaldi.Kilo çok almaya başlayınca 2.kez 2 aşamalı yükleme yapıldı.onda çıktı.Biraz geç öğrendim anlayacağın.Ama çok şükür doğumdan sonra kalmadı.
Masallah vermişsin canim, ben de 81 kiloyum suan, 60lara inmeden hamile kalmak istemiyorum, zaten hayat boyu fazla kiloyla ugrastim, hamilelikte zaten kilo alinacak, gozum korkuyor iyice :-)

Masallah vermişsin canim, ben de 81 kiloyum suan, 60lara inmeden hamile kalmak istemiyorum, zaten hayat boyu fazla kiloyla ugrastim, hamilelikte zaten kilo alinacak, gozum korkuyor iyice :-)
Hayırlısı olsun inşallah.Verirsin canım ya.Kilolu hamile kalanlar genelde daha az kilo alıyor diyollaa:))
Kızımın doğumdan sonra hastanede yattı 28 gün işe o ara varya hiç bişey boğazımdan geçmedi.11 kiloyu o zaman vermişim.Sadece su içiyordum ve inanılmaz buhranlardaydım.Şimdi çok şükür iyiyim lakin o ara çok su tükettiğimden sanırım şimdi pek su içesim gelmiyiiii :))

Hayırlısı olsun inşallah.Verirsin canım ya.Kilolu hamile kalanlar genelde daha az kilo alıyor diyollaa:))
Kızımın doğumdan sonra hastanede yattı 28 gün işe o ara varya hiç bişey boğazımdan geçmedi.11 kiloyu o zaman vermişim.Sadece su içiyordum ve inanılmaz buhranlardaydım.Şimdi çok şükür iyiyim lakin o ara çok su tükettiğimden sanırım şimdi pek su içesim gelmiyiiii :))
Canim simdi iyi olmaniza sevindim. İnsallah veririm kilolari hafiflerim ya, insani bunaltiyor.
Allah bagislasin kuzunu tatlim

ben yanımda yarım limon götürüp sıkmıştım bir sakıncası yokmuş. az olsun tadını hafifletmişti.

karatay hoca yapmayın diyor. eğer şeker varsa 50 tane küp şeker yemek çok mantıksız diyor. şimdiki aklım olsa yaptırmazdım.

gelgelelim şekeri kesin tamamen de diyor. bence hiç aklınıza takmayın. şekerli gıdaları tüketmemeye çalışın.

sağlıcakla yavrunuzu kucağınıza almanız dileğiyle..
arkadaşlar öyle dusunmeyin yaa. hadi sekeriniz varsa o cocukta allah muhafaza körlüge bile sebep olabilir. bir arkadaş israrla yaptirmak istemedi. bayaği sonra ben yaptirdim diye yaptırdı o kadar yuksek cikti ki şuanda yemek listesi kaşıkla ölçülüyor. karatay hocanin yapmiş olduğu hiçbir calisma yok cikip konusuo. eşimde doktor cok araştirdi. ben 50lik sonra 100luk yaptirdim

arkadaşlar öyle dusunmeyin yaa. hadi sekeriniz varsa o cocukta allah muhafaza körlüge bile sebep olabilir. bir arkadaş israrla yaptirmak istemedi. bayaği sonra ben yaptirdim diye yaptırdı o kadar yuksek cikti ki şuanda yemek listesi kaşıkla ölçülüyor. karatay hocanin yapmiş olduğu hiçbir calisma yok cikip konusuo. eşimde doktor cok araştirdi. ben 50lik sonra 100luk yaptirdim

ben yaptırdım sınırda sakı şeker yeme falan da filan..
neyse ben kilo almadım bebeğim de kilolu doğmadı o yüzden boşu boşuna o kadra şekeri vücuduma yüklettim..
zaten karatay hoca öyle bir beslenme öneriyor ki insülin kullanan insülini bırakıyor..
bence şeker olmasa da bile şekerli gıdaları dikkatli tüketmek gerek..

ben yaptırdım sınırda sakı şeker yeme falan da filan..
neyse ben kilo almadım bebeğim de kilolu doğmadı o yüzden boşu boşuna o kadra şekeri vücuduma yüklettim..
zaten karatay hoca öyle bir beslenme öneriyor ki insülin kullanan insülini bırakıyor..
bence şeker olmasa da bile şekerli gıdaları dikkatli tüketmek gerek..
ama işte gamileyken nefsine hakim olamiyorsun ki. seninkorkutan bisey olmayinca tutamiyorsun kendini. iraden kuvvetliyse tamam ama değilse yaptirmak lazim. ki 25bin gebe üzerinde yapilmiş olan bir takip var. hiç bir olumsuz yani olmamış.

Ben 50 gr yaptirdim ayni gazoz gibiydi. Bende canan karatay in dediklerini doktorumasordum. Doktorum dedi ki bir dilim pasta ile bir bardak meyvesuyunu ictigindede
ayni oranda seker tuetmis oluyorsun
dedi. Hem simdi eger gizli sekerin
varsa onlem alinmazsa bebege o zaman zarari olur dedi. Yaptirdimneyseki birsey cikmadi

bende yaptırmadım şeker yüklemesi zaten 6 sene önce türkiyede tıp dünyasına dahil olmuş bi yöntem o yüzden kendimi riske atmadım.ya 10 sene önceki hamileler ne yapıyodu ..30. haftamda hem açlık hemde tokluk kanda şekerime baktırdım herşey gayet normal aile hekimimde aynı şeye denk geliyor yaptırmadığın iyi olmuş dedi..haa tabi kesinlikle yapılmayacak diye birşey yok benim aile geçmişimdede hiç şeker hastalığı öyküsü yok birazda ona güvenerek yaptırmadım.

Kızlar ya benim haftam geliyor doktor yapalım dedi ben kararsizim aç karnına yüklenmesi.
benm açlık 109 sinirdayken 105 çıktı.
Baya oldu baktirali babam şeker hastası :KK43:
84 kiloyum napicami şaşırdım

ailenizde şeker öyküsü varsa siz hamileliğinizde çok kilo aldıysanız bebeğiniz haftasına göre kilo fazlalıgı varsa yaptırın bence ..

ailenizde şeker öyküsü varsa siz hamileliğinizde çok kilo aldıysanız bebeğiniz haftasına göre kilo fazlalıgı varsa yaptırın bence ..

Ailem de var ben kiloluyum ama bebegimin kilosu gayet iyi suan 478 gr di 2 nisanda

Şeker yüklemesi bende yaptirmadim.. ailemde olmasına rağmen risk grubunda olmama rağmen yaptirmadim ....kkendime dikkat ediyorum sabah kahvaltı haricinde ekmek tüketmiyorum şeker kullanmıyorum 50 ile gebe kaldım şuan 59 dayım ara ara da şekerime açlık tokluk olarak baktırıyorum ve hergün 1 saat kadar yürüyorum...Sağlıklı Olmak bizim elimizde :KK68::KK68::KK68:

X