Merhaba arkadaşlar tahlillerin sonucunda 208 şekerimin yüksek olduğu ortaya çıktı ve dr endokrinolojiye gönderdi birde diyet listesi verdi tedaviye ara verdik düzenlenmeden olmazmış şimdi ne olucak bebişe ne zaman kavuşacağım yaaa çokmu zararı olur bebişim nerde ne zaman gelecekkkkkk
Canım kendini üzme; ben diyet uzmanıyım istersen sana diabetini düzenlemende yardımcı olabilirm. ve unutma diabetli pekçok kadın anne olabilmekte. Üstelik gebelikte de diabet çıkabilir. Yani bu çok büyük bir problem değil.
Teşekür ederim şimdi glifor kullanıyorum ama tedaviye başladığımız zaman 1 dozluk insilün le başlıyacakmışım kullanmam şartmış üztelik hemoglabin değerimde 10 olduğu için bizra kullanacakmışım düsmesi için bu doğrumu peki zararı olmazmı hemoglabin değeri 6.0 olması gerekiyormuş yoksa kötü olurmuş çocuk için öle dedi dr bu nekadar doğru peki ilgilendiğin için tşkler ederim.
canım doktorunun önerdiği tedavi doğru ama korkmanı gerektirecek bir durum yok. Eğer gebelik şekerin çıkmış olsaydı yine insülin tedavisi uygulayacaktın.Hemoglobin A1C değerin baya yüksek çıkmış demekki uzun süredir şekerin yüksek seyrediyor sen farkında değilsin. HbA1C değeri 6 nın altında olması gerekiyor ama 3 - 4 ayda diyetine sıkı bir şekilde uyarsan değer normale döner merak etme.
diyetisyene gidiyorum ama normal bi diyet listesi verdi şu şekerli yiyeceklere dikkat et yürüyüş yap falan dedi öle işte glifor verdi onu kullanıyorum günde 2 kere alıyorum tok karnına onun sayesinde şimdi 135 oldu ama hemoglabin değerinin düşmesi şartmış ve başlarsak tedaviye 1 dozluk insülinle başlayacakmışız zaten pztesiye belli olucak sonuç o zaman çıkacak bu sorun olmazmı insülin yani sonra bırakabilirmiyim peki insülini
canım eğer şekerin normal sınırlara düşerse ve sen onu diyetle normal aralıkta tutayı başarabilirsen doğum sonrası insülini bırakıp sadece diyetle veya diyet + ilaç ile tedavine devam edebilirsin. Kendini bu kadar üzme lütfen. ve diyet süresince çorba, pilav, makarna, beyaz undan yapılmış tüm gıdalardan, tatlılar ve şekerli yiyeceklerden uzak durman gerekiyor.
Teşekkür ederim dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum inşallah iyi olur bakalım sonucu bi alayımda ne olucak ne yapıcaz belli olucak ama yinede insülin alıcam 1 doz tedaviyede öle başlıcam sanırım önümüzdeki ay inşallah herşey iyi olur çünkü artık üzülmek istemiyorum allahım isteyen herkese versin yardımların ve önerilerin için çok teşekkür ederim nazela...
Herşey belli oldu artık sonucum 5.60 çıktı tedaviye regli döneminin 3. günü başlıcam artık şimdilik insülin kulanmama gerek kalmadı eğer çok gerekirse aralarda verilecek aşılama ile başlayacağız bakalım inşallah bu sefer olur ALLAH`IM ıSTEYEN HERKESE VERSıN.....
ınşallah yarabbim inşallah başka bi eksiğim yok şükür bide o gelse bana yeter evet her şey yoluna girmeye başladı nazela senden bi ricam var bana bir diyet listesi hazırlarmısın lütfen herşeyi biliyorsun zaten onagöre bişi istiyorum ilk tartıldığımda hastanede 67.500 düm şimdi ise 63 kilo oldum ama hala öleyim sanki kilo veremiyorum bana göre naapmam gerek birde kefir içiyorum evde kendim yapıyorum onun zararı olurmu veya faydası nedir yardımcı olurmusun lütfen....
canım listeni elbette hazırlarım ancak bu ilaçları kullanman gerektiğini sana kim söledi.birde başka bilgilerine de ihtiyacım olacak senin örenğin; yaşın, boyun, ne iş yaptığın, yemediğin, sevmediğin veya alerjinin olduğu besinler, şeker dışındaki hastalıkların, kullandığın ilaçlar gibi.bunları ve özel mailini gönderirsen sana seve seve yardımcı olurum.
yaşım 27
boyum 1.55
ev hanımıyım geneldede pek evde durmam ama arkadaşlarla olurum
yemek ayırt etmem şimdiye kadarda bişeye alerjim olmadı ve şeker dışındada bir rahatsızlığım yok
adet görmek içinde cyclo-progynova ve glifor kullanıyorum bu kez tüp bebek değilde aşılamayla başlayacakmışım tedaviye rahim filmi sonucumda temiz çıktı şükür.
Diğer ilaçlara gelincede ben onları bu sitede gördüm ya merak etdim mantara ii geliyomuş yani o kişi bu ilaçlar sayesinde kurtulmuş öle işte kullanmadım ama tabi dr yede sormadan kullanmam ona iyi gelen bana iyi gelmeye bilir. Ayrıca yardımların ve desteğin için çooook teşekkür ederim ALLAH RAZI OLSUN CANIM......:1hug:
tatlım listeni hazırladım ancak buradan gönderirsem problem olabilir (yani başkalarıda bu listeyi uygulamaya kalkabilir ) o nedenle bana mail adresini gönderebilirmisin.mailine atayım listeni.eğer mantarın olsaydı tatlım dr zaten sana mantar ilacı verirdi ki. demekki böl bir tedaviye ihtiyaç duymadı. canım allah senden de razı olsun.
Tamam çok teşekkür ederim özeline yazıp yollayayım.Ama mantra var ya yada banamı öle geliyo kaşıntı akıntı falan yok arasıra bazen peynir kesiği gibi oluyo görüyorum bu neden peki....oofffff bıktım yaaa
Dün çok ağladım ve eşimide üzdüm ama bilerek yapmıyorum ki bazen dayanamıyorum taşıyamıyorum ve eşime sarıyorum sonrası malüm kocaaman bi kavga gürültü kopuyo ama adam naapsın elinden bişi gelmiyo ki ne kadar zor ya hayat pamuk ipliğine bağlı yaşamak.....
canım bence dr ile görüş bi smear testi yapsın. onda akıntının sebebi ortya çıkar eğer varsa bir sorun ona yönelik tedavi uygulanır. merak etme tatlım bu sorunlar hepimizin evinde yaşanıyor. hepimiz aynı sınavlardan farklı evlerde geçiyoruz. ama yapacak bişi yok malesef.bende sarıyorum sürekli eşime yada hep zırlıyorum sonra kendime geliyorum ağlamakla, kavga etmekle sorun çözülmüyo dua et ve sabret. rabbim sabredenlerle beraberdir. mail adresini bekliyorum
tşkler evet öle tabiki her şey sabır sabır en güzel ilaçtır ama işte sabredilmiyor adresime gelince yazmıştım özel mesajda sana almadınmı bende neden eklemediki diyordum ama yazdım mesajlarına bak orda yazılı özel mesajlarında sağol liste içinde çok tşkür ederim allah razı olsun hergün sabah yürüyorum ve evdede bisikletle çalışıyorum işte aman napim yaa olduğu kadar olsun sanki kilolu olupta hamile kalan yokmu sanki olduğu kadar olsun sonunda ölümmü var canımımı alıcaklar demi canım :))))