Şeker Senden Nefret Ediyorum

aaa evet canım ya unutmuşum çok yoğun çalışıyorum malesef içeri hasta girince netten çıkmak zorunda kaldığımdan işler hep yarım kalıyo. şimdi ekliyorum ve sanada gönderiyorum.

merhaba sayfalarınızı baştan sona okudum..
sevgili nazela eğer benimlede fikirlerini paylaşırsan çok sevinirim.yapılan 75 gr lık 4 saatlik şeker yükleme sonucu hipglisemi teşhisi koyuldu.ama ne yiyip ne içicem bi türlü karar veremiyorum.ben tatlıyı hiç sevmem canımda hiç tatlı istemez ama okuduğum kadarıyla tatlı krizlerine falan girmem gerekiyor.ama hiç öyle değil.ben 6 hafta önce 2,5 aylık bebeğimi kalbi durduğu için kaybettim.micro sonucu hamileydim çok üzüldüm ama yapacak bişey yok. şimdi bu düşük şeker çıktı.acaba bebeği kaybetmede sorun olmuş olabilrimi..
düşük şekeri olan ne yemeli nasıl bi diyet yapmalıdır.yardım edersen çok sevinirim..

elifcim elbette yardım etmeye çalışırım sana. öncelikle hipoglisemi problemin için dr mutlaka tedavi önermiştir.bunu kesinlikle uygulamalısın. hipogliseminin olmazsa olmazı açlık krizlerin başlamadan önce mutlaka birşeyler yemen gerek yoksa komaya kadar varan ciddi problemlere sebep olabilir. bebeğini kalbi durduğu için kaybetmişsin canım elbette bebek annenin yaşadığı olumsuzluklardan, hastalıklardan etkilenir ancak sen hipoya girdiğinde bunu zaten vücudun sana hissettirir sende bu duruma düşmeden önce mutlaka birşeyler yemişsindir. o nedenle bebeğini bu nedenle kaybettiğini pek düşünmüyorum. yanlız tabiki afaki konuşuyorum en doğru nedeni dr dan öğrenebilirsin bence. eğer özelime bilgilerini, test sonuçlarını gönderirsen elimden geldiğince destek olmaya çalışırım.

nazela ben de birşey sorabilirmiyim? pco.luyum. kilom 77, boyum 1.64. 8 senelik evliyim ama pco.dan dolayı bebek olmuyor. tüp bebekle 2 defa düşük yaptım. bildiğiniz gibi pco.nun en büyük düşmanı kilo. ama irademe bir türlü hakim olamıyorum. ekmek ve hamurişini kesemiyorum. size sorum şu. son zamanlarda gündemden düşmeyen elma krom hakkında fikirleriniz nedir? cevap verirseniz çok sevinirim. şimdiden tşk. ederim.

nzaela özelden mesaj attım daha doğrusu atmaya çalıştım inşallah becerebilmişimdir.:)

tmm cnm aldım msnyi ve senide ekledim herşey yolunda bakalım şimdilik menogonla başladım 2 toz 1 su yapıyorum evde kendim şekerim hcg hepsi ii ama glifor nasıl olur bakalım bırakırsan dikkat etmen lazım dediler nasip cnm her şey için ALLAH RAZI OLSUN dediklerinide yapıyorum bu arada 60 mış olmuşum eğer almassam tabi geri ahh o çukulata ve dondurmalar yokmu onlar zaten herşeyin başı bende bi suç yokki gel beni ye diyo yaaa ben napim :)))))))

ya birde diyet çayı aldım ben bi zararı olurmu onların gerçi acayip karnımı bozuyo ama yinede kullanıyorum bi sakıncası olurmu ben çayı sevmiyorum

nasıl bu kadar çabuk düştü anlamadım.hba1c 3 aylık şeker durumunu gösterir 20 günde 10 lardan 5 lere düşmez.benim bilmediğim bir şey mi var? nasıl oldu bu anlatırmısınız?

tedaviniz hayırlı olsun bu arada, bol şans.

tşkkür ederim.10 du benim hba1c ama bana hem diyet glifor verdiler hemde sık sık yürüyorum yediğime içtiğime dikkat ediyorum (bazen kaçırsamda)ama şekerim hala 130 ve glifor kullanmaya devam ediyorum birde canım arkadaşımın nazelanın verdiği dediği şeyleri yapıyorum onun için ona koooccaamaaan tşkkür ederim ben diabete yenilmicem onu yenicem inşallah ve hayırlısıyla anne olucam küçük yaramazı alıcam kucağıma herşeyi o küçük yaramazlar için katlanmıyormuyuz zaten ALLAHIM ıSTEYEN HERKESE VERSıN BıZEDE NASıP ETSıN

glifor hamileyken kullanılmıyor.aman dikkat gebe kalınca mutlaka insüline geçin gerekince.doktorunuzu uyarın gerekirse.

bu arada bende bildiğim bazı şeyleri paylaşmak isterim:

glisemik endeks şeker hastaları için çok önemlidir.yenilen besinlerin glisemik endeksi şeker düzeyini ve diyetin devamını etkiler.pratik olması açısından glisemik endeksi O olan bazı gıdalar var.Yani bunlarda porsiyon hesabı yapmaya gerek yok,

Salatalık
Patlıcan
Sarımsak
Yeşil Fasulye
Pırasa
Marul
Mantar
Bamya
Yeşil Soğan
Turp
Kabak
Ispanak
Brokoli
Lahana
Karnabahar
Domates
Biber
Limon
Ahududu
Biftek
Tavuk
Balık

hayır bişi olmaz dr kullan dedi hamilelik oluşana kadar hamilelik oluştuğunda insülin verilecek o da aralarda şimdilik sorun yok o yazdıkların her zaman bulunamaya bilir bazıları ama dediğin gibi porsiyon gerektirmezler

nazela ben de birşey sorabilirmiyim? pco.luyum. kilom 77, boyum 1.64. 8 senelik evliyim ama pco.dan dolayı bebek olmuyor. tüp bebekle 2 defa düşük yaptım. bildiğiniz gibi pco.nun en büyük düşmanı kilo. ama irademe bir türlü hakim olamıyorum. ekmek ve hamurişini kesemiyorum. size sorum şu. son zamanlarda gündemden düşmeyen elma krom hakkında fikirleriniz nedir? cevap verirseniz çok sevinirim. şimdiden tşk. ederim.

erkder canım evet pconun baş düşmanı kilodur. ancak pco da genellikle şeker metabolizması da bozulduğu için kişi kilo vermek yerine daha fazla kilo alır. bu nedenle bir dahiliye uzmanı ve diyet uzmanı ile görüşüp tıbbi destek alsan senin için kilo verimi daha kolay olur diye düşünüyorum. Elma krom gibi piyasada oldukça yaygın olarak bulunan ilaçlar kişiye yarar sağlamak yerine var olan durumunu daha da kötüye götürebilmektedir. bence dr sana gereken ilaç tedavisini başlar. sen kendince yada tvden falan duyduğun ilaçları kullanmamalısın.

canım rica ederim elimden gelen başka şeyler olursa yapmaya hazırım. inşallah rabbim her dileyene en kısa sürede bebişler göndersin.

diyetisyenler gerekenleri söylüyorlar zaten bencede duyduğun her şeyi deneme içeriğini bilmediğimiz şeyler faydadan çok zarar getiriyorlar

Back
X