hmmm anladım evet şeker genetik bir hastalık umarım sende de çıkmaz ama takip etmekte fayda var
şeker yüklemesi,tokluk şekerinden farklı bir şey
açlık işte bildiğin açken alınan :)
kan alındıktan sonra bişeyler yiyorsun,iki saat sonra gene kan alınıyor,bu da tokluk şekeri oluyor
ama bir de glikoz yükleme testi var ya da şeker yükleme testi de deniyor
açken önce kan alınıyor,sonra bir ara sana bol şekerli iki bardak kadardı sanırım su içiriyorlar,bu esnada hiç bişey yemiyosun,mümkünse su da içme demişlerdi bana
içtikten bir saat sonra gene kan alınıyor
kan alındı artı bir saat daha bekliyosun bir kez daha kan alıyorlar
yani biraz zaman gerektiren bir test
habire kan veriyorsun yani :))))
yani o şekerli suyun miktarını oranını onlar belirliyor,öyle kafana göre şekerli bişeyler yiyim olayı yok :)
o şekerli suyun içinde bildiğimiz şeker mi var yoksa artı tatlı başka bişey var mı onu bilmiyorum
77 dediğim gibi normal ama alt sınır olan 70 e yakın olduğu için glikoz yükleme yaptırmanı öneririm
şeker değil ama gizli şeker olması olasılığına karşı tedbirli olmakta fayda var
çünkü bende ilk olarak açlık tokluk ölçmüşlerdi ama normal aralıkta çıktığı için dikkate almamışlardı
fakat sonradan ben kendim glikoz testi istedim,sonuç 60larda çıkmasına rağmen doktor normal demişti,sonra endokrine gittiğimde doktor gizli şeker dedi
yani umarımmm gizli şeker de çıkmaz ama sen tedbirini al arkadaşım
bu arada gizli şeker şikayetleri aynı tiroid şikayetleri gibi,ayırt etmek çok güç nerdeyse