Herkese hayırlı güzel en önemlisi sağlıklı ramazanlar diliyorum
Hemen tariflerimi veriyorum, eminim harika masalar gelecektir herkese başarılar
ŞEHRİYE ÇORBASI;
Malzemeler
Tavuk bulyon
Yarım su bardağı Şehriye
3 su bardağı su
Tuz nane
Limon
1 yk Sıvıyağ
1 yk Salça
Eki Görüntüle 2148965
Yapılışı
Tencereye sıvıyağı koyuyoruz üzerine 1.5 yemek kaşığı salçayı döküp salçayı eziyoruz.salça ezilince nane ve şehriyeyi ekleyip birbirine yediriyoruz. Bulyonu da içine atıp yumuşayana kadar pişiriyoruz. Çok az tuz ekeliyoruz zaten bulyon tuzlu. Suyu boşaltıp kaynamaya bırakıyoruz.
LAHMACUN
Malzemeler
Eki Görüntüle 2148988
(Miktarları kişi sayısına göre ayarlayın)
4 Domates
3 Biber
1 Soğan
1yk Biber salçası
Tuz.karabiber.pulbiber.kimyon.
KıymaSıvıyağ
Lavaş malzemesi
Su
Un
Tuz
Yapılışı
Biber ve soğanı blendırdan geçiriyoruz. Tavaya 3yk sıvıyağ döküyoruz. Biber ve soğanı tavaya koyuyoruz karıştırıyoruz üzerine baharatları döküp biraz pişiriyoruz ardından salçayı koyup karıştırıyoruz hemen sonra kıymayı da koyup karıştırıyoruz. Pişmeye başlayınca domatesleri de blendırdan geçirip iç malzemenin üzerine döküyoruz ve tavanın kapağını kapatıyoruz sulanması için.
Eki Görüntüle 2148989
Lavaşımız
(Lavaş için 2su bardağı un tuz aldıgı kadar suyla yoğurup açıp yanmaz tavada çevirerek pişiriyoruz.)
Lavaşa iç malzemeyi sürüyoruz ve lahmacunumuz yemeye hazır.
Eki Görüntüle 2148991
Salata;
Mor lahana
Marul
Havuç
Zeytinyağı tuz
Biber turşusu çeşitleri
(Karıştırdıktan sonra üzerine biber turşusu koydum)
Eki Görüntüle 2148993
TULUMBA TATLISI
Eki Görüntüle 2148998
Malzemeler
2 yumurta
1 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı nişasta
1tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı un
50gr margarin
Şerbeti için 2 su bardağı su 2 su bardağı un
Yapılışı
Şerbetimizi yapıp soğumaya bırakıyoruz.
(30dk kaynatıyoruz) ki jelimsi bi şerbet olsun.
Eki Görüntüle 2148999
Yağı eritip üzerine suyu ekliyoruz.karıştırıp unu döküyoruz.karıştırıp şekeri ve tuzu da döküp ocaktan alıyoruz. Ilıyınca teker teker yumurtaları kırıyoruz yediriyoruz en son irmikle nişastayı koyup karıştırıyoruz.
Eki Görüntüle 2148994
Derin bi tencereye 1litre sıvıyağı döküyoruz. Altını açmadan hamuru içine sıkıyoruz sonra altını açıyoruz pişen tulumbalar tencerenin yüzeyine çıkıyolar onları nazikçe çeviriyoruz kızarınca alıp soğuk şerbetin içine atıyoruz orda da biraz karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
Eki Görüntüle 2148995
Eki Görüntüle 2148996
biliyosunuz ki evde tulumba tatlısı yapmak çok zor bikaç püf noktası vermek istiyorum.
1- Genelde tariflerede krem şanti torbasıyla sıkmanız önerilir buna katılmıyorum ben tırtıl kurabiye kalıbıyla sıktım hem tulumbalar büyük oldu hemde krema sıkma torbası sıkamıyor hamur sert oldugu için.
2- malzemeleri karıştırdım tulumbaları ilk 1.sefer sıkıp tencereye attıktan sonra piştikçe baktım hamurun kıvamı cıvıksa kıtır kıtır olmuyor yumuşak oluyor hemen hamurun üzerine irmik ekleyip karıştırdım hamuru sertleştirdim sert hamurla hem şekli daha belirgin ve güzel oldu hemde kıtır kıtır oldu.
Eki Görüntüle 2148997
Son olarak umarım beğenirsiniz herkese hayırlı ramazanlar yorumlarda buluşmak üzere...
Eki Görüntüle 2149001
Eki Görüntüle 2149009
Eki Görüntüle 2149040