Yöresel Tarif Şehriye Çorbası-Lahmacun-Salata-Tulumba Tatlısı / Bizim Yağ sponsorluğunda

Yöresel Yemekler

Saricik3

Omg!!!
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2017
3.989
6.177
78
34
Herkese hayırlı güzel en önemlisi sağlıklı ramazanlar diliyorum
Hemen tariflerimi veriyorum, eminim harika masalar gelecektir herkese başarılar

ŞEHRİYE ÇORBASI;

Malzemeler
Tavuk bulyon
Yarım su bardağı Şehriye
3 su bardağı su
Tuz nane
Limon
1 yk Sıvıyağ
1 yk Salça

Yapılışı
Tencereye sıvıyağı koyuyoruz üzerine 1.5 yemek kaşığı salçayı döküp salçayı eziyoruz.salça ezilince nane ve şehriyeyi ekleyip birbirine yediriyoruz. Bulyonu da içine atıp yumuşayana kadar pişiriyoruz. Çok az tuz ekeliyoruz zaten bulyon tuzlu. Suyu boşaltıp kaynamaya bırakıyoruz.

LAHMACUN

Malzemeler

(Miktarları kişi sayısına göre ayarlayın)
4 Domates
3 Biber
1 Soğan
1yk Biber salçası
Tuz.karabiber.pulbiber.kimyon.
KıymaSıvıyağ

Lavaş malzemesi
Su
Un
Tuz

Yapılışı

Biber ve soğanı blendırdan geçiriyoruz. Tavaya 3yk sıvıyağ döküyoruz. Biber ve soğanı tavaya koyuyoruz karıştırıyoruz üzerine baharatları döküp biraz pişiriyoruz ardından salçayı koyup karıştırıyoruz hemen sonra kıymayı da koyup karıştırıyoruz. Pişmeye başlayınca domatesleri de blendırdan geçirip iç malzemenin üzerine döküyoruz ve tavanın kapağını kapatıyoruz sulanması için.

Lavaşımız
(Lavaş için 2su bardağı un tuz aldıgı kadar suyla yoğurup açıp yanmaz tavada çevirerek pişiriyoruz.)

Lavaşa iç malzemeyi sürüyoruz ve lahmacunumuz yemeye hazır.

Salata;

Mor lahana
Marul
Havuç
Zeytinyağı tuz
Biber turşusu çeşitleri
(Karıştırdıktan sonra üzerine biber turşusu koydum)

TULUMBA TATLISI

Malzemeler
2 yumurta
1 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı nişasta
1tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı un
50gr margarin
Şerbeti için 2 su bardağı su 2 su bardağı un

Yapılışı

Şerbetimizi yapıp soğumaya bırakıyoruz.
(30dk kaynatıyoruz) ki jelimsi bi şerbet olsun.

Yağı eritip üzerine suyu ekliyoruz.karıştırıp unu döküyoruz.karıştırıp şekeri ve tuzu da döküp ocaktan alıyoruz. Ilıyınca teker teker yumurtaları kırıyoruz yediriyoruz en son irmikle nişastayı koyup karıştırıyoruz.
Derin bi tencereye 1litre sıvıyağı döküyoruz. Altını açmadan hamuru içine sıkıyoruz sonra altını açıyoruz pişen tulumbalar tencerenin yüzeyine çıkıyolar onları nazikçe çeviriyoruz kızarınca alıp soğuk şerbetin içine atıyoruz orda da biraz karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
biliyosunuz ki evde tulumba tatlısı yapmak çok zor bikaç püf noktası vermek istiyorum.

1- Genelde tariflerede krem şanti torbasıyla sıkmanız önerilir buna katılmıyorum ben tırtıl kurabiye kalıbıyla sıktım hem tulumbalar büyük oldu hemde krema sıkma torbası sıkamıyor hamur sert oldugu için.

2- malzemeleri karıştırdım tulumbaları ilk 1.sefer sıkıp tencereye attıktan sonra piştikçe baktım hamurun kıvamı cıvıksa kıtır kıtır olmuyor yumuşak oluyor hemen hamurun üzerine irmik ekleyip karıştırdım hamuru sertleştirdim sert hamurla hem şekli daha belirgin ve güzel oldu hemde kıtır kıtır oldu.

Son olarak umarım beğenirsiniz herkese hayırlı ramazanlar yorumlarda buluşmak üzere...

Son düzenleme:
Eline sağlık canım menü süper olmuş başarılar benim de aklıma lahmacun gelmişti bulantıların geçmesini bekliyordum yetişemedim sana

Ellerine sağlık canım zor bir menü olmuş baya yorulmuşsundur Allah kabul etsin başarılar

Ellerine emeğine sağlık canım Yarışmada bol şans diliyorum
Ellerine sağlık canım zor bir menü olmuş baya yorulmuşsundur Allah kabul etsin başarılar
Teşekkürler
Eline sağlık canım menü süper olmuş başarılar benim de aklıma lahmacun gelmişti bulantıların geçmesini bekliyordum yetişemedim sana
Aaa hamile misim canım çok sevindim sağlıkla gelsin inşallah, teşekkür ederim

Ellerine emeklerine sağlık canım muhteşem görünüyor basarilar

BASarilar

Oyyy lahmacun yapmis iki gozumun cicee saricigim benim
Ellerine saglik. Basarilar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…