benim istedigim bölüm burda olmuyo olabilir belki ama iö ben başka yeride yazacagım iş bulamıcam bi bölümde okumak istemiyorum..kesinlikle şehirden çok istediğin bölüm önemli. istemediğin rastgele bir yer yazma. ben şehir dışında okudum 4 sene hala ailemden uzaktayım. zor yanları da var güzel yanlarıda. ince bir çizgi üzerindeymişsin gibi eğer istersen güzel arkadaşlıklar kurabilir,güzel hatıralar yaşayabilirsin. secimleri doğru yapmak gerekiyor.çünkü aileden uzak olmak , biraz daha özgür olmak, tercihlerini kendin yapmak çok güzel. Ama kötü yanlarıda bir o kadar fazla. karşına güvenilir arkadaşlar çıkmayabiliyor.Zor durumda kaldığında desteğini alabileceğin ailen dostun yanında değilse senin için çekilmezde olabiliyor. Ayrıca maddi durumda çok önemli. Dışarda okurken tüm harcamalarını planlamak zorundasın. Hiç ummadıgın anlarda masrafların olabiliyor. Bir gün karnını istedigin gibi doyurabilirken ertesi gün paran olmayabiliyor. Öğrenci hayatı gerçekten zor. sectiğin bölümün derslerin ağırsa ve yurt konusunda şanssız olursan zor olabilir.Eve çıksan ayrı bir dert kiran faturan mutfak masrafların hiç bitmez sürekli bir yerlerden masraf çıkıyor. ihtiyaçlarını kısmak zorunda kalıyorsun. Beslenmen bozulabiliyor.vs
şehir dışında okumak güzel insana tecrübe katıyor. eğer kendine zarar veren yada verebilme ihtimali bile olan kişileri kendinden uzak tutmayı başarabilirsen.
ailelerinin yanında okuyan arkadaşlarımda okullarını bitirdi. bende bitirdim. onların not ortalamaları daha yüksek. benimse gezip gördüğüm yerler daha fazla.
evet sonunda okumaya karar verdigim bölüme zorda olsa karar verdim ama babam ank dışını yamamı istemiyo ben ise gitmek farklı biyerde okumak hayatı tanımak istiyorum bu yüzden ank dışı yazıcam ve bunu en son babam duyacaküzgünüm ama ankarada istemedgim bölümü okumaktansa istedigim bölümü başka yerde okurum sizce dogru mu yapıyorum
ben de şehir dışında okuyorum. insana çok yararları oluyor ama bi yandanda insanı yıpratıyor. eğer asi, yalnızlığı seven ve başına buyruk biriysen gitme...
araştıdım sordum tabiki zorklugu elbet olcak ama ben biraz uzaklaşmak kendim bişeyler yapmak hemde istedgim bölümü okumak istiyorumkesinlikle katılıyorum. meslek çok önemli hem sevebileceğin hemde getirisi olan bir bölüm olmalı. tercih sıralamanı yaparken illeri mutlaka araştır. okulların kampüslerini, yerlerini, şehir merkezine olan uzaklıklarını, yurtları , sosyal olanaklarını ona göre bir sıralama yaparsın. hatta imkanın varsa o üniversitede okumuş yada okuyan birilerinin fikirlerini al derim. Gerçekten karar vermende daha etkili olacaktır. üniversitenin ihtiyaçlarını karşılaması eğitimi sosyal imkanları çok önemli.
evet sonunda okumaya karar verdigim bölüme zorda olsa karar verdim ama babam ank dışını yamamı istemiyo ben ise gitmek farklı biyerde okumak hayatı tanımak istiyorum bu yüzden ank dışı yazıcam ve bunu en son babam duyacaküzgünüm ama ankarada istemedgim bölümü okumaktansa istedigim bölümü başka yerde okurum sizce dogru mu yapıyorum
senin istedigim ve babanın istedigi bölüm nedir?
babanla konus tekrar. çok istedigini dile getir.ne olursa olsun dargın olma. inşallah gönlüne göre olur herşey.
ben senenin başında asla aynı şehirde kalmayacam uzaklaşıp kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum diyordum.Sonuçlar açıklandı muhtemelen bulunduğum sehirden 15 saat uzaklıktaki bir şehre gidecem ve daha yerleştirme sonuçları bile açıklanmamışken ben ailemden uzaklaşacağım için çok üzülüyorum zırlıyorum hatta geceleri gizli gizliiyi düşün belki de sen de ağlayacaksın benim gibi
ne güzel bende ank gitmek istiyorum:)Ben başka bir şehirde okudum.
Küçük bi ilçede oturuyorduk, en yakın izmire gidebilirdim ama yakın olmasını istemedim. Puanım da ankaradaki üniversitelerin çoğunu tutuyordu. O yüzden Ankara yazdım. (İstanbula ailem izin vermedi)
4 sene yurtta kaldım.
Ve neredeyse hiç sıkıntı yaşamadım.
Ailemi severim ama özlem duyup ağlamadım hiç.
Bağımsız hareket etmeyi seviyorum çünkü.
Kendi kurallarımı kendim koyuyordum, harcamalarımı ben düzenliyordum.
Böyle yaptığım için de çok memnunum, çünkü yakın zamanda atanıp başka bir yerde çalışma hayatına atılma durumum var inşallah. ve ben hayat nasıl idare eedilir az biraz biliyorum. Sudan çıkmış balık sendromu yaşamıycam :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?