Sedef hastalığı olup çare bulan var mı?

Kortizon Yok tercih sebebim tamamen bu yüzden oldu zaten yıllarca kortizonlu şampuanlar kullanmaktan saçlarım mahvolmuştu gayet güzel Almanya'dan arkadaşımın doktoru vermiş sonra Türkiye de olduğunu öğrendim alayım dedim kremi vücuduma çok iyi geldi şampuanıda burdan söyledim

Sedef tedavisine önce tıbbi tedavinin birinci basamagiyla yani kortizonlu kremler ve iğnelerle başladım. İlk etapta faydasını görüp sonra tekrar kaldığım yerden devam edince tıbbi tedavileri bırakıp alternatif tedavilere yöneldim. Gerçekten fayda gördüğüm ve faydası uzun süre devam eden tek alternatif tedavi aloe vera oldu. 5 yıla yakın bir süre tek bir sedef lezyonu çıkmadı. Sonrasında yine kaldığımız yerden devam. Dışardan sureceginiz hiç bir madde kalıcı sedef tedavisi sağlamıyor. Öncelikle bunu kabullenmek lazım sanırım. Bütün o yağlar, kremler,merhemler sadece geçici bir rahatlama sağlıyor. Yediğiniz ve ictiginizle de çok alakası yok aslında. Sedef ile ugrastigim 10 yılda ben yeme icmeyle ilgili çok bir bağlantı bulamadım. Sorun bağışıklık sisteminizin kendi vücudunuza saldırması. Bunu duzeltemediginiz sürece hiç bir tedaviden fayda sağlayamazsınız.

Son zamanlarda tekrar tıbbi tedaviye başlama kararı aldım. Doktorumu seçtim iki hafta önce ilk randevuma gittim. Tahlillerim yapıldı, hastalığımin hangi seviyede olduğu tespit edildi ve ilaç tedavisine başladık. Henüz üç gün oldu. Fayda görmeye başladığım anda buraya yazarım doktorumun adını ve tedavinin aşamalarını. Şimdilik sır olarak kalsın bakalım.
Şuan durumun ne sedef ne aşamadaydı benim saçlı deri kulakta kepeklenme şeklinde, Kol dirseklerimde de beyazlama var. Gerçekten çok canımı sıkıyor :KK43:

Ben saçlı derim için bionike şampuan aldım
Saçlı deriden çok dirseklerimde ki beyazlık rahatsız ediyor. Saçıma haftada bir bal ve zeytin yağı ile maske yapıyorum, haftada 2 günde geceleri saçıma çörekotu yağı sürüp sabahda sirkeyi saçıma boşaltıp yrm saat bekletip yıkıyorum ve şampuan kullanmıyorum. 1 ay saçıma bakmazsam kaşınmaya tekrar başlıyor. Saçımda dökülme pullanma kepeklenme kaşıntı 1 senedir yok. Saçlarımda eskisinden daha canlı duruyor.
Tamamen çözümü olan birşey lazım şampuanların bir çoğunu kullandım bağışıklık kazanınca kullandığım şampuanda bir işe yaramıyor üstelik dökülme başlıyor :KK43:

Saçlı deriden çok dirseklerimde ki beyazlık rahatsız ediyor. Saçıma haftada bir bal ve zeytin yağı ile maske yapıyorum, haftada 2 günde geceleri saçıma çörekotu yağı sürüp sabahda sirkeyi saçıma boşaltıp yrm saat bekletip yıkıyorum ve şampuan kullanmıyorum. 1 ay saçıma bakmazsam kaşınmaya tekrar başlıyor. Saçımda dökülme pullanma kepeklenme kaşıntı 1 senedir yok. Saçlarımda eskisinden daha canlı duruyor.
Tamamen çözümü olan birşey lazım şampuanların bir çoğunu kullandım bağışıklık kazanınca kullandığım şampuanda bir işe yaramıyor üstelik dökülme başlıyor :KK43:
Bende bunu deneyim zaten o da yağ saçıma sürüp yıkıyorum pekte ucuz bişey değil bu organik karışımı bende deneyim
Sivas'ta balıklı göl varmış orayı merak ediyorum aslında

Bende bunu deneyim zaten o da yağ saçıma sürüp yıkıyorum pekte ucuz bişey değil bu organik karışımı bende deneyim
Sivas'ta balıklı göl varmış orayı merak ediyorum aslında
Daha önce duymamıştım sen diyince araştırdım. Risk olarak kişiden kişiye hastalık taşıya biliyormuş balıklar. Sedef hastalarıda bağışıklık sistemi zayıf kişiler olduğu için daha fazla risk altındaymış. İyileşme süreside 21 günmüş :)
Balık tedavisindense sülük ve hacamat daha faydalı ve risksiz. Aiden salihin gerçek tıp yöntemlerine bir ara başlamıştım ama çocukları bırakacak kimsem olmadığı için gidip gelme olayını. Yapamadım. Bir çok hastalığı tedavi ettiğine şahit oldum çocuklar okula başlayınca tekrar tedavi yöntemini deneyecem inş.

Daha önce duymamıştım sen diyince araştırdım. Risk olarak kişiden kişiye hastalık taşıya biliyormuş balıklar. Sedef hastalarıda bağışıklık sistemi zayıf kişiler olduğu için daha fazla risk altındaymış. İyileşme süreside 21 günmüş :)
Balık tedavisindense sülük ve hacamat daha faydalı ve risksiz. Aiden salihin gerçek tıp yöntemlerine bir ara başlamıştım ama çocukları bırakacak kimsem olmadığı için gidip gelme olayını. Yapamadım. Bir çok hastalığı tedavi ettiğine şahit oldum çocuklar okula başlayınca tekrar tedavi yöntemini deneyecem inş.
inş kurtuluruz Can'ım

Benim abim 10 senedir sedef hastası. Sivas balıklı kaplıca olmak üzere denemediğimiz şey kalmadı. Kimi zaman geçti fakat tekrar çıktı. Sonra cildiye doktoruna gitti. Bize metoart adında iğne verdi ve sedefi tamamen bitirdi fakat iğneyi kesince tekrar çıkmaya başlıyor. Bizde alternatif çözümler aramaya çalıştık internette. İzmirde Sürmeli Eczanesi diye bir yer tavsiye edenleri okumuştuk. orasıyla iletişime geçtik ve krem istedik. Aynı anda Doktor Saraçoğlunun sedef ile ilgili kürlerinden satın almıştık. İkisini de eş zamanlı kullandık ve şuan sadece kızarıklık kaldı. Fakat krem kullanması çok zor. Yani şöyle söyleyeyim. Günde en az 3 kere sürülmesi isteniyor ve 2 saat sonra duş almanız lazım. Abim günde 1 kere yapabildi. Haftasonları 2-3 kere yapabildi. Abimin iyileşmesi 20 günü buldu. Resimlerini paylaşıyorum. Bursa'da yaşıyoruz. Eğer görmek isteyen olursa yaraların son durumunu gösterebilirim. Bir de bu ilaçlardan şifa bulursunuz ya da bulamazsınız ona bir şey diyemem. Çünkü çoğu kişiye yarayan ilaçlar abime yaramamıştı. Bu hastalıktan çok çeken varsa denemesinde fayda var. Resimleri sırasıyla koydum. En kızarık hali ilaca başlamadan önceki halleri. Sonra gün geçtikçe geçmeye başladı. Allah şifa versin.

Eklentiler

• 1.JPG
    1.JPG
    106,4 KB · Görüntüleme: 1.523
  • 2.JPG
    2.JPG
    74,5 KB · Görüntüleme: 1.259
  • 3.JPG
    3.JPG
    47,8 KB · Görüntüleme: 1.354
  • 4.JPG
    4.JPG
    89,6 KB · Görüntüleme: 1.254
En son halleri de bu resimlerde.

Eklentiler

• 5-min.JPG
    5-min.JPG
    66 KB · Görüntüleme: 1.093
  • 6-min.JPG
    6-min.JPG
    80,2 KB · Görüntüleme: 1.130
Benim abim 10 senedir sedef hastası. Sivas balıklı kaplıca olmak üzere denemediğimiz şey kalmadı. Kimi zaman geçti fakat tekrar çıktı. Sonra cildiye doktoruna gitti. Bize metoart adında iğne verdi ve sedefi tamamen bitirdi fakat iğneyi kesince tekrar çıkmaya başlıyor. Bizde alternatif çözümler aramaya çalıştık internette. İzmirde Sürmeli Eczanesi diye bir yer tavsiye edenleri okumuştuk. orasıyla iletişime geçtik ve krem istedik. Aynı anda Doktor Saraçoğlunun sedef ile ilgili kürlerinden satın almıştık. İkisini de eş zamanlı kullandık ve şuan sadece kızarıklık kaldı. Fakat krem kullanması çok zor. Yani şöyle söyleyeyim. Günde en az 3 kere sürülmesi isteniyor ve 2 saat sonra duş almanız lazım. Abim günde 1 kere yapabildi. Haftasonları 2-3 kere yapabildi. Abimin iyileşmesi 20 günü buldu. Resimlerini paylaşıyorum. Bursa'da yaşıyoruz. Eğer görmek isteyen olursa yaraların son durumunu gösterebilirim. Bir de bu ilaçlardan şifa bulursunuz ya da bulamazsınız ona bir şey diyemem. Çünkü çoğu kişiye yarayan ilaçlar abime yaramamıştı. Bu hastalıktan çok çeken varsa denemesinde fayda var. Resimleri sırasıyla koydum. En kızarık hali ilaca başlamadan önceki halleri. Sonra gün geçtikçe geçmeye başladı. Allah şifa versin.
Çok şükür geçmiş bir daha olmaz inş

Herkese merhaba arkadaslar hepinize acil sifalar diliyorum. 34 yasindayim ve sedef hastasi oldugumu ogrendim ilk tepkim sok icindeydi inanilmaz sasirdim neden bilmiyorum. Cunku daha once hic cilt problemi yasamadim. Ilk genital bolgemde bir kasinti basladi ve klasik olarak mantar oldugu dusunuldu travazol kullandigim surece kasinmiyor biraktigim anda inanilmaz bir kasintiyla geri donuyordu. Daha sonra tirnaklarimda bir problem hissettim. Dalgalanma oldu yatay cizgiler belirdi ve bir sure sonra sararma ve uzeri delik delik oldu. Bu surecte ailemde sedef olmadigi icin sedef olabilecegi hic aklima gelmedi. Bir sure sonra kalca uzeri ve gobek cevremde cikti ve cilt doktoruna gittim ve sedef tanisi aldim. Vucudumda sadece kalca ve gobegimde oldugundan cok kafama takmiyorum ama genital bolgemde de lezyonlar cikmaya basladi ve doktorum erkek oldugundan cekinip soyleyemedim. Psorcutan verdi evet gecirdi ama kahverengilikler duruyor. Genital bolgeme kullanmiyorum.Cok acemi oldugum icin ne yapacagimi bilemiyorum. Ailemdede hic yok. Bir bebek dusunuyordum simdi cok kararsizim. Ve internete bakinca umitsizlige kapiliyorum. Onerisi olan varsa beklerim hayirli ramazanlar Allah hepimize sifa versin insallah

Herkese merhaba arkadaslar hepinize acil sifalar diliyorum. 34 yasindayim ve sedef hastasi oldugumu ogrendim ilk tepkim sok icindeydi inanilmaz sasirdim neden bilmiyorum. Cunku daha once hic cilt problemi yasamadim. Ilk genital bolgemde bir kasinti basladi ve klasik olarak mantar oldugu dusunuldu travazol kullandigim surece kasinmiyor biraktigim anda inanilmaz bir kasintiyla geri donuyordu. Daha sonra tirnaklarimda bir problem hissettim. Dalgalanma oldu yatay cizgiler belirdi ve bir sure sonra sararma ve uzeri delik delik oldu. Bu surecte ailemde sedef olmadigi icin sedef olabilecegi hic aklima gelmedi. Bir sure sonra kalca uzeri ve gobek cevremde cikti ve cilt doktoruna gittim ve sedef tanisi aldim. Vucudumda sadece kalca ve gobegimde oldugundan cok kafama takmiyorum ama genital bolgemde de lezyonlar cikmaya basladi ve doktorum erkek oldugundan cekinip soyleyemedim. Psorcutan verdi evet gecirdi ama kahverengilikler duruyor. Genital bolgeme kullanmiyorum.Cok acemi oldugum icin ne yapacagimi bilemiyorum. Ailemdede hic yok. Bir bebek dusunuyordum simdi cok kararsizim. Ve internete bakinca umitsizlige kapiliyorum. Onerisi olan varsa beklerim hayirli ramazanlar Allah hepimize sifa versin insallah
Benim bir tanidigimda sedef hastasi... oda bir cok kortizon krem, igne vs denedi fakat bunlar hem yan etki yapti hemde tam sonuc alamadi.

Bir süredir yilan zehiri ile tedaviye basladi ve cok kisa zamanda iyi sonuclar aldi ve hic bir yan etkisi yok !

Rabbim su mübarek günler hürmetine size ve tüm hastalarimize acil sifalar versin.

Hayirli Ramazanlar...

Oglum 2 aylikken yanaklarinda cikti suan 5 aylik. Goturmedigim doktor kalmadi. Koyde oturan bi kadini onerdiler dua okudu ve yaralarin etrafini arpa tuz ve komur parcasiyla cevirdi. Iyilesme var. Kadin 2 ay icinde kurur dedi. 1 ayimiz kaldi. Tamamen kurumasini bekliyoruz
Lütfen benimle iletişime geçer misin? Acaba okuyan kişi birov mu dedi başka birşey mi dedi. Ya da doktorlar tanısını ne olarak koydular.

MEHMET İLTEBER BAHADIR'DAN UZAK DURUN !!!

Merhaba, sedef hastalığını tamamen geçirdiğini iddia eden Mehmet İlteber Bahadırdan uzak durun. ümidiniz ve paranız boşa gitmesin. Başımızdan geçeni anlatayım sizlere;
Eşimin dayısı yurt dışında yaşıyor, sedef teşhisi konmuş ama oradaki tedaviler fayda etmemiş, biz de gelsin burada da bir doktora gitsin dedik. Fakat bize sormadan orada televizyonda gördükleri Mehmet İlteber Bahadır'dan randevu almışlar ve gelir gelmez kayınpederimle gitmişler. Hafta sonu kayınvalideme gittiğimizde dotorun kim olduğunu, tedavi için ne verdiğini sordum. 3 kutu ürün satmışlar. İçinde şampuan, ozonlandırılmış zeytinyağı, sabunlar ve nemlendirici var. Muayene ve bu ürünler için 4000 TL istemişler, faturasız 3500 TL. ödemişler. Ürünleri inceleyince içeriklerinde paraben, alüminyum, sls gibi sağlıklı ciltlerin dahi kullanmaması gereken kimyasal içerikler olduğunu gördüm. Hem ödenilen rakamlara hem de ürünlerin içerik ve kalitesine bakınca beynimden vurulmuşa döndüm. Doktoru ve ürünleri daha detaylı arastırdım.

- Bahsi geçen doktorun web sitesinde tıp fakültesinden mezun, ozon terapi uzmanlığı aldı, mezoterapi uzmanlığı aldı yazıyor. bu uzmanlıkları da nereden aldığı dahi belli değil. BU DOKTOR BİR PRATİSYEN HEKİM, CİLDİYE UZMANLIĞI YOK. YANİ SEDEF, VİTİLİGO , EGZAMA TEDAVİSİ YAPMASI İÇİN GEREKLİ UZMANLIĞI BULUNMAMAKTA !!!

-Webde ürünlerden fayda görmediğini bildiren şikayetler bulunmakta, bir kısmı para iadesi ile sildirilmiş.

- Yeşil Şifa diye bir şirketi var, şu anda İstanbul Ticaret Odasında kaydı kapalı görünüyor bu şirketin ama ürünler hala kendilerince satılıyor.

- Rekabet kurulu kararı ile "sedefe kesin çözüm , sedefe son" başlıklarıyla internet sitelerinde ürünlerini şifa veren ürün olarak oysa urunlerin kozmetik ürün olduğu, yanıltıcı reklam yaptıkları nedeniyle ceza almış, reklamları yayından kaldırılmış.

- Ürünler herhangi bir marketten ya da kozmetik mağazasından temin edebileceğimiz kadar ucuz bir içeriğe sahip.

- Hastaların çoğu yurt dışından ve büyük ümitlerle geliyor, ürünleri alıp, sonra da hesap sorma fırsatı bulamıyorlar.

Tüm bunları öğrenince ertesi gün ürünleri iade etmeye götürdüm, hastamız ile birlikte. Sekreter kız karşıladı. bu ürünleri iade etmek istiyoruz dedim. neden diye sordu tabii ki. Ben de içeriklerine baktım, zararlı kimyasallar içeriyor, bunları kullanarak sedeften kurtulması mümkün değil deyince "DOKTOR BEYİN İLAÇLARI İÇERİSİNDE ZARARLI MADDE YOK " dedi sekreter. Farkında mısınız bunlar ilaç değil kozmetik ürünü ve biz kozmetik ürünü kullanmak istemiyoruz deyince birşey diyemedi ve bizi içeri bir odaya götürdü. oradaki bey, tamam paranızı iade edelim dedi hiç itiraz etmeden !! Hesap numarası bırakın doktor bey yok, yarın yatıralım hesaba dedi. Ben de o zaman şu hastanın, şu ürünler nedeniyle şu kadar iadesi şu hesaba şu tarihte yapılacaktır yazın imzalayın verin deyince, nasıl olduysa bir anda oradaki bey benim hesabımdan aktarayım şimdi deyiverdi ve anında muayene ücreti 400 TL. yi keserek 3100 TL. hesabıma iade etti.

Sonuç olarak biz işin başında paramızı ve daha fazla zarar görmekten hastamızı kurtardık. Şifa umuduyla sakın kapılmayın, sağlığınıza ve paranıza yazık.

Sedef otoimmun bir hastalıktır, bağışıklık sisteminizin çökmesi, bağırsak mikrobiyotanızın bozulması ve ağır metallerin sebep olabileceği bir hastalıktır. Kremle, sabunla, şampuanla gerçek sifayı bulmanız çok zordur. Beslenme ve probiyotik, vitamin vs takviyeleri ile gerçek sonuç alınabilir. Böyle ümit tacirlerine prim verilmemesi gerekir.

Biz çabuk farkedip müdahale ettik, başkaları da aldanmasın diye buraya yazmak istedim. Sağlıkla ve sevgiyle kalın.

not: önceki sayfalarda bu doktoru tavsiye eden kişi üye olup bu doktorla ilgili 7 mesaj yazıp bir daha da başka bir konuda bir mesajı bulunmamaktadır. bu da doktorun reklamını yaptığı anlamına geliyor.

Arkadaşlar ben 8 senedir sedef hastalığıyla uğraşıyorum ve bi sonuç alamadım.Bu hastalıktan kurtulan biri varsa yada etrafınızdaki kişilerden buna çözüm bulan varsa lütfen önerilerinizi paylaşırmısınız
Merhaba ben ağustos 2018 den beri hasasin krem kullanıyorum sedef hastasıyım bugüne kadar momecon coresatin gibi kremler kullandım momecon da sedeflerime başta iyi gelmişti ama zamanla etkisiz kalmış gibiydi internette araştırma yaparken hasasin kremi gördüm bu kremi üreten beyefendi kendisi de sedef hastası olduğunu ve kremi önce kendisinde kullandığını belirtti. Ben de eczacı bir arkadaşıma danışarak bu kremi kullanmaya başladım. Kollarimda bacagimda sırtımda ve gobegimde olan sedefler kırmızı renkte üzerleri ise pullu haldeydiler. Kremi kullandıktan bir hafta sonra pullar yok oldu ikinci haftamda kırmızı renk pembeye dönüştü. Şuanda ise açık kahve gibi bir renkteler gecmeye başladılar. Siz de isterseniz bir kutu alın deneyin. Başta ben de bir kutu alıp tek bir sedefimin üzerinde denedim olumlu etkisini görünce devam ettim. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sağlıklı günler dilerim. Bu arada lütfen moralinizi bozmayın ve sedeflerinizle barışın. Ne yaparsak yapalım tamamen yok edemeyiz. Bir yerdeki bitse başka bir yerde çıkıyor en azından daha yeni başlamışken de büyümesini engellemek gibi bir çözümümüz var. :)

Bende sedef hastasıyım doktorlar kortizonlu iğne kortizonlu kremler kullandım geçerdi bundan 4ay öncesi tekrarladı ama nasil bir kaşıntı acı ağrı anlatamam ellerim ve ayaklarım üstüne basamadım şişti ağrı acı geçti çok şükür bilgi vermek için yazıyorum su an çok iyiyim dxn ganoderma kullandım çok iyiyim artık ellerimi saklamiyorum

Bende sedef hastasıyım doktorlar kortizonlu iğne kortizonlu kremler kullandım geçerdi bundan 4ay öncesi tekrarladı ama nasil bir kaşıntı acı ağrı anlatamam ellerim ve ayaklarım üstüne basamadım şişti ağrı acı geçti çok şükür bilgi vermek için yazıyorum su an çok iyiyim dxn ganoderma kullandım çok iyiyim artık ellerimi saklamiyorum
Yav yeni üye ve marka reklam. İnsanların rahatsızlıkları üzerinden prim yapmak. Allah bildiği gibi yapsın.

X