- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.544
Ilk cümleyi okuyunca bir tövbe estagfurullah oldumOyum tabi ki reisimiz, ulu önder ve başkomutan Sn. Tayyip Erdoğan'a
desem de inanmayın hsdfsdfdffd AKP olmayan herkes olabilir yeter ki AKP olmasın şahsen eşşek parti kurup beni TBMMye bağlayın dese oyumu alabilir
Birim fiyat emektiO arkadaş şu anda birim fiyatın ne demek oldugunu araştırmakla meşgul çürütecek zerre de olsa tez bulabilirse konuya geri dönecegine inanıyorumsahi neydi birim fiyat
Enflasyon farkı adı altında memura ve emekliye verilen yüzde 9 zamma rağmen hala oy verilmez bence de. Sahi kendilerine ne kadar zam yaptılar?Yorgunum, yorgunuz.
Sessizleştirildik, sindirilmeye çalışıldık. “Silivri soğuktur” şakası bile aslında nasıl da sopa gösteriyor aba altından.
Azınlık olduk kendi memleketimizde.
Ama umudu kaybetmek yok, bize bu cennet vatan ATA’mızdan emanet.
Enseyi karartmak yok, direne direne kazanacağız.
Zorundayız.
Bizde merkezi sistem degil.. gecen ay 35 40 derece arasında yaktım 40 derceyi hic aşmadım 1 ay boyunca ve maalesef 1350 civarinda geldi. Şok olduk, haliyle bu ay 24 saat yani günde 5 6 saat yakıyorum çok soguk zamanlarda sadece tüm gün yaktım kızım için buna ragmen şu an son sayaç hesaplamam 700 civarı.bende bi anlayabilsem ne oldugunu bilmiyorum ama gizli de olsa ara ara zam yaptıklarına eminim.. şun bizim sehirde metreküp fiyatı 5.70 tl sanırım.. allah yardımcımız olsun yani ne diyelim.. ama merkezi sistem hiç bilmiyorum inanınBu sene ben anlamadım zaten bu doğalgazı.
Ben merkezi doğalgazdayım ne gelse ödüyoruz elmecbur. 1580küsur geldi bu ay. Annemin payölçerli merkezi sistem. Bu ay iki oda hariç kapadı ve ev eni konu buz gibiydi. 1050 gelmiş. Yani o fark nasıl 500 anlamadım hiç.
Ya işte böyleleri aklını aldırmış gibi konuşuyo ya deli oluyorum.Ben şu an evimde dogalgaz açamıyorum o gelmiş fetö diyor embesil.. çünkü her ay 1.5 2 lira ödeyecek bütçem yok yok yani.. ufak cocuguma ragmen evim buz gibi.. 24 saatte bi 5 6 saat açabiliyorum sadece ılısın diye ve bugun sayaçtaki son kw hesaplamam 700 tl.. yani kısaca fetönün de cumhurunda hepsininde...
Umarım görürüz, ömrümüzün en güzel yılları heba oldu, canım ülkem Hindistan' dan beter millet hala ocu bucu. Okumamaktan bunlar İnönü'den itibaren siyaset tarihini biraz okusalar, rahmetli Uğur Mumcu' yu bir anlasalar. Adam yazdı bugünleri 30 yıl önce bir bir yazdı.... Hala anlamıyorlar, bu ilke sağ-sol kavgası gördü, alevi-sünni kavgası gördü, Türk- Kürt kavgası gördü, her kartı oynadılar. Topla tüfekle olmadı şimdi ekonomiyle deniyorlar maksat Atatürk Türkiyesi yok olsun. Şu an burada tartışmak bile o ülkenin bir lütfu keşke anlasalar. Ben gençliğimde böyle görmedim ailemden, konu komşu herkes sevilirdi, herkes insandı nasıl bir çifkeflik yaratıldı ki bu ülkede herkese açık bir televizyonda konu komşu vurmaktan bahsedildi, bu kadar mı gözümüz döndü bu ocu bucu kavgasından, dehşete düşüyorum bazen. İnsanı insandan nefret ettirdiler hoş görüm kalmadı resmen, tükendim. Gençliğim ne güzel geçti benim ya işten çıkıp arkadaşlarımla kafa dağıtıp istediğim saatte eve gittiğim, trafikte hiç tanımadığım şoförlerden araba kullanmayı öğrendiğim, güle oynaya Eminönünde yürüdüğüm memleketimde sokağa çıkmaya, konuşmaya tedirginimGel sana bir sarılayım ya, nasıl güzel insansın. Kalbinden öperim, kırılmasın umudun.
Güzel günler göreceğiz
Kızlar doğalgazı kapatıp açıyorsanız ondan yüksek geliyordur..biz ekimde bir açtık bir daha hiç kapamadık..şuan kısıkta sadece kızımın ateşi 39 derecelere çıktığı için ve 350-400 ödüyoruz ev dubleks her yer yanıyor
Birim fiyat konusunu hic acmayacaktikBirim fiyat emekti
Allah size ve varsa evlatlarına bagışlasın.. çok zor eş acısı hele mehmetcik anneleri için çok daha zor.. rabbim kara gün yaşatmasın onlar sayesinde evimizde rahatızEşimin her gece uyuduğu yer bombalandı biliyor musun? O gece sıcak olduğu icin orada uyumamıştı ve sadece o gece orada uyumamıştı. Dugunumuze birkaç ay vardı. Son dakika haberlerinde bulunduğu yeri görünce ve birkaç saat ulaşamayınca delirmiştim. En yakın arkadaşları şehit oldu, minicik bebekler babasız kaldı. Buz kesti mi acaba onlara ! Deliriyorum. PKK sempatizanı görmeye dayanamıyorum.
Arkadaşın sucu yok ama dıj gücler epey inandırıcı bir şop yapmışlarSeni şopçu seni!! Azıcık araştır!!
Ilk cümleyi okuyunca bir tövbe estagfurullah oldum
Hııı şop bir kere taaaaam mı .s.s.sFoto mu şhop
Şoptur tabi canım nolcak başka iftiracılar utansın terörikler siziHııı şop bir kere taaaaam mı .s.s.s
Zaten farklı bir görüşe sahipsen terörist ilan ediliyorsun malesef ne hale geldikyoo ilk cumhur ittifakı diyen üye dümdüz yazmış kime oy vereceğini beğenmedime basmadım.
ikinci yazan üye bk atarak yazmış terörist sevici diye o sebeple ona bastım beğenmedimi..
saygı duyulmak isteyen saygı gösterecek o zaman bir zahmet
Fıstık gibi yorumun neresi agresif? Baktığınız gibi gördüğünüzden olmasın? Burda en sakin insan benim çünkü bir tarafım yok. Niye sinirleneyim? Iki taraf birbirine istediğini söylesin. Bana ne? Demokratik hakkımdan bahsetmiyorsunuz. Demokratik haksızlıktan bahsediyorsunuz. Oy kullanmama özgürlüğüm yok baksanıza. Oy atmayınca da mevcut hükümete bir tik atılıyor. Sirf oraya bir tik atılıyor diye, çıkıp bana oy kullan diyorsunuz. Yani?? Mevcut hükümete gitmesin, oy kullana geliyor. Çok "özgür" bir düşünceÖnce bir sakinleşin,bakın benim yorumumda size patlayan bir şey yok,düzgünce demokratik hakkınızdan bahsediyorum. Agresifleşmenin anlamı yok.
Düşünce özgürlüğü böyle bir şey değil. 15 yaşında değilsek düşünce özgürlüğünün ne demek olduğunu biliyoruz hepimiz.
enginar sezon ürünüdür, burda yetismedigi icin pahali ama 4 euro da degil.Incirin kilosu türk bakkalinda 5 euro civarinda.Yine sezon ürünü oldugu ve cok kisa sürede bozuldugu icin normal.Domates bim tarzi marketlerde suan 3 euro civarinda 9 euro dedigi muhtemelen kiraz domates.Arkadas abartmayi seviyor anlasilan.Dünyanin her yerinde havaalanindaki fiyatlar fahistir bu bilinen bir gercek.Almanyada yasayan ve genellikle organik marketten alisveris yapan biri olarak almanya`nin cok daha ucuz oldugunu söyleyebilirim.Almanya avrupada en ucuz gida satilan ülkelerden biridir.Gelir düzeyi cok daha düsük olan sirbistan ve slovakya gibi ülkelerden cok daha uygundur.Asgari ücretiniz kaç Euro? Birim para olarak hesaplanır. Sizin maaşınızla kaç kilo kıyma yada kaşar alınır? Kaç lt benzin alınır? Bir sıfır otomobil için kaç ay çalışıyorsunuz? Ayrıca Almanya’da musluk suyu içiliyor. Havalimanında burda da su pahalı.
Bilmiyorlar ki dini inancla sömürü yapılıyor Allah Allah deniyor ama her türlü dolap dönüyor artık gozleri biraz açılsın tamm başörtüsü yasağının kalkması çok güzel oldu ama şu halimiz hiç iyi değil adalet adına hiç birsey kalmadı bence artık yeter.Solculardan da asılanlar oldu biliyorsunuz. O dönem iki tarafta yıprandı. Sadece başörtülülere yapılmadı. Geçmişte bu hata yapıldı diye şimdi her yanlışa susup oy vermeye devam edeceğiz yani? Eskiden böyle oldu açız doğalgaz yüzde 122 zamlı, elektrik öyle, temel gıdalara el değmiyor. Ama biz devam mı edelim?
Artık geçmişi geçmişte bırakmalıyız. Merak etmeyin kimse eskiden yapılan o ayrımlara alkış tutmuyor. Bitti o dönem. Artık iktidar değişse de başörtülü kadınlar hak kaybına uğramayacak. Bu argümanları bırakalım millet aç.