GüçlendirilmiŠParlamenter sisteme geçiŠvaat eden ve Millet İttifakı çatısı altında bir araya gelen CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi liderleri 'GüçlendirilmiŠParlamenter Sisteme GeçiŠSürecinin Yol Haritası'nı imzaladı. Millet...
www.cumhuriyet.com.tr
Evet o taslak hazırlandı ve siz bilmiyorsunuz. Taslağın kendisini de sayfa sayfa yayınlamayacaklar her halde değil mi, temel kavramlar burada. Ayrıntıları da katıldıkları programlarda anlatacaklardır mutlaka.
Deprem konusundaki süreç bu haritayı etkilemez, ayrıca temel atma törenleri başladı bile, görev devir teslimine kadar ortada yapılacak ihale ve plan kalmayacak, son kıyaklarını çekecekler siz merak etmeyin. Henüz ortada yapılmış miting ve vaadler haliyle yok, zira zincirleme açılış törenlerine davet edilmiyorlar genellikle. Tabi ki deprem bölgesi için planlama da yapacaklar vaadlerde bulunacaklar ama bu şu anlık değil. Henüz diğer partilerle iletişim sürecindeler. Propaganda süreci henüz başlamadı.
Ben işte o sayfa sayfa didik didik hazırlanan, plan ve mevzuatı görmek istiyorum.
Seçmen olarak hakkım değil mi?
Bu maddelet sadece şuan vaat yani beyandır, farazidir.
Aynı şekilde diğerlerinin de öyle. İnce bu konuda ayrı çalışıyor, geçmiş tecrübesinden dolayı olduğunu düşünüyorum lakin ne kadar gözardı etsek bile seçimlerde ‘deprem’ etkisi büyüktür.
İktidarın değişmesi isteniyorsa, şuan için kendi gözlem ve analiz becerime dayanarak söylüyorum ki, kimse bir kaos daha istemez.
Seçim dışında çok bambaşka yerlerdeyiz.
Maddi boyut silsile gibi büyüyerek ülkeye yayılıyor, bu işin bilançosu sadece ne depremzede ne de 10 il.
Özellikle ilk iki sene ne yapacaksınız?
İktidar bağırıyor vay efendim şu bu, e siz?
Benim gündemimde rejim, eğitim, sağlık alanlarından çok daha öte mesele bu.
Şuan için görülemeyen ve her alanda sıkışıklık yaratacak kelebek etkisi söz konusu.
Tampon plan ne olacak, kimin yönettiğinden ziyade nasıl yönettiği ile ilgilenmeyelim mi?
Sade bir vatandaş olarak millet ittifakına inanmam için bu planlara ihtiyacım var ki oldukça sola yatkınım.
Göremiyorum, suç benim mi?