- 13 Mayıs 2015
- 4.592
- 13.344
Birçok belgesi vae elbette ve dijital ortamlarda da aradığınızda bulabiliyorsunuz, mesele afad değil.
Kılıçdaroğlu açıkladı mı ‘ben parlamenter sisteme geçiş yapacağım, tek adam meselesi bitecek’ diye.
Ben şahit olmadım, siz oldunuz mu?
6 lı masadan sadece ki bu da ağızlarda dolaşan sözdür ama resmi bir vaat niteliğinde değildir, her parti lideri danışmanı olacağı ki bu da şehirleri belediye başkanlarından eder.
Ben cb olmayacaksa Mansur başkanımı kaybetmek istemiyorum.
Ben mevcut şeyi değiştirmeye bu kadar istekli iken neden senelerdir yabancı videolarda bile sözü geçen, duvar yazılarına inen ‘aday olmasın’ birliğinin, bu ittifaka ulaşmadığını anlamıyorum.
Beni daha oy kullanırken duymayan, seçilirken duyacak mı?
Kendi ismi uğruna nasıl böyle bir seçimi riske sokar?
Olağan bir şey mi bu?
Yoksa zaten yaşadığımız ‘ben’ciliğin başka bir versiyonu mu?
Afad üzerinden örnek verdiğiniz için bende açıklamamı ona göre yaptım. Ben alıştım artık biri bir şey yazıyor cevap veriyorum, bu sefer diyor ki mesele o değil
Kendisi ve diğer başkanlar defalarca dile getirdiler amaç parlamenter sisteme geçene kadar birlik olmak. Siz bencillik olarak bakabilirsiniz ama ben yaptığı şeyin doğru olduğunu düşünenlerdenim. O masadan çıkması gereken tek ve doğru aday çıktı.
Belediye başkanlarına gelince Ekrem İmamoğluna siyasi yasak gelmesi an meselesi yani onu aday göstermek tamamen saçmalık olurdu, Mansur Yavaş aday olsaydı HDP den destek gelmeyecekti açıkça ifade ettiler. Beğensekte beğenmesekte bu seçimin kazananını gençler değil HDP seçmeni belirleyecek.