Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 802 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.343
Miras bölüşürken eşitlik istiyorlar, yönetimde de din istiyorlar. Gerçekten ne istediklerini anlamak mümkün değil.
Erbakanın kızıda şeriat gelsin istiyordu. Şeriatçıydı. Sonra ne oldu? Geçen haberlerde çıktı. Miras ortaya girince şeriata göre yarım pay almamak, medeni kanuna göre eşit pay almak için mahkemeye koştu. Hajajekwdkekwksk

30 yıldır ülke yönetimi mevcut hükmetin elinde, hatta öyleki yönetim döneminde doğup büyüyenler şimdi ünv okudu meslek sahibi oldu, evlendi çocuk sahıbj oldu, oy kullanacak. Ülkenin genc nüfusu 30 yılda şekillendi işte görüyoruz durumu. Din elden gittiyse toplumdaki ahlaksızlıklar, kadın, hayvan katliamları, aclık ve borc sebebiyle intiharlar arttıysa, yozlaşmışlık cehalet, iş ve işveren arasındaki ucum arttıysa, gelecek kaygısı degersizlik, hiçlik duygusu arttı ve intiharlara vardıysa olay... İşte bu hükmetin hükmettiği 30 senede oldu.Hala din elden gidecek el insaf yahu.

Aramızda 3 yaş var, benzer şeyleri görmüşüz yaşamışız söylediklerine kalıbımı basıyorum. Ben aklına gelebilecek her dershanenin sınavına kendimi dememek için girerdim. Özellikle işlerine yarayacak yüksek puanlar yapan iyi kademelere gelebilecek insanları kapmaya çalışırlardı. Durumu olmayan öğrencileri sırtlan gibi kaparlardı, yurtlarda evlerde barındırırlardı. Bunu en organize ve beyin yıkama işini en profesyonel yapan özellikle cemaat dershaneleriydi.

FEM’de sınava girdim 475 civarı puan yaptım, bu ucube kılıklı cemaat ablaları aileme kadar ulaşıp ısrarla taciz ettiler, hatta yurtları, maklubeli sohbetleri bir sürü organizasyonları mı ne vardı, erkek arkadaş bile yasaktı. Babam hocayla sohbetle ne işin var, adam gibi okulunu oku dedi o dönem dinci kesimin çok tercih etmediği bir dershaneye gittim. O dönem AKP tabanlı herkes bu sümüklü hocaefendi için ölüp biterdi, hepsi çocuklarını FEM’e verirdi, Fatih Üniversitesi gibi özel okullara giderlerdi laf dâhi söyletmezlerdi. Organize bir şekilde soru çalar, kadroları adamlarıyla doldururlardı. Evlilikleri bile kendi aralarında oluyordu bu insanların. Hatta bu herif/kadın nasıl bu kademede dediğiniz insanları araştırın, hepsi bunların elleriyle piyon olarak o kademeye getirilmiş kişilerdir.

Mütedeyyin kesimin FETÖ’yle çatıştığı falan hikâye, çorbalarına sümük akıtarak dinlerlerdi, çoluğunu çocuğunu emanet ederlerdi, izdivaç bile ederlerdi; AKP ile ayrılamaz bir bütündüler, aralarında güç savaşları başladığı için çatışmış olmasınlar Dolayısıyla kimse sallamasın ulusalcı, solcuların bu insanlarla işi olmadı.

Şimdi bakıyorum o arkadaşlarıma hepsi benim gibileri FETÖ’cü olarak itham ediyor, insanda az utanma olur.

dedm ya neler yaşadığımı bilseniz...
o bahsettiğiniz zulmlerden bi farkı yok yaşadıklarımın
gerçekten herkes kendi koltuğunun peşinde
kmsenin bizi düşündüğü yok

Ya arkadaşlar böyle Afganistan, Arabistan o bu gibi yerleri örnek gösterip durmayın orada olaylar çok farklı onların hepsi uydurma sanki zamanında araba varmış, o varmış bu varmış gibi şeyler paylaşmayın oralar sömürülmüş din adı altında dinle bağdaşmayan insanlık dışı zulümler baskılar var amaç zaten bu. İslamiyet öyle birşey değilki Şeriatta bir hukuk kuralıdır. Bu Hristiyanlıkta da İncil'de de Tevratta'da gelmiştir ve çok ağırdır onlarda İslamiyet'e göre. Ama zaman ve çağ ilerlemiştir çoğunu uygulama şansınız yoktur. Zaten benzer tarafları hala tüm hukuk devletlerinde uygulanıyor. Şeriat olsa başımızdakiler kalabilir mi mümkün mü :)) başta onlar bunu kabul etmez. O yüzden o ülkelerde gördüğünüz sistem şeriat değil.
Afrika'yı fakirlikle sömürüyorlar bu ülkeleri de din adı altında uydurdukları gelenekleştirdikleri sistemlerle. Osmanlıda hiçbir zaman bu şekilde bir sistem olmadı Afganistan, Arabistan, İran şu bu bu tarz yerler gibi Türkiye Osmanlı tarihinde bu şekilde yaşamadık Osmanlı devletinde ümmetçilik vardı Cumhuriyette ümmetçilik yok iyiki de yok. Bizim yapımıza, yaşam tarzımıza, genetiğimize uygun bir sistem değil bunu Türkiye de yapmak zor. Hele ki şu son 100yılda yetişen herkes Cumhuriyet döneminde yaşadık bunu en katı muhafazakarı bile kabul etmez.

Şuan benim en büyük korkum mülteciler yüzünden olabilecek iç karışıklık. Çok korkuyorum güzel ülkemde bunca mültecinin olmasına tahammül edemiyorum. Asıl işte bu paylaştığın şeyi getirecek olanlar bu tarz insanlar bize uygun bir sistem değil. Laik bir sistem dışında yaşayamam ben. Ve hoş görülü dini siyasete katmayan, benim ülkemin menfaatini düşünen, bilimde sanatta öne çıkaracak, gençlerin önünü açacak güzel bir yöneticiye ihtiyacımız var hepimizin. Çok yorulduk, yıprandık hep mazlum bir halk olarak kaldık bizi milletini seven nefret etmeyen, aşağı görmeyen zeki, akıllı, hoşgörülü, inançlı yada inançsız ama ahlaklı birine ihtiyacımız var. Azla yetinsinler, cebini sıksın, çok gezmesin, ne işi varmış, sıkıntı çekmeden biryere gelemezsiniz, hiçbirşeyi beğenmiyorlar, eskiden biz şu sıkıntıları çektik yerine benim vatandaşımda bolluğu, gezmeyi, kahve içeyi, telefon almayı, en iyisini hakediyor diyen bir yönetime ihtiyacımız var. Zaten Devlet bu değilmidir

Son düzenleme:
dedm ya neler yaşadığımı bilseniz...
o bahsettiğiniz zulmlerden bi farkı yok yaşadıklarımın
gerçekten herkes kendi koltuğunun peşinde
kmsenin bizi düşündüğü yok
Herkes bir şeyler yaşadı. O mantıkla baksaydık sesimizi hiç bir şeye çıkarmamamız lazımdı. Siz de önce kendi geleceğinizi düşünün. Kendinize saygınız olsun. Kendine saygı duymayanı,kendini düşünmeyeni siyasetçi mi düşünür?

Gel kız agızdan öbcem
Ya o da bisi mi, annem dayımlar arasında miras davasında dayılarım şeriat kurallarını söylerken annem “muz cumhuriyetinde mi yasıyoruz medeni kanundan haberiniz var mı sizin” demis. Herkes tabi gerginlesmis. Mutfakta yengem anneme demis ki muz cumhuriyeti mi deniyo buna… annem de demis “öyleymis vis’in ağzından dolandı banada bende sevdim”

Simdi tıpıs tıpıs medeni kanununa göre hareketleniyorlar

6 akıl bir olup, bı kişi çıkaramadı. CHP ye oy verenler kime oy vereceksiniz? Daha aday yok? Bu adamlarda öyle bir kitle var ki, bidon koy oy veriyor ...
adayın neden açıklanmadığı çok açık değil mi sizce de? bundan önce erken açıklanan adaylara nasıl yıldırma politikaları uygulandı nasıl iftiralar atıldı? biraz a haberi bırakın başka kaynaklara bakın. şu an görüşülen 3 adaydan kim çıkarsa çıksın oyumuz ona hiç fark etmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…