%16 neyimize yetmiyor canımMemura ve emeklisine şaka gibi bir zam geldi gördünüz mü? Bunu birde müjde olarak açıklıyorlar. Yazıklar olsun.
Erbakanın kızıda şeriat gelsin istiyordu. Şeriatçıydı. Sonra ne oldu? Geçen haberlerde çıktı. Miras ortaya girince şeriata göre yarım pay almamak, medeni kanuna göre eşit pay almak için mahkemeye koştu. HajajekwdkekwkskMiras bölüşürken eşitlik istiyorlar, yönetimde de din istiyorlar. Gerçekten ne istediklerini anlamak mümkün değil.
O bile çok yani sjskjksjk az yiyek gariii%16 neyimize yetmiyor canım
Keşke biraz daha yaşasaydı Atam..Bazı yorumları okuduktan sonra tekrar dedim ki “Rahmetli atam Atatürk nurlar içinde yat.”
Şuan Atatürk'ün kurduğu ülke satıldı.Bazı yorumları okuduktan sonra tekrar dedim ki “Rahmetli atam Atatürk nurlar içinde yat.”
Gelir vergisiyle asgarinin altına düşecek maaşlar sanırım%16 neyimize yetmiyor canım
Sapına gelince meeeee durumuErbakanın kızıda şeriat gelsin istiyordu. Şeriatçıydı. Sonra ne oldu? Geçen haberlerde çıktı. Miras ortaya girince şeriata göre yarım pay almamak, medeni kanuna göre eşit pay almak için mahkemeye koştu. Hajajekwdkekwksk
Aramızda 3 yaş var, benzer şeyleri görmüşüz yaşamışız söylediklerine kalıbımı basıyorum. Ben aklına gelebilecek her dershanenin sınavına kendimi dememek için girerdim. Özellikle işlerine yarayacak yüksek puanlar yapan iyi kademelere gelebilecek insanları kapmaya çalışırlardı. Durumu olmayan öğrencileri sırtlan gibi kaparlardı, yurtlarda evlerde barındırırlardı. Bunu en organize ve beyin yıkama işini en profesyonel yapan özellikle cemaat dershaneleriydi.Ben vermedim valla, kendimle gurur duyuyorum bu bakımdan.
Ama en güldüğüm fetocularin akp tabanlı olmadığını iddia edenler.
Ya kafam almıyor, nasıl nasıl nasıl nasıl?
Ben öğrenciyken AKP'ye basan herkesin çocuğu atasay'a FEM dersanesine giderdi. Çünkü oralarda karma siniflar yoktu.
Başka şehirde okul kazanan herkesin koluna girerdi abi ablalalr. O gün AKP'ye basan insanlar , muhafazakar kesim 'aman kızım akşam namazından sonra disarda olmasın, ne güzel burada ibadetini yapsın, TV de yokmus' diye çocuğunu abla abi evine verdi. 2009-13 benim öğrenciligim . Ayan beyan feto evleri reklami yapılırdı,hele ki küçük sehirlerde. Tam o dönemlerde mülakat diye bir şey getirdiler tüm fetoculeri devlete sokmak için. O zaman da bunu alkışlayan AKP'li kesimdi. Abla abi evinde olan insanlar tanıdıklari vasıtasıyla ilk seneden atandilar..benim eşim dostum da abla abi evinden hemen atandılar bir değil,beş değil,tonla kişi. Hatta hiç o taraklarda bezi olmayan arkadaşlar bile sırf atanmak için,çevre edinmek için abla abi evine geçerdi.
Bizim ogrenci evlerinde makarna yerken o evlerde ziyafetler maklubeler yapılırdı, davetler verilirdi. Giderdik biz de,hem arkadaş ortamı hem yemek icin. Klasik gözü yaşlı saçma sapan hikayeler anlatırlardı ,hocaefendilerindeno zamanlar da komik gelirdi , o yüzden 5te çağırdılarsa 7de giderdim ki sadece yemeğe&kizkiza muhabbete yetişeyim diye :)
Asla bir tane CHP'li, solcu aile çocuğu görmedim ki çocuğunu abla abi evine yollasın. İmkanı yok yani. O zamanlar onlar da derdi, devletin içinde paralel yapı kuruyorlar diye.ben daha sosyoloji ogrencisiydim,ben de derdim 'her yere kendi adamlarini alıyorlar,sonumuz iyi değil' diye.
Referandum zamanı (şu an çoğu khk ile ihraç edilmiş) bir sürü eş dost(!) ikna turlarına çıktı,Facebook'tan boy boy yazılar yazardı neden tek adam rejimine evet diyelim diye. Şimdi hepsi bin pişman ama,uzulemiyorum bile onlara
Her neyse, sonra bir anda, yanyana - Elele kolkola fotoları olan, hocaefendi(!) İçin gözyaşı döken parti feto düşmanı oldu. Olabilir, çıkarları denk düşmemiştir.
Ama bir toplantisina katılmayan,çocuğunu bir sene olsun o evlere vermeyen solcu kafasında insanlar 'fetocu terorist' ilan Edildi..hem de kim tarafından? Tüm çocukları fetonun abla evinde okumuş tayfa tarafindan
Ya bu nasıl olur?
Benim gerçekten aklım almıyor..kendimi 1984 distopyasinda gibi hissediyorum . Okuyanlar bilir o kitapta da atıyorum büyük biradar 'savasi a kazanacak' diyordu, savaş bitip b kazanınca 'buyuk biraderimiz haklı öngörüsünü bir kez daha kanıtladı, dediği gibi savaşı b kazandi' haberleri çıkıyordu. Aksini iddia edene kimse inanmıyordu .
Babam esnaftıGelir vergisiyle asgarinin altına düşecek maaşlar sanırımrezalet
Gel kız agızdan öbcemErbakanın kızıda şeriat gelsin istiyordu. Şeriatçıydı. Sonra ne oldu? Geçen haberlerde çıktı. Miras ortaya girince şeriata göre yarım pay almamak, medeni kanuna göre eşit pay almak için mahkemeye koştu. Hajajekwdkekwksk
dedm ya neler yaşadığımı bilseniz...Siz yine de oyunuzu verin. Vermediğiniz her oy iktidar partisine yarayacak çünkü. Her seçimde geçersiz oyları alıp üstlerine mühür basanlar,1822 doğumlu nenelere oy kullandıranlar,çuval çuval oy çalanlara papuç bırakmayın.
Ya arkadaşlar böyle Afganistan, Arabistan o bu gibi yerleri örnek gösterip durmayın orada olaylar çok farklı onların hepsi uydurma sanki zamanında araba varmış, o varmış bu varmış gibi şeyler paylaşmayın oralar sömürülmüş din adı altında dinle bağdaşmayan insanlık dışı zulümler baskılar var amaç zaten bu. İslamiyet öyle birşey değilki Şeriatta bir hukuk kuralıdır. Bu Hristiyanlıkta da İncil'de de Tevratta'da gelmiştir ve çok ağırdır onlarda İslamiyet'e göre. Ama zaman ve çağ ilerlemiştir çoğunu uygulama şansınız yoktur. Zaten benzer tarafları hala tüm hukuk devletlerinde uygulanıyor. Şeriat olsa başımızdakiler kalabilir mi mümkün mü :)) başta onlar bunu kabul etmez. O yüzden o ülkelerde gördüğünüz sistem şeriat değil.
Emekliye de bunun düdüğünü vereceklerMemura ve emeklisine şaka gibi bir zam geldi gördünüz mü? Bunu birde müjde olarak açıklıyorlar. Yazıklar olsun.
Bide müjdeymiş .
Milletin aklıyla dalga geçmek. Herşeye yüzde yüz küsür zam memura 25 zam. Yıllarca oku dirsek çürüt kpsssi ayrı stres. Ha iki laf ettim de doyumsuz nankör oldum hemen. Yazık.%16 neyimize yetmiyor canım
Herkes bir şeyler yaşadı. O mantıkla baksaydık sesimizi hiç bir şeye çıkarmamamız lazımdı. Siz de önce kendi geleceğinizi düşünün. Kendinize saygınız olsun. Kendine saygı duymayanı,kendini düşünmeyeni siyasetçi mi düşünür?dedm ya neler yaşadığımı bilseniz...
o bahsettiğiniz zulmlerden bi farkı yok yaşadıklarımın
gerçekten herkes kendi koltuğunun peşinde
kmsenin bizi düşündüğü yok
Ya o da bisi mi, annem dayımlar arasında miras davasında dayılarım şeriat kurallarını söylerken annem “muz cumhuriyetinde mi yasıyoruz medeni kanundan haberiniz var mı sizin” demis. Herkes tabi gerginlesmis. Mutfakta yengem anneme demis ki muz cumhuriyeti mi deniyo buna… annem de demis “öyleymis vis’in ağzından dolandı banada bende sevdim”Gel kız agızdan öbcem
adayın neden açıklanmadığı çok açık değil mi sizce de? bundan önce erken açıklanan adaylara nasıl yıldırma politikaları uygulandı nasıl iftiralar atıldı? biraz a haberi bırakın başka kaynaklara bakın. şu an görüşülen 3 adaydan kim çıkarsa çıksın oyumuz ona hiç fark etmez.6 akıl bir olup, bı kişi çıkaramadı. CHP ye oy verenler kime oy vereceksiniz? Daha aday yok? Bu adamlarda öyle bir kitle var ki, bidon koy oy veriyor ...
Babamın emeklisi 5500 bile olmadı.Emekliye de bunun düdüğünü verecekler
Sadece emekliler mevcut iktidara oy vermese kaybediyorlar ama nerde bizde o şans