Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 802 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.343
Ya arkadaşlar böyle Afganistan, Arabistan o bu gibi yerleri örnek gösterip durmayın orada olaylar çok farklı onların hepsi uydurma sanki zamanında araba varmış, o varmış bu varmış gibi şeyler paylaşmayın oralar sömürülmüş din adı altında dinle bağdaşmayan insanlık dışı zulümler baskılar var amaç zaten bu. İslamiyet öyle birşey değilki Şeriatta bir hukuk kuralıdır. Bu Hristiyanlıkta da İncil'de de Tevratta'da gelmiştir ve çok ağırdır onlarda İslamiyet'e göre. Ama zaman ve çağ ilerlemiştir çoğunu uygulama şansınız yoktur. Zaten benzer tarafları hala tüm hukuk devletlerinde uygulanıyor. Şeriat olsa başımızdakiler kalabilir mi mümkün mü :)) başta onlar bunu kabul etmez. O yüzden o ülkelerde gördüğünüz sistem şeriat değil.
Afrika'yı fakirlikle sömürüyorlar bu ülkeleri de din adı altında uydurdukları gelenekleştirdikleri sistemlerle. Osmanlıda hiçbir zaman bu şekilde bir sistem olmadı Afganistan, Arabistan, İran şu bu bu tarz yerler gibi Türkiye Osmanlı tarihinde bu şekilde yaşamadık Osmanlı devletinde ümmetçilik vardı Cumhuriyette ümmetçilik yok iyiki de yok. Bizim yapımıza, yaşam tarzımıza, genetiğimize uygun bir sistem değil bunu Türkiye de yapmak zor. Hele ki şu son 100yılda yetişen herkes Cumhuriyet döneminde yaşadık bunu en katı muhafazakarı bile kabul etmez.

Şuan benim en büyük korkum mülteciler yüzünden olabilecek iç karışıklık. Çok korkuyorum güzel ülkemde bunca mültecinin olmasına tahammül edemiyorum. Asıl işte bu paylaştığın şeyi getirecek olanlar bu tarz insanlar bize uygun sistem değil. Laik bir sistem dışında yaşayamam ben.
Ülkemiz hindistana dönüyor. Valizini kapan solugu ülkemizde alıyor. Her birinin 5 6 cocugu var. Egitimsiz kültür yoksunu gelip kabile hayatı sürdürüyorlar. Sokaga cıkmaya korkar oldum yahu.

İşte onu anlıyamıyorum 6 kişi ya nasıl anlaşacak??? Daha bir aday bile yok hemde seçmen her adaya açık😏
yahu bundan önceki seçimlerdeki adaylara yapılan yıldırma politikalarını hiç mi görmediniz? adayın geç açıklanması daha iyi inanın. ayrıca koalisyonların ne kadar iyi olduğunu türk hukuk ve türk siyasi tarihine bakarak görebilirsiniz

Memura ve emeklisine şaka gibi bir zam geldi gördünüz mü? Bunu birde müjde olarak açıklıyorlar. Yazıklar olsun.
Niteliksiz adama %54, kağıt üstünde nitelikli adama %25. Buna itiraz etmeyeceklerse ağlamayı bırakmalı bu millet. Ya itiraz etsinler bunları yollayalım ya da aldığımız pantolonu 24 taksit FibaBank kredisi ile ödemeye devam edelim.

Niteliksiz adama %54, kağıt üstünde nitelikli adama %25. Buna itiraz etmeyeceklerse ağlamayı bırakmalı bu millet. Ya itiraz etsinler bunları yollayalım ya da aldığımız pantolonu 24 taksit FibaBank kredisi ile ödemeye devam edelim.
Yakında asgari ücretli memur dan fazla maaş alırsa sasirmayalim.

Cumhuriyetle laik düzen esasları baz alınarak yönetilen ülkemizde yasama, yürütme ve yargı ayrı yürütülmüyor ve tek bi adamın inisiyatifine bırakılıyorsa, artık DUR demenin zamanı gelmıstır. Ha bu aday ha şu. Kararımız tek ve net bu düzen yıkılacak. Parlamenter sistem geregı neyse o olacak. Yeter artık be.

İyi de bu yazdıklarınız o ülkelerin şeriat adı altında kendi kurallarını koyması. Çarptırılan şey doğru mu oluyor. Şeriat nedir yukarı da paylaştım.

çarpıtmadan uygulayan var mı?
cidden merak ettiğim için soruyorum.
çünkü eğer yoksa benimle aynı şeyi söylemiş oluyorsunuz.

dedm ya neler yaşadığımı bilseniz...
o bahsettiğiniz zulmlerden bi farkı yok yaşadıklarımın
gerçekten herkes kendi koltuğunun peşinde
kmsenin bizi düşündüğü yok
Sen gene oyunu mutlka kullan tatlım.
Milletin aklıyla dalga geçmek. Herşeye yüzde yüz küsür zam memura 25 zam. Yıllarca oku dirsek çürüt kpsssi ayrı stres. Ha iki laf ettim de doyumsuz nankör oldum hemen. Yazık.
Çay kaşığı ile verip kepçeyle almak,beğenmeyncede nankör olıyoruz hemen.
Ya o da bisi mi, annem dayımlar arasında miras davasında dayılarım şeriat kurallarını söylerken annem “muz cumhuriyetinde mi yasıyoruz medeni kanundan haberiniz var mı sizin” demis. Herkes tabi gerginlesmis. Mutfakta yengem anneme demis ki muz cumhuriyeti mi deniyo buna… annem de demis “öyleymis vis’in ağzından dolandı banada bende sevdim”🤣🤣🤣

Simdi tıpıs tıpıs medeni kanununa göre hareketleniyorlar😎
Anneye hürmetler.

Cumhuriyetle laik düzen esasları baz alınarak yönetilen ülkemizde yasama, yürütme ve yargı ayrı yürütülmüyor ve tek bi adamın inisiyatifine bırakılıyorsa, artık DUR demenin zamanı gelmıstır. Ha bu aday ha şu. Kararımız tek ve net bu düzen yıkılacak. Parlamenter sistem geregı neyse o olacak. Yeter artık be.
Yorumlarının alnı olsa da öpsem 😍

çarpıtmadan uygulayan var mı?
cidden merak ettiğim için soruyorum.
çünkü eğer yoksa benimle aynı şeyi söylemiş oluyorsunuz.
Ben zaten şeriat gelsin falan yazmadım çarpıtmadan uygulayan olacağını da düşünmüyorum. Şeriat tanımını şeriatçi olan gerçek dindar değildir yazısına mukabil attım.

Niye şimdiden açıklayıp yipratsinlar adayı?Bence en doğrusunu yapıyorlar,seçim yaklaşınca hep beraber güleriz böyle.Korkulu rüya olan bir aday var zaten,adını yazmayayım buraya.Bu kadar salak olduklarını mi düşünüyor sunuz cidden?
Bir de su kadar basit bir seyi dusunememis olsam ve millet el birligiyle anlatmaya calissa utancimdan yerin dibine girerim ben. Hala kahkahalar havada ucusuyor...

ama bu mantık çelişkili.
hdp yi meclise kim soktu?
o zaman asla akp ye oy vermemeniz lazım.
Ama ben çocukken bunların partisi vardı zırt pırt kapatılıyordu bu yüzden ayağa kalkıyorlardı … bakın biraz önce bir hanım banlandı diyorlar halkın seçtiği bir vekil yani o kadar çok taraftarı var ki 🙄

Hatta bazen o kadar ünlü ve entellektüel insanlar hdp ve seçmenini övüyor ki şaşıyorum…

Ben zaten şeriat gelsin falan yazmadım çarpıtmadan uygulayan olacağını da düşünmüyorum. Şeriat tanımını şeriatçi olan gerçek dindar değildir yazısına mukabil attım.

sizi yorumlarınızdan üç aşağı beş yukarı tanıyorum. şeriat gelsin şeriatla yönetilelim demek için yazmadığınızı biliyorum o yüzden
ben o minvalde yorum yapmadım size .

tanımlamalarla yönetiliyor olsaydık tdk cevabınız anlamlı olabilirdi evet.

Ama ben çocukken bunların partisi vardı zırt pırt kapatılıyordu bu yüzden ayağa kalkıyorlardı … bakın biraz önce bir hanım banlandı diyorlar halkın seçtiği bir vekil yani o kadar çok taraftarı var ki 🙄

Hatta bazen o kadar ünlü ve entellektüel insanlar hdp ve seçmenini övüyor ki şaşıyorum…

çünkü yasal olarak var olduklarından artık kimse saklamıyor fikrini.
ben sokmadım seçimlere hdp yi
muhalefette sokmadı
sizde sokmadınız
hükümet partisi soktu.
ha mesela rte yi de yasallaştıran deniz baykal oldu.
deniz baykal o zaman chp başkanıydı.
deniz baykal yüzünden rte başbakan oldu c.başkanı oldu rte de bu sebeple hdp yi meclise sokabildi diyorsanız elbette chp ortaklı bir adaya oy vermeyebilirsiniz.

X