Ya arkadaşlar böyle Afganistan, Arabistan o bu gibi yerleri örnek gösterip durmayın orada olaylar çok farklı onların hepsi uydurma sanki zamanında araba varmış, o varmış bu varmış gibi şeyler paylaşmayın oralar sömürülmüş din adı altında dinle bağdaşmayan insanlık dışı zulümler baskılar var amaç zaten bu. İslamiyet öyle birşey değilki Şeriatta bir hukuk kuralıdır. Bu Hristiyanlıkta da İncil'de de Tevratta'da gelmiştir ve çok ağırdır onlarda İslamiyet'e göre. Ama zaman ve çağ ilerlemiştir çoğunu uygulama şansınız yoktur. Zaten benzer tarafları hala tüm hukuk devletlerinde uygulanıyor. Şeriat olsa başımızdakiler kalabilir mi mümkün mü :)) başta onlar bunu kabul etmez. O yüzden o ülkelerde gördüğünüz sistem şeriat değil.
Afrika'yı fakirlikle sömürüyorlar bu ülkeleri de din adı altında uydurdukları gelenekleştirdikleri sistemlerle. Osmanlıda hiçbir zaman bu şekilde bir sistem olmadı Afganistan, Arabistan, İran şu bu bu tarz yerler gibi Türkiye Osmanlı tarihinde bu şekilde yaşamadık Osmanlı devletinde ümmetçilik vardı Cumhuriyette ümmetçilik yok iyiki de yok. Bizim yapımıza, yaşam tarzımıza, genetiğimize uygun bir sistem değil bunu Türkiye de yapmak zor. Hele ki şu son 100yılda yetişen herkes Cumhuriyet döneminde yaşadık bunu en katı muhafazakarı bile kabul etmez.
Şuan benim en büyük korkum mülteciler yüzünden olabilecek iç karışıklık. Çok korkuyorum güzel ülkemde bunca mültecinin olmasına tahammül edemiyorum. Asıl işte bu paylaştığın şeyi getirecek olanlar bu tarz insanlar bize uygun sistem değil. Laik bir sistem dışında yaşayamam ben.