Dünyanın bir ucunda bir çocuk ağlasa bir hayvana zulüm edilse dini ırkı inancı hiç fark etmez insanın kalbi sızlamıyor buna sağır oluyor banane diyorsa bence o zulmü yapanlarla eş değerde insanlığını sorgulasınOlanlara sevinmiyorum ama benim ülkemde olmayan sorunlar beni çok alakadar etmiyor. Kendi ülkemde ortalık yangın yeri olursa canımı ortaya koyarım ama başka memleket beni ilgilendirmiyor.
Bana da sadece gazze deyip ağlamak ikiyüzlülük geliyor mesela. Madem bu kadar duyarlısınız 'insan' ölümüne karşı Rusya'yı, Çin'i protesto ettiniz mi? Etmediyseniz insan oldukları için değil müslüman oldukları için üzülüyorsunuz demektir.Gerçekçi olalım duyarlı olun ya da olmayın orada ki savaşın seyrini değiştirmeyecek. Bence boşuna tartışıyorsunuz.
O kadar uzağa gitmeye gerek yok ülkemizde her gün neler neler oluyor ve kimsenin de sesi çıkmıyor.Dünyanın bir ucunda bir çocuk ağlasa bir hayvana zulüm edilse dini ırkı inancı hiç fark etmez insanın kalbi sızlamıyor buna sağır oluyor banane diyorsa bence o zulmü yapanlarla eş değerde insanlığını sorgulasın
Şuan ülke değil konuşulan filistin ve arkadaş beni ilgilendirmiyor duyarlı olmak zorunda değilim dediği için yazdım evet olmayabilir ama bunu yazmanın da bir usulü olur saygısı olurO kadar uzağa gitmeye gerek yok ülkemizde her gün neler neler oluyor ve kimsenin de sesi çıkmıyor.
Ben ifadede sorun olduğunu düşünüyorum arkadaşın.Onca çocuk kadın masum ölürken ve bu halen devam ederken bunları diyen insanlara diyecek söz bulamıyorum duyarlı olmuyorsanız en azından duyarlı olanlara saygınız olsun
Öyle tabiki, benim bahsettiğim insanı duygular. Elimizde degilki görünce illa içimiz kötü oluyor. Bizde çok acılar yaşamış bir milletiz sonuçta çoğumuzun aynı hissettiğini düşünüyorumGerçekçi olalım duyarlı olun ya da olmayın orada ki savaşın seyrini değiştirmeyecek. Bence boşuna tartışıyorsunuz.
Dün bir haber okudum Budapeşte tiyatrosunda balkon çöktü oyuncular yaralandı diye bir sürü yetkili istifa sunmuş. Depremde, maden kazalarında kaç bin insanımız öldü 1 istifa gelmedi ya! Bir kişi çıkıp özür dilemedi.O kadar uzağa gitmeye gerek yok ülkemizde her gün neler neler oluyor ve kimsenin de sesi çıkmıyor.
O zulmü yapanlarla eş değerde diyemezsiniz üzülmek fayda etseydi bu sorun 70 sene devam etmezdi. Bizim ülkemiz aynı durumda diğerleri üzülür müydüDünyanın bir ucunda bir çocuk ağlasa bir hayvana zulüm edilse dini ırkı inancı hiç fark etmez insanın kalbi sızlamıyor buna sağır oluyor banane diyorsa bence o zulmü yapanlarla eş değerde insanlığını sorgulasın
Bizim ülkemizde 300 bin insan hayatını kaybetti bu depremde acaba ne kadar duyarlı davranıldıDün bir haber okudum Budapeşte tiyatrosunda balkon çöktü oyuncular yaralandı diye bir sürü yetkili istifa sunmuş. Depremde, maden kazalarında kaç bin insanımız öldü 1 istifa gelmedi ya! Bir kişi çıkıp özür dilemedi.
Gaddar değilim ama elimden gelmeyen şeyleri çok fazla kafaya takmıyorumOlaylar burada olmamış olabilir, kimseden bir şey yapmasınida beklemiyorum ben. Bu olaylar nerede olursa olsun sonuçta insanlar acı çekiyor, yani bilmiyorum çok gaddar değilsen insanlığın doğasında var üzülmek
Yine başa dönüyoruz ben diyorum ki sizin duyarlı olmanızla o arkadaşın duyarsızım demesinin kimseye bir zararı da yok faydası da. Filistinde ki savaşın seyrini değiştiriyor mu ? Hayır. Boşuna tartışıyorsunuz.Şuan ülke değil konuşulan filistin ve arkadaş beni ilgilendirmiyor duyarlı olmak zorunda değilim dediği için yazdım evet olmayabilir ama bunu yazmanın da bir usulü olur saygısı olur
Duyarlı olanlar da duyarsızlara saygı duymalı. Ellerinden Starbucks bardağı alıp fırlatmak İsrail ürünü kola içtiği için insanları linç etmek ne kadar doğru. Ayrıca başkalarına müdahale edilmediği sürece duyarlı davrananlara saygısızlık etmemOnca çocuk kadın masum ölürken ve bu halen devam ederken bunları diyen insanlara diyecek söz bulamıyorum duyarlı olmuyorsanız en azından duyarlı olanlara saygınız olsun
Gelde anlat duyarlı olmak fayda etseydi bu savaş 70 sene sürmezdiYine başa dönüyoruz ben diyorum ki sizin duyarlı olmanızla o arkadaşın duyarsızım demesinin kimseye bir zararı da yok faydası da. Filistinde ki savaşın seyrini değiştiriyor mu ? Hayır. Boşuna tartışıyorsunuz.
Aynı duruşu Ukrayna için sergilediler mi uygur türkleri yıllardır soykırım uğruyor onlar için bir şey yaptılar mı.Bana da sadece gazze deyip ağlamak ikiyüzlülük geliyor mesela. Madem bu kadar duyarlısınız 'insan' ölümüne karşı Rusya'yı, Çin'i protesto ettiniz mi? Etmediyseniz insan oldukları için değil müslüman oldukları için üzülüyorsunuz demektir.
Olay sıcağı sıcağınayken paylaşım yaptığınız için bu kadar tepki görmüşsünüz. Şuan insanlar neler paylaşıyor kimse kimseyi linçlemiyor. Demek ki duyarımız ilk günlere özelmiş. Oysa ki orada hala insanlar ölüyor. Bence kusura bakmayın yazıp bu konuyu kapatın.Gelde anlat duyarlı olmak fayda etseydi bu savaş 70 sene sürmezdi
Ben boykotlarla ilgili bir şey yazmadım yazmam daBen ifadede sorun olduğunu düşünüyorum arkadaşın.
Şöyle ki, yüzyıl önce bugün hepimizin içler acısı ve çaresizlikle izlediğimiz görüntüler bu topraklarda idi.
Şuan bu yazdığımız harfin, iletişimimizin ve aklımıza gelebilecek her şeyin bedeli ‘aynı kan’ ile hepimizin büyüklerinin kendinden vazgeçerek verdiği mücadele ile ödendi.
O sebepledir ki, üzülmek ayrı, vefayı doğru yere göstermek ayrı.
Duyarsızlıktan kasıt izleyip duyup görüp hissetmemek değil, sosyopati bu zaten.
Ama ben bugün başka bir ülke toprağı için mücadele edersem, hayatımı değiştirirsem ne atama ne vatanıma sığamam.
Herkes özgür olsun evet ama olmuyor, olamıyor.
Yaşandı, yaşanıyor ve yaşanacak.
Salt insanlar olarak da verebileceğimiz en büyük mücadele, bugünlerden ders çıkarıp ‘kendinin’ olana sonuna kadar tutunmak.
Bu ülkenin gidip starbucksının camını kırınca yine milli servete zarar verdiğini göremeyen bir zihniyete karşı durmak bu.
1 ay önce söyledim sanırım, attığın taş ürküttüğün kuşa değecek.
Duyarlı olduklarından yapmıyorlar onları o işin şov kısmı :)Duyarlı olanlar da duyarsızlara saygı duymalı. Ellerinden Starbucks bardağı alıp fırlatmak İsrail ürünü kola içtiği için insanları linç etmek ne kadar doğru. Ayrıca başkalarına müdahale edilmediği sürece duyarlı davrananlara saygısızlık etmem
Ya ben yine olsa linclerim seni haDuyarlı olanlar da duyarsızlara saygı duymalı. Ellerinden Starbucks bardağı alıp fırlatmak İsrail ürünü kola içtiği için insanları linç etmek ne kadar doğru. Ayrıca başkalarına müdahale edilmediği sürece duyarlı davrananlara saygısızlık etmem
Diğerleri üzülür üzülmez bilemem ne diyorum.insan olan ve kalbi olan herkes o acıyı içinde hissederO zulmü yapanlarla eş değerde diyemezsiniz üzülmek fayda etseydi bu sorun 70 sene devam etmezdi. Bizim ülkemiz aynı durumda diğerleri üzülür müydü