Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 803 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.344
Olay sıcağı sıcağınayken paylaşım yaptığınız için bu kadar tepki görmüşsünüz. Şuan insanlar neler paylaşıyor kimse kimseyi linçlemiyor. Demek ki duyarımız ilk günlere özelmiş. Oysa ki orada hala insanlar ölüyor. Bence kusura bakmayın yazıp bu konuyu kapatın.
Bu konuya da bi sey diyecem kendi adıma ben yine dün mahvoldum ama ilk günlerdeki şok halini yaşamadım. Demek ki gerçekten şokmuş ve insan zamanla en kötü şeye bile alışıyormuş. Kötü buu halimiz çok kötü. Haklısınız.

Diğerleri üzülür üzülmez bilemem ne diyorum.insan olan ve kalbi olan herkes o acıyı içinde hisseder

Kim daha çok üzüldü meselesine dönmesin konu zaten duyarlı olmaktı mevzu
Mevzu o değildi aslında seçimden sonra iktidara oy verenlerin nereye kaybolduğuyla ilgiliydi...Arkadaş ta boykot yapmakla meşguller diye yazınca buraya kadar geldi.

Duyarlı olanlar da duyarsızlara saygı duymalı. Ellerinden Starbucks bardağı alıp fırlatmak İsrail ürünü kola içtiği için insanları linç etmek ne kadar doğru. Ayrıca başkalarına müdahale edilmediği sürece duyarlı davrananlara saygısızlık etmem
Bunlar evet yapılıyor ne yazık ki size yapıldıysa onlara tepki verin bana değil

Bizim ülkemizde 300 bin insan hayatını kaybetti bu depremde acaba ne kadar duyarlı davranıldı
Siz kendiniz şahsi görüşünüzü dediniz duyarlı olmak zorundamıyım diye bende şahsi cevap verdim insaniz ve insanın ici acıyor diye bunun içinde elimizden gelen şey inancım olduğu için dua etmek depremde yine günlerce aylarca dualar ettik kendi vatanımız olduğu için acımız kat kat fazlaydı ve ben kendi adıma halen dua ediyorum

konu devlet duyarlı oldu mu diye soruyorsanız bu konu çok uzun tek devlet değil muhalefette çok masum değil bu konu da

Siz kendiniz şahsi görüşünüzü dediniz duyarlı olmak zorundamıyım diye bende şahsi cevap verdim insaniz ve insanın ici acıyor diye bunun içinde elimizden gelen şey inancım olduğu için dua etmek depremde yine günlerce aylarca dualar ettik kendi vatanımız olduğu için acımız kat kat fazlaydı ve ben kendi adıma halen dua ediyorum

konu devlet duyarlı oldu mu diye soruyorsanız bu konu çok uzun tek devlet değil muhalefette çok masum değil bu konu da
Hükümet ve muhalefet ikiside umrumda değil. Siz duyarlı olun ama umrumda değil dediğim için bana yüklenmeyin

Bu yaşananlar bizleride sevindirmiyor. Keşke elimizde sihirli değnek olsada bu soykırımlara son verebilsek. Ben katı bir insanım. Herkes olaylara aynı tepkiyi veremez kimileri daha üzüntüsünü haykırarak yaşar kimileri umursamaz.
Umursamayanlar olduğu kadar kendi sağlığı için görmezden gelmeye çalışan da mevcut.

Ben izlemiyorum, paylaşım da yapmadım. 10 kasımda sirenlerle birlikte hıçkırarak ağlamamak için sıktım kendimi, okul programında bilgisayar başında işi yönetmek zorundaydım çünkü yıllardır 10 kasımda aynı duyguyu yaşıyorum. Bu atatürke tapmaktan falan da değil, bazılarının göremeyecek kadar şuursuz olduğu gerçekler yüzüme çarpıyor çünkü. Filistin gerçeğini de izlemiyorum, gelecekte başımıza geleceklerin suratıma çarpmasına dayananıyorum. Anlık olaylara ağlamak çözüm değil, süreçleri izler ve yorumlarsanız olacakları da görürsünüz. Şu an birilerine ağlarken bize olacakları engellemek için kendimize de bakmamız lazım.

Hanımlar,
seviyeli olduğu sürece “siyaset bölümüne özel” polemik serbest ama boykot meselesi üzerine niye bu kadar tartışıyorsunuz ki🤷‍♀️
İsteyen eder istemeyen etmez, kimse diğerini kendisi gibi davranmıyor diye suçlamak yargılamak ve yaftalamak hakkına sahip değil, son birkaç haftadır profillerde bile yazmak zorunda kaldım, herkes birbirini acaba protesto ediyor mu etmiyor mu kim ne kadar duyarlı diye takibe almış resmen.

Boykot yapmak isteyen yapar ama bir arkadaş daha yazmış eğer bir tepki olacaksa, bu şu an ki savaş için olabilir veya başka bir sebeple olabilir süreklilik arz edecekse bir anlamı oluyor, elbette boykotun küçük çaplı da kalsa sizin için önemi vardır da açık konuşmak gerekirse ülkemizde bireysel boykotlar ne kadar etkili olabilir?
1-2 tane telefon markası, birkaç deterjan, araba, kahve markasıyla mı kalıyor ülkemizdeki ürünler?
Domatesten cevize, pamuktan fasulyeye neredeyse her şey ithal, sadece İsrail malını boykot etmekle oluyor mu cidden?
Marketten kuru fasülye alıyorsunuz Kanada malı, Kanada Gazze savaşının durması için yapılan oylamada çekimser oy kullanmış bir ülke, Toyota’ya Honda’ya biniyor Japan Tobacco markası altında sigaraları içiyorsunuz, Japonya’da hiroşimayı yaşamış olmasına rağmen çekimser oy vermiş bir ülke, keza Almanya, Hindistan.

Ölünce kullanılacak pamuğu bile çekimser oy kullanan ülkelerden ithal ediyoruz, kullandığımız her şeyin fiyat “güncellemeleri”(😵‍💫) Euro / Dolar kuru üzerinden çünkü ya kendisi ithal ya hammaddesi ithal.
Meclistekiler de halkı gaza getiriyor kendi kullandıkları hiçbir şeyden vazgeçmiyorlar.
Örneğin:

Dünyada yaşanan her zulme üzülelim, her savaşı kınayalım karşısında duralım, koca dünya insanoğluna yetmiyor mu diyelim, bebekler için gözyaşı dökelim ama bunu yaparken din, dil, ırk ayırt etmeden yapalım ve eğer bir boykot yapacaksak Türk Malı ürünlerin yeniden üretilmesi için yapalım, yarın her şey normalleşince kaldığınız yerden devam oluyor hep, ki olmayan şey değil bu ülkede kaç defa boykot yapıldı ülkeler arası anlaşma sağlanınca boykotlar bitti, kaldı ki savaş çıkmadan evvel de o bölgede her şey normal miydi ama herkes kahve de içiyordu kola da içiyordu.

Son düzenleme:

Bu konuda sana hiç katılmıyorum parecim, tek adam devrinde muhalefetin hiçbir hükmü yok. 99 dan bu güne ödediğimiz deprem vergilerini muhalefet midesine indirmedi. Benim 3.5 milyonluk evim gitti, şimdi yerinde dönüşüm diyorlar ona da yine milyonlar ödeyeceğiz bunun sorumlusu muhalefet mi sence?

Diğerleri üzülür üzülmez bilemem ne diyorum.insan olan ve kalbi olan herkes o acıyı içinde hisseder

Kim daha çok üzüldü meselesine dönmesin konu zaten duyarlı olmaktı mevzu
Duyarı ZemheriPoyraz ZemheriPoyraz açıklamış.
Buradaki üye kimdir bilmem ama ‘izleyip’ görüp hala bir gram üzülmüyorsa dediğim gibi bu psikiyatri meselesi bir vaka.
Lakin zemherinin dediği gibi asla izlemiyorum, okumamaya çalışıyorum, kendimi buna maruz bırakmıyorum.
Filler tepişirken canından can giden insanları gördükçe ben de psikolojik olarak bu savaşa katılmak istemiyorum.
Boykotun her anlamda ülkeme zararı olduğunu görüyorum.
Dua, çağrı ve elimde olana sonuna kadar tutunup, evlatlarıma ülkemde olan 1 adet taşın bile değerini insan hayatıyla ödendiğini aşılamaktan başka yapacak bir şey yok.
Kısaca komşu evindeki kavganın, benim yuvama sıçramasına izin vermiyorum.
Bu da bir seçim.

Umursamayanlar olduğu kadar kendi sağlığı için görmezden gelmeye çalışan da mevcut.

Ben izlemiyorum, paylaşım da yapmadım. 10 kasımda sirenlerle birlikte hıçkırarak ağlamamak için sıktım kendimi, okul programında bilgisayar başında işi yönetmek zorundaydım çünkü yıllardır 10 kasımda aynı duyguyu yaşıyorum. Bu atatürke tapmaktan falan da değil, bazılarının göremeyecek kadar şuursuz olduğu gerçekler yüzüme çarpıyor çünkü. Filistin gerçeğini de izlemiyorum, gelecekte başımıza geleceklerin suratıma çarpmasına dayananıyorum. Anlık olaylara ağlamak çözüm değil, süreçleri izler ve yorumlarsanız olacakları da görürsünüz. Şu an birilerine ağlarken bize olacakları engellemek için kendimize de bakmamız lazım.
Yani bu olanlar psikolojiyi ciddi etkiliyor. Ben de izlemem paylaşım yapmam . Ben dürüstçe umrumda değil diyorum bu da bazı kesimleri rahatsız ediyor

Yani bu olanlar psikolojiyi ciddi etkiliyor. Ben de izlemem paylaşım yapmam . Ben dürüstçe umrumda değil diyorum bu da bazı kesimleri rahatsız ediyor
İzlerseniz böyle düşünür müsünüz?
Burada bunu tartışıyoruz ya zaten.
Can çekişen insanları görünce ne siz ne ben ne de gerçekten kalbi olan canlının dayanacağını sanmıyorum.
İzlememek, dinlememek, umursamamak ayrı, maruz kalınca en ufak bir şey hissetmemek ayrı.
İnatla sizin adınıza açıklama yapıyorum kaç seferdir bu bir tercih diye, ay beni de aydınlatın yani.

Muhalefetin de elbet hataları vardır ama deprem konusunda değil? Pardon ne yapabilirlerdi bu konuda? İktidar muhalefetin elinde mi şu an, lütfen.

Madem muhalefet masum değil sebebini de yazında biz de neden masum olmadıklarını öğrenelim. Ne açıdan masum değiller ?

Bu konuda sana hiç katılmıyorum parecim, tek adam devrinde muhalefetin hiçbir hükmü yok. 99 dan bu güne ödediğimiz deprem vergilerini muhalefet midesine indirmedi. Benim 3.5 milyonluk evim gitti, şimdi yerinde dönüşüm diyorlar ona da yine milyonlar ödeyeceğiz bunun sorumlusu muhalefet mi sence?

Ben niloya için girdim ve diğer arkadaş beni ilgilendirmez başka ülkede ölenler dedi diye ona yazdım siyasi yada politik inan bir şey yazmak istemiyorum

ben seçimlerde bir şeyler yazmıştım karşılıklı fikir alışverişi yada karşı görüş tartismasi yerine hakaretler edildi az çok biliyorsun

Senide severim kirilmak kirmakta istenmem

inan çok üzülüyorum deprem bölgesine mağdurlara evini malını kaybedenlere

Simdi desem ki hükümet şunu yaptı şunu yapmadı ama muhalefette şunu yapmadı 99 da midesine indirmedi ama başka bir şey yaptı gibi gibi yazsam araya soğukluk giricek kimseyle tartışmak gerilmek germek istemiyorum

Sadece şunu yazayım evet hükumetin çok ama çok yanlışları var secim zamani da yazdım bunları yine yazıyorum deprem olsun başka konularda

Bunu sizler yaşadığınız için çok daha iyi bilirsiniz konuyla ilgili durumu kimse sütten çıkma ak kaşık değil.aaalesef ...

X