- 9 Şubat 2010
- 17.841
- 39.790
Seçim sonuçlarını etkileyen çok farklı psikolojik, sosyolojik süreçler var. Sosyal psikolojide birçok teorinin seçimde geçerli olduğunu görüyorum... İnsanlar özellikle zor zamanlar yaşadıklarında tanımadıkları, bilmedikleri bir durum veya kişiden uzak dururlar. Kurulu düzenim bozulmasın derler (depremzedeler için). İnsanoğlu belirsizliği sevmez çünkü. Yani memnuniyetten ziyade "bilinenden ayrılmama" düşüncesi olabilir. Elbette bir kısım için geçerli bu. Sosyal psikoloji kitaplarında yazar bütün bunlar. Örneğin 11 Eylülde ikiz kulelerin vurulmasından önce Bush'u destekleyenlerin oranı %50 iken, bu saldırılardan sonra destekleyenlerin oranı %70-%80'e fırlamıştır. Çünkü insanlar var olana sarıldı. (Tabi bu ekstrem bir örnek. Başka şeylerde etkilidir.)
İkiniz de alışkanlığın konforu dediğimiz şeyden bahsediyorsunuz. Bu ülkenin bireyselde de genelde de en büyük kaybı bu yüzden.Mumkun tabii.. insan guvenli (!) saydigi alandan cikmak istemez kolay kolay.. ama hep dedim ve diyecegim sey.. daha guclu bir rakip cikmaliydi.. yani hadi reise vermesinler kime versinler?
Covit için verdikleri sıtma ilacının prospektüsünde korunmasız ilişki yaşamayın ve hamile bireylerle korunmasız ilişki yaşamayın yazıyordu. Yan etki kısmına hiç girmeyeyim covitten beterdi yan etkiler.Biontech aşısına gelmiş konu. Yüzde yüz emin olmasak ta yaptırdık aşılarımızı imzalaromızı atarak. Çoğu kişi başı ağrısa aşıdan biliyor. Sanki normalde içtiğimiz ilaçlar çok mu sağlıklı. En basiti ağrı kesiciler, antibiyotikler. Çoğumuzun tiroit rahatsızlığı var mesela, prospektüsünü çektim bayağı uzun, yan etkileri de var mesela, yan etkileri var içmem diyebiliyor muyuz.
Siyasi karakterlerin tamamının değişmesi gerektiğine ben de katılıyorum. Geçmişini bildiğinizden hiç biri güven vermiyor. Ben davutoğlu ve babacana asla güvenmedim mesela ama genel hedef beni ittifaka oy verme eğilimine itti çünkü geçmişlere değil hedefe odaklıydım. Şu saatten sonraki seçimi kazanacak olan da büyük ihtimalle hiç siyasi geçmişi olmayan biri olacak, tabi öyle biri cesaret edip girerse yoksa bu tas ve hamam böyle gider.Evet şu an sizin düşündüğünüz gibi olabilir ki saygı da duyarım düşüncelerinize. Lakin bize başka bir seçenek sunulmadı. Ortaya karışık bir millet ittifakı çıktı. Sağcısı, sözde solcusu, dindarı ne olduğu belli olmayan demokratı.
Kemal beyle bana kalırsa olmazdı olmadı da. Şuna kesinlikle katılıyorum. Artık lütfen gençler gelsin 65 yaş üstü bu işleri bıraksın. Hepsi için söylüyorum. Ufkumuz genişlesin istiyoruz hepimiz. Bugüne kadar yapılanlara taş konulmasın geliştirilsin güzelleştirilsin istiyoruz.
Aslında hepimiz aynı şeyi istiyoruz.
Sizin ailenizde yok mu ya da yakın çevrenizde karşıt siyasi görüşlü yakınlarınız benim var hergün tartışıp kavga mı ediyoruz hayır.
Burada bir laf atma, bir trip beğendin beğenmedin, kimse beğenmesin benim mesajlarımı ama hakarette etmesin.
Madem ki bir şeyler değişsin istiyoruz o zaman karşı tarafı değiştirmeye çalışmak yerine olmuyorsa kendimizden başlamalıyız değişime
Ben kaçıyorum sabah iş var iyi geceler
Bana ilaç verilmedi. Birkaç gün geçtikten sonra yaptırmıştım testi. İlk zamanlar normal grip gibiydi öksürük eklenince yaptırmıştım. Virüse yakalanıp ta belirti geçirmeden patlatanlar da oldu. Telefonla arandım genel durumunuz iyi, rahatsız olursanız parol için dendi. Virüs ilk çıktığında aşı olmadan yakalansam belki daha ağır geçecekti.Covit için verdikleri sıtma ilacının prospektüsünde korunmasız ilişki yaşamayın ve hamile bireylerle korunmasız ilişki yaşamayın yazıyordu. Yan etki kısmına hiç girmeyeyim covitten beterdi yan etkiler.
Daha birbiriyle gecinemyen insanlara vermek cokta mantikli degildi. Herneyse ben zaten oy kullanmadim ama oy versem dusunmeden reise gidecekti oyumİkiniz de alışkanlığın konforu dediğimiz şeyden bahsediyorsunuz. Bu ülkenin bireyselde de genelde de en büyük kaybı bu yüzden.
Alt üst olmaktan korkan koca bir kalabalık var, kimse düşünmüyor acaba altı üstünden daha iyi olabilir mi diye
Ilk ciktiginda daha cok korkunc hikayeler duyduk..sonra mutasyona ugradi dendi.. ben de ilk kez 1,5 sene kadar once oldum ilk koronami.. agri kesici vs ictim acaip bacak agrisi bel agrisi yapti.. 2-3 gunde gecti.Bana ilaç verilmedi. Birkaç gün geçtikten sonra yaptırmıştım testi. İlk zamanlar normal grip gibiydi öksürük eklenince yaptırmıştım. Virüse yakalanıp ta belirti geçirmeden patlatanlar da oldu. Telefonla arandım genel durumunuz iyi, rahatsız olursanız parol için dendi. Virüs ilk çıktığında aşı olmadan yakalansam belki daha ağır geçecekti.Kovidden çok aşı ağır gelmişti bana. Aşırı kol ağrım olmuştu.
Tabiiki bilmiyoruz ama ise yaramasi onemli degil mi? Agrini dindiriyorsa ise yaroyorsa tabiiki kullanmalisin. Ben zaten ilac sevmeyen bir insanim ve oyle basim agrisa hemen ilac filan almam. Dogal alisina birakirim. Antibiyotik zehirdir mesela ama gerekirse alirim ve aldiririm. Sorun bu degildi zaten korona asisinda.. gereksiz birseyi vucuduma neden alayim? Yani olme ihtimali 2 durumdada yok muydu? Ee var.. ya da kalici birseyler birakmasi iki durumdada yok muydu? Var.. ee neden olacaksin o zaman.. suan girin bakin yorumlara dava acalim diyeni mi ararsin rahatsizliklarini dile getireni mi ararsin?.. gerek olmayan birseyi vucuduma almadim kisaca, alanlar aldiBiontech aşısına gelmiş konu. Yüzde yüz emin olmasak ta yaptırdık aşılarımızı imzalaromızı atarak. Çoğu kişi başı ağrısa aşıdan biliyor. Sanki normalde içtiğimiz ilaçlar çok mu sağlıklı. En basiti ağrı kesiciler, antibiyotikler. Çoğumuzun tiroit rahatsızlığı var mesela, prospektüsünü çektim bayağı uzun, yan etkileri de var mesela, yan etkileri var içmem diyebiliyor muyuz.
ZemheriPoyraz aslında birçok faktör var...Bir analiz okumuştum seçimle ilgili. Bir psikolog sosyal psikolojik açıdan seçimi incelemiş ve çok doğru tespitler yapmış...O analizde başka tespitler de vardı. Bu bahsettiğim onlardan biri sadece. Alt üst olmaktan neden korkar insanlar? daha doğrusu hangi durumda mevcut durumlarını korumaya çalışırlar? Güvenlikleri ile ilgili durumlarda. Deprem güvensizlik yaratan bir durumdur. Belirsizlik zaten korkutur insanı...Bilinmeyene duyulan endişe nedeniyle de tercihler yapılır.İkiniz de alışkanlığın konforu dediğimiz şeyden bahsediyorsunuz. Bu ülkenin bireyselde de genelde de en büyük kaybı bu yüzden.
Alt üst olmaktan korkan koca bir kalabalık var, kimse düşünmüyor acaba altı üstünden daha iyi olabilir mi diye
İlk çıktığında duymadım bizzat gördüm ben korona dan ölenleri, günlerce hastanede yatanları. Saysam tanıdık 100 ü geçer.Ilk ciktiginda daha cok korkunc hikayeler duyduk..sonra mutasyona ugradi dendi.. ben de ilk kez 1,5 sene kadar once oldum ilk koronami.. agri kesici vs ictim acaip bacak agrisi bel agrisi yapti.. 2-3 gunde gecti.
Buarada mesela diyolarki onumuzdeki 10 yil icinde su kadar sayida insan kanser olacak filan.. nerden biliyorlar dersiniz
Tanidigim ablalar var benim mesela asiri bacak agrisi yapiyormus nefes darligi birakan vs. Bu insanlar bizzat kendileri soyluyor asidan sonra bu hale geldiklerini.
İşe yaraması, ağrıyı indirmesi masum yapmıyor ilacı da. Diş için gittiğimde Dr den ağrı için ilaç yazmasını istemiştim. Sabredeceksin biraz, ağrı kesici ağrını dindirir ama mideni ne hale getirir biliyor musun demişti. Aynı şekilde böbrekleri de.Tabiiki bilmiyoruz ama ise yaramasi onemli degil mi? Agrini dindiriyorsa ise yaroyorsa tabiiki kullanmalisin. Ben zaten ilac sevmeyen bir insanim ve oyle basim agrisa hemen ilac filan almam. Dogal alisina birakirim. Antibiyotik zehirdir mesela ama gerekirse alirim ve aldiririm. Sorun bu degildi zaten korona asisinda.. gereksiz birseyi vucuduma neden alayim? Yani olme ihtimali 2 durumdada yok muydu? Ee var.. ya da kalici birseyler birakmasi iki durumdada yok muydu? Var.. ee neden olacaksin o zaman.. suan girin bakin yorumlara dava acalim diyeni mi ararsin rahatsizliklarini dile getireni mi ararsin?.. gerek olmayan birseyi vucuduma almadim kisaca, alanlar aldi
Uğur Dündar, Fatih Portakal'ın açıklamasını ben de izledim Kılıçdaroğlu hakkında. Uğur Dündar İnce'ye de aynı şekilde konuşmuştu aday olduğu için eleştirmiş İnce'yi.Bence baskılar artacağı için Kılıçdaroğlu bırakacak bu sefer görevini ama yerine kim gelir bilmem.Buarada fatih portakal neler soyledi kk yakoyluye 500 lira versem harcayacak yer yoktur dedi.. bunun gibi daha sacma sapan birsuru sey.. cidden hem uzuluyorum bu adama hem de oyle batiriyor ki kendisini bir siyasetci olarak.. koylunun gideri digerlerinden belki daha coktur.. ciftcilik yapiyorsa makinalarinin bakimi yagi suyu.. yani 500 lirayi cok buyuk para mi sandi ondan oyle soyledi
Buarada fatih portakal neler soyledi kk yakoyluye 500 lira versem harcayacak yer yoktur dedi.. bunun gibi daha sacma sapan birsuru sey.. cidden hem uzuluyorum bu adama hem de oyle batiriyor ki kendisini bir siyasetci olarak.. koylunun gideri digerlerinden belki daha coktur.. ciftcilik yapiyorsa makinalarinin bakimi yagi suyu.. yani 500 lirayi cok buyuk para mi sandi ondan oyle soyledi
Kemoterapide zarar veriyor ama yine ise yarayacagini dusundugu icin insan aliyor. Agri kesicilerde oyle agriyi dindirirken bobreklere zarari var.. ama bazen o zarari goze alirsin cunku agrinin dinmesine ihtiyacin vardir… o cevrende olen insanlar asi olsalarda oleceklerdi belki.. yani asi hic birseyi vaad etmiyordu benim acimdan.. iki durumdada hersey olabilirdi yani, o yuzden secimimi bu yonde kullandim.İlk çıktığında duymadım bizzat gördüm ben korona dan ölenleri, günlerce hastanede yatanları. Saysam tanıdık 100 ü geçer.
Elimizdeki telefona varana kadar kanser sebebi. Ne kadar dikkat ediyoruz?
Bende de bacak ağrısı var ama Onlar gibi Aşıya ağlamıyorum ben. D3 vitamini düşük mesela, tiroit var ona bağlıyorum. 80 yaşındaki kv bile oldu aşısını zayıf bünyesine rağmen.
İşe yaraması, ağrıyı indirmesi masum yapmıyor ilacı da. Diş için gittiğimde Dr den ağrı için ilaç yazmasını istemiştim. Sabredeceksin biraz, ağrı kesici ağrını dindirir ama mideni ne hale getirir biliyor musun demişti. Aynı şekilde böbrekleri de.
Her akşam ölü sayısını izledik, duyduk tv de. Ölenlerin yakınları aşı olsaydı keşke, belki hayatta olurdu annem babam diyeni de çok duydum. O zamanlar koronaya yakalansam belirsizlik vardı o kadar kişi o yüzden öldüğü için, yakalansam ölür müyüz kalır mıyız belli değildi. Mutasyona uğraması için çoğunluk aşı olmalı dendi vurulduk. Kimi kime şikayet edeceğiz? İmzayı attık vurulduk.
Ben bazen bizle kafa buldugunu dusunmeye basladimO lonuşmasini dinlerken şok oldum resmen ne kadar cahil bir adam. Bir de başkan olduğunu düşünün
Ben bazen bizle kafa buldugunu dusunmeye basladim
Yani insallah oyledir.. gercekten bu adama sans verilmedi, eger verilseydi belki bizi kurtaracakti gibi dusunenler soyleyenler.. gercekten bizim gordugumuzu gormuyorlar mi
Aşı olanlar çok fazla olmayanlara bakarak. Olur da bizlere birşey olursa ülke size kalır, yaşarsınız ferah ferahKemoterapide zarar veriyor ama yine ise yarayacagini dusundugu icin insan aliyor. Agri kesicilerde oyle agriyi dindirirken bobreklere zarari var.. ama bazen o zarari goze alirsin cunku agrinin dinmesine ihtiyacin vardir… o cevrende olen insanlar asi olsalarda oleceklerdi belki.. yani asi hic birseyi vaad etmiyordu benim acimdan.. iki durumdada hersey olabilirdi yani, o yuzden secimimi bu yonde kullandim.
Bak bos yapiyorsunAşı olanlar çok fazla olmayanlara bakarak. Olur da bizlere birşey olursa ülke size kalır, yaşarsınız ferah ferah
Onca insan varken kimseyi bulamamakta baya zavallilik.. yani adamin umru degil ki kazanmis kaybetmislerOnlar da çok iyi görüyorlar aslında. Ama işte terlik olsa terliğe oy veririz dedikleri için rte karşisinda kim varsa ona oy veriyorlar