Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 803 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.344
İşte öyle ölümüne bağlılığı hiç sağlıklı bulmuyorum ben zaten, bu büyük bir sorun. Annem iki dönem öncesine kadar çok severdi rteyi ama göçmen politikası, ekonomik sıkıntılar ve son zamanlarda sınırını aşan üslubu yüzünden iki dönemdir oy vermiyor. Körü körüne bağlanmak hiç normal değil.

Hayır şehrimde değildim babamın sağlık problemleri dolayısıyla onun yanındaydım sonrasında da onu kaybettik zaten. Aynı soruyu diğer arkadaşta sormuş ikinizinküne birden cevap vermiş olayım
Acın hafiflesin, yaran iyileşsin. Sıralı ölüm diler her ana baba. Peki şehrinde olsaydın tercihin İnce miydi o zamanlar?

Dusun 6-7 kisi bir oldular.. Koru korune degil ki.. en azindan reisin kapasitesini biliyor secmeni.. durusunu begeniyolar hitap tarzini..hatta reis yaprim dediyse yapar diyolar adama guveniyolar. secimden once bir kac kadinla yakistirmalar yaptilar iftira atmak istediler.. yani oyle bir kaset filan olsa 20 yildir cikardi herhalde. daha iyi biri cikmasi gerekiyordu..hep diyorum kilicdaroglu secilsede isin icinden nasil cikacakti yani? Baron parasi getircem filan diyordu.. cozumleride insani ikna etmiyor ki.. chp secmeninin depremzedelere yaptigi hakaret beddualari daha once cok dile getirdim burda. Insanlar demek ki memnun kaldilar ki verdiler. Hani cok ovunuyorlar ya atamizin bize verdigi secme secilme hakki diye… ee neden ozgur hur iradesiyke kullandigi oy yuzunden beddua ediyorsunuz? Izmirde sel oldu deprem oldu kader mi diyelim bizde.. bu ne vicdansiz dusunce..

Bu söylediğinizin aksi partizanlık oluyor ve normali zaten bu ülke istikbali için parti üstü davranış sergilemek.(Partizanlık yapmamak demek)
Ayrıca kötülememişlerdir, bırakmasını söylemişlerdir.

Ben de depremzedeyim hakaret kabul edilir değil zaten ama aynı hür iradeye İmamoğlu konusunda da saygı duyulmuyor mesela? Hatay Defne'de CHP fazla oy almış diye oradakilere de karşı taraftan hakaret ve beddua edenler olmuştu Twitterda okudum bizzat. Hitabesi kendi seçmenine güzel gelebilir ama ciddi bir üslup sıkıntısı var. İzmir konusuna gelecek olursak orada deprem olduğunda çok çirkin şeyler okudum bunları yazmak gereksiz.

Acın hafiflesin, yaran iyileşsin. Sıralı ölüm diler her ana baba. Peki şehrinde olsaydın tercihin İnce miydi o zamanlar?
Teşekkür ederim Muharrem inceyi her zaman sempatik, aşırı duygusal ve yapıcı buldum.
Adaylığı çok geç açıklanmıştı ve piarını son 40 güne filan sığdırmıştı yanlış hatırlamıyorsam. O zamanda gel bakalım Muharrem çıkışı da içimi acıtmıştı bu adamlar hiçbir zaman ona o değeri vermediler. Sonunda da yaptılar yapacaklarını ben dediğim gibi o ara çok fazla sıkıntıyla uğraşmak zorundaydım. Ama evet iki aradaydım. Tam olarak ne yapardım bilemiyorum sonuçta kimseye oy vermemiş oldum. Ama chp den ayrılıp parti kurması beni mutlu etti ve o gün oy vereceğime kendime söz verdim. Ve verdim akparti teşkilatından gerçekten sıtkım sıyrıldı.
Konfor alanından hizmet eser çıkmaz bu benim mottom. Bir adam ya da topluluk sırtını başka birine yaslayıp nasıl olsa reis yapar ben de bal tutan parmağımı yalarım diyorsa o benim için yok hükmündedir. Umarım anlatabilmişimdir.

Hic tiktoka instagrama girdin mi bilmiyorum ama bunlar o kadar cok ki.. 3-5 kisi degil yani video ustune videolar beddualar.. Yani bu ak partililerin bedduasi duymadim gormedim okumadim..cogunluk bunu yapiyorsa gereksiz olmuyor iste.. birde madem basa kakacaklardi yapmasalardi yardim filan. Depremzedelerin gururuyla onuruyla oynamaya haklari yoktu, sirf onlarin istedigi yere oy vermediler diye.

Uslup konusunda ben reisede hak veriyorum.. oyle cicek bocekle devlet yonetilmezki.. tamam bazen kaba saba gelebilir kulaga ama adam hepsiyle tek canina ugrasiyor.. ne zoru olabilir ki bu yastan sonra gider emekliligini yasardi..
imamoglu istanbula degisim iyi geldi diyor dalga gecer gibi.. istanbullular memnun degil bu adamdan bence cokta pismanlar.. tatile gidiyorum cunku tatil bana cok yakisiyor diyen bir adam.. onu o yuzden asla ciddiye alamiyorum

Cidden uzucu bir durum daha 2 gun once adama kalpler yapiyordunjz. Reisin secmeni bunu yapmazdi anlatabiliyor muyum?
Bende durum aynı. KK bir yanlış yapmadı. Yanlış yapması için şans da verilmedi zaten. Kazanamadı diye suçlayamam. Kampanya süreci ortada. Yanlışı varsa süreç boyunca söyleseydi muhalif kesim, şimdi kaybedince yok öyle ahkam kesmek! Reisin seçmeni yanlışı görse de dönmüyor, onların durumu ayrı vahim.

Hala daha yanlisinin mi soylenmesi gerekiyor ?20 yildir kaybediyorsun sansin yok bu adam karsisinda birak artik.. insan kendiside dusunebilmeli.. adamin kazanmak gibi bir derdi yok bence..

Ayrica kazanamadi diye yerin dibine sokacagima sectigim adamin arkasinda dururum ben secmen olarak.. ha elestiririm o ayri.. evde bile cocuklarima haksizlik yaomayim diye ugrasiyorum bu adam her yere yetisiyor

Seçim sonuçlarını etkileyen çok farklı psikolojik, sosyolojik süreçler var. Sosyal psikolojide birçok teorinin seçimde geçerli olduğunu görüyorum... İnsanlar özellikle zor zamanlar yaşadıklarında tanımadıkları, bilmedikleri bir durum veya kişiden uzak dururlar. Kurulu düzenim bozulmasın derler (depremzedeler için). İnsanoğlu belirsizliği sevmez çünkü. Yani memnuniyetten ziyade "bilinenden ayrılmama" düşüncesi olabilir. Elbette bir kısım için geçerli bu. Sosyal psikoloji kitaplarında yazar bütün bunlar. Örneğin 11 Eylülde ikiz kulelerin vurulmasından önce Bush'u destekleyenlerin oranı %50 iken, bu saldırılardan sonra destekleyenlerin oranı %70-%80'e fırlamıştır. Çünkü insanlar var olana sarıldı. (Tabi bu ekstrem bir örnek. Başka şeylerde etkilidir.)

Anlamaya çalışmakla birlikte zorlanıyorum. Konfor deyince aklıma üç harf geliyor. Marka gibi: RTE. Konfor isteyen herkes de sırtını evet ona dayıyor. Partiye oy vermeyerek sorunun kökünü kazımıyorsun ki. Sorunun kendisini destekliyorsun.

Mumkun tabii.. insan guvenli (!) saydigi alandan cikmak istemez kolay kolay.. ama hep dedim ve diyecegim sey.. daha guclu bir rakip cikmaliydi.. yani hadi reise vermesinler kime versinler?

Yerin dibine sokulacak bir durum yok, %48 gayet de ciddi bir oran. 20 yıldır kendisi çıkmadı karşısına. Zamanı gelmişti, iyi de oy aldı. Ben olsam çekilirdim evet. Yapacağımı yaptım, söyleyeceğimi söyledim, gerisini millet düşünsün der döner giderdim 75 yaşında olsam.

Bilemiyorum size o hitabı hoş gelebilir ama benim yetiştirilme tarzıma hiç uygun değil, şaşkınlıkla izliyorum. Rahmetli babamdan ilk ve tek tokatımı üslup çirkinliğinden dolayı yemiştim. O zaman imamoğlu ne derse desin, sizin tezinize göre milli iradeye saygı duyup eleştirmek haddimiz değil.

Eger denirtasi cikarcam demeseydi alamazdi hepimiz biliyoruz bunu.. cidden 6-7 kisinin toplasip 48 almasi kk icin buyuk basari yinede.. haklisin

Birde karsisina cikmadi derken? Secimde karsilsiyolar iste

Son düzenleme:
Hos dedim mi? Dediysem nerde demisim? Anliyorum onu da diyorum sadece.. benim tezim derken hangi tez? Ben sabahtan beri zaten ne diyorum? Reisi secsem yine elestiririm diyorum.. yani herkes elestiriye acik olacak.. zaten herkesi memnun edemezsin o ayri.. ama ne zaman bi dogal felaket olsa her zaman tatildeydi bu adam en son pazarciyla kvgasida tam fiyasko

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…