• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 426 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 807 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.350
Çoban lobisi dediğiniz alanda kardeşim var. Facede yüksek üyeli bir grubun yöneticisi, kendisi hayvancılıkla geçiniyor. Hayvanlara özel ürünler de maalesef diğer ürünler gibi yüksek zamlara tabi. 100 üzeri hayvanı olan bir insan özellikle batıda kendi ürettiğiyle hayvanını doyuramıyor, saman alıyor parayla, yem fiyatları dehşet noktalarda, bu hayvanlar da aşı oluyor, hastalandıklarında ilaç veriliyor, parazitlerden korunmaları için ayrıca ilaçlar uygulanıyor. Mera alanları çok geniş değil, aynı zamanda kışın meradan beslenemiyorlar, kaldı ki yazın da kuzuları olduğundan kuzunun beslenmesi için mutlaka yem desteği almaları gerekiyor. Maalesef saldım çayıra doydu sütlendi etlendi, yatırdım kestim diye bir şey yok. Onlar da maliyet hesabı yapmak zorunda, çiftçinin çoğu tarım kredi kooperatifi denilen ama aslında tefeci gibi faiz uygulayan bir kuruma borçlu.

Ayrıca hayvan onlardan alınırken de çok büyük dolandırıcılığa uğruyorlar. Kesilen hayvanın bütün iç organları ve kafası tartımdan çıkartılarak hesap yapılıyor ancak o iç organlar da piyasada deli paralara satılıyor. Ve celep dediğimiz hayvan alıcıları bu hesapla aldıkları hayvanları çiftçiden kasap satış fşyatının 3te 1ine alıyorlar. Yani sizin kasaptan 300liraya aldığınız löp etin çiftçiden çıkışı 100lira hatta daha da altında. Zamlardan kâr eden aracı ve kasaplar. Kurban bayramında piyasada gördüğünüz hayvanları size çoğu zaman ya biraz kârla ya da maliyetine veriyorlar. Çoğu hayvanının kaç kilo et çıkaracağını bilir ve ona göre fiyat verir. Çoban lobisi dediğiniz şey malını zarar etmeden satmaya çalışan insanlar aslında, içlerinde dolandırıcı azdır. Ha çok ucuza hayvan getiren gruplar görürseniz kul hakkından da korkuyorsanız onlardan almayın çünkü çoğu sağdan soldan büyük sürülerden 3 5 koyun çalıp onları kendi sürüsü gibi satan hırsızlar oluyor.
Arkadasim ironi yapiyorum. Haklisiniz unlem kullanmaliydim. Hersey gibi tabiki bunun da maliyeti artti. Yine de detayini anlattiginiz icin tesekkurler, bilgilenmis olduk, benimki ironiydi fakat bu sektoru de suclayacak birileri vardir elbet 🤷‍♀️

Hoş buldum canım sağol okudum dışardan hep.
Abla sen de mi banlandın ya hu? Bir ben kalmışım siyasetten banlanmayan. :KK53: Bdvden aldım en son gerçi.
Yogaya falan başlayıp sakinleşmeyi düşünüyorum. Telefonsuz internetsiz bir rehabilitasyon merkezine falan yatırsalar keşke beni. :D

Abla sen de mi banlandın ya hu? Bir ben kalmışım siyasetten banlanmayan. :KK53: Bdvden aldım en son gerçi.
Yogaya falan başlayıp sakinleşmeyi düşünüyorum. Telefonsuz internetsiz bir rehabilitasyon merkezine falan yatırsalar keşke beni. :KK70:
2 gün yoktum bende,tahmin etmiştim böyle olacağımı,yopa ne kadar sakinleştirir onu bilememde sakin kalınmıyor maalesef.

Elbette zor degildir fakat bu meseleden gitmek istemem. Bir haberci Ogan yerine Oglan yazdi diye benim basim niye agrisin. Yasim geckin, bebem var, gencken forum forum gezerdim fetoya hoca efendi dendigi donem cok kavgalar ettim. Elbet yine ortaya cikar biseyler, gerceklerin ortaya cikmak gibi bir huyu vardir.

Kurban zamlarini coban lobisi yapiyor bence.
Hep seni alıntılamış oluyorum ama ekleme yapacağım, hayvancılıkla geçinenleri dolandıran sadece kasaplar da değil, ürettikleri sütü onlardan litresi 6 7 liraya ihaleler yoluyla alıp bize 25 liradan satan firmalar da dolandırıyor. Köylerde sütler ihale yoluyla toplu olarak satılır. İhaleye girenler düşük fiyatlardan süt toplamak için anlaşırlar ve çiftçinin ihtiyacı olan fiyat da asla çıkmaz. İnsanlar da sütün ellerinde kalması riskinden dolayı mecburen kötünün iyisine ihaleyi vermek zorunda kalırlar. Yani ülkede hayvancılığı yok etmek için korkunç bir düzen mevcut. Çiftçi kolay kolay yarını düşünmeden emeğini satacağı bir noktaya ulaşamıyor maalesef

demin carsida akpye oy verenin biri ben masus akpye verdim batalım diyodu 😂 yanindaki ben vermedim vermemde dedi. sonra da iste birazda terörden oraya görüşmeye gitti falan ondan verdim dedi hem guvenmiyomus erdogana hem oy veriyomus. of offf

Arkadasim ironi yapiyorum. Haklisiniz unlem kullanmaliydim. Hersey gibi tabiki bunun da maliyeti artti. Yine de detayini anlattiginiz icin tesekkurler, bilgilenmis olduk, benimki ironiydi fakat bu sektoru de suclayacak birileri vardir elbet 🤷‍♀️
Ben yazıyı görmüşken içimi döktüm vallahi, aslında suçlu çıkar ak gibi bir amacım da yoktu kusura bakmayın

Bir karar verin, sizin mesajı alıntıladım ama genel yazıyorum, direkt size değil söyleyeceklerim😌
Seçim yasakları başladığında topiği kapadık niye kapandı diye mesajlar geldi, yasaklar bitsin de açık kalsın yazışalım denildi, bu topikte bile arka sayfalarda topiğin açık kalmasını istiyoruz yorumları var.
Siyaset konuşmayı o kadar çok isteyenler vardı ki seçim günü sonuçlar açıklandığında topikten profillerine taşıp (profillerde siyaset yasak olmasına rağmen) kışkırtıcı yazanlar kavga edenler oldu.

Amaç siyaset konuşmak mı yoksa siyaset konuşuyoruz adı altında birbirinize ve siyasilere her türlü aşağılamayı yapmak, hakaret etmek mi anlamıyorum🤷‍♀️

Her konu üslubu koruyarak konuşulabilir buna siyaset de dahil, seçimler bir üstünlük kurma aracı değildir ki, kimin kime üstünlüğü? Seçimlerde 55 milyon 833 bin 153 kişi oy kullanmış, oy kullanan kim? Halk, yani bizler.

Aşağıladığımız kim ? Yine halk, kendi kendimizi yermeyi marifet sayıyoruz maalesef.
Kendi adima kapansin yada kapanmasin diye dusunmedim fakat bu topicten bildirim geldikce ister istemez bakiyorum. Bazen onlarca sayfa ilerlemis oluyor, ortadan sonlardan bi sekilde dikkatimi ceken bisey varsa yazip cikiyorum. Bazen de okuyup geciyorum, genel olarak kendimi germemeyi tercih ediyorum. Secime yakin bi zamanda bakmaya basladim buraya, cok katki saglayan uyeler ve ciddi haber akisi olmus aslinda. Yorumlardan anladigim kadariyla bi cesit bag da kurulmus uyeler arasinda. Kapanmasin isteyenler vardi. Aslinda gundem hala taze, kabine aciklanacak. Belki hersey netlestiginde zaman icerisinde buradaki akis da duracak, buna gore hareket edilebilir.

Bir karar verin, sizin mesajı alıntıladım ama genel yazıyorum, direkt size değil söyleyeceklerim😌
Seçim yasakları başladığında topiği kapadık niye kapandı diye mesajlar geldi, yasaklar bitsin de açık kalsın yazışalım denildi, bu topikte bile arka sayfalarda topiğin açık kalmasını istiyoruz yorumları var.
Siyaset konuşmayı o kadar çok isteyenler vardı ki seçim günü sonuçlar açıklandığında topikten profillerine taşıp (profillerde siyaset yasak olmasına rağmen) kışkırtıcı yazanlar kavga edenler oldu.

Amaç siyaset konuşmak mı yoksa siyaset konuşuyoruz adı altında birbirinize ve siyasilere her türlü aşağılamayı yapmak, hakaret etmek mi anlamıyorum🤷‍♀️

Her konu üslubu koruyarak konuşulabilir buna siyaset de dahil, seçimler bir üstünlük kurma aracı değildir ki, kimin kime üstünlüğü? Seçimlerde 55 milyon 833 bin 153 kişi oy kullanmış, oy kullanan kim? Halk, yani bizler.

Aşağıladığımız kim ? Yine halk, kendi kendimizi yermeyi marifet sayıyoruz maalesef.
Topik amacına hizmet ediyor o yüzden kendi adıma seviyorum burayı ceza almamış biri olarak rahatça konuşabilirim bunu.

Ben orada şaşırdığım nokta bir kişinin başkasının tweetini paylaşınca suça nasıl ortak olabildiği🙄 Eylem bireyseldir. Çoğunlukçu demokrasi de azınlık hakları korunmadığı için bu tür olayla karşılaşmak çok olağan. Yani vekillerin hakaretten kastı ne o bile belli değil.

Topik amacına hizmet ediyor o yüzden kendi adıma seviyorum burayı ceza almamış biri olarak rahatça konuşabilirim bunu.

Ben orada şaşırdığım nokta bir kişinin başkasının tweetini paylaşınca suça nasıl ortak olabildiği🙄 Eylem bireyseldir. Çoğunlukçu demokrasi de azınlık hakları korunmadığı için bu tür olayla karşılaşmak çok olağan. Yani vekillerin hakaretten kastı ne o bile belli değil.
Size daha da sasiracaginiz bir sey soyleyeyim o zaman. Hakaret iceren paylasimi paylasmak gibi begenmek de hakaret edenin eylemine ortak sayiliyor. Bununla ilgili haber vardi hatta simdi bulamadim ama bulursam ekleyecegim. Simdilik bu linki bırakıyorum.

Sosyal Medyada Beğeni, Paylaşım ve Retweet Yapmanın Hakaret Suçu Açısından Değerlendirilmesi

Kendi adima kapansin yada kapanmasin diye dusunmedim fakat bu topicten bildirim geldikce ister istemez bakiyorum. Bazen onlarca sayfa ilerlemis oluyor, ortadan sonlardan bi sekilde dikkatimi ceken bisey varsa yazip cikiyorum. Bazen de okuyup geciyorum, genel olarak kendimi germemeyi tercih ediyorum. Secime yakin bi zamanda bakmaya basladim buraya, cok katki saglayan uyeler ve ciddi haber akisi olmus aslinda. Yorumlardan anladigim kadariyla bi cesit bag da kurulmus uyeler arasinda. Kapanmasin isteyenler vardi. Aslinda gundem hala taze, kabine aciklanacak. Belki hersey netlestiginde zaman icerisinde buradaki akis da duracak, buna gore hareket edilebilir.

Aslında söylemek istediğim siyaset diğer ülkelerde halkın ne kadar gündemindedir bilemiyorum ama bizim ülkemizde ister istemez gündemimizin ilk sıralarında çünkü olay sadece seçimlerden ibaret değil, çocuklarınızın okul masraflarına gelen zamlardan, kira artışlarına, gıdadan beyaz eşyaya mobilyaya gelen zamlara kadar her şey siyasetle alakalı, siyasi iradenin uyguladığı uygulayacağı her türlü ekonomi politikası halka yansıyor zira.

Bunun yansımalarını bdvde açılan ev sahibi-kiracı arasındaki kira zammı konularında, ev alma konularında, çocukları olan kadınların okul masrafı topiklerinde görüyoruz lakin dediğim gibi her konuyu olduğu gibi siyaseti de konuşmanın bir usulü var, iktidarı ve muhalefeti savunan arkadaşlar konuşurken ayarı kaçırıyor maalesef.

Öyle yorumlar görüyorum ki şaşırıyorum dersem yalan olur şaşırmıyorum ama biz ne olduk böyle dedirtiyor, bir tarafta sandığa gömdük diyenler olabiliyor diğer tarafta bundan sonra karşısındakine siyasi görüşüne göre üzüleceğini söyleyenler oluyor.

Her 2 tarafta da vicdan ve merhametini siyasetle bütünleştirenler var, bu duygular dinden siyasetten bağımsız duygular olmalı oysa.

Bu topiği hala açık tutmamızın altında insanları birbirine karşı kışkırtmayı düşündüğümüzü sananlar da vardır, ki ne alaka?
Bu bölüm senelerdir var, üyelerin genel serzenişi kadınız sadece kayınvalide elti görümce sorunlarından mı anlıyoruz, siyaset konuşmak yalnızca erkeklere mi mahsus denildiği için var, her seçim zamanı da seçim topiği açılır, kontrolümüzü kaybetmememiz için siyaset bölümünün olmaması mı gerekir?

Biz kendimizi kontrol edemiyor muyuz? Hem yasaklar olmasına karşı çıkıyor hem de siyaset bölümü olmasına, seçim topiği açılmasına karşı çıkıyoruz🤷‍♀️

Ne güzel yazmışsınız kabine açıklanacak, bu açıklamayı piyasalar da bekliyor borsasından sanayisine herkesin gözü kulağı bu açıklamada, sonra ekonomi politikaları merak ediliyor çünkü hepsi ama hepsi sanayicisi borsacısı kadar evine ekmek götürecek vatandaşı da etkileyecek.

Bugün burada birbiriyle kavga edenler yarın ekonomik şartlarını konuşacakları konular açacak bdvye, aynı şeylere üzülüp aynı şeylere sevinecekler, 2 siyasetçi yüzünden kavga ettikleri kişiler aynadaki kendi yüzleri aslında zira dertler de üzüntüler de benzer.

Son düzenleme:
Ben hakaret etmedim o etmiş.
Bakın size gerçek bir örnek vereyim ; 2 siyasetçiye Twitter üzerinde yapılan hakareti burada paylaşan üyelerin bilgileri savcılık kanalı ile bizden istendi.
Ben demedim o dedi kabul edilen bir savunma değil bilin.
Burada esip gürlüyorsunuz iki gün sonra lütfen şunu silin bunu silin. Kusura bakmayın hiç bir şey silinmiyor. Bu konuda sakın mesaj yazmayın cevap dahi yazmıyorum.
O kadar çabuk mu ... Her iki tarafında bu konuda bir suçu ihpar etmesi vatandaşlık görevidir diye düşünüyorum

Aslında söylemek istediğim siyaset diğer ülkelerde halkın ne kadar gündemindedir bilemiyorum ama bizim ülkemizde ister istemez gündemimizin ilk sıralarında çünkü olay sadece seçimlerden ibaret değil, çocuklarınızın okul masraflarına gelen zamlardan, kira artışlarına, gıdadan beyaz eşyaya mobilyaya gelen zamlara kadar her şey siyasetle alakalı, siyasi iradenin uyguladığı uygulayacağı her türlü ekonomi politikası halka yansıyor zira.

Bunun yansımalarını bdvde açılan ev sahibi-kiracı arasındaki kira zammı konularında, ev alma konularında, çocukları olan kadınların okul masrafı topiklerinde görüyoruz lakin dediğim gibi her konuyu olduğu gibi siyaseti de konuşmanın bir usulü var, iktidarı ve muhalefeti savunan arkadaşlar konuşurken ayarı kaçırıyor maalesef.

Öyle yorumlar görüyorum ki şaşırıyorum dersem yalan olur şaşırmıyorum ama biz ne olduk böyle dedirtiyor, bir tarafta sandığa gömdük diyenler olabiliyor diğer tarafta bundan sonra karşısındakine siyasi görüşüne göre üzüleceğini söyleyenler oluyor.

Her 2 tarafta da vicdan ve merhametini siyasetle bütünleştirenler var, bu duygular dinden siyasetten bağımsız duygular olmalı oysa.

Bu topiği hala açık tutmamızın altında insanları birbirine karşı kışkırtmayı düşündüğümüzü sananlar da vardır, ki ne alaka?
Bu bölüm senelerdir var, üyelerin genel serzenişi kadınız sadece kayınvalide elit görümce sorunlarından mı anlıyoruz, siyaset konuşmak yalnızca erkeklere mi mahsus denildiği için var, her seçim zamanı da seçim topiği açılır, kontrolümüzü kaybetmememiz için siyaset bölümünün olmaması mı gerekir?

Biz kendimizi kontrol edemiyor muyuz? Hem yasaklar olmasına karşı çıkıyor hem de siyaset bölümü olmasına, seçim topiği açılmasına karşı çıkıyoruz🤷‍♀️

Ne güzel yazmışsınız kabine açıklanacak, bu açıklamayı piyasalar da bekliyor borsasından sanayisine herkesin gözü kulağı bu açıklamada, sonra ekonomi politikaları merak ediliyor çünkü hepsi ama hepsi sanayicisi borsacısı kadar evine ekmek götürecek vatandaşı da etkileyecek.

Bugün burada birbiriyle kavga edenler yarın ekonomik şartlarını konuşacakları konular açacak bdvye, aynı şeylere üzülüp aynı şeylere sevinecekler, 2 siyasetçi yüzünden kavga ettikleri kişiler aynadaki kendi yüzleri aslında zira dertler de üzüntüler de benzer.
Siyaset diğer ülkelerde bu kadar halkın gündeminde değil bence, bizim yaşlarımızdaki gençlerin 4.5 saatlik politikacı videosu izlemediğine yemin edebilirim ama kanıtlayamam🤭

Jane Doe Jane Doe açıklamış link de paylaşmış, sosyal medyada beğeni ve retweet bile paylaşılan yazıya göre suç sayılabiliyor, beğeni yazıya/görüşe katılıyorum demek olduğundan burada da sosyal medyada da neye beğeni attığınıza dikkat etmeniz lazım bence.

Bu bölüm senelerdir var, üyelerin genel serzenişi kadınız sadece kayınvalide elit görümce sorunlarından mı anlıyoruz, siyaset konuşmak yalnızca erkeklere mi mahsus denildiği için var, her seçim zamanı da seçim topiği açılır, kontrolümüzü kaybetmememiz için siyaset bölümünün olmaması mı gerekir?

Abla ben bunu mini ölçekte yaşadım. Bizimki değişim ile sonuçlandı çok yakın olduğum bir ablam gözümün içine baka baka dalga geçti mitinge gelemedik dedi karşı taraf mitinginde fotoğraf gördük. Seçim sonuçlandı aramadi ertesi gün kandil msji fotoğrafı attı koşa koşa tebrige geldi ama bize uğrayıp selam bile vermedi. Sonra 4 sene heryerde affedemiyorum diye anlattım 4 senede o aradığını bulamadı seçiminden bin pişman oldu ailesinden uyeleri gorurdum sovup sayarlardi. günler haftalar geçti. Ben bu kis cenaze yaşadım 10 gün sonra aynısını yaşadı görür görmez aradım 1 saat sonra. Telefonu ağlayarak açtı. Ertesi sabah bana sarıldı ağladı ağladı.. eskisi gibi olur mu hayır 4 sene geçti ama artık affetigimi biliyorum oda beni anladı biliyorum

Jane Doe Jane Doe açıklamış link de paylaşmış, sosyal medyada beğeni ve retweet bile paylaşılan yazıya göre suç sayılabiliyor, beğeni yazıya/görüşe katılıyorum demek olduğundan burada da sosyal medyada da neye beğeni attığınıza dikkat etmeniz lazım bence.
Bilgilendirme için Jane Doe Jane Doe ve sizlere teşekkür ederim. Bu ülkede muhalefet olmak bile zorken bu durum susup izle dedirtiyor🤐

Back