• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 426 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 807 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.350
Bir ekleme de benden.

5237 SAYILI TÜRK CEZA KANUNUNUNDA YER ALAN SOSYAL MEDYA ARACILIĞIYLA İŞLENEBİLECEK SUÇLAR
  • Cinsel Taciz (m.105)
  • Tehdit (m.106)
  • Şantaj (m.107)
  • Nefret ve Ayrımcılık (m.122)
  • Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma (m.123)
  • Haberleşmenin Engellenmesi (m.124)
  • Hakaret (m.125)
  • Haberleşmenin Gizliliğini İhlal (m.132)
  • Özel Hayatın Gizliliğini İhlal (m.134)
  • Kişisel Verilerin Kaydedilmesi (m.135)
  • Nitelikli Dolandırıcılık (m.158)
  • Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama (m.216)
  • Hayasızca Hareketler (m.225)
  • Müstehcenlik (m.226)
  • Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlama (m.228)
  • İftira (m.267)

Detayına İnternette işlenen Suçlar ve Getirdikleri buradan bakabilirsiniz.

Bir ekleme de benden.

5237 SAYILI TÜRK CEZA KANUNUNUNDA YER ALAN SOSYAL MEDYA ARACILIĞIYLA İŞLENEBİLECEK SUÇLAR
  • Cinsel Taciz (m.105)
  • Tehdit (m.106)
  • Şantaj (m.107)
  • Hakaret (m.125)
  • Müstehcenlik (m.226)
  • İftira (m.267)

Madde 122 ve 216 çok tehlikeli kanunda açık olmayan yerlerde bu maddelerden suç temsil eden unsur sana ait olmasa bile dolaylı yollardan yargı yolu açık demek.

Abla ben bunu mini ölçekte yaşadım. Bizimki değişim ile sonuçlandı çok yakın olduğum bir ablam gözümün içine baka baka dalga geçti mitinge gelemedik dedi karşı taraf mitinginde fotoğraf gördük. Seçim sonuçlandı aramadi ertesi gün kandil msji fotoğrafı attı koşa koşa tebrige geldi ama bize uğrayıp selam bile vermedi. Sonra 4 sene heryerde affedemiyorum diye anlattım 4 senede o aradığını bulamadı seçiminden bin pişman oldu ailesinden uyeleri gorurdum sovup sayarlardi. günler haftalar geçti. Ben bu kis cenaze yaşadım 10 gün sonra aynısını yaşadı görür görmez aradım 1 saat sonra. Telefonu ağlayarak açtı. Ertesi sabah bana sarıldı ağladı ağladı.. eskisi gibi olur mu hayır 4 sene geçti ama artık affetigimi biliyorum oda beni anladı biliyorum
Başınız sağ olsun Esila:(
Rahmetli anneannemin bir lafı var, sitede yeri geldiğinde yazdığım bir laf:) Rahmetli derdi ki Tükürüceğin surata bakma, bakacağın surata tükürme.

Sitedeki üyelerle hiç yüz yüze gelmeyeceğiz sanıyoruz, onlara hiç ihtiyacımız olmayacak gibi düşünüyoruz ama 6 Şubat‘ta yaşanan felakette yüz yüze geldik, kaç tane depremzede üyemizi yine buradaki kadınlar merak etti ulaşmak için site yönetimine mesajlar attılar bilgi alın bizi de bilgilendirin diye, yine sitedeki kadınlardan deprem bölgesine arama kurtarmaya gidenler oldu, en bildiğim üye yenGEnC yenGEnC belki sitedeki depremzedelerden birini kurtardı, belki kurtardığı farklı bir siyasi görüştendi.

Bir şekilde hayat bizi bir araya getiriyor, birbirimize ihtiyaç duyuyoruz, hiçbir şey olmasa bir acımızda teselli eden sözleriyle rahatlıyoruz, verdiği bir bilgi işimize yarıyor, insan insana her zaman ihtiyaç duyar, siyasilerin kutuplaştırmalarına prim verip bizden olmayana acımam da olmaz demek hem halk olma bilincine aykırı hem insanlığa.

Madde 122 ve 216 çok tehlikeli kanunda açık olmayan yerlerde bu maddelerden suç temsil eden unsur sana ait olmasa bile dolaylı yollardan yargı yolu açık demek.
Yukarıda yazılı suçların her biri için suçu, yaymak, paylaşmak, beğenmek, övmek ortak olmak anlamına gelebilir.

Örneğin telif konusunda beğendiğiniz ve telifi olan bir eserin sosyal medyada , bir blogda, veya burada paylaşılması sizin de telif haklarına muhalefet ettiğiniz anlamına gelebilir.

Yukarıda yazılı suçların her biri için suçu, yaymak, paylaşmak, beğenmek, övmek ortak olmak anlamına gelebilir.

Örneğin telif konusunda beğendiğiniz ve telifi olan bir eserin sosyal medyada , bir blogda, veya burada paylaşılması sizin de telif haklarına muhalefet ettiğiniz anlamına gelebilir.
Örnek telif hakkı davası açılan karikatürler, fikir ve sanat eserleri kanunu kapsamında oldukları ve telife tabii olduklarından sitede karikatür paylaşılınca el mecbur müdahale ediyoruz😬

Bir ekleme de benden.

• Cinsel Taciz (m.105)
  • Tehdit (m.106)
  • Şantaj (m.107)
  • Hakaret (m.125)
  • Müstehcenlik (m.226)
  • İftira (m.267)

Kazenin mesajı ve sizin mesajınız en başta yazsa kimse mesaj yazmazdı herhalde 🤦🏻‍♀️
Savcılıktan istenmiş demiş Kazen, buradan bir üyenin şikayeti ile mi acaba?
Şahsen ben burada kiblemeyle yetinirim. Ban harici kimsenin ceza almasını istemem. Herkesin ailesi, çocuğu vs var. 🤦🏻‍♀️

Bizler hukukçu değiliz sıradan vatandaşlarız ama kanunları bilmemek de maalesef mazeret sayılmıyor, paylaşım yaparken neyi nasıl yazacağınıza dikkat etmek için kanunları az buçuk gözden geçirmek gerekiyor 😵‍💫

“5237 sayılı TCK'nun 'Kanununun Bağlayıcılığı' başlıklı 4. maddesinde yer verilen "Ceza kanun larını bilmemek mazeret sayılmaz." kuralı işlenen fiilin suç olduğunun bilinmemesinin failin cezai sorumluluğunu ortadan kaldırmayacağını ifade etmektedir.”

Son düzenleme:
Örnek telif hakkı davası açılan karikatürler, fikir ve sanat eserleri kanunu kapsamında oldukları ve telife tabii olduklarından sitede karikatür paylaşılınca el mecbur müdahale ediyoruz😬
İlk defa yazınca şaşırmıştım ben. Sosyal medyada falan çok rahat herkes paylaşım yapıyor da burada neden sorun çıkıyor ki? 🤦🏻‍♀️

İlk defa yazınca şaşırmıştım ben. Sosyal medyada falan çok rahat herkes paylaşım yapıyor da burada neden sorun çıkıyor ki? 🤦🏻‍♀️
Haberleri hiç okumadınız mı? Karikatür paylaşan sosyal medya hesapları da mahkemelik oldu.

Başınız sağ olsun Esila:KK43:
Rahmetli anneannemin bir lafı var, sitede yeri geldiğinde yazdığım bir laf:) Rahmetli derdi ki Tükürüceğin surata bakma, bakacağın surata tükürme.

Sitedeki üyelerle hiç yüz yüze gelmeyeceğiz sanıyoruz, onlara hiç ihtiyacımız olmayacak gibi düşünüyoruz ama 6 Şubat‘ta yaşanan felakette yüz yüze geldik, kaç tane depremzede üyemizi yine buradaki kadınlar merak etti ulaşmak için site yönetimine mesajlar attılar bilgi alın bizi de bilgilendirin diye, yine sitedeki kadınlardan deprem bölgesine arama kurtarmaya gidenler oldu, en bildiğim üye yenGEnC yenGEnC belki sitedeki depremzedelerden birini kurtardı, belki kurtardığı farklı bir siyasi görüştendi.

Bir şekilde hayat bizi bir araya getiriyor, birbirimize ihtiyaç duyuyoruz, hiçbir şey olmasa bir acımızda teselli eden sözleriyle rahatlıyoruz, verdiği bir bilgi işimize yarıyor, insan insana her zaman ihtiyaç duyar, siyasilerin kutuplaştırmalarına prim verip bizden olmayana acımam da olmaz demek hem halk olma bilincine aykırı hem insanlığa.

Valla abla bana en ters insan da seçilse o an bitmiştir, gelip geçici olduğu durum Devlet temsili haline geçer ve bazı şeyleri düşünmem bile. Ama bu sayfada aşırı hakaret, ima, nefret söylemi hatta genelleme oldu. Bir üye 3 kez farklı üyelikler ile geldi mesela, kırk türlü hakaret kırk türlü saçmalık ile. Olmaz olmamalı..

Kazenin mesajı ve sizin mesajınız en başta yazsa kimse mesaj yazmazdı herhalde 🤦🏻‍♀️
Şahsen ben burada kiblemeyle yetinirim. Ban harici kimsenin ceza almasını istemem. Herkesin ailesi, çocuğu vs var. 🤦🏻‍♀️
Mesaj yazmak için illa üslubu bozmak mı gerekir? Topikteki her mesaja değil uygunsuz mesajlara resmî şikayet yapılmış, bunu bir üye de yapabilir hiç üye olmadan okuyan bir vatandaş da yapabilir zira site ziyaretçilerin de okuyabildiği bir platform.

Açık konuşayım herkes için değil lafım, bazıları için diyorum sadece siyaset de değil genel olarak sitenin her bölümünde her konuda, sosyal medyasında alenen siyaset yapmak istemeyen, alenen laf söyleyemeyen (çünkü orada isim soyad belli, ailesi akrabaları arkadaşları ekli kim olduğu anlaşılır) burada bir kullanıcı adıyla kayıtlıyım kim bulacak daaa ne yapacak diye düşündüğünden ağzına geleni çatır çatır yazıyor, sonra kocası yakalıyor ya da biri savcılığa şikayet ediyor üye tutuşuyor, dilin kemiği yok diye kontrolü kaybetmenin manası yok.

Araba, bazı arabalar engelli kişi adına bazı arabalar vasi adına alınabiliyor. Anladığım kadarıyla kişi adına alanlarınki kesiliyor. Ötv indirimi olan
Vasi adına da alındığını bilmiyordum. Birinden duymuştum engelli yakını adına araba alacaktım da ileride hak talep eder yakınları diye vazgeçtim diye.

Haberleri hiç okumadınız mı? Karikatür paylaşan sosyal medya hesapları da mahkemelik oldu.
Hiç denk gelmemiştim bu tür haberlere, yapılan yorumlar için okumuştum.

ebilKazenin mesajı ve sizin mesajınız en başta yazsa kimse mesaj yazmazdı herhalde 🤦🏻‍♀️

Mesaj yazılmasın diye yapılmadı ki bu yorum. İnsanlar fikirlerini özgürce beyan etsinler, mesaj yazsınlar tabiki. Ama gördük ki, bir taraf diğer tarafa cahil, koyun dedi. Diğeri öbürüne terörist, sen cahilsin dedi.

Sonuç kendinin düşünebildiği, bildiğini, anlayabildiği iddia edenler seçimin ne demek olduğunu bilmedikleri ortaya çıktı. Kendilerinin tahammülsüz oldukları ortaya çıktı. Hadsizlikleri ortaya çıktı. Birisinin seçimini, inancını eleştirmek kimin haddine?

Burada Mune ve Kazen adelet dağıtmıyor. Yargıç değiller. Türk ceza kanununa göre ceza kesmiyorlar. Sitenin kendi iç kurallarını gözetiyorlar.

Ailesini, çoluğunu çocuğunu düşünen, bir kere de karşısındakinin ailesi, çoluğu çocuğu olduğunu düşünsün bence. Geçmiş sayfalarda bir kaç siyasetçi için GAY yakıştırması yapıldı. Empati ?

Diğer bir konu : milletvekillerinin dokunulmazlığı var. İşledikleri suçlar milletvekili oldukları müddetçe (düşene kadar) yargıda bekletiliyor.

Valla abla bana en ters insan da seçilse o an bitmiştir, gelip geçici olduğu durum Devlet temsili haline geçer ve bazı şeyleri düşünmem bile. Ama bu sayfada aşırı hakaret, ima, nefret söylemi hatta genelleme oldu. Bir üye 3 kez farklı üyelikler ile geldi mesela, kırk türlü hakaret kırk türlü saçmalık ile. Olmaz olmamalı..
Lütfen bu durumlarda şikayette bulunun. Karşılık vermek sizin de ceza almanıza neden olur.

Hiç denk gelmemiştim bu tür haberlere, yapılan yorumlar için okumuştum.
Çok dava açıldı maalesef, linkini verdiğim dava sadece bir tanesi, ne twitter face hesaplarına davalar açılmış, bizim siteye de bu sebeple uyarı geldi diye hatırlıyorum, o yüzden sitede karikatür paylaşımı yasak, hatta Google’da kullanılan görsellerin dahi telife tabii olup olmadığını kontrol etmeden kullanmamak lazım.
Karikatür paylaşımları yüzünden profillere tek tek bilgilendirme yapamadığımdan, genel bir duyuru olsun diye duvarıma bir yazı bile eklemiştim.

Çok dava açıldı maalesef, linkini verdiğim dava sadece bir tanesi, ne twitter face hesaplarına davalar açılmış, bizim siteye de bu sebeple uyarı geldi diye hatırlıyorum, o yüzden sitede karikatür paylaşımı yasak, hatta Google’da kullanılan görsellerin dahi telife tabii olup olmadığını kontrol etmeden kullanmamak lazım.
Karikatür paylaşımları yüzünden profillere tek tek bilgilendirme yapamadığımdan, genel bir duyuru olsun diye duvarıma bir yazı bile eklemiştim.

Yanlış biliyorsun Mune. Uyarı gelmedi bize de dava açıldı. Dava sonuçlandımı bilmiyorum (ana dava sonuçlandı, itirazı ne aşamada bilmiyorum) ama baya da bir pazarlık yatılar. Ama aynı kişinin açtığı davadan nice öğrenci, öğretmen, karakola gitti, bilgisayarlarına el kondu. Kimisi davalık oldu, kimisi pazarlıkla bir miktar para verdi.

demin carsida akpye oy verenin biri ben masus akpye verdim batalım diyodu 😂 yanindaki ben vermedim vermemde dedi. sonra da iste birazda terörden oraya görüşmeye gitti falan ondan verdim dedi hem guvenmiyomus erdogana hem oy veriyomus. of offf
Sokak röportajında pahalılıktan şikayet ediyor kadının biri..Hergün zam her gün zam diyor, kızıyor. Röportajı yapan kişi kime oy vereceksiniz diye sordu. Erdoğan'a dedi...Anladığım kadarıyla bu grup aslında şikayetim ilgilelere ulaşsın, onlar gereğini yapsınlar diye konuşuyorlar. Demek istediğim siyasi tercihlerini etkilemiyor. Hatta üzerinde düşünmüyorlar gibi..

Back