Sebepsizce soğuk davranan arkadaş

Elmaemma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mart 2017
1.786
1.988
133
Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır yakın arkadaşımla ilgili kafama takılan şeyler var. Ailemden sonra en yakınım olur kendisi. Bu zamana kadar kendisine bir çok konuda destek oldum evimi açtım yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Tabii ben evlenene ve o da nişanlanana kadar. Hâlâ görüşüyoruz aslında ama eskisi gibi yakın davranmıyor. Mesela bana artık hiçbir şeyini anlatmıyor. Mesaj atıp halimi hatrımı sormuyor. Ayda yılda bir belki görüşme şansım oluyor. Neden böyle arayı soğuttuğunu uzun zamandır düşünüyorum. Ne hata yaptım diyorum ama yok. Gerçekten bir şey yapmadım.

Şu an memleketteyim normalde Ankara'da yaşıyorum. Mesela 3 aydır buradayım evlerimizin arasında 5 dk mesafe var ama gidip bir göreyim demiyor. 3 aydır ben 3 kere gittim kendisi 1 kere geldi o da annemle beraber sipariş verebilmek içindi. (amway yapıyorlar.) En son 1 ay önce görüştük onda da apandis ameliyatı olmuştu hasta ziyareti kısa olur diye 15 dk oturdum kalktım. Bir hafta önce aradım görüşmek istedim. Annesi gille yolda olduğunu bir yere gittiğini söyledi. Yarın müsait misin dedim hastane randevum var dedi. Israr etmedim tamam o zaman canım dedim yüzsüz değilim sonuçta. Ben seni ararım haberleşiriz dedi ama her zamanki gibi tık yok bizim arkadaştan. Eskiden böyle değildi. Ben bekârken bize gelirdi bir hafta kalırdı her şeyimi onunla paylaşırdım benim kız kardeşim yok. Olmasını çok isterdim ve onu kız kardeşim yerine koydum. Başı her derde girdiğinde elimden geldiğince koştum maddi manevi. Yatağımı paylaştım üniv hazırlanıyorduk durumu yoktu dershaneye vs gidemiyordu ben hazırladım onu sınava üstelik kendi çalışma saatlerimden kısarak. Kendimden hep ödün verdim. Yaptığım fedakarlıkların haddi hesabı yok. Ne yaptım da böyle muamele görüyorum sizce?
Gerçekten üzülüyorum yapışkan, sürekli arayıp meşgul eden çat kapı gidip bunaltan yüzsüz biri de değilim. Neden benden böylesine kaçıyor?

Sorun bence alenen. Ya biz böyle değildik ne oldu bize falan deyin mesela
Onu da denedim. Bahaneleri sıralıyor. Kasıtlı değilmiş. Telefonu bozukmuş duymuyomuş. Dakikası yokmuş arayamıyormuş sanki çağrı atamıyor çağrı atacak dakikası yoksa ödemeli atmayı da mı bilmiyor. Uyuyormuş falan filan... Hiçbir zaman ne interneti vardır ne dakikası ne mesajı. Ama ne hikmetse whatsapptan hiç çıkmaz.

O zaman sizin yerinizi dolduran insanlar edinmiş kendisine belli ki

Mesafe koymak istiyor herhalde. Ben nişanlanan yeni evlenecek çiftlerde çok rastlıyorum buna özellikle. Nişanlanan bazı kızlar bazen bekar arkadaşlarını rafa koyup kendileri gibi yeni evlenecek/evlenmiş arkadaş çevresi edinebiliyorlar. Çeşitli sebepleri olabiliyor. Sürekli nişan bohçası, nikah elbisesi falan konuşmak istiyorsa sizde o potansiyeli göremiyor, kimisi artık çiftli takılmak istiyor çevresinde bekar kız arkadaş istemiyor (sizde bu seçenek elendi tabi evliymişsiniz) vesaire. Neyse bence öyle düşünen bir stile sahipse yollarınızı ayırmanız en iyisi olur bence. Siz de artık daha fazla üstüne düşmeyin zaten arkadaşlık görevinizi fazlasıyla yapmışsınız.

Canım doğrudur da, o zaman asıl uzaklaşmış olması gereken benim senin dediğine göre. Çünkü ben evleneli 8 ay oldu. O daha sadece nişanlı.

Canım doğrudur da, o zaman asıl uzaklaşmış olması gereken benim senin dediğine göre. Çünkü ben evleneli 8 ay oldu. O daha sadece nişanlı.

Hepsi öyle yapıyor demedim bazı nişanlanan kızlarda o tarz bir düşünce yapısı olabiliyor dedim. Sizde olmamış olabilir onda o düşünce tarzı vardır mesela, bilemiyorum nedenini ama mesafe koymak istediği net.

Zaten ben de eskisi gibi değilim artık. Ama yine de ayda yılda bir de olsa nezaketen halini hatrını soruyordum. Annelerimiz de çok yakın hani hiç değilse annelerin hatrına bağları tamamen koparmıyordum. Ama sanırım artık bir anlamı kalmadı kendisine kalsa tamamen kesip atacak gibi duruyor. Ben de bundan sonra yolda görsem kendisi selam vermeden yüzüne bakmayacağım.

Başka bir hayat telaşına girmiş ve size hayatıyla ilgili genel geçer konuşuyordur muhtemelen ayrıntı vermeden. Size anlatmadığı şeyler biriktikçe de paylaşımlarınız azalmıştır. Günlük olaylarına daha yakından tanıklık eden sık sık konuştuğu yeni bir arkadaş edinmişse muhtemelen onunla paylaşıyordur herşeyi ve eksikliğinizi hissetmiyordur şimdilik. Siz daha fazla üstelemeyin bence eğer size gerçekten değer veriyorsa zaten bir şekilde telafi edecektir. Değer vermiyorsa da eski bir arkadaş olarak bakacaksınız artık her nekadar insanı yaralasa da böyle maalesef.

Belki sadece araya soğukluk girmiş ve yavaş yavaş sizden uzaklaşmış olabilir çünkü insanız duygularımız her zaman aynı kalmıyo maalesef

Yada hayatında bir sorunu vardır ve kimseyle görüşmek konuşmak istemiyodur kendi kabuğuna çekilmiştir herşey olabilir bence bir süre ona izin verin elbet o sizi özleyince arar,mesaj atar

Eğer aramaz sormazsa ehh orda ciddi ciddi bu arkadaşlığı sorgular bir karar veririm artık ben olsam

Son düzenleme:

Ya aslında daha affedemeyeceğim o kadar çok şey var ki. Mesela ben her şeye rağmen nikah şahidim olmasını istedim nişanlısıyla beraber şahitliğimizi ettiler söz vermiştim çünkü zamanında sağdıcım da şahidim de o olacaktı. Nikahıma son dakikada yetiştiler. Sözde sağdıcım ama kınamda bulunmadılar. Düğünümde biz salona geldikten 1 saat sonra geldiler. Hani madem doğru düzgün yanımda olmayacaktın yapamam deseydin. Balıklama atladı nikah şahidim sağdıcım olurmusun diye sorunca. Çok üzdü. Sanırım hâlâ ne hata yaptım diye düşünerek çok büyük hata yapıyorum. Zira bütün hata onda gibi görünüyor.

Bazıları koca bulunca havaya giriyor arkadasında onlardan sanırım..

Bu düşündüklerinizi ben düğünüme kadar düşündüm. yaklaşık 1 yıl boyunca zaman tanıdım ona. Ama maalesef beni sevmediğini düşünüyorum açık ve net. Hoş sebebini bilmiyorum nefret etmesi gereken biri varsa o da benmişim gibi geliyor. Annesinin, öz kardeşinin göstermediği desteği gösterdim ona. Karşılığı nikah şahidim olduğu halde nikaha son anda yetişmesiymiş (neredeyse başkaları şahitlik edecekti). Sağdıcım olduğu halde kınama gelmeyip düğünüme ben salona girdikten sonra gelmesiymiş karşılığı.

Yeni oluşan sorunlar zannettim ben o zaman artık bir karar vermesi gereken kişi sizsiniz eğer bu arkadaşlık size zarar verip sizi üzmeye başladıysa veya tek taraflı olduğunu düşünüyorsanız kendiniz için en iyisini seçmeye çalışın

İlişkiler tek taraflı yürümüyo maalesef

Benim aklıma tek bir şey geliyor. O samimi olduğumuz dönemde arkadaşım neredeyse biriyle nişanlanacaktı çok ciddilerdi çok seviyorlardı. Çocuk sonradan şerefsizlik yaptı arkadaşımda yollarını ayırdı. Ondan bir ay kadar sonra Şu an nişanlı olduğu adamla tanıştı. Ondan sonra benimle uzaklaştı. Bir öncekinde ben devreye çok girmiştim ikisi de kardeşim gibiydi kısmet değilmiş. Şu anki nişanlısıyla aynı samimiyeti oluşturmadım. Karışmak istemedim. Çünkü nişanlısını ilk görüşte nasıl biri olduğunu anladım despotun suratsızın teki burnu havada sevmedim yani. O resmi davrandı ben de resmi davrandım. Ama yine de yansıtmadım arkadaşıma her canı sıkkın olduğunda derdi olduğunda ya da her istediğinde destek oldum. Acaba benim eskilerle ilgili olan sırlarını nişanlısına yansıtmamdan mı korktu? Benim böyle bir hatayı yapabilmeme imkan yok salak değilim. Aman ne bileyim işte eski sevgilisinden ayrılınca benle de uzaklaştı. Olay ne sizce?

Tamam işte anlamayacak bir şey yok. Sebebini söze söylemek istemediği ortada. Bahaneler ile oyalıyor. Eşinizle bir sorun yaşamış olabilir. Sizin haberiniz yoktur. Diğer yandan nişanlısı size gıcık olmuş olabilir. Onun dışında başka bir şey düşünemiyorum. Çünkü ilişkiniz size evlendikten sonra veya o nisanlandiktan sonra bozulmuş.

Benzerini yaşadım. Biri benden uzaklaştı, diğerinden ben. Benden uzaklaşan arkadaşım lisedendi, oldukça yakındık. Lise bittikten sonra iyice eve kapandı o, üniversiteyi falan açıktan okudu. Eve alışa alışa değişti. Evlerimiz yakın olmasına ve tüm gün evde boş olmasına rağmen zorla bize getiriyordum ısrar kıyamet, resmen bir hafta önceden randevu almak gerekiyordu :) Ben aramasam aramıyordu falan. Geçti aradan yıllar hala öyle. Yılda 2 kez anca görüşüyoruz toplu buluşmalarda. Onun dışında telefonda iletişimimiz de yok. Kötü bir şey yaşanmadı, sadece onun yaşam biçimi farklılaştı, aile içine kapandı ve arkadaşlarla yılda 2 kere buluşmak yeterli geliyor ona. Saygı göstermekten başka yapacak bir şey yok. Bence senin arkadaşın da tamamen böyle.

Benim uzaklaştığım arkadaşım ise bana kazık atmıştı. O günden beri hiçbir görüşme talebine olumlu yanıt vermedim/vermiyorum. O ne yaptığını biliyor o yüzden ''neden'' diye soramıyor bana, haksız çünkü. Sen de eğer yanlış bir şey yapmış olsaydın bu şekilde emin ol bilirdin. Ufak tefek kırgınlıkların sonucu değildir bu tip uzaklaşmalar. O sebeple bence arkadaşını olduğu gibi kabul et. Onun artık yaşam biçimi farklılaştı.

Eşimle aralarında kötü bir şey geçmesine imkân yok. Aksine eşim arkadaşımı ve nişanlısını hiç sevmediği halde hep benim hatrıma güler yüzlü davrandı sıcak kanlı oldu. Arkadaşım da bir ortamda denk geldiğimizde mutlaka eşimi sorar nasıl ne yapıyor falan gibi. Eşimle problemi yok hatta seviyor gibi. Bu da ayrı bir cins olay bana soğuk ama eşime normal. Yani anlayamıyorum. Onun nişanlısı beni sevmiyor ve uzaklaşmasını istiyorsa eşime neden daha ılıman bana daha soğuk? Ben onun nişanlısına benden yaşça büyük olduğu için x abi diye hitab ediyorum. Benim eşim de arkadaşımdan büyük ama ismiyle hitab ediyor.

Ben dogup buyudugum kardesim dedigim arkadasimla evlendim yine iyiyim iyi olmasina ama bir sure konusmadim bazi problemlerimden dolayi aramadim ilgilenmedim bozuk olan morslimi yansitmak istemeyisimdendi. Moralim duzelince bizzat duzelttim arayi arkadasiniza haksizlik ediyor olabilirsiniz sizi cok seviyorsa ki nisanlilik sureci berbat bir surectir bazi problemleri olabilir ve yansitmak istemiyor olabilir. Nisanlilarda genelde erkeklerde ssabiplenip daraltma bunaltma olaylari cok sk rastlaniyor kizi daraltiyor olabilir ve daha bir cok sey olabilir. Bir kere ara hal hatir sor bidaha o arayana kadar arama sayet dedigim gibiyse depresyon hallwrindn cikinca o seni arar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…