• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Saysal m EA m?

ben sayısaldım ve bu yıl öss ye girdim ama sayısal ı çok isteyerek alternatifsiz seçmeme ramen son 1 yıl içerisinde 1000 lerce kez keşke TM seçseydim dedim sadece ben değil arkadaşlarımda bunu çok kez söylediler....eğer kendine güveniyorsan tabikide MF seç derim ama gerçekten çok zor yeni sistem eklenen konular gerçekten MFcilerin canını yakıyor..TM bana göre okulda öss de tartışmasız daha kolay bir bölüm....ben okulu 5.00 ile bitirdim ama öldüm öldüm dirildim :)...tabi zorluktan öte önemli olan senin hedeflerin ve yeteneklerin..ve seçimini yaptıktan sonra eğer memnun kalmazsan değiştirme şansın var.bence iyi düşünerek kendine en uygun bölümü bulabilirsin..eğer sayısal seçeceksen sana şimdiden kolaylıklar diliyorum ;)

bu dünya ya 10 kere gelsem 10un da da sayısalı secerdim. :)
hayat senın hayatın ama sayısal daha avantajlı diğer bölümlerden 1adım öndesin çalışırsann ...

canım şuan lise sona geçtim... bnde senın gibiydim alan seçerken seni şuan o kdr iyi anlıyorum ki süreklı sayısal tm arasında gidip gelıodum.. okula gıttım alanımı bildirmek için yolda bıle düşünuodum daha karar vermemiştim.. hocamız sordu kımler sayısal seçmek istıyor deyınce bı anda parmağımı kaldırdım bende anlamamıştm ama sayısala gitmk istedım o an.. şuan o kdr mutluyum kı sayısal okudugum için iyi ki de seçmişim dıorum... benım fıkrım şöyle .. bak tm de bellı başlı 2 tane meslek var bnm bıldıgım birisi pdr dieri ise psikiyatrı .. ve bunalrın puanlarıda bıldgım kdryla tıpla eşdeger gıdıor..pek bi frk yok..

egerkı bunlara puanın yetmıosa 2 yıllık doru meslek dahi yok hemen iş hayatına atılacağın.. hep büro yonetımı,işletme... vs vs (küçümsemıorum asla yanlış anlasılmasın)

ama sayısal öyle deil 2 yıllık bile hemen iş hayatına atılabilecegın o kdr meslek varkı.. bn şuan ebelık - hemşirelik istıorum inş. alırım...ama eğer ki puanım yetmeedı olmadı gidip anestezi uzmanlığı veya laboratuvr teknısyenlığı yazıcm oda olmadı optisyenlık okuyup diplomamı kıraya veririm .bunlar hep 2 yıllık..şuan o kdr ii meslek ki bunlar önlerı çok açık

dedıkelrımı düşün sonra kararını kendıne bırk tatlım :D bızdıde haberdr et

sayısal seçmen için daha çok çalışman lazım ben o kadar çalışmayı göze alamayıp EA yı seçtim şimdi 4 e geçtim memnunum bölümümden ;)

sayısal seçmen için daha çok çalışman lazım ben o kadar çalışmayı göze alamayıp EA yı seçtim şimdi 4 e geçtim memnunum bölümümden ;)

evet sayısal okucuyacksan bırazcık dişini sıkcksın çok deil :D en azındn ben öyle yapıorum son sınıfa gçtm xD mükafatını göreceksın cnm sen yeterkı iste unutma sayısalda okumak ayrıcalıkıtr..! ;))

Ben EA'yım ve memnunum bölümümden.. Öncelikle Anadolu Lisesi mi yoksa Düz Lise mi Özel Lise mi olduğunu belirtseydin. Fakat şu bir gerçek ki ben düz lisede okuyorum. Düz lisede okuyan birinin bir Anadolu,Fen yada özel lisede okuyan birinin yanında şansı imkansıza yakın. Unutmaki bunu moral bozmak için söylemiyorum eğer düz lisede okuyorsan zaten gerçekten ciddi anlamda başarılı olanlar Anadolu ve Fen Liselerine girmeye hak kazandılar. Onlar zaten seçildiler. Ama bu demek değildir ki düz lisede okuyan sayısaldan bir bölüm kazanamaz. Çalıştığın sürece kazanırsın. Ben EA'yı seçtim. Dersanede en yüksek seviyeli sınıftayım. Sınıfım Anadolu Lisesinden gelenlerden oluşuyor bir tek ben düz lisedeyim.Ama çalışarak herşeyin üstesinden gelebilirsin.Biraz içindeki sese kulak ver canım..!

evet sayısal okucuyacksan bırazcık dişini sıkcksın çok deil :D en azındn ben öyle yapıorum son sınıfa gçtm xD mükafatını göreceksın cnm sen yeterkı iste unutma sayısalda okumak ayrıcalıkıtr..! ;))

Ben burda söylediklerine katılmıyorum.Sırf sayısalda okumak iyidir.Sayısaldakiler zekidir anlayışıyla kimse gerçekten başarılı olduğu alanda tutunamıyor. Ben çok gördüm sayısalı seçip,havalarda olup sözelde eşit ağırlıkta okuyan öğrencileri aşağılayanları.. Sonuç mu ? Kuzu Kuzu bir sonraki sene EA seçtiler :) Herkes ilgi duyduğu,gerçekten arzuladığı bölümde okursa ayrıcalık odur! Sayısal ayrıcalık değildir.. Herkes doktor,mühendis,mimar olsaydı kim avukat,savcı,hakim olacaktı..? Ya da kim öğretmen,yönetici olacaktı..? Lütfen bu anlayışınızı gözden geçirin..! Bir EA öğrencisi olarak söylediklerinize yalnızca güldüm! :)

Ben burda söylediklerine katılmıyorum.Sırf sayısalda okumak iyidir.Sayısaldakiler zekidir anlayışıyla kimse gerçekten başarılı olduğu alanda tutunamıyor. Ben çok gördüm sayısalı seçip,havalarda olup sözelde eşit ağırlıkta okuyan öğrencileri aşağılayanları.. Sonuç mu ? Kuzu Kuzu bir sonraki sene EA seçtiler :) Herkes ilgi duyduğu,gerçekten arzuladığı bölümde okursa ayrıcalık odur! Sayısal ayrıcalık değildir.. Herkes doktor,mühendis,mimar olsaydı kim avukat,savcı,hakim olacaktı..? Ya da kim öğretmen,yönetici olacaktı..? Lütfen bu anlayışınızı gözden geçirin..! Bir EA öğrencisi olarak söylediklerinize yalnızca güldüm! :)

güzelim sen nıe üstüne alınıosun ki..önemlı olan tabıkı istedgın bölümde okumak... kendın dıosun çok sayısl seçip ea ya gecenlerı... dmekkı zzoru yapamayıp kolaya geçmişşler..dedıgım gibi yaprsan zoru başarırsan buda senın frkın olur... bnde çok gldm senın bu lflarına .. neden ea ılar sayısallara krşı hep bı tvır içinde

yawrularım:smiley-cool:ablalarınızdan bi tane tercih kitapcıgı isteyin.önce bi sayısal bölümlerine bakın.sonra da esit agırlık ve sözel.hangisine kanınız ısınırsa onu secin.yapmak istediginiz meslegin bölümü size yardımcı olur.

eşit ağırlık o kadar basitmiş gibi anlatılmışki gerçekten bu duruma üzüldüm :1no2:
yıllardır bir anne olarak bunun mücadelesini veriyorum
iki evladım var ve ikiside sosyal zekaya sahip çocuklr
önce oğlumdan başlıyayım
lisede tüm dersleri 5 olduğu halde tercihinde e a liği seçti
şuanda kolay kolay kazanılmıyacak bir okulu ankara ünüversitesi siyasal bilgiler fakültesinde diğer adıyla mülkiyede okuyor a.s
hedefi devlet idaresinde çalışmak
ve iki yıl bu bölüme girmek için afedersiniz eşşekler gibi çalıştı a.s
sıra geldi kızıma bu yıl öss öğrencisi ve hedefi hukuk
ilk amacı ankara hukuk tr de ilk 1000 den öğrenci alıyor a.s
sonra istanbul hukuk ve 9 eylül hukuğu düşünüyor umarım dilediği olur oda başladı hedefi için bu yaz tatilinde çalışmaya :çok üzgünüm:

e a lığa sanki haylaz insanların çalışmayı sevmeyenlerin bölümü gibi bakılmış bu yıllardır bu uğurda emek vermiş
çocuklarıyla ağlamış onlarla gülmüş beni kırdı sevgiler :a015:

ayrıca aklıma gelmişken şunuda değinmeden geçemiyeceğim
biliyormusunuzki 278 sayısal okul puanıyla birlikte bu ülkede veteriner hekim maden mühendisi ve ziaart mühendisi alındığını
ama ea lık puanıyla bu imkansız gibi :1no2:
ayrıca atıyorum her sınavda 200 bin sayısal öğrenci değişik üniversitelere yerleştirilirken
bu oran ea likçılarda çok düşük 20 30 bin civarında :1no2:
buda demekki e a lık kolay lokma değil aksine zor lokma
düşük puanlarla bir ünüversiteye girip illaki ne olursa olsun okuyalım diyen varsa sayısalı seçmeli bence sevgiler buyrunnnnnnnnn

eşit ağırlık o kadar basitmiş gibi anlatılmışki gerçekten bu duruma üzüldüm :1no2:
yıllardır bir anne olarak bunun mücadelesini veriyorum
iki evladım var ve ikiside sosyal zekaya sahip çocuklr
önce oğlumdan başlıyayım
lisede tüm dersleri 5 olduğu halde tercihinde e a liği seçti
şuanda kolay kolay kazanılmıyacak bir okulu ankara ünüversitesi siyasal bilgiler fakültesinde diğer adıyla mülkiyede okuyor a.s
hedefi devlet idaresinde çalışmak
ve iki yıl bu bölüme girmek için afedersiniz eşşekler gibi çalıştı a.s
sıra geldi kızıma bu yıl öss öğrencisi ve hedefi hukuk
ilk amacı ankara hukuk tr de ilk 1000 den öğrenci alıyor a.s
sonra istanbul hukuk ve 9 eylül hukuğu düşünüyor umarım dilediği olur oda başladı hedefi için bu yaz tatilinde çalışmaya :çok üzgünüm:

e a lığa sanki haylaz insanların çalışmayı sevmeyenlerin bölümü gibi bakılmış bu yıllardır bu uğurda emek vermiş
çocuklarıyla ağlamış onlarla gülmüş beni kırdı sevgiler :a015:

yok siz yanlış anlamışsınız .. elbette ea da bi bölum .. elbet o bölmdende kazanan derece yapanlarda var... bnde zmnında ea ve sayısal arasnda kaldım . ama şuan sayısldyım ve ii ki seçmişim bunun olumlu yanıda çalışırsan eger ki zzoru başarıp çok guzl meslkeler edınebilirsin olay bu yanı. herkes çok abarttı... nedense.. şunuda sölım şahsen kendı adıma iyi ki sayısalı seçmışm yanı burda kü.mseme gibide bi tavrm yok ..herkes nasıl anlamak istıo sa öyle anlıo valla bişe dıemem orasına

güzelim sen nıe üstüne alınıosun ki..önemlı olan tabıkı istedgın bölümde okumak... kendın dıosun çok sayısl seçip ea ya gecenlerı... dmekkı zzoru yapamayıp kolaya geçmişşler..dedıgım gibi yaprsan zoru başarırsan buda senın frkın olur... bnde çok gldm senın bu lflarına .. neden ea ılar sayısallara krşı hep bı tvır içinde

:) ... Ben kendimi nedense seni gördükten sonra çok daha şanslı hissettim. Öncelikle ne mutlu bana ki türkçeyi elimden geldiğince düzgün kullanmaya gayret ediyorum.Senin gibi sesli harfleri yutmuyor,"niye" sözcüğünü "nıe" diye yazmıyorum.. Hem sözel hem de sayısal zekaya sahibim ki bu bölümdeyim ne mutlu bana.. Keşke fizik,biyoloji,kimya,matematik ve geometriye çalışırken ana dilimizide katletmesen..! Benim sözlerimde gülünecek bir yer göremedim ama anlaşılan sayısal senin espri anlayışınıda köreltmiş.Eşit Ağırlıkçılar hiçbir zaman sayısalcılara karşı tavır içinde değiller. Asıl sayısalcılar daha çok bir Albert Einstein havasındalar. Bu durumda onları gerçekten çok gülünç bir duruma sokuyor. Bilmem anlatabildim mi Kimberly ? Şimdi sen yine cümlelerimde kasıt arayacaksın ama olsun... Ben sıkılmam kötü bir niyetim olmadığını anlatana kadar anlatırım. Bir Eşit Ağırlıkçı olarak söylediklerini üzerime alınmam normal. Yok sayısalda okumak ayrıcalıktır falan bunlar boş laf.. Okuduğun bölümün daha sonrada kazanacağın mesleğin hakkını vermedikten sonra sayısal okusan ne yazar.. :)

yok siz yanlış anlamışsınız .. elbette ea da bi bölum .. elbet o bölmdende kazanan derece yapanlarda var... bnde zmnında ea ve sayısal arasnda kaldım . ama şuan sayısldyım ve ii ki seçmişim bunun olumlu yanıda çalışırsan eger ki zzoru başarıp çok guzl meslkeler edınebilirsin olay bu yanı. herkes çok abarttı... nedense.. şunuda sölım şahsen kendı adıma iyi ki sayısalı seçmışm yanı burda kü.mseme gibide bi tavrm yok ..herkes nasıl anlamak istıo sa öyle anlıo valla bişe dıemem orasına

kimsenin hiç birşeyi abarttığı yok canım
takılınan nokta işter e a olsun ister say çalışmak şart a.s
ilk 10binden aldılar aldılar alamadılar ilk 20 binden öğrencilerle kapatıyolar bu ülkede önemli üniversiteler kontenjanlarını
bun ilk 20 binin içinde 2yada 3bin eşitağırlıkçı varsa 17 bini sayısalcı
bu bir istatistik ve gerçek a.s
devletin kontenjanı buuu yapacak birşey yok:delphin:

ben kendi adıma çok iyi anladım herşeyi
buraya bunları yazmam daki amaç
taze arada kalmış fideleri lise ilk yıllarında tercih yapacakları yanıltmamak aksine onları uyarmak :umursamaz:
ea lık kolay lokma değil bunu gençlere üstüne bastıra bastıra söylemek :delphin:

Son düzenleme:
:) ... Ben kendimi nedense seni gördükten sonra çok daha şanslı hissettim. Öncelikle ne mutlu bana ki türkçeyi elimden geldiğince düzgün kullanmaya gayret ediyorum.Senin gibi sesli harfleri yutmuyor,"niye" sözcüğünü "nıe" diye yazmıyorum.. Hem sözel hem de sayısal zekaya sahibim ki bu bölümdeyim ne mutlu bana.. Keşke fizik,biyoloji,kimya,matematik ve geometriye çalışırken ana dilimizide katletmesen..! Benim sözlerimde gülünecek bir yer göremedim ama anlaşılan sayısal senin espri anlayışınıda köreltmiş.Eşit Ağırlıkçılar hiçbir zaman sayısalcılara karşı tavır içinde değiller. Asıl sayısalcılar daha çok bir Albert Einstein havasındalar. Bu durumda onları gerçekten çok gülünç bir duruma sokuyor. Bilmem anlatabildim mi Kimberly ? Şimdi sen yine cümlelerimde kasıt arayacaksın ama olsun... Ben sıkılmam kötü bir niyetim olmadığını anlatana kadar anlatırım. Bir Eşit Ağırlıkçı olarak söylediklerini üzerime alınmam normal. Yok sayısalda okumak ayrıcalıktır falan bunlar boş laf.. Okuduğun bölümün daha sonrada kazanacağın mesleğin hakkını vermedikten sonra sayısal okusan ne yazar.. :)

sadece hahaha diyorum ne söylim ki...! ea okuyorsun ama hala anlayışın gıt dmek ki arkadaşım...! ne demek istediğimi anlayamamışsın... bu arada türkçe yı katlettığim falanda yok sen merak etme günlük hayatta eminm senden daha düzgün türkçe konuşuyorumdur... ayrıca annem türkçe öğretmenı yanı emin ol bu klavye denen aletle türkçe katledilmez senın dediğin olay. örneğin "keşke " yerine "keshqe" yazanlr anlatabildm mi?eminim sende mesaj yazarken kısaltma yapıyosundur.. hayırr desen bile inanmam buna.özel diksiyon dersleri aldım bilmem anlatabildim mi.. her ne kadar fizik kimya çözsemde ALLAH'ıma bin şkür hepsini biarada yürütuyorum.. ;)) zemuszemus

insanlar hangı bölume yeteneklı ise o bölume gitsin elbet ben burda zorla sayısal okuyunda demıyorum... sayısalda okuyup herşeyı fevkalede şekilde göturup başarıyorsan bu bir ayyrıcalıktır... kendı ağzında söylemişsin sayısalcılarda Einstein havası var dıye..aynen öyle tatlım ne mutlu ki bize onun yolunda yürümeye çalışıyoruz her ne kdr oluruz veya olmayız ama örnek aldığımız kişi önemli kaydirigubbakcemile3 ... ayrıca biz sayısalcılar fizik kımya biyoloji geomtri matematik edebiyat tarih felsefe dil ve anlatım drslerınıde göruyoruz okulda... her ne kdar sayısalda okusakta sen merak etme hepsini birarada yapıyoruz...şimdi soruyorum sana hangi ea sınıfında (seçmelı dersler hariç) fizik kimya biyoloji dersleri göruyorlar..? bak bız tarih te edebiyatta göruyoruz... hangii bölüm ikisini birarada göturuyomuş canım?

sana tek bi sözüm var bunu ben değil uluönder söylemiş iyi oku

Dünyada her şey için , medeniyet için, hayat için , başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir,FENdir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cehalettir, doğru yoldan sapmaktır"

yeteneğine göre seçmelisin...nasıl bi lisede okuyosun bilmiyorum ama şuda bi gerçek ki sayısaldaki iyi bölümlerin çoğu fen liseleri tarafından kapaklanıo hemen...bi eşit ağırlık örencisi olarak ea tan girmek daha kolaydır die düşünüorum...

bu arada psikiyatri tıptan çıkışlıdır arkadaşım sayısaldadır... psikolojiyle karıştırdın sanırım...ea da alan geniş bence hukuk pdr psikoloji iç mimari kamu yönetimi siyaset bilimi öğretmenlikler...

Back