• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saygısız Lise Öğrencileri, Bebeğim ve Ücretsiz izin

Hiç kimse kusura bakmasın hiç kimsenin maazeretlerini haklı bulmuyorum.
Çok zorsa siz yapacaksınız . Gerekirse ders işlemeyecek uzun uzun konuşacaksınız .
Salla başı al maaşı istiyorsanız madem öğretmen neden oldunuz ? Zaten tatiller var öğretmenliğin yarım günleri var . Bu iş elbette zor olur ama karşılığınıda aldığınızı düşünüyorum.

Ne demiş Mustafa Kemal
Yani nesil sizlerin eseri olacaktır ...

Öğrencilere bakıp kendi başarısızlığınızı görün o halde ...
arkadaşım öğretmenlere akıl verirken dışarıdan herhangi biri olarak akıl vermeye çalışmışsınız.siz şu üslubunuzla iyi ki öğretmen olmamışsınız.empati yapabilme gücünüz yok anladığım kadarıyla.davulun sesi uzaktan hoş gelir.bir kişi çocuğunu eğitirken dahi yeri gelir şikayet eder.siz şu zamanede yüzlerce insanın eğitimini sağlamaya çalışmanın ne demek olduğunu yaşamadan bilemezsiniz.bir de iki de bir tatil muhabbeti yapılmıyor mu ben de bunu anlayamıyorum.öğretmenlik yürek ve sabır tüketici tarafıyla en zor mesleklerin başında gelir.bir çocuğunuzu eğitirken sizin (belki çocuğunuz yok her neyse,lafın gelişi)ne kadar ömrünüzden ömür giderse, biz ne yapalım?.görev deyip geçiyorsunuz.başarısızlıklardan dem vuracağınıza başarılarımızı neden görmüyorsunuz?madem ATATÜRKün bir sözünü yazmışsınız.atatürkün öğretmene verdiği değeri ve saygıyı siz neden gösteremediniz acaba?öğrencilere bakıp kendi başarısızlığınızı görün demek saygısızlığınızın göstergesi.bu meslek,tüm kutsallığı bir tarafa hafife alınacak ya da böyle usülsüzce yorum yapılacak bir meslek değildir,hiç bir mesleğin olmadığı gibi.öğrencinin başarısızlığı yalnızca öğretmenin değil,evde dırdır kavga eden,çocuğuna sevgi göstermeyen,onları başıboş ve ilgisiz bırakan ebeveynlerin,yanlış sistemlerin ve ayriyeten toplumun da başarısızlığıdır.işte sizin gibi zihniyeti olan insanların çocuklarını adam etmeye çalıştığımız için bu kadar zorlanıp şikayet ediyoruz.burada öğretmen arkadaş dertleşmek istemiş.kendisini bir öğretmen olarak anlıyorum ve allah yardımcımız olsun diyorum.

ben en iyi öğretmenliği üniversite hocalarında gördüm lisede ki tarih ve felsefe hocamı ayrı tutuyorum . saygılı bir öğrenciydim onur kolundaydım ama nedendir bilinmez ciyak ciyak bağırırlardı spor ayakakabısı giyersin neden giydin der, oğlanın saçı uzamış kes der herkesin içinde avaz avaz bağırır ( bilmez ki çocuğun babası işsiz ekmek alacak paraları yok berbere gidememiş) valla yeni gençlik iyi yapıyor....

ben en iyi öğretmenliği üniversite hocalarında gördüm lisede ki tarih ve felsefe hocamı ayrı tutuyorum . saygılı bir öğrenciydim onur kolundaydım ama nedendir bilinmez ciyak ciyak bağırırlardı spor ayakakabısı giyersin neden giydin der, oğlanın saçı uzamış kes der herkesin içinde avaz avaz bağırır ( bilmez ki çocuğun babası işsiz ekmek alacak paraları yok berbere gidememiş) valla yeni gençlik iyi yapıyor....

ciyak ciyak bağırmak.nedendir acaba?onur kuruluna alırken nereden bilsinler bir öğretmen düşmanı ve duyarsız bir vatandaş yetiştirdiklerini?(hem de lisans mezunu)gençlik iyi yapıyorsa,kına yakarsınız artık.bu kadar sevinmeyin.o saygısızlıklar savunuluyorsa,iyi yapıyor diye adlandırılıyorsa ,o iyi(!) gençlik elbet topluma saçıldığında bir yerlerde karşınıza çıkar.durumu son derece basit bir yaklaşım olan öğretmen düşmanlığı haline dönüştürmek yerine,daha sağduyulu bir toplum bireyi olarak yorumlamak varken;toplumun dejenerasyonuna sevinmek...bu hale de gelindi.yazık çok yazık.

Çok zorsa siz yapacaksınız . Gerekirse ders işlemeyecek uzun uzun konuşacaksınız .
Salla başı al maaşı istiyorsanız madem öğretmen neden oldunuz ? Zaten tatiller var öğretmenliğin yarım günleri var . Bu iş elbette zor olur ama karşılığınıda aldığınızı düşünüyorum.

Ne demiş Mustafa Kemal

ne alaka bu mesaj şimdi anlamadım. ben öğretmen değilim. konu sahibine hitaben yazdım ben mesajımı. siz neden üstünüze alındınız???? ya da yanlış kişinin mesajını mı alıntıladınız??? bir daha mesajımı okuyun bence

Son düzenleme:
Bende bir öğretmen adayıyım okul hayatım boyunca çok şanslıydım , karsıma hep örnek insanlar çok iyi öğretmenler çıktı hepsini sevgiyle saygıyla anıyorum ve yaptıkları işin ne kdr zor oldugunu şimdi anlıyorum.. Yaklasık 4 yıldır özel ders veriyorum ve bu alanda çevrem çok genişledi en güzelide birsürü ögrenciye katkım olması.. İkna kabiliyetim yüksek ve meslegim bana göre konu aktarımının cok cok üstünde Bu meslegi çok seviyorum kim ne düşünürse düşünsün ben istedigim meslegi yapıorum ama sınav derdi maaslar su an yasanan kaçırılma olayları ve ögrencilerin durumu benim tüm hevesimi öldürüyor.. Benm eğitimim devam ediyor ama arkadaslarımın çoğu meslege basladı az önce bi arkadasımın ayak bileginin çatladıgını öğrendim sınıfta ögrencileri üzerine yürümüş ve ters bir şekilde düşmüş. 6. sınıf çocukları bunu yapan.. Gerçekten toplum olarak çok bozulduk benim lise ortaokul yıllarımdan bu yana ne geçti ama biz ögretmenlerimizi çok severdik illaki anlaşamadıklarımız oldu dinlemediklerimiz ama kimseyle bu kdr ugrasmadık.. Bu yasıma kdr ögrendigim bişey varki o da kim ne yaparsa kendine iyilikte kötülükte.. Bi yandanda Ne öğrencilerden geçebiliyorum ne kendimden ben ilgilenmezsem okuldaki öğretmen arkadaslarım ilglenmezse aile ilgilenmezse ne olacak bu cocukların hali . tüm calı sma hayatm boyunca 1 öğrencimi etkilesem bile büyük bir kar ama bazı seyler yasamadan anlasılmaz bu düşündüğüm sey cok cok zor.. Şu an konu sahibi izin almak ile cok iyi yapms benimde önceligim bebegim olurdu..

Atatürk'ümün kemikleri sızlıyordur zaten,böyle saygısız bir nesli gördükçe!..

arkadaşım öğretmenlere akıl verirken dışarıdan herhangi biri olarak akıl vermeye çalışmışsınız.siz şu üslubunuzla iyi ki öğretmen olmamışsınız.empati yapabilme gücünüz yok anladığım kadarıyla.davulun sesi uzaktan hoş gelir.bir kişi çocuğunu eğitirken dahi yeri gelir şikayet eder.siz şu zamanede yüzlerce insanın eğitimini sağlamaya çalışmanın ne demek olduğunu yaşamadan bilemezsiniz.bir de iki de bir tatil muhabbeti yapılmıyor mu ben de bunu anlayamıyorum.öğretmenlik yürek ve sabır tüketici tarafıyla en zor mesleklerin başında gelir.bir çocuğunuzu eğitirken sizin (belki çocuğunuz yok her neyse,lafın gelişi)ne kadar ömrünüzden ömür giderse, biz ne yapalım?.görev deyip geçiyorsunuz.başarısızlıklardan dem vuracağınıza başarılarımızı neden görmüyorsunuz?madem ATATÜRKün bir sözünü yazmışsınız.atatürkün öğretmene verdiği değeri ve saygıyı siz neden gösteremediniz acaba?öğrencilere bakıp kendi başarısızlığınızı görün demek saygısızlığınızın göstergesi.bu meslek,tüm kutsallığı bir tarafa hafife alınacak ya da böyle usülsüzce yorum yapılacak bir meslek değildir,hiç bir mesleğin olmadığı gibi.öğrencinin başarısızlığı yalnızca öğretmenin değil,evde dırdır kavga eden,çocuğuna sevgi göstermeyen,onları başıboş ve ilgisiz bırakan ebeveynlerin,yanlış sistemlerin ve ayriyeten toplumun da başarısızlığıdır.işte sizin gibi zihniyeti olan insanların çocuklarını adam etmeye çalıştığımız için bu kadar zorlanıp şikayet ediyoruz.burada öğretmen arkadaş dertleşmek istemiş.kendisini bir öğretmen olarak anlıyorum ve allah yardımcımız olsun diyorum.

adlina çok güzel yazmışsın. bennde yatılı okulda öğretmenim 3 güne bir nöbet tutuyorum, yorgunluktan bacaklarım sızlarken gecenin 12 sinde kaç defa öğrenci hastaneye götürmüşümdür sırf biraz ateşi var diye. bunu kendi ana babaları yapmaz. buna rağmen hem öğrencilerin saygısızlığını çekiyoruz hem velilerin tafralarını. tutturmuşlar bi 2 ay tatil yapıyosunuz diye; o 2 ay tatil olmasa öğretmenlerin %90 nı tımarhanelik olur. şurdan pay biçin; millet evinde 1 çocuğuyla baş edemiyor, biz günde kaç tanesiyle baş ediyoruz. ne kadar kolay geliyo millete böyle atıp tutmak..

adlina çok güzel yazmışsın. bennde yatılı okulda öğretmenim 3 güne bir nöbet tutuyorum, yorgunluktan bacaklarım sızlarken gecenin 12 sinde kaç defa öğrenci hastaneye götürmüşümdür sırf biraz ateşi var diye. bunu kendi ana babaları yapmaz. buna rağmen hem öğrencilerin saygısızlığını çekiyoruz hem velilerin tafralarını. tutturmuşlar bi 2 ay tatil yapıyosunuz diye; o 2 ay tatil olmasa öğretmenlerin %90 nı tımarhanelik olur. şurdan pay biçin; millet evinde 1 çocuğuyla baş edemiyor, biz günde kaç tanesiyle baş ediyoruz. ne kadar kolay geliyo millete böyle atıp tutmak..

o tatil içlerine dert oluyor ama o tatil olmasaydı memlekette sinir hastası öğretmenler türerdi.biz o tatilde bir sene boyunca tükenen yüreğimizi yeniliyor,beynimizi boşaltıyoruz.anlamayan anlamaz.yaşamayan bilmez.ama bilmese de insan böyle düşmanca ve çirkin üslupta yorum yapmamalıdır.boşver.balık bilmezse halik bilir dostum.

ah ah davulun sesi insanlara uzaktan nekadar hoş geliyor değil mi?
öğretmenlik güllük gülistanlık dert yok tasa yok,ohh 3 ay yat,zaten yarım gün,kar tatil,o tatil bu tatil.işte bitti gitti.
bunu düşünenlere sadece yazık diyorum gerçekten.
atanmadan önce ücretli öğretmenlik yapmıştım ilk olarak.işte o zaman kafama dank etmişti,işim gerçekten zordu.üstelik lise değil ilköğretim 6-7-8. sınıfların dersine giriyordum sadece.müdür yardımcısı acımıştı bana 8.sınıfları vermemişti bile hakkından gelemem diye.annem sabah beni göndermeye korkardı aman kızım bulaşma hiçbirine bir şey yaparlar sana falan diye:1:

arkadaşımız yazmış ya güzel güzel siz gerekirse ders işlemeyecek saatlerce uzun uzun konuşacaksınız diye,acaba kendisi nekadar dinliyordu bir öğretmenin saatlerce yaptığı konuşmayı?zaten dinlemediği belli ki o bizim üzülerek varolduğuna yakındığımız neslin bir neferi gibi görünüyor kendisi de.ve üzülerek söylüyorum gelecekte de varolduğuna yakınacağımız neslin yetiştiricilerinden biri olacağı okadar açık ki :14:
saatlerce konuşacağız ya öğrenci ile ha birde şu var tabii eğer 2 kez konuşursan ders işlemeyip 3.de mutlaka ailelerine söylerler bu hoca ders işlemiyor diye birde bu sebepten ötürü uyarılırsın.sen saatlerce konuşursun,söylediğin her şeye tamam denilir anlaşmaya varılır bu nedense 1 gün sürer.ertesi gün sanki okadar boğazını yırtıp saatlerce dil döken,derdini anlatmaya çalışan,orta yol bulmaya çalışan sen değilmişsin gibi her şey ilk haline döner. ama öğretmen ısrarla hergün her hafta aynı çabayı gösterir.bir yandan bir şeyler öğretmeye,bir yandan iyi bir nesil yetiştirmeye çalışır,boğazını patlatır ama çocuk ailesinde o sevgiyi ve saygıyı göremediği için fatura öğretmene patlar ve aşağıdaki gibi ''ÖĞRENCİLERE BAKIN KENDİ BAŞARISIZLIĞINIZI GÖRÜN' ithamıyla karşı karşıya kalır. ne yazık...
yarım gün diyorsunuz,günde 6 saat derse girmek bile bir insan için nekadar yıpratıcı biliyor musunuz? çünkü okulda olduğunuz süre boyunca,derste olduğunuz süre boyunca aktif olmak zorundasınızdır ve her daim konuşmalı,o gözünüzün içine bakan yada bakmayan 40 kişiye bir şeyleri öğretmek zorundasınızdır.yapamadığımda neden diye sorgularım eve gelip didiklerim nasıl yapsam da bir şeyleri öğretsem diye,ne desem de bunun önemini onlara anlatabilsem diye.çünkü vebalini almak istemez kimse okadar insanın,ben elimden gelen çabayı göstereyim vebali omuzlarımdan kalksın ister.

insan daha 1 ayda faranjit olur mu? yutkunmaya bile zorlanır mı? zorlanıır,çünkü karşındaki öğrenciler okadar saygısız ve sevgisiz yetiştirilmiştir ki,sen ona bu duyguları kazandırmaya çalışırken gırtlak kanseri de olabilirsin,yırtınırsın ama asla bunun değeri olmaz ozaman işin bu yapacaksın tabi yoksa salla başı al maaşı istiyorsunuz siz olur.

aldığımız parayı hak etmek,eğer böyle bir kavram varsa buna öğretmenden daha iyi bir örnek verilebilir mi ? böyle öğretmenliği basit görenleri çok değil 1 hafta derse sokmak isterdim.öğretmen olmadan önce bana da çok eğlenceli gelirdi tabi.hep hayalini kurardım ama iş başa düştüğünde ve tüm sorumluluk omuzlara bindiğinde işin eğlenceliden çıkıp,ağır ve vebali olan bir iş olduğunu,okulda 1 gün bittiğinde insanın eve kendini nasıl atığını anlamalarını gerçekten çok isterdim.

ben işimi seviyorum,öğrencilerimi de seviyorum,eksiklerini elimden geldiğince gidermeye,onlara sadece ders konusunda değil hayat konusunda da verimli olmaya çalışıyorum.ama bunlar tek taraflı olacak şeyler değil maalesef,önce aile...aileden saygıyı,terbiyeyi alan çocuk okadar belli ki,öyle göze çarpıyor ki her ortamda. diğerleri mi? aslında onlar hiçbir öğretmenin gözünde ''diğerleri'' diye sınıflandırılmaz ama onlar diğerleri olmaya okadar çaba harcarlarki...en sonunda da işte bu sayfalarda gördüğümüz gibi isyana sürüklerler öğretmenleri.ama o beğenilmeyen başarısız,mazeret arayan olarak görülen öğretmenler,hayatları boyunca her daim bir şeyleri düzeltme umuduyla yine çabalayacak,yine gerekirse boğazını parçalayacak ama böyle kıymet bilmezler tarafından da eleştirilmeye devam edecek.

konu sahibi arkadaşım sizi gerçekten anlıyorum,mesleğimiz davulun sesi hesabı nedense uzaktan pek hoş görünüyor,iyi yanları inkar etmediğimiz taraflar ama zorluklarını insanlar görmezden gelmek için büyük bir çaba harcıyor gibiler.hele ki bizi bu isyana sürükleyen,böyle zihniyetlerden,ortamlardan yetişen çocuklar olunca,onlardan gelen eleştirilerde daha çekilmez oluyor sanırım.bence bebeğiniz için en doğru olanı yapmışsınız,inşallah maddi sıkıntılarınızı atlatırsınız ve bebeğinizin rızkı size geçim kolaylığı sağlar.tekrar göreve başladığınız zaman iyi ki evimde oturmuşum ve bebeğime sevgimi vermişim diyeceğinizden eminim.Allah analı babalı ve sağlıklı büyütsün inşallah.

Çok zorsa siz yapacaksınız . Gerekirse ders işlemeyecek uzun uzun konuşacaksınız .Salla başı al maaşı istiyorsanız madem öğretmen neden oldunuz ? Zaten tatiller var öğretmenliğin yarım günleri var . Bu iş elbette zor olur ama karşılığınıda aldığınızı düşünüyorum.

Ne demiş Mustafa Kemal

Aha işte öğretmen ... Siz böyle olun . sizler EKSİK olduğunuz için üniversite için öğrenciler yok özel ders yok dershane yırtınsın .

Bozup atmak ha .. Asalak bir nesil yetiştirmek yani.
Kınıyorum .

Öğretmen olmamanızada çok sevindim bu arada .. :):):) .

İyi günler .

Konu sahibi hanımefendi .

Kim ne derse desin eğitim sisteminin bozuk olduğunu biliyorsunuz . Sizde bir öğretmen olarak her öğrencinizi evladınızın yerine koymalısınız .. Sanıyorum çocuğunuzun okulda bozulup atılmasını yada öğretmenlerine asi çıkışlar yapmasını istemezsiniz.
Yada sözde bir eğitim ile okul bitirmesini .
Bunlarıda düşünürsünüz umarım .

Son düzenleme:
Doll ağzına sağlık canım yazacaklarımından daha fazlasını yazmışssın.meslektaşım olarak kutluyorum seni....erşke yan gel yat diyenlere bir güncük öğretmenlik yaptırsalar ne güzel olurdu değil mi?Ben akşam eve geldiğimde sesim çıkmıyor,faranjitten bronşitten kurtulamıyorum.Değil 3 ay 4 ay tatil olsa bile öğretmenler o bir yılın hastalığını yorgunluğunu zor atıyor...Bir de şöle derler ya ben ev hanımıyım işim daha zor...Peki bayan öğretmen ya da çalışan bir kadın ne yapsın?Hem evde hem işte çalışıyor yazık yahu acıyın birazcık da olsa merhamet gösterin.Konu sahibi arkadaşım sağlıkla,mutlulukla,huzurla büyüt çocuklarını...

yani hiçbir meslek kolay değil elbette sonuçta herkes emek veriyor,kimi bedenen yoruluyor kimi zihnen kimide bizim gibi hem bedeni yoruluyor hem kafası şişiyor ama insanlar nedense bunu görmezden geliyor buna kızıyorum bende.öğretmenlikte her meslek kadar zor,kimisinden belki daha kolay kimisinden belki daha zor ama çevremizde gördüğümüz herkes bir öğretmenin elinden çıkıyor,o büyük adamları da öğretmenler yetiştiriyor,her bireye öğretmen ayrı bir çaba harcıyor,bunun görmezden gelinmesi çok sinir bozucu.evet birde evine gelip yoruluyorsun,kendince söyleniyorsun ama insanlar amaan öğretmensin işte ne var diyorlar :53: ha ben başka iş yapamazdım sanırım,3te 4 te eve gelmek ve ardından geri kalan işlerimi yapmak,buna göre bir düzenimin olması elbette güzel ama okulda geçirdiğimiz sürede neler yaptığımızı,nasıl yıprandığımızı,yorulduğumuzu biz bildiğimiz için sanırım sadece öğretmenler birbirini anlıyor :27:

Konu içeriği nedeniyle "Öğretmenlik ve genel paylaşım" başlığına taşındı.
Yorumlarımızı lütfen birbirimizi kırmadan,saygı çerçevesinde yapalım.

Mesleğin rahat olduğunu düşünüp kıskanıyorlar,o yüzden de anlamıyorlar. :D Ya da böyle agresif oluyorlar.

ne günlere kaldık ya. gercekten konu sahibi icin üzüldüm böyle saygı değer bir meslek yapmaktan nefret ettirmiş ,öğrencileri. ne acı.biz okula giderken öğretmenlerden korkardık korkununda ötesinde saygı duyardık yeni nesilin umrunda bile değil allah akıl fikir versin

Bol bol boz at onları.Psikopatmış gibi davran.Tek kişiyi almadan hepsini elden geçir.İkili tartışmalara girme.Birkaç tavsiye. Daha rahat edersin.

Doğru fakat eksik bir cümle
Öğrenci bozup atılmalı bence de,ama öğretmeni bozmaya kalkıştığı zaman
Eminim mesaj sahibi de bunu söylemek istemiştir
Öğrenci bi öğretmeni bozmaya çalıştığı zaman ve öğretmen buna ses çıkarmadığı zaman öğrenci tanıdığı herkese 'ehehehe bugün hocaya fena laf yedirdim hiç de bişey söyleyemedi' der mutlaka der
Böylece diğer öğrencilerde de hoca hakkında 'dalga geçilecek kadın/adam' izlenimi oluşur ve her öğrenci yapmaya çalışır bunu
Kendini kanıtlama çabası değil mi,bundan iyi fırsatı nerden bulacak
Bence de eğer öğrenci haddini aşarsa öğretmenlerin de ona haddini bildirmesi,hoca ile öğrenci arasında hem statü hem yaş farkı olduğunu ve ona göre davranması gerektiğini hatırlatması gerekir.
Bunun adı da eğitimdir zaten

Son düzenleme:
ben 1. sınf öğretmeniyim.köyde çalışıyorum. hepsi çok masum,kalpleri sevgi dolu. akşamları onları özlüyorum. bu meslek tam bayanlara göre.liseye giderken öğretmene yapılanları görüyordum, hatta öyle olmayan öğrenciler arkadaşları tarafından küçümseniyordu.ben bile kabalaşıyordum bazen.o nedenle lise öğretmenliğini yazmadım. allah sabır versin size

bende bi lise öğrencisiyim..dersimize giren her öğretmeni görüyorum gercekten zor bi meslek..öğrencilikte zor öğretmenlikte..öğretmenler için zor olanları biliyorsunuz zaten sizler :61: öğrencilik için zor olanlarıda söyle söylemek istiyorum.. ( ama kesinlikle o saygıyı asan bazen öğretmene sanane bile diyebilen öğrencilerden bahsetmiyorum onları gördükce o anda ben yerin dibine giriyorum ben utanıyorum ) ben kendimdede arkadaslarımdada sunu görüyorum..bazı öğretmenlerimiz otoriteyi farklı ve yanlıs sekilde kurmaya calısıyorlar. sacın toplu ama surasından neden sac cıkmıs? (bu arada derslerimiz blok yani 80 dk ders işliyoruz ve kendimize bakacak halimiz olmuyor) kravatın neden yamuk duruyor ya da neden inmiş? gömleğinin ilk düğmesi neden acık? küçücük bi tel tokanın rengi neden siyah değilde beyaz? bu kadar cok küçük ayrıntılara takılıpta dersin yarısını bunlara kızmakla geciren öğretmenler gördüm.bu tip davranıslarda bulunan öğretmenlerde malesef sevilmiyor hep dersinin bitmesi bekleniyor..abartanlara ve kural dısına cıkanlara dediklerine bir şey demiyorum tabikide ama sacın ordan cıkmıs diyede 20 dakika kızanlarda abartıyor gercekten..bizim gecen yıl ki fizik öğretmenimiz cok disiplinliydi herkes onun dersine calısır gelirdi. cok ters konusurdu ama hakedenlere öyle konusurdu asla affetmezdi terbiyesizlik yapanları..onun dısında herkes cok severdi ve kesinliklede onu kızdırmamaya gözünden düşmemeye calısırdı yani nerde ne zamn ne yapacagını bilirdi..ben izlenimlerime göre söyleyim bi öğrenci olarak akıl veremem size ama bu gercekten işe yarıyor sizin iyiliğinizi gördükten sonra zaten severler sizi ama tabi bazılarıda bunu kullanmaya calısırlar eminim bazı öğrencilere iyilik yaramıyor.ama siz bi hatalarında affetmezsenz o zamn sert olursanız saygılarını bozmazlar diye düşünüyorum umarm seneye basladığınızda tüm bu endişelerinzden kurtulursunuz iyi aksamlar..

Ben de henüz öğrenciyim ama öğretmen aday adayıyım diyebilirim.
Öğretmen lisesindeyim,öğretmenlik yazacağım büyük ihtimalle.
Günümüzde öğretmenlik çok daha zorlaştı.Çünkü artık zıvanadan çıkmış öğrencileri adam mı edeceksin,ders anlatıp bir şeyler öğretmeye mi çalışacakasın yoksa öğrencinin psikolojisi bozulmasın diye dadı gibi mi davranncaksın.Gerçekten çok zor...
Öğrenciye bi laf söylemeye kalksan hemen psikolojisi bozuluyor,siz beni anlamıyorsunuz ergenlik dönemindeyim deyip çıkıyor işin içinden.
Bazı arkadaşlarım var inanın öyle naz yapıyorlar ki öğretmenler onlara bebek gibi muamele ediyor.Bahaneler de hep aynı :Psikolojik sorunlarım var.
Öğretmen lisesi,meslek lisesi hiç farketmiyor.Her okulda var böyle öğrenciler.Ailelerinden eğitim görmemiş,hep şımartılmış ve dünyanın kendi etraflarında döndüğünü sanan tipler...
Öğretmen sert görünse arkasından bin tane laf edip ııy bu hocayla dersler geçmez derler.Biraz yumuşak olup gülse,iyice cıvıtırlar,dersi kaynatmak için binbir plan kurarlar.
Bence en iyisi en başından disiplinli olmak.Şahsen öğretmen olduğum günleri görürsem ilk zamanlarda sert görünmeyi planlıyorum -ki öyle bir yapım vardır,disiplini severim.
Benim dersimde ben konuşurken öğrenci susmalı,o sınıfın başında ben varsam kontrol bende olmalı.Öğrenci canının istediği gibi hareket edemez.
Bu konuda biraz eski kafalı olmak gerektiğini düşünüyorum.Aman öğrenci korkmasın,aman öğrencinin psikolojisi bozulmasın diyecek olursak bu işin sonu gelmez.
Öğrenci öğrenciliğini bilmeli.Öğretmenler hep iyi niyetli davranıp -en azından benim gördüğüm öğretmenler- öğrencinin sicilinde iz kalmasın diye disipline vermekten çekiniyorlar ama bence hak edene gereği yapılmalı.Öğrencinin psikolojisi var da öğretmenin yok mu yani...
Allah bütün öğretmenlere sabır versin,yeni neslin hali hiç iç açıcı değil maalesef:50: Atatürk bütün ümidini gençliğe bağlamış ama şimdi kemiklerini sızlatıyoruz:43:

Ay ben de geldim, ne acıklı bi konu valla okurken içim daraldı yaşadıklarım geçiyor gözlerimin önünden halimizden bir tek biz anlarız arkadaşlar dünyanın en kolay mesleği yok bayan mesleği diyenlere Allah anlatsın diyorum başka bir şey demiyorum. :50:

Ben de toplumdan yeterli saygıyı görmedğimizi düşünüyorum. Bir de tutturmuşlar rahat meslek, tatili çok meslek....

Bir memur işten 5'te çıktığında onun işi bitmiştir, evine gider dinlenir, o gün muhatap olduğu insanları tekrar görmez genellikle.

Biz eve gittiğimizde işlerimiz bitmiş olmaz, evde de saatlerce ertesi günün hazırlığını yaparız, bir öğrenci canımızı sıkmışsa onu aylarca, hergün, her ders tekrar tekrar görmek zorundayız. Sıkıntıları olan bir öğrencimiz varsa gece gündüz onun sorununu nasıl çözsek diye düşünürüz, mezun olunca bile merak ederiz.:72:

Öğretmenlik 7 gün/24 saat kesintisiz devam eder.

Back