- 18 Eylül 2007
- 2.061
- 2.183
Hanımlar dert mi bilmiyorum ama bu konuda düşüncelerimi hissettiklerimi sizinle paylaşmak istedim.Eşim işi bıraktıgında baya bir işssiz kaldı yeri geldi beraber çalıştık yeri geldi ben çalıştım hiç yapmadıgım temizlik ,inşşat temizliğine gider ellerim parçalanırdı asit gibi bir şeyle çalıştırılardı biz insaatta öyle bir şirket ki 10 çalışan var 2 eldiven alırlardı üstelik yemiye olarak 50 tl para veriyolar.Her neyse gecenlerde bir tanıdık tarlası varmış ot yolunacakmış gidermisin dediler bilmiyom işi ,ama gidim dedim yemiye 40 tl tanıdık diye tmm dedim ama genel olarak 45 tl geçmiyormuş biz gittik o gün hayatımda yaptıgım en zor işti ot yolarken ellerime diken battı taşa degdi, parcaladı yere otursam kurumuş taş, her yerim ağrıda güneşin bağrında çalıştık bilemedim yarım kollu giydim kolarım yandı 2 gün yürüyemedim neredeyse ve kollarım yandı ve şu an kollarım su toplamış kaşınıyor.Şu an tarlada çalışanlara o kadar saygı duyuyorum ki ayrıca işinin hakkını vererek temizlik yapanlara da aynı şekilde.Tek üzüldüğümse benim sanki haklarını az veriyor bu şirketler ist nasıl bilmem ama bizim burda ne iş yaparsan yap 50 yi geçmez günlük.Ayrıca sekretelik isleri 750 gibi komik rakamlar diyolar.Bu her yerde mi böyle yoksa bizim buraya özgü bir şey mi.