Saygı duyuyorum

su alem

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
2.061
2.183
Hanımlar dert mi bilmiyorum ama bu konuda düşüncelerimi hissettiklerimi sizinle paylaşmak istedim.Eşim işi bıraktıgında baya bir işssiz kaldı yeri geldi beraber çalıştık yeri geldi ben çalıştım hiç yapmadıgım temizlik ,inşşat temizliğine gider ellerim parçalanırdı asit gibi bir şeyle çalıştırılardı biz insaatta öyle bir şirket ki 10 çalışan var 2 eldiven alırlardı üstelik yemiye olarak 50 tl para veriyolar.Her neyse gecenlerde bir tanıdık tarlası varmış ot yolunacakmış gidermisin dediler bilmiyom işi ,ama gidim dedim yemiye 40 tl tanıdık diye tmm dedim ama genel olarak 45 tl geçmiyormuş biz gittik o gün hayatımda yaptıgım en zor işti ot yolarken ellerime diken battı taşa degdi, parcaladı yere otursam kurumuş taş, her yerim ağrıda güneşin bağrında çalıştık bilemedim yarım kollu giydim kolarım yandı 2 gün yürüyemedim neredeyse ve kollarım yandı ve şu an kollarım su toplamış kaşınıyor.Şu an tarlada çalışanlara o kadar saygı duyuyorum ki ayrıca işinin hakkını vererek temizlik yapanlara da aynı şekilde.Tek üzüldüğümse benim sanki haklarını az veriyor bu şirketler ist nasıl bilmem ama bizim burda ne iş yaparsan yap 50 yi geçmez günlük.Ayrıca sekretelik isleri 750 gibi komik rakamlar diyolar.Bu her yerde mi böyle yoksa bizim buraya özgü bir şey mi.

Her yerde böyle; iş dünyası böyle dönüyor. Koltuklar, köşeler tutulu; emekçiye yapışıp vampir gibi emen emene, kanına, iliğine kadar. Tükendi mi yolla, yenisi gelir nasılsa...
"Çok para kazandırır" denilerek seçilen, bir heves okunan meslekleri yapanlar bile, çarklar arasında eziliyor, sömürülüyor.

Daha yeni, ekşide okudum bunu mesela:
https://seyler.eksisozluk.com/mimar...-bir-sozluk-yazarinin-hayat-sorgulatan-isyani

Maalesef, böyle...

sizin orada piyasa yapmıslar demekki canım Allah kolaylık versin umarım iyi bir iş bulursun kendine göre heryer öyle dwgil tabiki

Aynen şimdiki bizim burda kızla rçok fazla ve hepsi çalışıyor çogu şehir içinde oldugukları için 500 tl gibi bir rakamla akşama kadar çalışıyorlar.İster işi begen beğenme sen olsanda olmasanda kabul ediyolar az bir fiyatı bekar oldukları için.Geçenlerde bir arkadaş yemek dağıtım işinde 450 tl ye çalıştıgını söyledi ben şok oldum.Sanki asgeri ücret çok yüksek bir mevla gözüyle bakılıyor.aslında insanlarımız buna izin verdikçe bu piyasa düzelmez.Benim burda yol param gidiş geliş 5 tl zaten aylık 150 tl ye yol parasına gidiyor.İş bulsam emeğime acıyorum bulmazsam zor bilemiyorum şimdilik beklemedeyim.

Her yerde böyle; iş dünyası böyle dönüyor. Koltuklar, köşeler tutulu; emekçiye yapışıp vampir gibi emen emene, kanına, iliğine kadar. Tükendi mi yolla, yenisi gelir nasılsa...
"Çok para kazandırır" denilerek seçilen, bir heves okunan meslekleri yapanlar bile, çarklar arasında eziliyor, sömürülüyor.

https://seyler.eksisozluk.com/mimar...-bir-sozluk-yazarinin-hayat-sorgulatan-isyani

Maalesef, böyle...

Haklı ama biz dilenemiyoruz maalesef suriyeleriler geldikten sonra daha da kötü oldu çogu türk işten çıkarıldı şimdi onlar çalışıyor.

İstanbul'da yaşıyorum. Bir çalışma tecrübem oldu, birkaç başvuru yapıp görüştüm birkaç yerle de. İşe başladığım yer ev eşyaları satan, çoğu yerde şubesi olan bir yerdi. Maaşım 1500 TL. Ama aylık olarak 1700-1800'e geliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Yol parası, yemek kartı (multinet) gibi şeylerle. Sigortam da başlamıştı. Ama şartları baya ağırdı. bütün gün ayaktasın hiç oturma şansın yok, müşteri olmasa bile süreli reyonları düzeltip ayakta durmak zorundasın falan. Ben de lise mezunuyum, sınava hazırlanıyordum biraz birikmişim olsun diye girmiştim ama dayanamayıp çıktım. Diğer görüştüğüm yerlerde de hep 1500 TL maaştı.

Son düzenleme:

Maalesef, böyle...
mimarımız sonuna kadar haklı .Ama okuyan kafa patlatan emek veren insanların maksimum ücreti adığı bir ülkede doğmamışız maalesef

Bende size saygı duydum.Helal olsun eşinize destek olmak için elinizden geleni yapıyorsunuz.
Ne güzel işte ayaklarınızın üzerinde durmaya çalışıyorsunuz.

Burda bazen okuyoruz mıy mıy tipleri ,eşinin üç kuruşunuda harcayıp geçinemiyoruz boşansam mi acaba diyenleri.
Tekrar sizi tebrik ediyorum eşinize destek oluyorsunuz ya bir ömür sırtınız yere gelmesin.Dilerim maddi manevi huzurlu bir hayatınız olur.

Haklı ama biz dilenemiyoruz maalesef suriyeleriler geldikten sonra daha da kötü oldu çogu türk işten çıkarıldı şimdi onlar çalışıyor.

Kimse dinlenemiyor.
Beden işi ayrı ağır, kafa işi ayrı ağır.
Ruhlar yorgun, solgun. Simalar asık.
Üstelik iş yapmayanın işini de yapan birileri mutlaka oluyor, yumuşak yüzler, yardımsever ruhlar daha da sömürülüyor.
Mesela o konudaki adam 7 sene mimar olarak sıfırdan insanların hayalini tasarlıyor ve totalde bir ev alacak para bile geçmiyor eline. Bu böyle gelmiş, böyle gidiyor...

Suriyelilerin gelmesi de apayrı bir dert, o konular çok konuşuldu, tartışıldı, banlar havada uçuştu. Girersek çıkamayız zaten oralara.

Ah ya Allah yardımcınız olsun ve bu konu da örnek olsun. Öyle gökten kimseye para yağmıyor.
Para için kocamla aynı evde yaşıyorum basit işlerde çalışamam diyenleri gördü şu sitede bu gözler.
Allah rızkınızı arttırsın.
İstanbul'da 1500den başlıyor maaşlar ama burda da kiralar çok yüksek, giderler fazla.
Ama her tür işçi sömürülüyor. keşke olmasa.

Ülkede insan çoğaldıkça emeğin değeri düşüyo, özellikle bazı illerde dediğin gibi yoğun mülteci var ve sen yapmazsan yapma diyi adamlar,nasılsa bunlar 20 liraya da yapar diyo,batmanda 15 liraya fuhuş yapan 13 14 yasinda kizlar vardı onun bile piyasasını aşağı çekmişler tövbe estağfurullah

Sizin orası neresi bilmiyorum ama istanbul da yaşıyorum, ev temizliği için haftada 1 gelen yardimcimız 150 lira alıyor.

Şimdi ikinci bebek gelecek, haftada 3 yarım gün ev işine yardimci birine bakıyoruz, 9 dan 1e kadar 3 güne şu ana kadar en uygun 720 dediler

Bizim burda 60 tl diyorlar canım..
Bizim geçen yıl seramız vardı elemanlarımıza 60 tl verdik.. ama elemanların başında sadece ben vardım eşim iş yerinde oluyordu sürekli..
Bende tek başına çok zorlandım çünkü çalışan kadınların hepsi benden büyük onlara şunu şöyle yapalım bile diyemiyordum sanki emir verir gibi hissediyordum oyüzden çok zorlandım ve artık bıraktım eşime dedim ben yapamicam başka şekilde değerlendir serayı dedim...

Ama gerçekten bu tür isler kadınlar için çok ağır :KK43:Allah sabır versin amin..

Sizin orası neresi bilmiyorum ama istanbul da yaşıyorum, ev temizliği için haftada 1 gelen yardimcimız 150 lira alıyor.

Şimdi ikinci bebek gelecek, haftada 3 yarım gün ev işine yardimci birine bakıyoruz, 9 dan 1e kadar 3 güne şu ana kadar en uygun 720 dediler
Sizin temizlikçi iyiymiş bize 250 dedi biri biz mersinin küçük bir ilçesindeyiz üstelik..

Evde el işi yapabilirsiniz. İğne oyası biliyorsanız bir namaz örtüsü sormuştuk,iğne oyası ile birlikte 150 tl demişti. 40tl ye de vardı. Bu sıralar iğne oyasına meraklı insanlar. Tesbih vs. süslüyorlar.

Bizim burda da temizlige gunluk 160 a geliyorlar
Bakici aradigim donemde 1500 lira maasi begenmiyorlardi ve bulamadim turk bakici
Ulkede her sehirde ayri.piyasa var
Sizi cok takdir ettim gercekten , dilerim emeginizin karsiligini alabileceginiz bir is bulursunuz

X