Savurganlık hastalığı :(

iilay

04.08✨
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2009
2.047
3.285
31
Merhabalar. Çok yakın aile dostumuz ile ilgili sizlere danışmak istediğim şeyler var.

Fatma abla , annemin yakın arkadası benimde ablam oldu. Evli değil ve annesiyle yaşıyor. Kendisi memur ve maaşı yaklaşık 3.500tl.

Bu zamana kadar hep kiradaydı ve sürekli ev değiştirir çünkü kirayı ödeyemez. Aslında o kadar yardımseverki anlatamam. Yardıma ihtiyacı olan biri oldumu hemen ordadır. Kendine bir şey alıyorsa iş yerindekilere de aynısından alır.

Sorun burda başlıyor aslında parası var mı yok mu düşünmeden hareket ediyor. Su aralar morali çok bozuk. Bende zorla neden böyle olduğunu öğrenmeye çalıştım. Birine borcu varmıs 3bin tl acil ödemesi gerekiyormuş.

Bizim suan o parayı cıkarıp al deme sansımız yok. Anca kredi cekebilirz ama o krediyi ödeyebilecek gücü olduğuna inanmıyorum. O ödemediği durumda bende ödeyemem. O kadar üzgünüm anlatamam elimden hiçbir şey gelmiyor.

Cok mu bencilce düşünüyorum bilemiyorum. Siz benim ve annemin yerinde olsaydınız napardınız?

Güvenip de kredi falan çekmezdim. Biraz sıkıntıya girerse belki parasının kıymetini bilir, hesap kitap yapmadan borçlanmaz.

ogrensin sakin vermeyin

Kirasını ödemeyen, size olan borcunu öder mi?

Sizlik bir durum yok bence.

Bugün başkasının borcu için sizden alır, yarın sizin borcunuzu ödemek için başkasından ister.

Kaç yaşına gelmiş insanların bu şekilde davranması korkunç bir sorumsuzluk.

3500 maaşı olan biri borcunu ne yapar eder öder.
Aciz biri değil ki
Bikaç taksitte öder.
Ne var üzülecek burada anlamadım ben?

Siz zora düşünce, size kim üzülecek.
O yüzden riske giremem ama elimden bir şey gelmemesi üzüyor .

3500 maaşı olan biri borcunu ne yapar eder öder.
Aciz biri değil ki
Bikaç taksitte öder.
Ne var üzülecek burada anlamadım ben?
Anladığım kadarıyla yıllardır bu borclar birikmiş.
Devlet memuru olmasına rağmen kendi adına bile kredi cıkmadığına göre söylediği kadarın cok fazlası olduğunu düşünüyorum.
Üzüldüğüm durum ise sevdiğim birinin bu halde olması ve elimden gelen bir şey olmaması.

Kirasını ödemeyen, size olan borcunu öder mi?

Sizlik bir durum yok bence.

Bugün başkasının borcu için sizden alır, yarın sizin borcunuzu ödemek için başkasından ister.

Kaç yaşına gelmiş insanların bu şekilde davranması korkunç bir sorumsuzluk.
Haklısınız ödeyemez. Beni üzende bu gereksiz harcamaları. Bugun gidip kedisine oyuncak almıs bunu duyunca yapabilcegim bir şey olmadığını daha iyi anladım.

ogrensin sakin vermeyin
44 yaşında. Yıllardır öğrenememiş böyle sürüp gidecek gibi. Nereye kadar gidecekse

Güvenip de kredi falan çekmezdim. Biraz sıkıntıya girerse belki parasının kıymetini bilir, hesap kitap yapmadan borçlanmaz.
Su durumda zaten krediyi cekemem . Ödeme konusunda güven vermiyor. Battı balık yan gider diye düşünüyor heralde anlayamadım. Hastalık resmen.

Yanlışlarını yinede söyle bir yakını olarak ama bence maddi açıdan destek verme..

Ben savurganlari severim arkadas kim ne derse desin. Oyle asiri cimri oyle cimrileri gordum ki anlatamam, su icemiyorum evlerinde resmen, wc ye gidemiyorum fazladan birkac dk lambalari yanar, elimi yikarken sulari gider diye. Fatma abla gibilerinin yaninda ne rahattir insan o, yardim edip etmemek sizin insafiniza ve iliskinize kalmis, eger borcuna sadiksa yardim edin.

Çok yardımsever,eli açık, çocuk ruhlu ama sorumsuz.Kirasını ödemeyip ev sahibini mağdur eden biri nasıl yardımsever, yüce gönüllü oluyor anlamadım.

Sizin icin cok kiymetli biriyse verebilirsiniz. Ayrica iyi bir insan borcunu oder savurgan da olsa

X