şansı döndürmenin yolu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir adet sarimsak disini aliyorsun limon suyunda bekletiyorsun (bir hafta) sonra bu suyun üstünden bes defa hopluyorsun sansim acil diyorsun her defasinda ondan sonracima iciyorsun...

yedi ya kafayı. ruh hastası gibi ne koysam ilk o bakıyordu zaten fake hesapları olduğuna beni takip eden emin gibiydim. ama artık işte kötü enerjisi çıksın üstümden diye engelledim ve o ara sosyal medya hesaplarımı kapadım. çünkü insan bi süre sonra bozuluyor artık. ben ne yaptım bu kadar nefreti çirkinliği hak edicek diye bi ara gerçekten üzüldüm. sonra dedim ki bu tipler ben sosyal medyada olmasam bana ulaşamayacaklar teee zurnanın son deliğindeler. neden onlara benim moralimi bozmalarına fırsat veriyorum ki? yani bana kötülükleri dokunamaz ama işte sosyal medyadan kendilerini göstererek bile moral bozuyorlar (ki bi eski arkadaşımla kanka oldu falan uzun hikaye belki sosyal medyadan bende ekli olduğunu görüp yakınlaşmıştır allah bilir) neyse.

dediğin doğru ama yapamıyorum şu an. içimden gelmiyor. o çiçek gibi açıl demişsin ya içim cız etti. ben öyle çiçek gibi bi kızdım neşeli etrafına mutluluk saçan güldüren eğlenen hep pozitif herkese gaz veren destek olan. şu an kendime bile faydam olamıyor nerdeyse. gerçekten beni benden aldılar derken böyle bişey herhalde. işte eski halime dönmeye çalışıyorum ama o gençlik enerjisi gidince de insanın ruhu ölüyormuş.

son dönemlerde karşıma iyi insan çıkmadı aslında. hatta eski arkadaşlarımdan bile biraz atak yapan oldu ama yaklaşım tarzları hiç hoşuma gitmedi, o bu şu derken baktım hepsi moralimi bozuyor ondan biraz uzaklaştım. günümüz erkekleri de pek süper değiller açıkçası. erkeklerin duygusal olmadığına kadınları sadece bir eşya gibi gördüklerine inandım resmen güzel mi kariyerli mi popüler mi enayi mi işine yarar mı vs vs bunlara göre sana bir puan veriyor o puana göre kendini satıyor sana. her kadına tavırları başka o yüzden. benim o puanım düşmüş anlaşılan çünkü dedim ya yaklaşım tarzları kötüydü. ben de hepinizin canı cehenneme diyip kozama çekildim ki kendimi geliştirip daha güçlü çıkayım diye.

uzun yazmışsınız ama bana çok iyi geldi biraz moralsiz bir anımdaydım çok teşekkür ederim. bu ara işte bu sebeplerden baya yalnızım kk hatunları sağolsun az derdimi dinlemediniz buralarda :)

odak noktam konusunu bugün hayli düşündüm. yan etkenlere fazla kafayı taktığımı fark ettim gerçekten. zırh gibi sağlam durmam için yolumda cidden daha sağlam adımlar atmalıyım daha dikkatli olacağım.

Bir adet sarimsak disini aliyorsun limon suyunda bekletiyorsun (bir hafta) sonra bu suyun üstünden bes defa hopluyorsun sansim acil diyorsun her defasinda ondan sonracima iciyorsun...

sonra da mide fesadı geçirip zehirlenip halime şükrediyorum galiba eheheh keşke böyle bi formülü olsaydı. bi ara cidden kurşun döktürsem mi dedim sonra dedim bende bu şansla kurşun zehirlenmesi falan yaşarım aman kalsın

yine cicek gibi acarsin :) bunun yasi bile yok yani öyle diyeyim.
dis durumlar hicbirzaman istedigimiz gibi olmayacak bunu bekleme bile. insanlar kendi huzursuzluklarini baskasinin senin benim uzerinden cikarmaya calisacak veya ufak tefek kazalar aksilikler olacak.
önemli olan bunlara karsi tutundugun tavrinda yatiyor. yani dissal durumda aksilikler cikiyorsa neyim varda basima geliyor diye dusunme :) birseyin yok cunku. hayat bu. binbir cesit kendini bilmez insan var, hayvanlar var aletler makineler vs var.
önceden üstesinden kolayca geliyor veya aldirmiyordun o yüzden gözüne batmiyordu belki farkinda bile degildin. simdi icsel olarak son zamanlarda yasadiklarin yuzunden sanirim veya bilincsiz insanlarin manipulesine geldigin icin böyle olmussundur. odak noktan degismistir.
ama yine eskisi gibi olabilirsin. umutsuzluga kapilmaya hic gerek yok o yuzden.

nasil oluyor dersen. an da yasamak..sevmek...eski sevgilinin ve o kadinin bilincsiz insanlar oldugunun farkina varip onlara merhamet duymak. ve her sana kotuluk yapan veya yapmak isteyen insanlara da.
cunku bize kotu davranan insanlarada kötü davranilmis daha önce. yoksa boyle olmazlardi.
biraz zor bunlar biliyorum :)

Son düzenleme:

valla bu yazdığınızı screen shot alıp her sabah okuyacağım kendime hatırlatmak için. bunun böyle olduğunu biliyorum ama işin içine girince insan bi kaptırıyor girdaba çıkmak ne mümkün.

zaten insan mutsuzken daha dikkatsiz ve ters oluyor insanlarla iletişimleri de negatifleşiyor dikkatsizlikler aksilik çıkarıyor e biraz da motivasyonsuz depresifse yapmadığı işler daha büyük aksilik çıkarıyor böyle böyle çığ gibi büyüyor.

ay resmen kendi kendimin sorunumu buldum en son terapide yapıyordum bunu psikolog/psikiyatr falan mısınız acaba şaşırdım bi an :)

yok degilim ama kisisel gelisime önem veririm :) zaten sizinde bunlari bildiginizin farkindaydim. ama iste insana hatirlatmak lazim arada...unutkaniz...dogrulari bildigimiz halde surekli yanlis yapmaktayiz ..ama bu kisirdöngüden cikmak mumkun.

kendinizi bir sureligine geri cekmeniz iyi olmus. o insanin icindeki cicegi ezmek isteyen oluyor filizlenirken...biraz buyusun acilsin sonra en sert firtinalara bile dayanikli olur herdaim. dis cevrede ne gelisirse gelissin sönmez birdaha. ki artik izin bile vermezseniz ondan sonra zaten.

ah bir tam dönebilsem kimseye izin vermem zaten artık. çok teşekkür ederim sayenizde huzurlu uyuyabildim :)

merhaba arkadaşlar.

sabah ailemle biraz tartıştım bi hışım kendimi zor attım evden ve bi cafeye geldim.

yolda yürürken bi nazar boncuğu gördüm garson kadın bana kahve ve tatlılarda indirim yapacağını söyledi ve yanıma aldığım iyi hissetmek kitabını okumaya başladım tekrardan. ve ben anladım ki depresyondayım. ailemin hakaretleri beni anında depresyona sokup bakış açımı yamultuyor.

aslında ne kadar şanslı olduğumu göremiyorum. belki bi güler yüzüm belki kibarlığım sebep oluyor buna ama evden çıktığım anda herkes bana çok iyi davranıyor evdeyse şamar oğlanı gibiyim. dengelerim bozuluyor.

sözün özü idrak ettim ki sorun şanssızlığım değil ailemmiş. eskiden de böyleydiler ama ben daha az muhattap olduğum için etkilenmiyormuşum.

bunu niye yazdım bilmiyorum. öyle işte.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…