ŞANLIURFA SURUÇ'TA PATLAMA ÇOK SAYIDA ÖLÜ VAR

• Neler yapılacaktı?

“Kobane'yi "Beraber Savunduk, Beraber İnşa Ediyoruz" ziyaretinin şöyle hedefleri vardı:

** Öncelikli olarak hâlâ duran şehrin yıkıntılarının temizlenmezine yardım edeceklerdi. İnşaatlarda çalışmayı planlıyorlardı.

** Kaniya Kurda tepesine 500 fidanlık bir hatıra ormanı için çalışılacaktı. Kobane'de hayatını kaybedenlere adanacaktı bu orman.

** Kobanê'de kreş olarak kullanılan bir binanın bahçesine park inşa edilecekti. Kreşin içinin düzenlenmesi, duvarlarına resim çizilmesi, boyanması, velhasıl kreşin yaşar hale getirilmesi gibi niyetleri vardı.

**Kobane Kültür-Sanat Merkezi'ne bir kütüphane kurulacaktı. İsim olarak da Suphi Nejat Ağırnaslı Kütüphanesi düşünülüyordu.

** Bu anlamda yetkinliği bulunanlar Sağlık Bakanlığı'yla sağlık taramasına katılacaktı. Sağlıkçılar hastane ve çadırkentlerde çalışacaklardı.

** BEKSAV, Kobane'de bir hafta boyunca kültür sanat çalışmaları yürütmeyi planlıyordu. Kobaneli çocuklara hediye edilmek üzere müzik aletleri toplanmıştı. Atölyeler düşünülüyordu. Akşamları halkla birlikte konserler ve film gösterimleri yapılacaktı.

Tüm bunları yarın yapılacak gibi değil de, “yapılacaktı” diye yazmak ne acı şimdi.

30 ölü 104 yaralı var. Merkez karışık burda urfada, sürekli ambulans sesleri gidip geliyorlar. Saldırılar oluyor ışidli sanılan birisine saldırı olmuş Bir vatandaşa. Bilmiyorum daha neler olacak. Sağduyu diyoruz sakinlik diyoruz fakat provokasyon çok. Kötü niyetli insan çok.

Bu çocuklar yara sarmaya gidiyorlardı şimdi ailelerinin yaralarını kim saracak Allahım yardım et sabır ver ailelerine

Klavyeşörler suruç suruç diye yakıniyorlar ya suruçu görseler arkalarina bakmadan geri kacarlar.burdan yazmak kolay.suriyede yasayanmi kalmista yardim goturuyorlar.bi kismi turkiyede bi kismi urdun de lubnanda ve diger ortadogu ulkelerinde.30 bin terör sehidimizin tek lafini edemeyenler bugun hümanist oldular.
Hayatini kaybeden masum insanlara Allah rahmet eylesin..

Şanlıurfa Suruç'taki Türkiye'yi sarsan canlı bomba saldırısında 30 kişi hayatını kaybetti. Hurriyet.com.tr canlı bombanın IŞİD sempatizanı 18 yaşında bir kızı tarafından gerçekleştirildiği bilgisine ulaştı. Reuters da Türk yetkililere dayandırdığı bilgilere göre saldırıyı IŞİD'in yaptığını dünyaya duyurdu.
Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde Amara Kültür Merkezi'ndeki patlamaya bir canlı bombanın neden olduğu kesinleşti. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, ''Canlı bomba olduğunu kesinleştirdik. Canlı bomba ama 18 yaşında mıdır? Yaşı nedir, ne değildir onu henüz ekiplerimiz, güvenlik güçlerimiz tespit için uğraşıyor'' dedi.

Bu arada Suruç Belediyesi'ne ait araçlardan "İkinci bomba ihtimali var" anonsları yapıldı ve vatandaşların patlamanın olduğu çay bahçesinin etrafından uzaklaşmaları istendi.

"CANLI BOMBA 18 YAŞINDA"

Hurriyet.com.tr'ye konuşan bölgedeki resmi kaynaklar, saldırının bahçede gençlerin arasına giren IŞİD sempatizanı 18 yaşında bir kadın tarafından gerçekleştiği yolunda bilgiler olduğunu öne sürüyor.

TÜRK YETKİLİLER: IŞİD YAPTI

Reuters'a konuşan iki Türk yetkili ise "Elimizdeki kanıtlar Suruç'taki patlamanın IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini gösteriyor. Suruç'taki patlamanın bir intihar saldırısı olduğuna dair kanıtlar var" ifadelerini kullandı.

BÖLGEDEN UZAKLAŞIN ANONSU

Suruç Belediyesi’ne ait araçlardan Türkçe ve Kürtçe "İkinci bomba ihtimali var" denilerek halkın patlamanın meydana geldiği çay bahçesi çevresinden uzaklaşması istendi.

Bu arada Kobani’deki patlamanın Suruç’taki patlamayla birlikte eş zamanlı olarak meydana geldiği belirtildi.

VALİ: ÖLÜ SAYISI 28... CANLI BOMBA OLDUĞUNU KESİNLEŞTİRDİK

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suruç’taki patlamanın canlı bomba olduğunu kesinleştirdiklerini söyledi.

Vali Küçük, ölü sayısının 30’a yükseldiğini belirterek, şöyle dedi:
"Derin üzüntü içerisindeyim. Bu terörü lanetle kınıyorum. Vefat eden kardeşlerime Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Canlı bomba olduğunu kesinleştirdik. Şu anda 28 ölü var, 100’e yakın da yaralı var. Bütün yaralılar sağlık kuruluşları ile hastanelere nakledildi onu ifade edebilirim. Canlı bomba ama 18 yaşında mıdır? Yaşı nedir, ne değildir onu henüz ekiplerimiz, güvenlik güçlerimiz tespit için uğraşıyor. Olay çok taze. Kimdir, kimliği hedir, onun hakkında henüz bir bilgimiz yok. Olay yeri inceleme ekibi ve pek çok güvenlik kuvveti, o araştırmayı yapıyor ve netice alacaklar. Netice alınca da kamuoyuyla paylaşacağız."

Patlamayla ilgili henüz gözaltı olmadığının bilgisini de paylaşan Vali Küçük, şunları söyledi:
"Suruç’a giriş ve çıkışlar vatandaşlarımızın güvenliği için, infiale karşılık kontrol altında. Her türlü provokasyona karşı da vatandaşlarımız uyanık olmalı. Orada güvenlik kuvveti olarak sayıca yeterliyiz. Her türlü tedbiri aldık. Henüz gözaltı yok. Yani olayla ilgili ekiplerimizin incelemesi yeni başladı, gelişmelerden bilgi vereceğiz. Şunu ifade edeyim, devletimiz bütün unsurlarıyla, kuvvetleriyle bölgededir. Yani bütün güvenlik kuvvetleri, jandarmamız arazide, polisimiz hepsi tedbir almıştır. Daha sonra da tabi hükümetimizin sayın bakanları teşrif edecektir. Şu anda bir infial yok. Suruç’ta hepimiz çok üzgünüz."

PATLAMA YERİNDE KARGAŞA

Patlamanın şiddetiyle bölgeye akın eden çok sayıda vatandaş, kurtarma çalışmalarının güçlükle sürdürülmesine yol açtı. Bu nedenle polis bölgede toplananları uzaklaştırmak için büyük çaba harcıyor. Şanlıurfa kent merkezinden de ilçeye takviye polis ekipleri sevkedildi. Çevre il ve ilçelerden ambulanslar bölgeye gönderilirken, Diyarbakır’dan da ambulans helikopter ilçeye sevkedildi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu öncülüğünde yaklaşık 300 kişi bu sabah 09.00 sıralarında Amara Kültür Merkezi bahçesinde toplandı. Burada toplu kahvaltı yapan grup, basın toplantısının ardından saat 12.00 sıralarında, Suruç’un karşısında bulunan Suriye’nin Kobani kentine gitmek üzere, sadece özen izinle geçiş yapılan Mürşitpınar Sınır Kapısı’na doğru yürüyüşe geçmeyi planladıkları ifade edildi.

Güneş anlamına gelen Amara Kültür Merkezi, DBP’li Belediye öncülüğünde ilçe halkının desteğiyle kuruldu. Burada el işi ve beceri kursları düzenlenip toplantılar yapılıyor.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29592205.asp

Ya allah olenlere rahmet eylesin de biraz da sana vicdan eylesin o sirada. Herkes o cocuklar kadar cesaretli olamiyor ne yazik ki ben de degilim. Ama onlar gibi suruca gitmedigim icin sessiz kalmam mi gerekiyor? Sen de asker olsaydin da pkkyla catissaydin madem? Bu ne kadar mantikliysa senin de bunu bize demen o kadar mantikli. Senin ve benim neyi teror olarak gordugumuz farkli demek ki. Bana gore bugun yasanan terorun allahidir. Sen oyle dusunuyo musun mesela? Yorumlarin oyle gosteriyor ki hayir benim gibi dusunmuyorsun. O zaman ayni seylere sagduyu gostermemizi de bekleme. Sen 30bin askere uzuldugunu yazarken klavyesor olmuyorsun ama ben arkadasima ve diger tum canlara uzuldugumu ve hakliliklarini savundugum icin klavyesor oluyorum oyle mi? Yaptiginiz aci yaristirmalardan gina geldi gercekten. Buna uzuldun de ona niye uzulmedin bilmem ne. Sirali bir liste ver elimize. Kronolojik olarak her gun birine uzulelim. Uzulmeyince belki gozunde sol fraksiyonda dusmeyiz ne dersin?

Allahım ülkemizi ve bizleri sen koru..
30 ölü 104 yaralı. . Yandı yürekler. .

Su internet ortamindaki insanlarin yüzsüzlügü hatta iki yüzlülügü beni igrendiriyor..
Şu olayi internette okurken "AK partiyi karalama vesilesi edebilürmüyük acaba" diye bol keseden atanlarin gercek yüzlerini yüzlerine vurmak istiyorum..
Bre yapmacık insanciklar demek istiyorum, YASİN BÖRÜ yü ve arkadaslarini önce bicaklayip sonra balkondan atip sonra araba ile ezip sonra vurup sonra yakan insan müsvettelerinin siyasi ayagina " yeterki AK parti gitsin" deyerek, yaptiklari katliamdan 3-5 ay sonra oy verirken neredeydi bu hassaslik...
Secimden bir gün önce, ne getirirse kardir diye kendi mitinglerini patlatip 2 puan kar eden bu katiller tertemiz, tüm bunlar AK partinin sucu öylemi...
Uluslar arasi kamoyunda " Türk devleti bizi öldürüyor" algisi olusturup suriyede kurulacak kürt devletine hizmet icin adamlar artik kürt vatandaşi bile öldürecek birileride bunu AK partiye yamayacak aklinca..
SIRRI SAKIK atatürke ve atatürkcülere küfür ederken, yeterki AK parti gitsin diye o küfürleri bile görmezden gelen sahte atatürkcü, AK parti düsmanlari, maskeniz yirtildi..Sizlerin AK partiye olan kininizi ve yapabileceklerinizi son secimde gördük..Onun icin kendinizi yorup ölü siyaseti yapmayin...
YASIN BÖRÜ parca parca parcalanirken neredeydiniz...Ona o zülmü yapanlar bugünde bu zulmü yaptilar...
Yani sizin cici cocuk karizmatik sempatik varya hani YASİN i parcalattiran cani..heh iste onun ve efendilerinin isi buda...

Son düzenleme:
bence sen dışişleri bakanı olmalısın buralarda harcanıyorsun.o kadar nefret dolusunuzki hiç birşeye tahammülünüz yok

Bir sus allah aşkına yaa.
Acı yarıştırmaktan vazgeçin artık. Sürekli mağduru oynamaktan vazgeçin.
Yıllardır ölen şehitlerde benim vatanımın evladıydı, roboskide ölenlerde bugün suruçta ölenler de.
Acının dini, mezhebi, o tarafı bu tarafı olmaz. Anlayın artık şunu.
Pis söylemlerinizi uzak tutun artık yeter. Canımız yanıyor yahu...

Evet sebep aynen oyle. Hele ki benim icin su saatten sonra kesinlikle oyle. Hic tavizim yok bu konuda.

Koyu bir akape düşmanı olarak yazdıklarının bir kısmına katılıyorum.
pkkya oy verip sonra da atatürk'ü sevdiğini ya da atatürkçü olduğunu söylemek kadar saçma bir şey olamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…